Rozpadajúce sa manželstvo - má zmysel v ňom pokračovať?

vivi33
5. sep 2020

Asi potrebujem nejaký nezainteresovany pohľad na môj problém. Mám pocit, že sa od manžela vzdalujem. Vlastne to tak cítim. Akoby sa celý svet točil len okolo neho!! Máme malé dieťa a keď príde z práce prvoradé je pre neho dat si pivo a celý večer sedieť vonku. Aj keď mu to vyčítam a snažím sa vykomunikovat nás problém povie len toľko, že sa nezmení. Bolo strašne veľa situácii, ktoré ma od neho doslova ťahajú preč!!! Aj dnes prišiel po týždni z práce kúpil si pivo a sedel sám vonku s telefónom bez záujmu o mňa a dieťa. A dlho sme mať dieťatko nemohli. Neviem či ma zmysel byť v takomto vzťahu. Strašne ma to dusi. Spravím pre neho všetko, má všetko čo len chce dokonca moja rodina sa radšej prispôsobí jeho požiadavkám aby bol kľud a on??? Odpoveď na všetko je on iný nebude. Len to jeho pivo a všetko len ako povie a chce on... Jednoducho ma to nebaví

sissy27
5. sep 2020

@vivi33 no a pred dieťaťom bol aký? A dieťa chcel aj on alebo ti len splnil tvoju túžbu?

evamea
5. sep 2020

Však načo by sa aj menil, keď napriek jeho chovaniu spravíš pre neho všetko, má všetko čo len chce a všetci sa mu okolo riti krútite. Sama vidíš, že to nie je dobré, ale nemyslím si, že toto sa udialo zo dňa na deň. Mimo týchto jeho večerov je aký?

vivi33
autor
5. sep 2020

@sissy27 bol iný, teda sľuboval a vravel aký bude šťastný a najlepší otec. Dieťa chcel veľmi, splnil sa mu sen podľa jeho reči, ale.... Jednoducho mam pocit, že to boli slová!!! Tvrdí že malú veľmi ľúbi, ale ja zas nemám pocit, žeby sa jej venoval, alebo sa o ňu zaujímal len keď ho nato upozornim. Neviem asi som naivná

vivi33
autor
5. sep 2020

@evamea keby to tak nebolo bol by asi horší... Neviem. Niekedy sa chová normálne niekedy všetkých ignoruje. A moju rodinu neznáša. Často počúvam len negatívny postoj a to je ďalšia vec čo má ubíja

sissy27
5. sep 2020

@vivi33 tak bol iný alebo sľuboval, že bude iný?
Možno ho treba normálne zapojiť do starostlivosti o dieťa a nie čakať, že sám od seba niečo urobí. Zlato, prosím ťa, okúp malú, nachystaj ju na spanie, prezleč, choď s ňou von... ako reaguje? Ďalej sedí na terase s pivom a mobilom alebo sa zdvihne a urobí čo treba?

evamea
5. sep 2020

@vivi33 Tak hádam by na teba a malú ruku nepoložil. Normálne sa vykašli na nejaké obskakovanie, veď aj tak očividne oň nestojí. Maximálne mu tak podporíš tú jeho pohodlnosť a takto naozaj nebude mať o nič záujem, keď všetko má ako na zlatom podnose. Správne som pochopila, že chodí na týždňovky? Alebo toto sa opakuje večer čo večer?

vivi33
autor
5. sep 2020

@sissy27 keď narobím cirkus aj si spomenie že má dcéru, inak nie. V podstate sa asi nezmenil vždy bol taký, ale on strašne túžil po dieťati a vždy vravel ako sa bude o ňu starať atď... A ešte povie načo tam bude on keď som tam ja

vivi33
autor
5. sep 2020

@evamea niekedy na dlhšie chodí ako kedy teraz cez koronu bol každý deň doma.

vivi33
autor
5. sep 2020

@evamea a nejde o pohodlnosť ale totálny nezáujem!! A ešte si myslím, že alkohol mu je presnejší, ten musí byť každý deň!!

evamea
5. sep 2020

@vivi33 Akurát čítam odpoveď pre @sissy27 , ak bol taký vždy, tak neviem čo si potom čakala. Ľudia sa nemenia, bohužiaľ. Daj mu dieťa na pol dňa, povedz mu, že ideš von, nech mu nebrániš v tej jeho vytúženej starostlivosti a choď si niekam oddýchnuť. Nech si vyskúša.

vivi33
autor
5. sep 2020

@evamea toto keby som dokázala 😄😄 asi by som od strachu umrela čo je s malou

evamea
5. sep 2020

@vivi33 Ak je v tom alkohol a bol v tom aj predtým, tak neviem, či mi to je vlastne ľúto. Bolo to tvoje rozhodnutie.

evamea
5. sep 2020

@vivi33 Tak ak sa rozvediete, tak či tak malú si bude brať, tak aspoň budeš vedieť, či sa vie postarať. 🙂

sissy27
5. sep 2020

@vivi33 keby mi niekto robil cirkus a za to, aká som vždy bola, tak tiež radšej budem chlemtať pivo na terase 🤷‍♀️ A to pivo fakt neznášam, ale aspoň je ticho.
On svoje správanie nezmenil, ty áno - čo je aj normálne po pôrode. Ale skús sa k nemu správať normálne ako k človeku, do ktorého si sa kedysi zamilovala. A do starostlivosti o dcéru ho zapoj tak ako som ti písala vyššie. Proste ho popros aby to urobil, lebo ty teraz nemôžeš, potom nezabudni poďakovať, pochváliť. Hej, taká blbosť a teba určite tiež nikto nechváli a neďakuje, ale na mužské ego to funguje zázračne. A hlavne - ak chceš zmenu, tak treba začať od seba.

vivi33
autor
5. sep 2020

@evamea to máš pravdu, že to bolo moje rozhodnutie, ale čo sa týka nášho vzťahu veľmi sme si rozumeli a toho piva nebolo až tak veľa ako je ho teraz!! Vždy si nájde zámienku vypiť si viac. Posledne mesiace to preháňa denne vypije cca 9 piv ako norma niekedy viac niekedy menej. Naposledy to však prehnal keď sa totálne stal a narobil riadnu galibu, neublížil nikomu to nie ani mne by neublížil fyzicky to isto nie, ale ja sa od neho úplne vzdalujem. Vadí mi jeho prístup vadí mi ze toľko pije a on nič preto nespraví. Neobmedzi to, teda obmedzil na 2 dni po 3 piva a potom zas pridával... Už len keď príde a som s nim začína mi vadiť, neviem co sa to s nami porobilo

vivi33
autor
5. sep 2020

@sissy27 v tomto sa teraz myslíš!! Nikto mu nič nevycital, ale čo som mala robiť keď to takto šlo non stop?? Ešte viac by sme sa vzdialili!! On by si žil svoj život a ja svoj a smeruje to momentálne asi k tomu

evamea
5. sep 2020

@vivi33 Alkoholik, bez záujmu o teba i dieťa, viac hádok ako harmónie, toto neznie moc ružovo. Vždy sú na vine dvaja, to je pravda, ale netuším, či vôbec sama stojíš o to, aby sa to zachránilo. Rátaj s tým, že sa už naozaj nezmení, maximálne na nejakú dobu potlačí svoj vzorec správania.

andreatytler
6. sep 2020

@vivi33 Denne 9 piv?... ved to sa on v podstate opije kazdy den... Ako funguje po tych 9 pivach? To by som sa tiez bala mu dat dieta opatrovat.
Kedy sa to takto pokazilo? Po narodeni dcery?

miadi
6. sep 2020

Problem nie je len ze vas ignoruje a zanedbava najhorsie je ze je alkoholik. 9 piv je moc a denne? Bude lahsie sa rozviest a zit bez neho ako toto zachranovat. On by musel chciet. V prvom rade uznat ze mà problem s alkoholom a ist sa liečit. Bude vam s malou lepsie bez neho rodina ti urcite pomoze .

vilma7
6. sep 2020

Posledne sú tu tri témy s alkoholom. Jednej pije denne 6-8 pív, tvoj 9, ďalší sa ožiera donemoty 3x mesačne.
Sú dve možnosti, pre ktoré sa rozhodneš ty. On si už vybral a rozhodol sa pre fľašku.
Ty to buď budeš trpieť a čakať kým sa upije
Alebo pôjdeš kade ľahšie.
Vzhľadom k tomu, že on nič meniť nebude a nemieni, by som sa bez problémov rozhodla pre odchod.

nickpick
6. sep 2020

@vivi33 ak k nemu este nieco citis, skus zistit ci za jeho spravanim nieco nie je, problemy v praci, choroba, ina zena, pil vzdy, alebo len v poslednej dobe? je mozne poziadat o pomoc jeho rodinu ci priatelov? ma vobec nejakych? ak za jeho pitim a nezaujmom o rodinu nie je ziaden dovod asi by to chcelo postrasit ho rozvodom, takou tou pomyselnou fackou, ze ak nezmeni svoje spravanie proste zostane sam, ak ani to nim nezamava, nema zmysel dalej rieco riesit....

katkati
6. sep 2020

@vivi33 Tvoj manžel vás môže mať rád, dcerku určite aj miluje, ale je v štádiu, že už inak nemôže - pivo je pre neho prednejsie. Je závislý. Ukázalo by sa to vtedy, keby musel zrazu prestať, napr. nemocníca. Škoda, namiesto užívania si rodinky trávi čas s fľaškou. Uvidíš, bude si stala hľadať zámienku, tvoju rodinu, tvoje výčitky atď., aby mohol piť a mal od teba a malej pokoj.

sissy27
6. sep 2020

@vivi33 tak 9 pív denne je už fakt veľa. Tu by som to riešila rázne, buď liečba a skúsiť ešte rodinu udržať, alebo alkohol a rozvod. Len zas je tu otázka, či si pripravená aj na možnosť rozvodu, lebo vyhrážať sa a nakoniec nič nespraviť nemá význam.

dominikak4
6. sep 2020

@vivi33 Niektorí muži sú ako deti, čím viac do nich hučíš a vyčítaš, tým viac sa zatnú a nepohneš s nimi. Ja to mám tak s manželom, keď vyčítam a kričím, tak mi urobí iba napriek, zoberie sa a ide von s kamarátmi, a nakoniec to aj tak musím urobiť sama a ešte je doma dusno. Hlavne, aby mi dokázal, že jemu nikto nebude "rozkazovať". Tiež je dosť pohodlný a teda sám od seba toho moc neurobí. Niekedy je to vyčerpávajúce, keď je človek na všetko sám, takže Ti rozumiem. Skúsila som to inak, ak niečo urobil, tak som ho pochválila, že ako pekne to urobil, ako mi to pomohlo, že mu ďakujem (ako malé decko), a začal mi trochu viac pomáhať. Teraz napr. vždy keď niečo občas urobí, napr. umyje riad, sa ma príde opýtať, či som si všimla, že umyl riad, pokosil trávu atď. a čaká pochvalu. Niekedy mu proste vyslovene poviem, čo od neho chcem, nečakám, že to urobí sám. Samozrejme aj ja by som ho občas najradšej nakopala do zadku, ale to by nikam neviedlo. Snažím sa na ňom vidieť tie iné pozitívne stránky, ktoré má, pre ktorého ho mám rada a toto vždy nejako hodím za hlavu. Nemilujeme predsa svoje predstavy, ale skutočných ľudí a tí majú svoje chyby.

katty2012
6. sep 2020

@vivi33 no neviem, ale ked mu nedoverujes az tak, ze by si umrela, keby bol sam s malou, tak to je tiez na zamyslenie. ma rovnake pravo na dieta ake mas ty? alebo je stale pod tvojim dozorom? asi sa v tej pozicii dobre neciti. ked bol kedysi ok a dnes ako manzel a otec nie je ok, tak skus sa zamysliet hlavne nad sebou, cim to cele podporujes.

katkati
6. sep 2020

@dominikak4 On ťa tiež pochváli za to, čo robíš ty?

dominikak4
6. sep 2020

@katkati Nie

vivi33
autor
6. sep 2020

@nickpick pomoc od jeho rodiny??? Odpoveď znie ved je to len pivo.... Ú nich všetci chlapi pijú, asi jediný nepije tvrdé len prilozitostne

vivi33
autor
6. sep 2020

Čítala som všetky vaše reakcie na môj problém. Každý mate v niečom pravdu.. Asi by som to mala napísať podrobnejšie, ale to by bolo zdĺhavé. Nechcem sa obhajovať!! On nepil toľko ako teraz, ale vždy to pivo pil. Tvrdí, že to robí od smedu. Nieje lenivý to nie on pomôže a je pracovitý. A dokonca nieje na ňom ani vidieť keď vypije toľko pív. Myslela som si, že keď sa mala narodí bude jeho prioritou ona, ale ja mam pocit že to tak nie je!!! Mne vadí to, že keď aj príde domov nevenuje sa nám, radšej je vonku atd a večer sústavne to pivo. Radšej som, keď doma nieje ved načo chodí domov, keď ho potom v podstate ani nevidím??? Ja mu nič nevycitam sem tam poviem co si myslím, ale ako keby som hrach o stenu hádzala. Jednoducho na prvom mieste je to pivo. Vie ma doraziť keď príde večer a nepríde za malou, ale privíta ma s vetou kde mam pivo?? Kúpila si mi pivo?? Veľmi veľa takých situácii bolo...

janynyna
6. sep 2020

@vivi33 moja zlatá no neviem. To isté som zažívala aj ja. Odišla som a po prosikaiach som sa po 6 týždňoch vrátila. Ešte je tomu len týždeň a už cítim,že chcem ísť zase preč. Tiež príde z práce domov a dá si pivo. Vadí mu malý,že všade behá a nevie sa s ním zahrať. Avi čaká,že 2 ročne dieťa bude sedieť pred telkou alebo si sadne ku hračky a sám sa zahrá. Ja už som plakal aj s právnikom a predsa som dala tomu druhu šancu. Ale do predu som vedela,ze s ním nechcem byť. Skúsila som len kvôli malému.