icon

Rozpad vzťahu mojou vinou

niektoneznamy
15. sep 2020

Ahojte, rád by som si tu vypočul nezávislý uhol pohľadu na moju situáciu. S priateľkou sme spolu boli skoro 4 roky, ja mám 24, ona 22. Vzťah bol krásny, aj keď poviem klišé, tak som s ňou videl budúcnosť, rovnako tak aj ona. Mali sme kadejaké ťažké časy, ako napr. to, že odišla študovať na VŠ na opačný koniec republiky, aj napriek tomu sme spolu boli 3/7 dní v týždni, ja som študentom VŠ takisto. Pred zhruba trištvrte rokom sa nasťahovala ku mne, bolo nám krásne, stále sme chceli byť spolu. Medzičasom sa mi podarilo postaviť úspešnú firmu, vďaka ktorej sme sa mali ako v bavlnke, problémy však nastali v čase korony, kedy sa nám obom prerušilo štúdium a ja som sa zameral na prácu, až tak, že som v nej trávil celé dni, nosil som domov zlú náladu a vyčerpanie a postupom týždňov a mesiacov som ju prestal vnímať ako poklad, ktorý mám doma, ale ako nejakú istotu, že keď prídem, tak tam bude. Nevnímal som jej pocity, ignoroval som jej potreby (nie sexuálne, ale tie citové), nepočúval volania o pozornosť, naháňal som sa za vlastným úspechom a na ten jej som zabudol úplne. Ona nemala prácu, málo koníčkov, kamarátky šli študovať do zahraničia, či sa odsťahovali z mesta a počas/po korone si prácu nájsť ani nevedela. Celé to skončilo nedávno, kedy sa s pokojnou hlavou postavila a povedala mi, že mi dávala dosť šancí na to, aby som niečo zmenil a už nemôže stáť v mojom tieni a podporovať iba môj úspech. Nejaký čas sme sa nevideli a mne to počas odlúčenia celé doplo. Celý čas som mal doma tú, s ktorou chcem byť, avšak ja som sa hnal slepo za niečim, čo ma v ničom nenapĺňalo natoľko, ako čas strávený s ňou. Veľmi to ľutujem, všetko som si priznal a firemná život som obmedzil na nevyhnutné minimum, pretože viem, že stojím o ňu a nie o prácu či peniaze. Neváhala sa somnou stretnúť, necíti ku mne hnev ani odpor, všetko, čo som pochopil som jej povedal a okrem sľubov, ukázal reálne výsledky, čo sa v mojom živote zmenilo. Veľmi plakala, ale mlčala, nakonci môjho monológu dodala, že je veľmi rada, že som si to uvedomil, ale momentálne sa na mňa ako na priateľa nepozerá a potrebuje sa venovať sama sebe, láska opadla a nevie čo bude ďalej, nechce mi dávať nádeje. Ja konečne viem, že chcem a viem byť ten, koho si zaslúži, avšak nechcem na ňu tlačiť, ale ani ju stratiť. Viem, že som sa príliš rozpísal, ale prosím skúste mi poradiť, čo mám robiť, alebo aspoň povedať, ako to vnímate vy. Ďakujem za všetky, akékoľvek odpovede 🙂

Strana
z4
niektoneznamy
autor
16. sep 2020

@anita6666 Je to iba chvíľa, dva týždne

niektoneznamy
autor
16. sep 2020

@monane Určite nie, som na svoje úspechy hrdý, ale nie posmešným spôsobom voči ostatným

niektoneznamy
autor
16. sep 2020

@dilino Debatujeme spolu,. vysvetlenie prijala, v začiatkoch po konci som si nechcel priznať chybu, avšak všetko som povedal tak, ako to je a narovinu sa ospravedlnil, prijala to veľmi pozitívne, potrebuje však pár dní

anita6666
16. sep 2020

Tak to sa nečuduj,že zareagovala tak,ako zareagovala....veď si nedal dostatočný priestor ani jej,ani sebe....čo tak vydržať pol roka a potom sa ozvať bez ohľadu na výsledok? Vies,to je po 2 týždňoch ozaj zúfalé...

niektoneznamy
autor
16. sep 2020

@anita6666 nebudem hrať sám so sebou hry, ktoré nechcem... uznala, ze to, ze som jej to napisal teraz je pre nu dolezite

monane
16. sep 2020

@niektoneznamy tak potom nevidím problém, ono veľa vecí sa časom vykryštalizuje a uvidíš, ak máte byť spolu tak budete, nejaké okolnosti vás zase spoja

dilino
16. sep 2020

@niektoneznamy jej tak to je super možno ešte ti da šancu držim ti 🙏

anita6666
16. sep 2020

@monane toto som si kedysi dávno hovorila aj ja 😁 no akosi to nefunguje a žiadne okolností nič nespojili ani s odstupom iks rokov.....ja tomuto neverim

niektoneznamy
autor
16. sep 2020

@dilino Ďakujem 🙂

niektoneznamy
autor
16. sep 2020

@anita6666 Je to možné, pripúšťam všetko 🙂

marseillefan
16. sep 2020

Nebudem si tu dávať rúško na ústa a poviem to rovno. Ak ju chces uprosiť, treba to robiť teraz, keď sa ešte holka cíti previnilo a možno sa zľutuje. O pol roka sa už tak cítiť nebude a potom už nebudeš mať šancu. Druhá vec je ale tá, že oplatí sa to vôbec ešte riešiť? Tie jej city už nie sú také hlboké a podľa mňa je len otázkou času, kedy ju znova omrzíš a bude sa znova nudiť. Ako to tu už odznelo, ak sa chlap snaží byť úspešným, žena by sa mala tešiť, že chce zabezpečiť rodinu a nie sa cítiť byť v tieni tvojho úspechu. S manželkou sme spolu 17 rokov a dnes by mohla byť úspešná audítorka, no kvôli mne sa kariéry vzdala. Ja podnikám a ak by ona chodila do práce, pri dvoch deťoch by bol náš vzťah a intímny život teraz asi v ruinách. No vzdala sa toho, takže sa môžem sústrediť na biznis a neriešiť milión povinností s deťmi, nedostatok času, nedostatok sexu, hádky, atď... Všetko, čo som dosiahol, som dosiahol vďaka nej a jej plnej dôvere a podpore. Ak by som mal mať pri sebe ženu, ktorá mi ešte aj závidí môj úspech resp. so mnou súťaží, tak to by nedopadlo dobre a dnes by sme už asi spolu neboli.

niektoneznamy
autor
16. sep 2020

@marseillefan Myslím si to isté, teda ak sa jedná o prvú časť tvojho komentáru. Necítila sa byť v tieni, iba som uprednostňoval svoje záujmy pred tými jej a nebol tam vtedy, keď bolo treba. Čakať určite nechcem a už vôbec nie pol roka. Ja som po nej nechcel, aby sa keriéry vzdala, v žiadnom prípade, avšak mám pocit, že som ju mal podporiť viac a nevenovať sa len sebe.

simca06022011
16. sep 2020

@marseillefan tiez sme na tom presne rovnako :D

ceresnovci
16. sep 2020

nema kamosky, nema konicky... a ty ju musis zabavat, alebo ona nevie ako travit cas... skor by sa mala kočka zamysliet.. a ty najst kusok casu na seba... vodim to na vinu 30% ty - 70% ona.. drzim palce

simca06022011
16. sep 2020

@niektoneznamy ako si ju mal viac podporit? Daj nieco konkretne... lebo to ze sa niekto pocas korony doma nudi.. no v com ju treba podporit? odsikovat do skolky? doniest darcek?

niektoneznamy
autor
16. sep 2020

@simca06022011 Snazila sa ozyvat nejakym instituciam, kde by mohla nadobudnúť prax, ja som už za ten čas stihol pozbierať veľa kontaktov a nepomohol som jej. Rovnako tak chcela mať spoločné aktivity, ktoré sme doteraz mali, ale ja už bol toľko v práci, že som ju úplne od seba odstrihol.

simca06022011
16. sep 2020

@niektoneznamy no strasne, povedala ti doma, ze mas jej vybavit nieco a si poedal nie? alebo ti volala, ze vecer idete dajme tomu na bicykel, veceru a ty nic? nuz to by bolo dost blbe.. keby to trvalo takto mesiace ;)

niektoneznamy
autor
16. sep 2020

@simca06022011 presne takto to, bohuzial, bolo

tykat
16. sep 2020

@niektoneznamy kym si pracoval zistila ze s tebou asi nechce byt, ze jej az tak nechybas, ze ta az tak nemiluje... mozno sa aj zalubila niekde inde, je to mlada baba, chce si este uzit...je s tebou od 18tich, a nic si este neuzila. Ked ta nechce tak ta nechce. Daj tomu cas a tiez si uzivaj zivot. Mozno sa vase cesty este skrizia ked budete starsi a skusenejsi.

niektoneznamy
autor
16. sep 2020

@ceresnovci To, ze sme netravili tolko casu spolu az tak nevadilo, skor ze som sa citovo odosobnil a venoval iba sebe

karpina
24. sep 2020

@niektoneznamy Myslím že ak by sa aj k tebe vrátila aj tak by si časom skĺzol do starých kolají. Fandim tvojej bývalej priatelke, že našla silu a odhodlanie tento vzťah ukončiť. Konečne má prietor pre seba a nemusí čakať na milosť a nemilosť partnera, ktorý je zahladený len do seba. Prajem vám obom partnerov, akých si zaslúžite a spokojný život.

Strana
z4