icon

Rozpad vzťahu mojou vinou

niektoneznamy
15. sep 2020

Ahojte, rád by som si tu vypočul nezávislý uhol pohľadu na moju situáciu. S priateľkou sme spolu boli skoro 4 roky, ja mám 24, ona 22. Vzťah bol krásny, aj keď poviem klišé, tak som s ňou videl budúcnosť, rovnako tak aj ona. Mali sme kadejaké ťažké časy, ako napr. to, že odišla študovať na VŠ na opačný koniec republiky, aj napriek tomu sme spolu boli 3/7 dní v týždni, ja som študentom VŠ takisto. Pred zhruba trištvrte rokom sa nasťahovala ku mne, bolo nám krásne, stále sme chceli byť spolu. Medzičasom sa mi podarilo postaviť úspešnú firmu, vďaka ktorej sme sa mali ako v bavlnke, problémy však nastali v čase korony, kedy sa nám obom prerušilo štúdium a ja som sa zameral na prácu, až tak, že som v nej trávil celé dni, nosil som domov zlú náladu a vyčerpanie a postupom týždňov a mesiacov som ju prestal vnímať ako poklad, ktorý mám doma, ale ako nejakú istotu, že keď prídem, tak tam bude. Nevnímal som jej pocity, ignoroval som jej potreby (nie sexuálne, ale tie citové), nepočúval volania o pozornosť, naháňal som sa za vlastným úspechom a na ten jej som zabudol úplne. Ona nemala prácu, málo koníčkov, kamarátky šli študovať do zahraničia, či sa odsťahovali z mesta a počas/po korone si prácu nájsť ani nevedela. Celé to skončilo nedávno, kedy sa s pokojnou hlavou postavila a povedala mi, že mi dávala dosť šancí na to, aby som niečo zmenil a už nemôže stáť v mojom tieni a podporovať iba môj úspech. Nejaký čas sme sa nevideli a mne to počas odlúčenia celé doplo. Celý čas som mal doma tú, s ktorou chcem byť, avšak ja som sa hnal slepo za niečim, čo ma v ničom nenapĺňalo natoľko, ako čas strávený s ňou. Veľmi to ľutujem, všetko som si priznal a firemná život som obmedzil na nevyhnutné minimum, pretože viem, že stojím o ňu a nie o prácu či peniaze. Neváhala sa somnou stretnúť, necíti ku mne hnev ani odpor, všetko, čo som pochopil som jej povedal a okrem sľubov, ukázal reálne výsledky, čo sa v mojom živote zmenilo. Veľmi plakala, ale mlčala, nakonci môjho monológu dodala, že je veľmi rada, že som si to uvedomil, ale momentálne sa na mňa ako na priateľa nepozerá a potrebuje sa venovať sama sebe, láska opadla a nevie čo bude ďalej, nechce mi dávať nádeje. Ja konečne viem, že chcem a viem byť ten, koho si zaslúži, avšak nechcem na ňu tlačiť, ale ani ju stratiť. Viem, že som sa príliš rozpísal, ale prosím skúste mi poradiť, čo mám robiť, alebo aspoň povedať, ako to vnímate vy. Ďakujem za všetky, akékoľvek odpovede 🙂

kristina2015
Autor odpoveď zmazal
tosomja
15. sep 2020

@natycaga keby som mala 22 tak by som veru bola rada, keby niekto myslel aj na mňa a moje deti v budúcnosti. No určite by som nechcela aby bol pre mňa samozrejmosťou a ja jeho. Ona si uvedomila, že je mladá a potrebuje si ešte užívať, no zavretá v byte nemala s kým. Chýbal jej študentský život a počas corony si asi uvedomila, že nechce byť ešte zienkou v domácnosti. Neverím, že mladá bezdetná nemala nič v záľube. Len sa vyhovárala, že sa nudí, lebo sa bojí, že bude zavretá večne.

kristina2015
15. sep 2020

Na aku VS chodí keď sa nudila ? Dá sa popri štúdiu nudiť ? Veď si rád že dáš kávu plus domácnosť . Ty VS plus podnikanie ? Celkom nerozumiem ako sa mohla nudiť

katkati
15. sep 2020

@natycaga Veď aj môj názor je taký, že ju kľudne mohol živiť, keď mal nadštandardný príjem. Ale on tvrdí, že od neho nič nechcela a pritom bola študentka. Tak mi je divné, že sa milovali, žili spolu, ale ona nechcela od neho nič. Celé divné. Mal ju rozmaznávať trochu a viac sa jej venovať.

natycaga
15. sep 2020

@kristina2015 ze netravili spoločne cas. Chapes konečne? A kedze som už autora odhalila, ze si to celé vymyslel, tak sa aj prestal ozývať. 🤪

kristina2015
15. sep 2020

@natycaga však jasné že netravili obaja sú ambiciózni vsak nech nechajú školu ,prácu a žijú z lásky :D ja len nerozumiem prečo mu to vyčítala ? Ak je tento príbeh pravdivý? Potom by mu čo vyčítala ? Málo peňazí a 12 h smeny?

tosomja
15. sep 2020

@kristina2015 alebo že sedí doma a ona musí robiť aj na neho 😉

kristina2015
15. sep 2020

@tosomja 👍

natycaga
15. sep 2020

@kristina2015 ty si fakt nechapava. Dlhodobo ju zanedbával. Bral ako nábytok. Tebe by to zrejme stacilo, ale su zeny, ktoré si seba vážia a chcú od partnera viac ako len peniaze. Ako vieš, ze ho nepodporovala? Ale odtiaľ-potial. Viac sa uz ani nebudem namáhať, lebo celý príbeh je len výmysel. Niekto sa dobre zabáva večer 😄

niektoneznamy
autor
15. sep 2020

@natycaga Neodhalila si ma, príbeh nie je vymyslený 🙂 Potreboval som si odbehnúť, preto som nereagoval

niektoneznamy
autor
15. sep 2020

@katkati Finančne ju podporovala hlavne rodina, samozrejme, že sme nežili tak, že si každý platí svoje, len som tým chcel povedať, že to nebolo o peniazoch

kristina2015
15. sep 2020

@niektoneznamy podľa mňa si urobil kravinu . Na čo ti je škola ,firma. Nájom by zaplatila ona respektíve asi jej rodičia keďže nepracuje a ty by si bol iba lubeny stále prituleny a rozmaznavany.

niektoneznamy
autor
15. sep 2020

@kristina2015 Nuda prišla počas obdobia karantény, kedy škola nebola.

niektoneznamy
autor
15. sep 2020

@kittykat22 Nemyslím si, že som sa vychválil, práve naopak, uvedomenie prišlo v tom, že som sa naháňal za nesprávnymi hodnotami

niektoneznamy
autor
15. sep 2020

@tosomja Ďakujem za triezvy pohľad, nechcem tvrdiť, že "bola to životná láska a iná nebude", ale cítim k nej veci, ktoré som doteraz nepoznal, preto mám chuť zabojovať a nenchať všetko "na náhodu"

kristina2015
15. sep 2020

@natycaga ja som chapava až moc . Jasne že keď ,,chodí a žije so študentom ,,plus so študentom kt nikto nájom nezaplatí a musí si naň zarobiť tak je mi zrejme že toho času až tak nebude . A nebude somnou ležať na gauči. Max padne od únavy a spi

natycaga
15. sep 2020

@niektoneznamy aj tak ma nepresvedčis, ze si muz a cele toto si si nevymyslel. Je to az príliš okate...bye

niektoneznamy
autor
15. sep 2020

@natycaga Ďakujem, za tvoje rady. Príbeh je skutočný a áno, ak rodný list neklame, som muž, ak tomu neveríš, ďakujem za tvoj čas 🙂

natycaga
15. sep 2020

@niektoneznamy a ak to nebola tvoja životná laska, tak ju nechaj na pokoji, aby si si to potom zrazu ty za pol roka nezmyslel....

niektoneznamy
autor
15. sep 2020

@natycaga O životnej láske v tomto veku nechcem klamať, ale cítil som úplne iné veci, aké som zažíval v doterajších vzťahoch, to ma núti sa uvedomiť a zabojovať, ak som teda ešte netratil, čo som mal

niektoneznamy
autor
15. sep 2020

@pieksamaki Presne tak, nemôžem zmeniť dlhodobé zanedbávanie týždňovým uvedomením, je mi z toho však ľúto najviac práve to, že som to ignoroval po celú tu

niektoneznamy
autor
15. sep 2020

@sante81 Veriť mi nemusíš, nič sa nedeje 🙂 Ďakujem za odpoveď a pekný večer

kristina2015
15. sep 2020

@natycaga mala mu zaplatiť nájom a stravu/ teda jej rodina / a nemuseli by riešiť blbosti jeden hladný krk navyše no bože....a bol by aj gauč tv a sviecky. Nezaplatila tak musel makať . A ešte to na neho zvalí ,hrozne niečo .

niektoneznamy
autor
15. sep 2020

@kristina2015 Nešlo o nájom, ani o stravu ani o peniaze vo všeobecnosti, ja som sa náháňal po veciach, na ktoré si myslím ,že je ešte časm a kedy sa venovať priatelke a zivotu okolo toho, ak nie ked som mlady, nemam zavazky? Ponáhlal som sa a zabudol zit v tom, v com som mal

tosomja
15. sep 2020

Nechaj to tak. Aby si časom neľutoval že keď príde tá pravá, práva rodina a deti, že budeš musieť ťažko pracovať, aby sa mali dobre. Tak radšej teraz zamakaj a ona keď chce, vráti sa, ..samozrejme, nemá behať žena za tebou, ale ani by som nechcela takého, ktorý za mnou dolieza a "uvedomuje" si ako som mu chýbala .

niektoneznamy
autor
15. sep 2020

@tosomja Určite sa neuchyľujem k zúfalostiam ako veľkým gestám, nečakaným návštevám či inému, ide len o to, že nechcem taktizovať a hrať detinské hry, doteraz som mlčal, tak teraz je čas povedať, čo som tak dlho nehovoril

natycaga
15. sep 2020

@kristina2015 jaaj strašne sa mu chces zapáčiť, aby si ta vsimol ze??? Aj tebe by sa zisli tie bubaciky 😄 len aby si nebola prekvapená, kto je v skutočnosti ten pan dokonaly 😄

niektoneznamy
autor
15. sep 2020

@natycaga Prosím, ak chceš spochybňovať mňa či príbeh, urob si pekný večer a nechaj hovoriť tých, ktorí chcú 🙂

kristina2015
15. sep 2020

@natycaga mne je jedno kto to je . Ja sama som študent a momentálne vstavam na ranné učenie o 2-00 h ráno o 7 idem do terénu plus mám povinnosti takže viem si predstaviť čo to obnasalo . Koľko času máš vôbec na spánok . Tak dobrú noc

cica8
15. sep 2020

Ja myslím ze niekoho ma.....