icon

Rozpad vzťahu a život slobodnej matky

misickaa4
21. mar 2021

Ahojte, chcem sa spytat tych zien, ktore zazili rozvod a zostali s dietatom...
Ako ste to zvladali? Co pomaha? Prejde to niekedy? Je taky zivot tazky?
Dakujem

Strana
z4
misickaa4
autor
22. mar 2021

@kittykat22 je to fajn , ale zrejme nie je az taky lenivy sko moj, a ak si citala diskusiu, tak asi by ti niektore veci nepovedal. Ci sa myslim

misickaa4
autor
22. mar 2021

@rmm ale myslim tak, ze aj ked odidem, tomu nasmu spolocnemu dietatu uz nikdy nedokazem dat ,,ineho" ozajstneho otca

rmm
Autor odpoveď zmazal
misickaa4
autor
22. mar 2021

@rmm ano, ale uz to nie je take, ako ked je rodina pokope, ak vies, co myslim...

marianalabonova
22. mar 2021

@misickaa4 co sa psychiky tyka je to tazke ale zas kazda sme ina a na kazdej z nas je ako sa s tym vysporiada ci ma v blizkosti ludi s ktorymi sa moze porozprávať zdôveriť a co sa dietata tyka je to vlastne ako keby nahradzovala dietatu aj otca takze si 2 v 1

kittykat22
22. mar 2021

@misickaa4 manzel 2x v zivote zasiel verbalne za hranice mojej tolerancie. Pri konflikte som to nechala tak - pretoze podla mna ked je jeden v razi, tak nema zmysel argumentovat. Ale ked sa situacia ukludnila, tak som prisla za nim, a povedala, ze toto bolo naposledy co mal ku mne taku poznamku. A bolo ticho. Pretoze ja niesom zena ktora si necha skakat po hlave - a moj muz to velmi dobre vie. Vie to aj tvoj muz?

misickaa4
autor
22. mar 2021

@kittykat22 no tak u mna je uz neskoro v tomto...sme spolu od 16tich a odjakziva he taky..aj som skusala, ked sa ukludnil ho poprosit, aby sa tak voci mne nespraval...

zuzanapjat
23. mar 2021

@misickaa4 ešte raz... to že sa sťažuje neznamená, že to robí preto, aby si mu núkala riešenia, alebo zľahčovala to. Proste takto to cíti. Na tebe je, pripraviť doma teplo rodinného kozuba, aby prišiel na iné myšlienky a doma sa cítil dobre. Ty si ale z jeho existencie alergická, vadí ti že nerobí mužské práce, že si neodpratá trenky, ty mu robíš scény, on uteká pred tebou, alebo sa bráni nadávkami. 14 rokov ho prevychovávaš? Nemala by si s ním byť preto, aký je a brať ho takého aký je? 14 rokov je rovnaký a ty máš s nim dieťa 1,5r. Tak nejaké pozitíva okrem toho, že je depresívny a neporiadny tam budú, alebo nie? Že ti nie je oporou, je introvert ... ale keď ti povie čo mu je, tak buď to zľahčuješ, alebo navrhuješ riešenia ako to zmeniť. On možno len čaká pochopenie, tak ako to čakáš ty. Nemala by si skočiť za psychologičkou? Možno vás naučí chápať jeden druhého. Lebo to čo píšeš to je celé protikladov, ale ja tam nič extra na rozvod nevidím.

zuzanapjat
23. mar 2021

@misickaa4 Mne to príde len ako nepochopenie sa vzájomné, ale na to sa dá prísť. Prv sa poraď s psychologičkou. Možno si typ, ktorý dni, týždne niečo drží v sebe a potom miesto diskusie prejde do útočného tónu, výčitiek apd.

misickaa4
autor
23. mar 2021

@zuzanapjat ja sa snazim doma vytvarat ,,teplo rodinneho kozuba". Na oblatku za to od muza tiez pozadujem urcite veci. Ako on mal na mna pripomienky/podmiebky, tak chcem mat a mam aj ja. Uz som veru ba neho alergicka, lebo nevie sa dokopat k nicomu. Ano, 14r ho prevychovavam. A uz ma to asi prestalo bavit. Ked sme boli decka v puberte, tak som to az tak nevnimala. Ma pozitiva...ale otazne je, ci mi to staci a ci to vyvazi vsetky tie negativa. Ja som navrhovala poradnu, odmietal to.

misickaa4
autor
23. mar 2021

@zuzanapjat mne to len pride zvlastne, ze niektore zeny to vidia takto...ale keby ste zili s takym clovekom, tak by ste to mozno vnimali inak

zuzanapjat
23. mar 2021

@misickaa4 ako ja ťa chápem. Mám kamošky, ktoré majú 3-4 decká a komplet všetko robia. Okolo domu, záhrady v dome, domácnosti. A muž nepomôže v ničom. Mne je to napr. divné, ale nedajú na neho dopustiť a majú harmonický vzťah. Ono závisí od toho, čo tá žena od muža ako partnera, otca a pomocníka očakáva. ja si mamu svoju pamätám, ona robila všetko.... vŕtala, maľovala, opaľovala okná, škrabala stierku, opravovala zásuvky, žehličku, sporák i TV. Otcovi aj oblečenie do práce chystala na stoličku, ani si nemusel zo skrine zobrať. On sa zase venoval nám, deťom. Ja som ich nikdy nevidela, žeby sa hádali. Hovorím, pýtaš sa iných.... sú také čo ti povedia že lepšie byť sama a také čo nechápu že to je dôvod na rozvod. Ja to tiež na rozvod nevidím, ale skôr povzniesť sa nad niektoré veci..... možno zmeniť priority, jednanie.

janickacrazy
23. mar 2021

@misickaa4 a keby on ostal doma na materskej so synom a ty by si išla do práce? Nad tým si neuvažovala? Možno si proste ten typ akčný, ktorý doma s dieťaťom nie je spokojný. Moja známa ma muža, ktorý už 10 rokov nepracuje, má polovičný invalidný, ale skoro nič mu nie je. Ona maká a ťahá celú rodinu. On je spokojný, jemu nič nechýba, je tiež introvert, nič si ani nekúpi. Ona je z neho na porážku, ale rozviesť sa nechce, lebo kostol.

misickaa4
autor
23. mar 2021

@janickacrazy tak to moj si zasa kupi rad. On by si rad ,,oddychol" ba materskej...ale bol by potom problem s navratom spat u neho do prace..ale ako myslienka to zla nie je...

misickaa4
autor
23. mar 2021

@zuzanapjat no ja nechcem vsetko doma tahat sama, pre mna to ma byt teamova spolupraca..

Strana
z4