Rozvod kvôli tomu, že muž nechce druhé dieťa
Rozviedli by ste sa kvôli tomu? Ja som vždy chcela 2 deti. Nechcem jedináčika. Muž je dobrý otec, venuje sa mu koľko vie, ale o druhom nechce ani počuť. Ja druhé dieťa chcem q to aj za tu cenu, že sa rozvediem. Je to obyčajný sebec a egoista. Nevie mi povedať ani dôvody. Pravdepodobne ide Čisto o jeho pohodlnosť, aj keď 80% starostlivosti je na mne. On ma jedno dieťa z prvého manželstva, takže teoreticky on 2 deti ma. Je to sebec!!! Nedá sa mu dohovoriť, že dieťa potrebuje súrodenca a že je to to naviac, čo mu môžme dať. Ja sa cítim s jedným dieťaťom neúplná, chýba mi to druhé dieťa.
@jaskolka Ved nijak mi to nevysvetlil. To pisem aj v predošlých príspevkoch. Nijak. Keby mal rozumný dôvod, určite by som to pochopila. Teraz si ešte k tomu všetkému aj domyslam dôvody, ktoré možno ani nie sú pravda.
Ano rozviedla, ale otazka je ake to bude mat dalsie dieta s dalsim muzom a ci vobec dalsie bude. Ja som chcela vzdy 3 deti a mam jedinacika, a proste tak som to brala roky v pohode, ze ok.. vydzim, uvidime, potom ze ok, tak nebudem mat dalsie dieta (s chlapom som toto vnutorne rozpolozenie nediskutovala) ... ale tak pred 2-3 rokmi to tak "dolahlo" na mna, a proste neviem si odpustit ze som to nechala tak. Je mozne, ze rokmi voci tomu "otupies" a nebudes riesit, ale je mozne ze sa stane presny opak a budes lutovat, ze si druhe dieta nemala. A mozno ak tomu das chvilu pokoj, tak on sa rozmysli o rok... (ale skor nie... realne mam kamosa, ktory uz ma 3 deti, kazde s inou a presne toto riesi jeho terajsia partnerka... uz asi 3 roky, lebo ona chce dve deti, ale on uz nie a nepohnu sa nikam).
Mne dcera posledne 2r velmi vycita ze nema surodenca, doslova som pod palbou z kazdej strany a o to je to horsie... (aj znami, rodicia jeho/moji, preco nemame/nemali sme druhe atd... tvarim sa, ze je to ok ale teda nie je). Plus naozaj sa necitim na to riesit tehotenstvo v pomaly 40tke.
No zvláštne je, že o ňom hovoríš, že je sebec (nezastavam jeho postoj) a sama chceš dieťaťu vziať otca kvôli tomu, že Ty chceš druhé dieťa 🤔
Toto s tým súrodencom keď tu zas a znova čítam...! 🤦🏻♀️ Kedy už prestanete s tým bludom, že dieťa za každú cenu nutne potrebuje k životu súrodenca?! A že súrodenci sú priatelia na celý život, to snáď žartuješ. Tuším len včera tu bola téma, kde sa baba bola ochotná vzdať dedičstva, len aby nemusela už nikdy nič riešiť so súrodencami, s ktorými nevychádza. A v tej debate sa našlo viac žien s podobným vzťahom so súrodencami.
Ak sa rozvedieš, kde máš istotu, že budeš mať druhé dieťa? S kým ho budeš mať? Čo ak nezoženieš vhodného otca? Či môže byť aj nevhodný? Bola by si radšej hoci aj sama, ale s dvoma deťmi, než s mužom a s jedným dieťaťom?
Možno má s milenkou ďalšie, preto nechce uviesť dôvod prečo nechce druhé 🤣
@simca06022011 prečo? Podľa mňa ak máš túžbu v 40tke, išla by som do toho, ak by muž súhlasil.
Toho sa.obavam ja. Že budem ľutovať.
@viestta žije v zahraničí a ono neprijalo nás, ako druhú ockovu rodinu. Kým žil sám, stretávali sa. Keď si dovolil oženiť sa, jeho dieta tu odmietali viac prísť. Keďže žije ďaleko, tak manžel ide za ním maximálne raz za rok. Jeho exrodina nemá s nami nič spoločné. Sme spolu 10r. On je rozvedený vyše 15 rokov. Preto ani nereagujem na dotyčný, ktorá sa tu cely čas snaží rozobrať ex, a rieši vek môjho muža a ide sa tu vŕtať v niečom úplne nepodstatnom
Nedá sa reagovať na všetkých. Veľa z vás píše rovnaký nazor
Dieťa bude potešením na pár rokov, potom ťa potrebovať nebude, zostaneš s manželom ak nejakého budeš mať. Ja zase nechápem takéto sebecké matky čo sa im páči bábätko a nútia muža mať x detí a muž je pre nich len nástrojom na plodenie a financie.
Prestaň na neho tlačiť a skúste spolu riešiť iné veci. On bude vedieť po čom túžiš a onedlho zmäkne. Keď mu bude fajn urobí ti dieťatko.
A nemá druhú?
Niecsi aj ty sebec? Ešte viac než súrodenca môžte dieťaťu dat úplnú rodinu. Ale ty mu ju chceš rozbiť
Čisto sebecké rozhodnutie. Mať deti je rozhodnutie 2 ľudí a ak to jeden nechce, treba to rešpektovať. Ale ved kľudne, rozbi si rodinu a sprav si ďalšie dieťa s iným chlapom. Bože, bože.
@slovakboy ty ako chlap, aly vidíš dôvod na to, že ho nechce? Keď naozaj je všetko fajn, mame jedno zdravé krásne, vychovane, peniaze nechýbajú, miestnosti v dome je dosť,... prečo???
V poriadku, ja som sa ukludnila aj keď nereaguje na všetky komentáre, čítam si ich a zamýšľam sa. Je to hlúposť sa kvôli tomu rozvádzať. Áno, dokážem žiť aj takto. Aj to jedno dieťa má napĺňa, som šťastná a nesmierne si vážim a ďakujem Bohu ze mam zdravé dieťa. Nemám depresie, žijeme krásny plnohodnotný život, vieme si užívať. Práve preto som chcela dať život ešte jednému dieťaťu. Sú rodiny, ktoré si to dovoliť nemôžu, ktoré majú mužov debilov, alkoholikov. Nam naozaj nič nebráni mať aj 5 deti. Ja som chcela len 2.
Na druhej strane si hovorím, že konečne sa vyspím a neviem ako by som dala opäť to nočné vstavanie. Mať bábätko je aj veľká zodpovednosť a je to občas náročné. Okrem toho, mam nejaké pracovne plány, mame v plane precestovať Ameriku, a mame zoznam Miest, ktoré túžime navštíviť. cakali sme kym trochu drobec podrastie. Možno aj to je dôvod, že sa už nechce ďalej obmedzovať. Bábätko je minime ďalšie 2 roky sedenie doma na riti.
@ysseba netuším. Nemám žiadne podozrenia, nepozorujem nič, čo by k tomu malo viesť. On bol vždy taky, ze keď on niečo nechcel, mohla som sa aj na hlavu postaviť. Keby on nechcel psa, tak ho nemáme. Keby som ho chcela ja a on nie, pes by nebol. Proste on rozhoduje o všetkom, aj o celom mojom živote. Žiadne kompromisy, aj keď sa občas snaží tváriť, aký je empaticky. Prd! Egoizmus je jeho vlastnosť a naozaj je to s nim niekedy ťažké.
Stale pises o tom, ze sa mate dobre, ze dieta je poslusne, ze mate peniaze... Ale uvedom si, ze s druhym dietatom sa tato situacia diametralne zmeni. Ty budes na materskej, takze penazi bude menej, bude vacsi neporiadok, starsie dieta bude mozno na mladsie ziarlit... Ty budes mat ovela menej casu, lebo sa budes sama starat o dve deti, nie o jedno poslusne, ako doteraz. Ak nie ste obidvaja rozhodnuti mat dieta, moze to sposobit velke problemy. A tiez nesuhlasim s nazorom, ze surodenec je pre dieta najviac. Najviac su spokojni a stastni rodicia. Ja svojho brata vidim cca 3x do roka, aj ako deti sme sa spolu vobec nehrali. Mali sme uplne ine zaujmy aj kamaratov.
@sisa_s nechápem tvoj komentár a nechápem ani ženy, ktoré ti ho lajkli. Nevieš o tej žene ani o dôvodoch prečo nie je otec so svojím synom z predošlého vzťahu ani prd a vyjadruješ sa ako zasvätená len preto, že prispievateľka pôsobí svojím naliehaním na neho nesympaticky čo ti však nedáva právo vynášať takéto súdy.
Ale ved tvoje dieta uz ma surodenca, nie? Tvoj muz ma vyzicovaciu povinnost voci dvom detom, zrejme si zratal, preco nechce dve. A len tak teoreticky, ak by si sa rozviedla, ako sa chces dostat k tomu druhemu dietatu?
@lilope dakujem, z dotyčnej si nič nerobím. Tu zaujímalo už aj to, či chodím do práce 😅
Veľa žien tu dokáže odsúdiť na základe pár viet a vyjadrujú sa akoby nas život poznali do poslednej bodky.
Riešila som materinské pudy a čakala som viac pochopenia na mamickovskej stránke.
ahoj, my sme mali podobnú situáciu. až na to, že naša malá, keď dovŕšila cca 6 rokov, začala doma plakávať, že nechce byť sama, že nikoho nemá, že každý má súrodencov aj viac. Pritom tiež sme druhé manželstvo, tri deti z prvého, z toho dve 6 rokov staršie ako naša. Ovšem ako prišli do puberty, už k nám nechceli chodiť a ona zostala zrazu sama. Chodila som do roboty, bolo to dosť náročné, ovšem aj chlapov hodne tam bolo, šéf si ma obľúbil... Keď som začala hovoriť, že by sme možno súrodenca mohli malej zabezpečiť, tiež nebol celkom nadšený. Ovšem som povedala, že je to celé na moje triko, ja sa budem starať o dieťa - starám sa podobne skoro o všetko okolo detí ako ty, nikdy k nim nevstával a podobne - lebo on má náročnú prácu, vysoká pozícia atď. Jedno s druhým, malá chcela a netajila sa tým, on videl, že by ma z tej roboty plnej chlapov mal doma pekne na materskej, lebo určite kúsok žiarlil, keď i šéf občas ponúkol kávu, aj vedel, že on zaťažený nebude, lebo fakt všetko som si sama okolo nej porobila. Tak že áno, len strach kvôli veku. Keď sa malý narodil, mal hodne vyše 50, fakt hodne. Teraz ho má najradšej zo všetkých detí, je veľmi šikovný, zdravý, skvelý chlapček. To najlepšie, čo sa nám spolu podarilo vytvoriť.
A keď sa narodil, toto mi muž povedal: Narodil sa korunný princ, dedič impéria 🙂 čo sa budem tajiť, potešila som sa.
@mishkamishka blahoželám 🥰
Koľko to je hodne? Podľa mňa vek u chlapa nehrá rolu, horšie to je s nami ženami. Ja už mám nejaké zmeny na maternici a gynekológ sa vyjadril, že ak plánujem druhe tak nemám cakat.
@bona_dea už som to niekoľko krát spomenula, muž peniaze neriesi. Aj keby mal výživových povinnosť na 5 deti, na účte si to ani nevšimne, že mu niečo odišlo.
To neznamená, že som vydrziavana chudera ktorá trpí manželovu povahu, ako to už pár krát odznelo a narazok bolo viac než dosť.
To podotýkam len kvôli tomu, aby ste si nemysleli že peniaze sú dôvod. Peniaze určite nie sú dôvod. Okrem toho mam aj ja dosť dobre platenú prácu. Z môjho platu by som v pohode uzivila aj sama dve deti.
A ako druhe dieta? Nad tým už neuvažujem, ale bežné sa to robí spojením spermií a vajíčka , ku ktorému dochádza počas sexu muža a ženy. Ale to hádam ovládaš.
Ale.teraz bez srandy,... určite by som nemala obavy z toho, aby som ostala sama.
@mishkamishka máš krásne deti. A ako vnímaš ten vekový rozdiel? Dcérka neziarli? Aký má vzťah k princovi?
Sú skvelá dvojka. Už sa vedia spolu aj zahrať, keďže on má o chvíľu tri roky. Musela som ju odsunúť, keď sa narodil, aj ma to mrzelo, ale zvládli sme to. Vidím však, že takýto rozdiel je hodne nepraktický - jemu stačí ísť na ihrisko na konci ulice, ju už to neuspokojí. Takže sa musia jeden druhému prispôsobovať v tomto a niekedy je ťažké ich zladiť. Ale ináč ok, majú sa radi a ona je šťastná, že ho má, už nie je sama a môže sa chváliť - má bračeka. Ja som sama neverila, aké sú deti - kto má súrodencov, je akoby vyššie v hierarchii ako ten, kto nemá - lebo proste nemá a je lepšie čokoľvek mať ako nemať, z pohľadu 10 ročných detí. Povedz aj toto mužovi ako argument.
Tebe komentare nas cudzich ktore o Tebe a Vasom vztahu ,zivote nic nevieme aj realne pomozu ? Ci len Ta rozculia 😃. Lebo aj ked to tu budes riesit na x stran, muza mas len jedneho a toho mas doma . Mozno za tym netreba hladat velke dovody ako sama pises ze nieje nic take co by ho malo odradzat, len asi by bol uz rad za svoj klud,teraz vychoval dieta ( ved on uz ma druhe) a mal uz pokoj 🤷♀️. Vies ja si tiez neviem predstavit zeby som mala dajme tomu 12 rocne dieta, potom male a este drb tretie. Vsak to by som bola polovicu svojho zivota mamka na roztrhanie,o obmedzovani nehovoriac . Neviem kolko ma rokov ale ak je aj starsi, fakt ho to nelaka zas od zaciatku. Ked vychovas dve deti sama tak sa rozved ,chod na umele oplodnenie a zi si
Ja som mala 36, muž 58, keď sa malý narodil. Proste už nie najmenej. Pravda, moja doktorka povedala, že jeho vek je ok. Ja som bola zdravá, žiaden problém. aj tak sme sa snažli vyše 6 mesiacov, nebolo to coby dup. Ja už som sa bála, že to ani nebude, bola som chvíľu úplne rozložená... našťastie sa podarilo.
@lilope tak to je tvoj problem, ze nechapes..vidis, ze desiatky zien si precitali prispevok a tym lajkom sa stotoznili s mojim nazorom... A toto je diskusia, kde si kazdy moze povedat svoj nazor, takze nevidim dovod, preco si ja mam pytat povolenie od teba..a na ziadneho syna z predosleho vztahu som nenarazala, narazala som na to, ze ich spolocne dieta ostane bez otca, lebo ona si dupla, ze dalsie dieta alebo rozvod
Pre autorku: ja som sa ta nikde nepytala, ci pracujes
@mishkamishka tak to ešte máme potom čas 😅👌 vek naozaj nie je podstatný.
@ivik4 on prvé nevidel vyrastať, žena mu zdrhla s milencom za oceán
To naozaj nie je podstatné. Skôr to ako píšeš, že už si chce proste užívať. Len prečo mi to normálne nepovie? Nech to pochopím. Aj keď sa ho 1000x opýtam na dôvod, povie LEBO, v tomto budem sebecký. A ja už ani nemám chuť začínať tu debatu. Nikdy sa nedočkáme odpovede. Uráža ma to. Nie som jeho zamestnanec, s ktorým nie je povinný rozoberať svoj súkromný život. A presne tak mi to príde. Povie mi nie a daj mi s tým pokoj....
@sisa_s máš pravdu, to bol podobný nick... nejaká Saša
Ale sranda ze si sa v tom nasla.
Ved v pohode. Je to diskusia. Ja sa ani neurazam, inokedy je dobre vypočuť si aj ostré názory. Nad niektorými sa zamyslím a co viem ze je blbost, púšťam druhým uchom von

Možno je len pragmatický....keby ste sa rozviedli, musel by platiť na tri deti a to už je riadna pálka.