icon

Rozvod - postup

leyla1675
27. dec 2021

Dobrý deň, chcem sa opýtať ako prebieha co ktomu potrebujem. Vprvom rade chcem vedieť ako sa dostanem k rozvodov m papierom. Na začiatok by som chcela vidieť reakciu manžela...A potom uvidím. Stále dúfam ze sa zmení.. Niesom naivná.. Len je to ťažké, mam ročne dieťa, ďalšie je na ceste. Ďakuje m za odpovede. Prosím vás... Nerieš té prečo mám malé deti sním ci som zistila aký je až teraz a bla bla... Tieto reči mi už nepomôžu. Ďakujem

p.j.jacky
27. dec 2021

@leyla1675 v prvom rade si musíš ty ujasniť či chceš rozvod . Nie vytrestat muža alebo ho prinútiť k zázraku .
Odporúčam rozvodového právnika ( rodinne právo ) ktorý spise žiadosť o rozvod .samotný rozvod nieje nič hrozné . Iné je už kým k rozvodu príde a ešte horšie čo po rozvode príde . Človek musi byt naozaj vysporiadany stym ako manželstvo dopadlo a že neni už cesty spat.
Prečo toto píšem ? Lebo cítim s tvojho príspevku že ty rozvod nechceš

jaskolka
27. dec 2021

Rozvod nie je prostriedok na to, že uvidim"co urobí manžel "
Rozvod sa dava po zrelej úvahe a po úplnom vyčerpaní vserkych iných možnosti na napravu, nie ako vyhrazka ci donucovaci prostriedok k zmene.
Hlavne aj súd bude sa snažiť vás uzmierit, kvôli dvom maličkým deťom (kým príde pojednávanie, je možné, že už aj porodis, alebo ako tehotná bude to tiež vazna okolnosť)
Súhlasím s príspevkom vyššie, ty nepôsobís ako rozhodnutá pre rozvod a definitívny odchod od manžela, skôr ako také skryté volanie na neho, že "preboha, zmeň sa" .

janinka007
27. dec 2021

K rozvodovym papierom sa dostaneš tak, že si ich napíšeš. Vzorov na nete je dosť. A podas to na príslušnom súde, keď sa rozhodneš.

viestta
Odpoveď bola odstránená
leyla1675
autor
27. dec 2021

Je to tazke.. Áno, hrozne by som chcela aby sa nás vzťah zlepšil kvôli deťom. Takže nás problém je asi taky ze je výbusny veľmi až agresívny,no teda to je ten hlavný problém. Niečo urobím zle napr kvapne mi pivo nadáva kričí. Včera som mu povedala ze mi vadí keď jeho otec berie malú ku dverám v body kach odprevadot návštevu keď je - 15 tak kričal ako nepricetny ze som narušená ze robím iba peklo nadával mi,dokonca sa mi vyhrážal telesnými trestami. Neustále ma ponižuje. Včera tu bola návšteva a dal malej koláč v kuchyni hovorím mu ani ho nezje len rozsype nekuse si ešte sama... A nechcela som vysavat lebo návšteva tam bola och proste ten koláč nebol ani taký problém pre mňa len stačilo sa ozvať a už sa spustila lavína nadaviek ako vždy a ponižovanie. Už nevládzem. Hra plejko.. Dosť často. Keď ma pozerať na malú väčšinou cumi do telefónu. Každý deň vypije min. 4 piva. Robí v zahraničí zarobí slušne peniaze ale nám dáva peň 200 e na mesiac. Niečo ako nechty, občas niečo nové na seba, si nemôžem dovoliť. On dá mesačne vyše 200 e len na pivo. Plus cigarety.. Platí si rôzne televízie, paušál 200 e.. Stávkuje... . Posledne tri mesiace to u mňa zašlo do takého zúfalstva ze mávam občas už aj panike záchvaty.

viestta
Odpoveď bola odstránená
dilino
27. dec 2021

@leyla1675 Deti ne deti maličke musiš sa rozviesť už len veta je agresivný vybušni by mi nedala spať. Bála by som sa že ubliži aj deťom aj tebe myslim keby som boal na tvojom mieste.Zarobi v zahraniči kopec penazi a tebe s dieťatom dá 200 eur a dalšie na ceste. Treba požiadať súd o výživne an deti a na teba to sa dá.Ja by som s takým chlapom agresivným ani do postele neľahla.Pije pivo preboha ako na miesto vody.Agresivný a už sa z neho stáva aj alkoholik to že nepije tvrde neznamena že nieje alkoholik.Ked vypije 4 piva krát 30 dni to je aj 120 pivna mesiac pane bože.Rozved sa kým nieje neskoro ale ako piše viestta najprv všetko predtým si príprav to znamena kam pôjdeš už ked budeš v bezpeči tak potom podaj na rozvod.Druhu časť peniaze prestavkuje a hraje playko a ty mu to toleruješ.Ked robi v zahraniči určite zarobi dosť tak má rodinu dve deti si urobiť vedel tak nech sa o ne vie aj dobré finančné postarať.A nielen o deti ale aj o teba.A budeš na RD tak ak si budeš môcť ukladaj si aby ON o tom nevedel.A ked sa narodi to druhé tak koľko ti bude prispievať či ty si svoju RD minieš na deti a ON si bude šetriť lebo neni normálne že ženatý chlap sa tak stara o rodinu že dá 200 eur a tým to hasne a chová sa ako slobodný bezdetný.A všetko miná len na seba čudna je tato situácia.Teraz ti neni dobre a mysliš že potom ti dobre bude never s 2 malými detmi je viac roboty a samozrejme treba aj viac penazi.Ved tých 200 eur čo ti dáva ved to ani pre jedného na stravu.A nie to ešte pre dieťa a jeho mamu a teraz ked si tehotna potrebuješ aj lepšie výživnejšie jesť aj veľa ovocia a zeleni a jogurty a tak a to ako vyjdeš.Podľa mňa ti z detmi bude lepšie samej.Teraz ti dá 200 eur ked odiseš a bude rozvod musi prispieť na dve deti výživne a na teba a ešte dostaneš RP.Sú aj lacnejšie podnájmi alebo už v nútnosti azylak na nejaký čas.Pokiaľ sa poriadne nepozbieraš.Ver mi lepši už nebude pišeš je v zahraniči to znamena že deťom sa ani nevenuje nemá čas ked je vždy preč penazi nedonesie tak načo taky otec deťom a navyše už aj alkoholik normálny človek chlap toľko pív za deň nevypije a nie každý deň.Jemu je jedno pokiaľ ty túžiš po zmene aby sa polepšil zrejme už nebude lepši skôr už len horši.Vedela si od začiatku aký je či len teraz ked odišiel do zahraničia sa tak zmenil.Aký bol predtým.Skôr než dáš navrh na rozvod všetko si to premysli a hlavne aspoň na začiatok aby si mala nejake peniaze.Nemáš žiadnu rodinu ktora by ti pomohla na začiatok.Veľmi ti držim palce.

elizabeth175421
27. dec 2021

@leyla1675 ak je agresívny, tak keď uvidí rozvodové papiere, tak pochybujem, že sklopí zrak. Skôr to vidím tak, že to bude ešte horšie, ak ho dokážu vytočiť maličkosti, o ktorých píšeš... Mám kamarátku, roky žije s chlapom, ktorý popíja, kričí po nej, neustále hádky. Vieš kam to dospelo? 11 ročná dcéra v depresii, ustráchané dieťa, problémy v komunikácii... Ja som za zachovanie manželstva, ale nie ak majú tým trpieť deti a ver tomu, že aj to malé ročné takýmto správaním trpí.. takže určite rozvod. Ako píšu vyššie, všetko priprav a hlavne,.odíď, keď bude mimo domu..držím palce.

janette2021
28. dec 2021

@leyla1675 ak naozaj reaguje takto agresívne na maličkosti, bála by som sa reakcie keď uvidí rozvodové papiere. Aby neublížil tebe alebo dieťaťu. Ty sama musíš vedieť, či sa s ním dá rozumne hovoriť, či je šanca, že prejaví ochotu sa zmeniť. Ale z toho co píšeš... neverím ze áno. Mysli len na seba a na dieta. Kým sú deti tak malé, zvyknú si na všetko rýchlo. Ale ty budes potrebovat pomoc, finančnú aj s deťmi. Premysli si, kam by si mohla ísť, k rodičom? Porozprávaj sa s niekym komu dôverujes a kto ti bude reálne pomahať. Priprav sa na odchod potichu, kým bude muž v praci, a ja by som sa čím skôr poradila sa s právnikom, povie ti, na čo máš nárok. Mne bolo povedane, že pokiaľ bývam s manželom, nemám nárok na náhradné výživné, no ak od neho s deťmi odídem, bude mu určena suma, ktorú mi musí platiť pokým neskončí rozvodove konanie.