Rozvod ako blesk z neba
Včera mi bol doručený návrh na rozvod od môjho manžela. Nič neobvyklé za situácie keď je manželstvo v rozvrate , hádky na dennom poriadku , milenky a neviem čo .
Ale u nás nič také nebolo , normálne sme žili , spávali spolu , hospodárili spolu a zrazu BUM rozvod . Manžel bol a je doma, aj teraz prišiel z práce , najedol sa a hrá sa s deťmi . Keď som sa ho na to opýtala že čo to má znamenať ,tak že on už dlhodobo nie je šťastný , že potrebuje nutne životnú zmenu , že chce dať výpoveď v práci a niečo pocestovať po svete , spoznať nových ľudí .
On je 40+ , ja som tesne pred 40 tkou , máme tri deti , všetky plánované, najmenšie má 6 rokov, v septembri ide do školy. Byt v ktorom bývame je jeho , ešte pred manželstvom , ja mám svoj dvojizbový menší , ktorý je prenájme. Panika ma chytá , keď si len pomyslím že by som s troma deťmi mala ísť do dvojizbáku o rozlohe 62 m2, teraz sme v 110 m 2, môj byt je 25 km od mojej práce a škôl mojich detí . Všetko by som musela prekopať , zmeniť školy a zrejme aj premiestniť svoju kanceláriu . Od včera doobeda som poriadne nejedla , nikto o tom nevie len moja mama. Tá mi poradila aby som začala so zmenou hneď , tu a teraz . Tak som začala , jeho prádlo som povyhadzovala mimo prania a oprala len sebe a deťom, z koša na žehlenie prádlo to isté , to isté s jedlom .Prišiel z práce a dvíhal pokrievky na hrncoch a tam nič, že či som nevarila, vravím varila pre seba a deti . A on mi na to že či si ideme komplikovať do rozvodu vzájomne život ? Ja fakt neviem čo mám robiť , hádam prvýkrát v živote neviem čo robiť , ako sa chovať keď mi ide srdce a hlava doslovne vybuchnúť. Rozvodové konanie máme stanovené na koniec januára, o rozvod podal začiatkom augusta a to sme boli na dovolenke na Malorke koncom augusta, doslovne sme ju presexovali , a do včerajšieho dňa som si nič nevšimla , žiadny vážny rozkol .
mlady pan ta uz nema rad,lebo mooozno ma rad inu. Byt chce silou mocou predat a odist do sveta a tu na SVK uz bude bez domova? Ci ako? Mozno je v tom ina zena,ktoru ma rad. Mozno. V skutocnosti sa mozno nebude upokojovat kdesi vo Vietname,ale ziskavat zivotnu energiu na opacnom konci mesta v byte u nejakej novej. A jasne,ze peniaze z bytu by bodli. A najlepsie fakt bez deti.
Tak po dnešnom večernom rozhovore a asi 100 uistení že on sa chce rozviesť tak to odpískavam . Ono sa ani nedá žiť s človekom ktorý vám povie že po 17 rokoch to už nie je čo to bolo , že u neho city vyprchali a rád by začal niekde inde a chcel by cestovať . Že sa mám zmieriť s tým že ma už nemiluje a nerobiť problémy .
Tak som mu povedala že dobre keď to teda takto chce , tak sa teda rozvedieme. Nebudem robiť problémy ak mi predá svoj byt do môjho výlučného vlastníctva a o tom spíšeme zmluvu o budúcej zmluve , zúžime v tej časti BSM a ja mu vyplatím trhovú hodnotu bytu z predaja môjho dvojizbového bytu a predám aj chatu .
Toto som videla že ho zaskočilo ale povedal že si to rozmyslí a že prečo vlastne nie. Zároveń som mu povedala že od dnes končím s akýmkoľvek servisom pre jeho osobu , to znamená pranie , žehlenie , varenie , sledovanie jeho termínov , platby telefónov , poistiek atď a uvítala by som keby sa odsťahoval zo spálne na pohodlný gauč do obývačky , ak s tým nebude súhlasiť pôjdem tam ja.
Zajtra balím deti a odchádzam na Kysuce na chatu , budem tam až do 3, spolu s mojou rodinou oslávim Silvestra a Nový rok , on nech teda zostane doma buď sám alebo ak chce môžem mu nechať deti .
Sedel a kukal na mňa a jediné čo mi povedal že si myslel že budem o neho viac bojovať. Ako rozum mi to neberie. No lenže myslím si že karta sa obrátila , mám ho napriek tomu aj po 17 rokoch rada, ale nedám zo seba robiť rohožku .
Taktiež začínam mať podozrenie že niekoho má, opýtala som sa ho priamo , ako povedal rýchlo že nikto tam nie je ale žijem s ním 17 rokov a neverbálne prejavy skôr hovoria že tam je niekto tretí.
Ešte som sa ho pýtala že kde bol teda konkrétny problém že je taký nešťastný , nevedel to presne identifikovať len mlel že všetko stále rovnaké a dokolečka a dokolečka, ale to tak jednoducho býva keď má človek deti .
No ja by som mu to neulahcila. Ako sa poznam (aj zo skusenosti svojich), tohto chlapa by som uz viac nechcela. Ale kedze mas deti, treba konat pokojne. Takze na pojednavani by som bola zronena, s rozvodom nesuhlasila, ukazala stastne fotky z poslednych mesiacov. Urcite vas nerozvedu a nove pojednavanie bude az za 6-9 mesiacov.
Medzitym sa psychicky das dokopy, zariadis si byvanie (mozno stoji za to hompo rozvode predat a kupit nieco v meste, kde byvas teraz). A drahy sa hude musiet este uzierat doma, vysvetlovat milenke, ze este musi ostat v tajnosti (ver mi, ze ju ma). Ries si hlavne seba, aby si to ty co najlahsie zvladla, preto rychle stahovanie nie je dobre. Niekedy sa clovek naozaj nestaci cudovat, s kym to zil 😔. Drzim palce, zvladnes to, ale chvilu to potrva 😉
Ako v zlom sne. Ja som zvedavá, čo v tom je. Lebo pravdu celú ti nepovedal. Rozvod bude hrozný, keď sa súd dozvie jeho plány.... Nechcem si predstaviť, ako si ho poddaju. Držím ti prsty, nech si silná, nech maš veľa sily a energie, čo všetko musíš zvládnuť 💗
Zvladla si to super. Ja viem, ze vnutorne bojujes a si sklamana. Ale riadne si ho musela sokovat. Uz len ta veta, ze si myslel, ze o neho budes bojovat 🤣🤣🤣 vtipalek trapny. Drz sa. Caka ta tazke obdobie. Nech je co najmenej bolestive
Nuž, je to kkt jak vyšitý. Na*rala by som mu. Dobre si mu dala na rozum.
Presne tak, treba to riešiť s kľudom Angličana, nech ho aj roztrhne, keď ma takýto prístup. Najať si dobrého právnika a vytrieskat na súde z jeho pekne výživné. Pri tomto prístupe je vidieť že mu vôbec nejde o dobro deti a to je to najdôležitejšie. Keby bol chlap na správnom mieste by sa zachoval aspoň zodpovedne keď už sa chce rozviesť mal by nechať celý byt manželke a deťom aby o nich bolo postarané a ubezpečil ju že aj keď už nebudú manželia bude sa ďalej podieľať na ich výchove spoločne a bude im zo všetkým čo sa týka deti nápomocný. Predpokladám že majetok nadobudnutý počas manželstva si chce tiež ponechať.
Super si to dala 👍 ľahké to nebude ale zvládneš ako sme aj my iné zvládli. Nie si sama, máš krasne 3 deti.
Zabojovať o neho?🤣🤣🤦👍
Len ti poradím, sleduj teraz pozorne všetko a určite zistíš nejaké veci
Pán bude myslieť že je to ok a nebude opatrný.
A ak narazis na sudkyňu ako ja, tá mu dá pekne vyzrat
"Ešte som sa ho pýtala že kde bol teda konkrétny problém že je taký nešťastný , nevedel to presne identifikovať len mlel že všetko stále rovnaké a dokolečka a dokolečka"
😴🙄
Hmmm......ale ak sa clovek ocitne v routine ktora mu prekaza, s tym treba nieco robit. Navrhnut nejaku novu aktivitu ci uz s detmi alebo bez, proste nieco na rozptylenie aby clovek skutocne nemal dojem, ze sa toci v akomsi bludnom kruhu a prisiel aj na ine myslienky.
Samozrejme, ak v tom kruhu zotrvavas a nerobis nic preto aby si sa z neho dostal tak takato dlhodoba frustracia moze vyustit do extremu.....napr ako rozvod.
Na vine si je sam pretoze ten problem ignoroval.
Zobrala si mu vietor z plachiet. Jasne mà milenku ale jeho ego ocakavalo ze budes plakat a prosit ho nech ostane. Po 17rokoch to iste telo sa mu zunovalo no to ti nemoze este povedat .Ze ine nove je za vsetkym.. ked by si sa vratila o den skor Mozno ju aj u vas doma najdes ..
@hopsadobrandejsa to čo povedal bola len bohapusta výhovorka. Z toho ako koná vidno že je mu manželstvo a dokonca aj deti ukradnuté. Žiadne báchorky o rutine
@miadi ale pán myslí že tá nová sa mu nezunuje? Či mu bude robiť animatorku každý deň aby zas,, nenudil''?
Autorka, aj keď Ta vôbec nepoznám som na Teba neskutočne hrdá ako si zvládla ten rozhovor. Ani zaspat sa mi dnes nedarí z tohto 😳 posielam virtuálne objatie
@lenkavalova nova pravdepodobne 24r pipina co mu neporodila 3deti nikdy mu nepovedala aby vyniesol smeti .. ziadnu zodpovednost od neho este nechce stvara “nove” divy s jeho vtakom a jeho egom . Pri nej je “uzasny.” Este ziadne sklamanie nezazili .. Proste uteka od rodiny zodpovednosti reality. Za milenkou aby zacal “ novy zivot.” Lebo ten rodinny mu nevyhovoval. ( a ty sa ma pytas akoby som mu to schvalovala omg Ja tu len vysvetlujem autorke jeho pohnutky. Ved Jasne ze je blb a ze Ta nova casom tiez bude rutina )
Spravila si dobre, hlavne zachovaj chladnu hlavu, aj ked to musi byt nesmierne narocne. Vadi mu rutina, treba mu ju zrusit. Reci o bojovani o neho su smiesne. Chlap, ktory poda ziadost o rozvod, dalej sa hra na rodinku a caka az zena dostane obsielku je uplny suteren. Normalne by som ti napisala aby ste si dali odstup, pouvazovali co obaja chcete a skusili si veci vyrozpravat, ist do poradne … ale toto jeho chovanie ma uplne sokovalo. Chladnokrvny kalkul bez akejkolvek sebareflexie, ziadny ohlad na deti, to je mega. Konaj v prospech deti, najdi si dobreho pravnika. Mlady pan este bude na kolenach prosit, aby si ho vzala nazad, priprav sa, co mu na to povies. Garantujem ti, ze pride, skor, alebo neskor.
Nepoznam ta. Ale teda nervy mam na tvojho muza aj ja. Pekny chuj. By som si nasla naj pravnika v regione a vyzmykala ho do poslednej kvapky. Deti do striedavky, byt by som kupila v blizkosti a nesuhlasila by som z odhlasenia deti z tohto bytu. Tvoj muz je falosny pes, detom znicil rodinu. Chce cestovat chudacik? A deti si naco robil? Zodpovednost nula bodov. Si predstavuje svoje pokracovanie velice ruzovo. Inak zvladas situaciu s obdivom. Drzim ti palce. A jedno je viac nez iste. Raz sa mu to vsetko vrati !
Tiež si myslím, že tam bude nejaká mladá milenka....
Vymlela mu mozog🤷♀️
.
BOJOVAT TY?Cipana nech sa spamata,on je schopny zabudnut na vlastne 3 deti a ty mas bojovat?Normalne ti blahozelam ake pevne nervy mas lebo verim ze vela z nas by takto ani nevedeli komunikovat ako ty.Musi to byt velmi tazke.To co som pisala si myslim doteraz.Mozno nechal milenku tehotnu ,hanbi sa zato a mozno preto sa chce odstrihnut aj od deti a preto si vymyslel blbe cestovanie v pandemii.Je jasne ze po 17rokoch mu nebudu motyle po zaludku lietat,dlhorocny vztah je o niecom inom.Ja by som mu dala precitat vsetky nase komentare .
@miadi ja nevravím že ho obhajujes. Len som narážala na to že autorka ho omrzela. Veď to isté bude skôr alebo neskôr aj s tou novou. A si neuvedomuje chudák že ostane sám. Mladá pipka cíti možno prachy z bytu atd. Ale keď to nebude, ktorá pipinka ostane s chlapom pred 50
bez ničoho? Ešte aby neprišiel so stiahnutým chvostom raz
Výborne, a ty vyhoreta nie si? Ci tiež si môže žena matka dovoliť vyhlásiť, že už sa mi nechce, nebaví, idem do sveta, prosím vzdaj sa svojho domova, lebo potrebujem prachy na cestovacky a o deti sa staraj sám, lebo mňa to už proste nebaví.
Ak ten nikoho nemá, ja zjem kefu.
Je len málo neprijemnejsih veci, nez natahovacky počas rozvodu a potom na BSM o každú lyžičku ci tanierik, ale tuná by som mu to osladila. By sa ma tak skoro a ľahko nezbavil.
Žena, máš môj obdiv ako si to zvládla.. drz sa..a na jeho údiv že si myslel ze budeš o neho viac bojovať by som mu povedala, že ja som si myslela ze on bude bojovať o mňa.. nechce? Nevadí.. niekto iný možno áno..
Mne by už v tomto štádiu bolo jedno ci je za tým niekto 3ti..s takým chujom by som už nechcela byť z principu keď sa v podstate vykašľať na vlastne deti
Rozumný muž vie, že aj s novou pipkou by to časom bola dutina, stereotyp, nuda.
Ja nie som pomstychtivý človek, ale v tomto prípade by som mu to veľmi “osladila”, fest mu to dala vyžrať a vytrieskala z toho maximum. Keby bol aspoň taký chlap, že by povedal pravdu … lebo tie jeho rečičky, to je ozaj len tliachanie. A hlod tejto diskusie je, že ty máš oňho bojovať … akože … haló 🤦♀️. Veľmi ti držím palce, fandím ti a obdivujem ťa. Bolieť to bude, ale myslím, že to dáš s prehľadom! 💪
Drzim ti palce a zelam vela sil aby si to vsetko zvladla a aj tvoje deti a aby ste sa mali v ramci moznosti ked dojde k sudu dobre❤️
Deti ta potrebuju bojuj za nich❤️
@lenkavalova kamoske sa stalo nieco podobne nechcela verit ze by ju podvadzal .. aj on zatlkal bol nestastny z nej snou sa nedalo zit.. ale ze ju podvadzal este ked bola tehotna to sa nepriznal. Zatlkal kym nasla dokazy. Nakoniec ho ale mlada milenka nazvala dedkom a nechcela ho., tak ostali soolu koli detom on seka dobrotu no stastna nie je. Ked raz chlap takto pokazi vztah .. autorkyn muz este chce aby onho bojovala teraz ho zaskocila no jej pokojna sila nanho zaposobila viac ako očakavany plač prosby namietky. Dala mu cervika do hlavy ci vlastne on nerobi chybu. Len nech ide s mladou mu to dlho nevydrzi Iba co minie $ rychlejsie. Jej bude lepsie bez takehoto hada.
👏👏👏👏👏👏👏
Krásne si to zvládla. Podľa toho ako píšeš, si múdra žena.
Tento "chlap" ktory stratil gule som si istá že ešte príde za Tebou a bude všetko ľutovať. Nechcela by som byť nikdy v koži človeka, ktorí sa takto vyserie na svoje 3 deti. Výčitky mu vyzeru dieru v duši...ale to ešte potrva.. prosím Ťa nerob zo seba handru ani vtedy, keď príde na kolenách
Každý z nás je zodpovedný za svoje rozhodnutia.
Chce odísť, nech ide...
Nakoniec že o neho nebojujes?
Wtf,,,to ako vážne? Niekto mi povie 100x že ma nemiluje, už mňa ani nechce a ja mám bojovať?
Tvoja reakcia, triezva, chladná bez hystérie mu áno zobrala vietor z plachiet ale je to s prepáčením veľký koxot a uz len to, že v auguste poda žiadosť o rozvod a doteraz sa správa akoze ja nič ja muzikant (rieši žalúzie na 2020?) Tak toto je príliš silná káva....samé dno ..
Problémy sa majú riešiť a nie, - je mi zle odchádzam.
Do Kysúc by som šla sama nechala mu deti ...a teda buď vytrieskala alimenty 350x3 alebo surovo žiadala striedavku....s odôvodnením " tiež si potrebujem oddýchnuť"
,, Držím Ti palce a obdivujem TaŤ
@miadi jasné. Asi si chcel dvihnúť ego že o neho budú dve ženy bojovať. Len nech ide. Takého hajzla čo si ju neváži a nezaujima o deti jej netreba. Z autorky mám pocit že je rozumná a silná. Veľmi držím palce aby zvládla. Ľahké to nie je ale zvladla som aj ja.