Rozvod ako blesk z neba
Včera mi bol doručený návrh na rozvod od môjho manžela. Nič neobvyklé za situácie keď je manželstvo v rozvrate , hádky na dennom poriadku , milenky a neviem čo .
Ale u nás nič také nebolo , normálne sme žili , spávali spolu , hospodárili spolu a zrazu BUM rozvod . Manžel bol a je doma, aj teraz prišiel z práce , najedol sa a hrá sa s deťmi . Keď som sa ho na to opýtala že čo to má znamenať ,tak že on už dlhodobo nie je šťastný , že potrebuje nutne životnú zmenu , že chce dať výpoveď v práci a niečo pocestovať po svete , spoznať nových ľudí .
On je 40+ , ja som tesne pred 40 tkou , máme tri deti , všetky plánované, najmenšie má 6 rokov, v septembri ide do školy. Byt v ktorom bývame je jeho , ešte pred manželstvom , ja mám svoj dvojizbový menší , ktorý je prenájme. Panika ma chytá , keď si len pomyslím že by som s troma deťmi mala ísť do dvojizbáku o rozlohe 62 m2, teraz sme v 110 m 2, môj byt je 25 km od mojej práce a škôl mojich detí . Všetko by som musela prekopať , zmeniť školy a zrejme aj premiestniť svoju kanceláriu . Od včera doobeda som poriadne nejedla , nikto o tom nevie len moja mama. Tá mi poradila aby som začala so zmenou hneď , tu a teraz . Tak som začala , jeho prádlo som povyhadzovala mimo prania a oprala len sebe a deťom, z koša na žehlenie prádlo to isté , to isté s jedlom .Prišiel z práce a dvíhal pokrievky na hrncoch a tam nič, že či som nevarila, vravím varila pre seba a deti . A on mi na to že či si ideme komplikovať do rozvodu vzájomne život ? Ja fakt neviem čo mám robiť , hádam prvýkrát v živote neviem čo robiť , ako sa chovať keď mi ide srdce a hlava doslovne vybuchnúť. Rozvodové konanie máme stanovené na koniec januára, o rozvod podal začiatkom augusta a to sme boli na dovolenke na Malorke koncom augusta, doslovne sme ju presexovali , a do včerajšieho dňa som si nič nevšimla , žiadny vážny rozkol .
nájdi si okamžite právnika a zisti na čo máš nárok a snaž sa získať maximálne výživné. nie len na deti, ale aj na seba. Ja by som sa na tvojom mieste snažila zobrať si hypotéku, odkúpiť terajší byt a ten 2i predať. Aj kvôli deťom, nech nemusia meniť prostredie, školu a podobne. Skús zistiť, či máš nejaké predkupné právo, keďže tam teraz bývate.
Čo sa týka prania a varenia, tak aj keď to prestaneš robiť, tak to nič na jeho názore nezmení a nič to nevyrieši. Najhnusnejšie je, že ti nepovedal o tom, že podáva návrh a celé mesiace sa tváril, že nič...
Od rozhodnutia rozviesť sa ho neodhováraj, mysli len na seba a na vaše deti. Ak by si ho aj prehovárala, tak on názor nezmení
To mu muselo riadne prepnúť...nechápem, že dokáže sa takto pretvarovať...že s tebou intímne žije...venuje sa deckam a pod. nemá on nejakú psychickú poruchu, lebo inak si to neviem vysvetliť...🤔🙄
nerozumiem preco by si mala platit za ten byt cely ? Ty si v nom nezila ? Nestarala si sa nijako financne o rodinu ? Aj ked je jeho...od doby manzelstva sa musi odpocitat alikvotna ciastka nakladov. Rozhodne nech chlapec zabudne, ze ta z bytu vyhodi a jemu zostane v rukach 180.000 - to by si aka sprosta bola....neblazni
Inak to asi vyriešiť neviem ak nechcem aby deti menili školu a ja začínala v inom meste.
@mogaa tiež si myslím, že mu úplne preplo v hlave.A pekne potajomky ako chrapun spraviť žene takéto prekvapenie.Ine by bolo, keby dával najavo, že je nespokojný poďme niečo zmeniť či zmienil sa o rozvode, ale toto je zákerné.Deti sú už väčšie čo im povie?uvidíme sa neviem kedy idem cestovať.
Chlapi vedia žiť dvojitý život aj ten kamarátkin muž normálne fungovali a jedného dňa, že on vyhorel z rodiny a už nevládze:(
@zuzikak tam nemá čo sudca rozhodovať čo s bytom byt je výlučne jeho...
V tomto veku mávajú muži krízu stredného veku, ale o takomto prípade som ešte nepočula. Je to riadny sebec ked ho ani vlastne deti nezaujímajú. Môj bývalý dal tiež takto potajomky návrh na rozvod, ale ja som tušila, že sa niečo deje podľa jeho správania. Aj tak ma prekvapilo, že sa rozhodol žiť sám a nakoniec sa ukázalo, že ma už dosť dlhú dobu podvádzal. Prišla som na to až rok po rozvode, tak dokonale to dokázal tajiť. Takže, aj u vás môže byť za túžbou po zmene nejaká iná žena. Niektorí chlapi sú zbabelci. Nedokážu povedať pravdu.
@zuzikak bohužiaľ neurobím tým nič. Prevádzkové náklady sa nepočítajú a investície boli nizke, neoplatilo by sa kvoli nim rozbiehať súd.
Vela asi nezmozes. Je tu moznost ze si prenajmes 3i. byt niekde v okoli, a najom nech sa prerata do vyzivneho. Myslim si ze na sude ho velmi setrit nebudu. Prajem ti dobreho sudcu..
Este by ma zaujimalo co na to deti... ich nazor.
Myslim ze po par rokoch ked ho to prejde bude velmi lutovat co stratil, ver ze sa mu to vtedy vrati.
Tebe prajem vela sil. Je to fakt neuveritelne coho su niektory ludia schopny.
@mihulam deti o tom ešte nevedia to je ďalšie vec ktorú budem musieť riešiť.
Detom nech to povie samozrejme on, a patricne aj vysvetli
Do roka do max dvoch ho toto bude baviť a potom príde na kolenách za tebou s prosíkom ako veľmi mu chýbate...alebo ho klofne dáka mladá čo mu skôr pomôže s tými " jeho" peniazmi🤨.... chlap jeden nevyzretý, zbadá keď po tom jeho dobrodružstve ho budú deti vnímať len ako bankomat a nie ako otca.... zariad sa podľa seba našťastie to zázemie na začiatok máš a pôjdeš len 25 km ďalej a nie na druhý koniec republiky.....VEĽA ŠTASTIA A PEVNYCH NERVOV PRAJEM!
Čo sa týka iných žien teda či má milenku , neviem. Ale ak má tak som totálne nemehlo že som si nič nevšimla . Vlastne ja som asi fakt nemožná že som si nič nevšimla žiadny varovný náznak . No tupaňa som .
Urcite im nehovor "tatko od nas odchadza", estebudes ty za zlu
Podla mna robit sa mu uz nechce .. chce sa vysrat na rodinu. O par rokov bude bezdomovec na spanielskej plazi.. nema vobec dobry plan chce si len uzivat ako 20r. Ked nema v plane investovat cast $ do jednoizbaku na Svk .. projekty ma ( kecy) aj Moj foter mal “ projekty.” Nebojovala by som uz onho. Neni normalny . Este budes casom vyzivne vymahat..
Nie si tupana si uzasna mama 3 deti on je herec falosnik zasluzi si Oscar za ten vykon od leta co podal ziadost o rozvod a doteraz sa tvaril ze nic ... ked Ta vedel takto prekvapit kludne nejaku moze mat.
"on vraj bude cestovať tripom a bývať po lacných ubytovniach . A takmu peniaze vyjdu na dlho a nevie či sa vôbec vráti , možno zostane vraj niekde kde je lacno . Ako fakt mu uplne preplo."
😀😀😀
To urcite.........a hned po rozvode budu klobasy zo psa.
Tento "styl zivota" je svojim sposobom len pre urcitych ludi. Ja co poznam ludi ktori ozaj pocestovali svet mali nasetrene peniaze lenze popri cestovani aj pracovali hoci na ciastocny uvazok aby nespalili cestovny budget prilis rychlo a boli co najdlhsie na cestach.
Taketo cestovanie je velakrat pre "skromne" povahy alebo minimalistov ktori aj v realnom zivote potrebuju len zakladne veci k zivotu a ziaden zbytocny prepych.
Chlap ktory zil roky vo velkom modernom byte s velkou terasou nebude zrazu zo dna na den cestovatel ktory si vystaci len som spacakom a prilezitostnymi hostelami. To musi mat clovek v sebe.
Taketo cestovanie sa aj obvykle planuje. Ja nepoznam nikoho co sa zo dna na den vydal na cestu okolo sveta. Vsetci si to dokladne planovali aby vedeli kam chcu ist, na ako dlho, kolko ich to bude stat atd.
Inak musim s tebou suhlasit......tvojmu muzovi preplo. Planovat si cestu okolo sveta ked vsade po svete zuri pandemia, aerolinky rusia lety, lockdowny, obmedzenia je proste super napad.............tak ako klobasy zo psa.
Proste ma to premyslene chalan. 😀😅
Joj, druha puberta ho chyta. Pekne si spis, ze ked podal ziadost o rozvod, ste isli na dovolenku, ako casto spolu spite a podobne veci. A tiez by som mu oznamila, ze deti pojdu do striedavej starostlivosti. Myslim, ze si velmi rychlo spocita ako to nahovno vymyslel.
Ja by som tiez uz bola niekde v inej krajine vysmiata, lenze mam doma dve deti, ktore najblizsich 15 rokov nemozem nechat same. A moje dusa by sa tulala. Bud pojdu s nami alebo budem sediet doma a vylety planovat podla deti
@zuzikak zbytočne ju uvádzaš do omylu. Byt bol už pred manželstvom jeho neplatili hypo a ako píše minimálne náklady na prerabku.
Autorka prajem ti mnoho sil,aby si tuto situáciu zvládla čo najlepšie .
Nie si tupana, su proste chlapi co sa vedia pretvarovat alebo zo vsetkeho vyvliect. Jednoznazne si bola dobra manzelka a aj matka. Nikdy si to nedavaj za vinu. Hlavu treba dat hore a zacat sa zariadovat podla seba. Urcite budes mat vela ludi co ta podporia a dodaju ti silu ist dalej.
Detom nech to oznami on, je to jeho rozhodnutie ich opustit.
Nie si tupaňa. Niektorí chlapi sa vedia vynikajúco pretvarovať. Môj bývalý by si za herecký výkon zaslúžil Oskara. Ani naši spoloční známi nič netušili o jeho milenke. Tajil to minimálne dva roky.
Ahoj, ja som sa opytala manžela, že čo vedie muža k takémuto radikálnemu rozhodnutiu. A jeho odpoveď: "Totálne dlho ročné vyhoretie. Potrebuje psychológa"
@hopsadobrandejsa Práve to, že ubytovanie v lacných ubytovniach je až nebezpečné, keby mal nejaké dobré pracovné miesto v zahraničí a slušné ubytovanie, tak ešte.
No hovno,rybka zlatá! Vysvetli mu,že trváš na striedavej starostlivosti a uvidíš ako ďaleko zacestuje za tú dobu,čo budú deti u teba😈 a kde s nimi bude, keď ich bude mať on? Rozfláka peniaze a potom čo?
Kamoškin otec si v 60!!! našiel 35 ročnú frajerku po 40 ročnom manželstve s tým, že on nie je šťastný. Mama sa z toho zosypala a zlatý klinec bol, keď mladá zadrela, že je tehotná. Tak má dedo dospelé deti, 6 vnúčat 3 ročného syna … 🤦♀️. Neviem, niektorým chlapom asi fakt hrabne.
@hopsadobrandejsa neviem ako to má vymyslené ale on je taký by som povedala snílek . Všetko je easy. Spatne keď si spomínam veľmi rád pozeral dokumenty o ázijských krajinách ako Laos , Vietnam a tak ,, ale to si nemyslím že by tam rád zakotvil. On má rád určitý druh pohodlia.

Je tu ešte možnosť že by som ten byt odkúpila ja , predala by som svoj dvojizbák , zdedila som takú chalupu na Kysuciach , tu by som predala , dala by som dokopy asi 150 tis a zvyšok by som si požičala od rodičov, nejaké rezervy mám . Možno že toot by bolo riešenie pre mňa.