icon

Rozvod pri finančných problémoch

katzi88
17. aug 2021

Ahojte odišla som pred dvoma mesiacmi od muža,skrz psychický teror,alkohol. Prosím vás chcem sa rozviesť,ale beriem len rodicak a prídavky na 2 deti. Nemám jednoducho na ten rozvod. Deťom platím poistky, dcére škôlku plus jedlo,oblecenie, nájom. Manzel mi za tie 2 mesiace dal 10 stravnych listkov a kúpil raz plienky a mlieko pre malého takže prakticky som na všetko sama. Je nejaká možnosť,že by mi socialka alebo niekto pomohol keď si to financne nemozem dovoliť?

Strana
z2
3tato
17. aug 2021

@katzi88 ok, tak nestrácaj čas a začni riešiť to neodkladné opatrenie - pretože to dôjde až v septembri, potom prejde pár mesiacov a je koniec roka ... takto si neriešením situácie stratila zbytočne 2 mesiace.
A ako som už napísal predtým, zároveň s neodkladným opatrením podaj žiadosť o rozvod, návrh na určenie styku a výšku výživného na deti.
Otázka, či by ti rodičia nevedeli pomôcť s tými financiami, je asi zbytočná ...či?

elaela23
18. aug 2021

Nemusis mst pravnika.mozes sa zastupovat sama.aj ja som sa tak rozvadzala.len si priprav podklady za co kolko platis a v navrhu mozes uviet,ze ziadas aj o vyzivne spatne, kde zadas aj obdobie u teba 2mesiace ( odkedy si odisla).

katzi88
autor
18. aug 2021

@3tato mám len maminu,vedela by mi pomôcť ale nechcem to od nej. Má zdravotne problémy a nasetrene peniaze nech si ona odlozi pre seba. Preto by som radšej brala pravnika na splátky z centra právnej pomoci aby som nemusela ju zaťažovať.

mondolina
18. aug 2021

@katzi88
právnik z centra právnej pomoci je pre Teba grátis.

vladinka
Autor odpoveď zmazal
katzi88
autor
19. aug 2021

@mondolina a nie náhodou že mi ho potom dajú na splátky zaplatiť?

mondolina
19. aug 2021

@katzi88
nie, veď sa tam informuj

desore
23. aug 2021

Iba v skratke...vsetky rady ohladom rozvodu a vyzivneho si dostala...
Moja otazka znie? Preco pije manzel? Zbytocne mu bude urcene vyzivne, ked ho prepije. Zbytocne ho sud posle do vazenia pre neplatenie vyzivneho, aj tak ti posle uplne minimum, lebo vela tam nezarobi. Najskor si zaplati pobyt vo vazeni, potom si exekutor stiahne pre seba a nakoniec budu deti.
On v prvom rade potrebuje pomoc, aby fungoval ako otec, zivitel deti.
Skus skontaktovat jeho rodinu nech mu dohovoria a zacne liecenie.
Iba zdravy otec po fyzickej a psychickej stranke sa dokaze postarat o deti.

lea299
23. aug 2021

Hej hej máš pravdu, ale tak je to ťažko, nikto ho nedonúti do toho, aby s tým nieťo spravil pokiaľ sám nebude chcieť, tak s tým nik iný nič neurobí

katzi88
autor
23. aug 2021

@desore v septembri má termín u psychiatra tak snáď sa dá dokopy skrz deti hlavne kvôli sebe

desore
23. aug 2021

@katzi88 Ak bude chodit k psychiatrovi, tak sa zmeni. Verim, ze sa podari vase manzelstvo zachranit, aj ked ty uz asi nechces.
Treba zabojovat hlavne kvoli detom.

katzi88
autor
24. aug 2021

@desore určite nechcem. Bojovala som dlho,teraz je už neskoro. Mozme byt kamarati kvôli deťom

desore
24. aug 2021

@katzi88 Kamarati nebudete, lebo sa chces rozviest. To, ze sa o to postaral, nevidi a vidiet nebude.
Raz si od neho odisla, podala o rozvod, tym padom vase kamaratstvo je pase.
Maximalne sa budete akceptovat, ale to pretecie este vela vody.

katzi88
autor
25. aug 2021

@desore asi tak. Obehala som si sociálku,bola som si pýtať kontrolu ku mne pretože má ociernuje,že sa nestarám o deti a behám po kamaratkach. Pritom som stale doma,Max ideme na výlety. On stále behá po krčmách,keď ma deti sa ich rodičom a sedí tam do zaverecnej. Pomohli mi vypisat navrh na prava a povinnosti rodicov tak to zanesiem zajtra na sud pokial nás nerozvedu. Lutujem ,že som skôr nebola.

Strana
z2