Rozvod ako blesk z neba
Včera mi bol doručený návrh na rozvod od môjho manžela. Nič neobvyklé za situácie keď je manželstvo v rozvrate , hádky na dennom poriadku , milenky a neviem čo .
Ale u nás nič také nebolo , normálne sme žili , spávali spolu , hospodárili spolu a zrazu BUM rozvod . Manžel bol a je doma, aj teraz prišiel z práce , najedol sa a hrá sa s deťmi . Keď som sa ho na to opýtala že čo to má znamenať ,tak že on už dlhodobo nie je šťastný , že potrebuje nutne životnú zmenu , že chce dať výpoveď v práci a niečo pocestovať po svete , spoznať nových ľudí .
On je 40+ , ja som tesne pred 40 tkou , máme tri deti , všetky plánované, najmenšie má 6 rokov, v septembri ide do školy. Byt v ktorom bývame je jeho , ešte pred manželstvom , ja mám svoj dvojizbový menší , ktorý je prenájme. Panika ma chytá , keď si len pomyslím že by som s troma deťmi mala ísť do dvojizbáku o rozlohe 62 m2, teraz sme v 110 m 2, môj byt je 25 km od mojej práce a škôl mojich detí . Všetko by som musela prekopať , zmeniť školy a zrejme aj premiestniť svoju kanceláriu . Od včera doobeda som poriadne nejedla , nikto o tom nevie len moja mama. Tá mi poradila aby som začala so zmenou hneď , tu a teraz . Tak som začala , jeho prádlo som povyhadzovala mimo prania a oprala len sebe a deťom, z koša na žehlenie prádlo to isté , to isté s jedlom .Prišiel z práce a dvíhal pokrievky na hrncoch a tam nič, že či som nevarila, vravím varila pre seba a deti . A on mi na to že či si ideme komplikovať do rozvodu vzájomne život ? Ja fakt neviem čo mám robiť , hádam prvýkrát v živote neviem čo robiť , ako sa chovať keď mi ide srdce a hlava doslovne vybuchnúť. Rozvodové konanie máme stanovené na koniec januára, o rozvod podal začiatkom augusta a to sme boli na dovolenke na Malorke koncom augusta, doslovne sme ju presexovali , a do včerajšieho dňa som si nič nevšimla , žiadny vážny rozkol .
@cavallipalace držím palce nech sa vám darí a hlavne nech ste zdraví. A gratulujem k bábätku 🥰 nech ti robí dvojnásobnú radosť, zaslúžiš si to po tom všetkom
@mrva tiež má to po pár príspevkoch od autorky napadlo, že je možna aj táto verzia. Pred časom tu písala jedna baba podobný príbeh tiež tri deti aj manžel, ktorý sa venoval len svojej záľube a ako ho plánuje poslat do prdele...tiež silná a sebestačná žena a presne má napadlo či aj tento chlap sa necítil ako piate koleso na voze...ale aj tak to neospravedlňuje
jeho správanie a zbavenie sa zodpovednosti
@lala123 podobne len poctom deti. Ta predošla sa sama seba opisala ako super zena co vsetko robi sama vykreslila sa krasne a muza ako neschopneho blbca. Pritom ked sla do detajlov tak boli situacie kde si za to mohla sama - vytvarala ich, . Az mi to bolo neuveritelne ze taka sikovna zena a doma si nevie poradit. Tu autorka len opisala fakty. Muza nijak nazhodila seba nevyzdvihla naopak hladala chybu v sebe ze to nevidela. Ze je sikovna sme pochopili z jej reakcie a riesenia s majetkovym delenim. Nie z jej sebachvali. Muz podal ziadost o rozvod zaciatkom Augusta potom sli na dovolenku ktoru celu presexovali. Co je toto za cloveka? Fakt mate pocit ze chudatko udupany manzelkou 3kolo u voza? A cely cas August September oktober November December.. sa tvaril ze nic . Nie Preto ze mà Neviem aku zenu. . Ale preto aby mal cely ten cas full service. Navarene poprane aj sexu kolko chce. Normalny clovek vam aspon povie ze sa chce rozviest alebo sa najprv snazi vztah zachranit. Ak je problem vo vztahu . Ale tu je to jednoduche niekoho stretol. Manzelstvo zachranit nechcel rozhodol sa. So zenou mal sex “ nasilu “ aby nemala tušenie ze sa nieco deje. Frajerka asi mà svoj byt tak on len $ potrebuje ..
@aurora33 nieco mesiac dva dozadu. Nazov si nepamatam nieco ako .Som zla? Autorka vtipne opisala situaciu u nich doma. Kde bola unavena sla si lahnut no deti pubertalne od nej stale nieco chceli .. banality. Jednej dcere hladala hodinu nejaky kus oblecenia lebo nevedela povedat nie.. potom dalsiu vec riesila s dalsim. Ked si konecne zas lahla dosiel muz s otazkou aku pizzu mà objednat na veceru. Tak donho hodila mobil alebo papuču. Bola nahnevana ze ona musi vsetko riesit o vsetkom rozhodovat. A nakoniec to bolo na rozvod Lebo odmietol dieta odviezt na kruzok ze on nieco mà. Ze on si Robi co chce pri 3 detoch nestara sa vsetko ona mà na starosti ..
Nebol ten nazov starej temy o vycerpanosti? Velmi som jej fandila. Urcite sa jej ulavilo.
@cavallipalace aj ja si pamätám na tú diskusiu 😢 blahozelam k bábätku a prajem veľa síl a šťastných chvíľ s detičkami ❤️
@hablko2 dakujem ❤
A spýtala si sa ho čo bude s deťmi čo im berie a vôbec fú ja som zažila obdobne no našťastie bez detí
Prešla som si tým istym - pred rokom.V auguste dovolenka na Cypre a v októbri podal návrh na rozvod /dôvody ako ten tvoj; dokonca chcel rozvod bez udania dôvodu/ Mám svoju hrdosť a na rozvod som poslala advokátku s mojim vyjadrením o živote v manželstve, keďže nebol ideálny ... /
Najhoršie je, že mi teraz robí zo zivota peklo, nakoľko som s deťmi ostala bývať v spoločnom dome a jemu som po podaní návrhu na rozvod kázala odísť...
No je to strašné, doteraz sa neviem z toho spamätať, ale žiť musím ....a čo chcel, to má....
Mňa by zaujimalo, ze ako dopadol tento príbeh...autorka sa odmlčala...
@olsan je to strašne.co im prepina? Potom si zistila dovod? Ako to znasaju deti?Drž sa
Neozves sa ako to pokračuje?
@junovedievca Nie, neviem dôvod doteraz ... vtedy tvrdil, že chce byť sám. Deti ho nechcú , on našťastie nenalieha, takže jedine, keď príde
narobiť cirkus , ich vidí a inak nič...
Len v skratke , ani nie je o čom . Vrátila som sa domov z chaty po pekne prežitom čase s deťmi , mojimi rodičmi a ešte zopár blízkymi ľuďmi . Trocha som resetla hlavu a cítim sa o dosť lepšie . Manžel sa tvári akokeby sa nič nedialo, mal pokusy o vtipkovanie ale myslím že ho môj výraz tváre zastavil . Poprala som deťom a sebe, jeho veci som dala bokom ( neopral si nič čo sme boli preč ) , dnes som požehlila naše veci , ráno som zavolala jednej mojej známej právničke, zajtra za ňou idem. Novinka je v tom , že mi dnes ráno povedal že mi byt nepredá , racionálny dôvod nemá , ale že to tak necíti , že chce urobiť hrubú čiaru a ísť ďalej. A že keby som tu s deťmi bývala že by mu to stále pripomínalo .Takže musím teraz zohnať nejaký väčší byt , vypovedať nájomnú zmluvu nájomcom ( nadšení nebudú ) a to čo v najkratšom čase. Takže mám pred sebou ešte ťažké obdobie , rozvod budem musieť natiahnuť aby som to časovo všetko dala. Nič iné mi bohužiaľ nezostáva.
Ano samozrejme presne ako som Ti pisala, pekne na sude ukaz smsky, aj to ze ste spolu spavali, fotky z dovolenky, vsetko ! Aby Vas nerozviedli a pekne si najdi za ten cas byt a odkladaj peniaze. Hajzel je to
Drzim palce.
Vyzera, ze sa prepol do modu: “I, me and myself”.
A myslim, ze ten byt je len truc, lebo neplaces a neprosis.
Uf tak ten tvoj muž je riadne hovädo. 😡
A vy ste mali bezproblemove manzelstvo? Uprimne neviem si predstavit ze niekomu takto prepne. A ze mu nezalezi ani na vlastnych detoch.

@ruzovakrava uz sme traja, narodilo sa mi zdrave babatko, deti ma zamestnavaju na 100%
Ale boli to, velmi...
Dakujem za opytanie ❤