Rozvod pri finančných problémoch
Ahojte odišla som pred dvoma mesiacmi od muža,skrz psychický teror,alkohol. Prosím vás chcem sa rozviesť,ale beriem len rodicak a prídavky na 2 deti. Nemám jednoducho na ten rozvod. Deťom platím poistky, dcére škôlku plus jedlo,oblecenie, nájom. Manzel mi za tie 2 mesiace dal 10 stravnych listkov a kúpil raz plienky a mlieko pre malého takže prakticky som na všetko sama. Je nejaká možnosť,že by mi socialka alebo niekto pomohol keď si to financne nemozem dovoliť?
Nemusis mst pravnika.mozes sa zastupovat sama.aj ja som sa tak rozvadzala.len si priprav podklady za co kolko platis a v navrhu mozes uviet,ze ziadas aj o vyzivne spatne, kde zadas aj obdobie u teba 2mesiace ( odkedy si odisla).
Iba v skratke...vsetky rady ohladom rozvodu a vyzivneho si dostala...
Moja otazka znie? Preco pije manzel? Zbytocne mu bude urcene vyzivne, ked ho prepije. Zbytocne ho sud posle do vazenia pre neplatenie vyzivneho, aj tak ti posle uplne minimum, lebo vela tam nezarobi. Najskor si zaplati pobyt vo vazeni, potom si exekutor stiahne pre seba a nakoniec budu deti.
On v prvom rade potrebuje pomoc, aby fungoval ako otec, zivitel deti.
Skus skontaktovat jeho rodinu nech mu dohovoria a zacne liecenie.
Iba zdravy otec po fyzickej a psychickej stranke sa dokaze postarat o deti.
Hej hej máš pravdu, ale tak je to ťažko, nikto ho nedonúti do toho, aby s tým nieťo spravil pokiaľ sám nebude chcieť, tak s tým nik iný nič neurobí
@desore asi tak. Obehala som si sociálku,bola som si pýtať kontrolu ku mne pretože má ociernuje,že sa nestarám o deti a behám po kamaratkach. Pritom som stale doma,Max ideme na výlety. On stále behá po krčmách,keď ma deti sa ich rodičom a sedí tam do zaverecnej. Pomohli mi vypisat navrh na prava a povinnosti rodicov tak to zanesiem zajtra na sud pokial nás nerozvedu. Lutujem ,že som skôr nebola.

@katzi88 ok, tak nestrácaj čas a začni riešiť to neodkladné opatrenie - pretože to dôjde až v septembri, potom prejde pár mesiacov a je koniec roka ... takto si neriešením situácie stratila zbytočne 2 mesiace.
A ako som už napísal predtým, zároveň s neodkladným opatrením podaj žiadosť o rozvod, návrh na určenie styku a výšku výživného na deti.
Otázka, či by ti rodičia nevedeli pomôcť s tými financiami, je asi zbytočná ...či?