icon

Rozvod s narcisom

stacilo
26. okt 2022

Zeny chcem sa opytat na skusenosti tie co ste si tym presli je nejaka moznost ako to prezit v klude a ochranit deti pred jeho zachvatmi ? Nemam moznost sa zbalit a odist s nimi a prerusit kontakt, musime zatial spolu zdielat domacnost a preto by som chcela nejaku radu ,ak existuje to prezit aspon s najmensou kvapkou nadeje ze to moze byt raz dobre.

Strana
z3
katkine_terapie
12. nov 2022

@marekpa jedina cesta ako sam srbe pomoct je odchod z toxickeho vztahu a praca na sebe, aby sa ti to uz neskôr neopakovalo.

marekpa
12. nov 2022

@katkine_terapie neskôr neopakovalo že si nájdem partnerku ktorá má bude mlátiť? Na čele to bohužiaľ nemáte napísané, ja to ovplyvniť neviem.

katkine_terapie
12. nov 2022

@marekpa no nemusi ta zrovna mlatit, ale moze byt inak toxicka. A ano, vies to ovplyvnit, lebo toxicky clovek od zaciatku prejavuje urcite signaly, ktore clovek, ktory ma za sebou urcitu traumu (npr. narcisticky rodic/rodicia, chybajuce zdrave sebavedomie atd. dovodov je vela), ani nemusi vsimnut. Casto sme vychovavani vo vzorcoch "musis dat sancu kazdemu, nesmies sudit z prveho dojmu, kazdy mame nejake chyby a mal by si tolerovat..." a podobne. A tak prve signaly ignorujeme, davame xy lonte sance, ospravedlnujeme, ze on/ona to tak nemysleli. Takze nie, na cele to nikto nema napisane, ale ovplyvnit to vies. Napriklad tak, ze budes podporovat zdrave sebavedomie, ze budes pocuvat svoju intuiciu a ak sa ti nebude nieco na cloveku zdat, nebudes dalej vztah rozvijat. A v neposlednom rade, aj keby vsetko zlyhalo, nebudes zostavat vo vztahu, kde je akekolvek psychicke ci nebodaj fyzicke nasilie.

stacilo
autor
19. nov 2022

@marekpa ja som citala a aj co som videla par videi o takychto partneroch tak sa casto spomina ze si ich do zivota pritahujeme sami takze v prvom rade sa musime zmenit my a uvedomit si to inac sa to bude opakovat stale dookola.takze pracovat na sebe v prvom rade.pri detoch je to tazke rozhodovanie co bude dalej ale musi to raz skoncit! Drzim palce a pevne nervy.nenechaj sa rozhodit.ja odporucam videa na yotube si vyhladaj Jan Dvorak - Poznej sveho psychopata mne niektore videa otvorili oci a vzdy ked zabudnem v com zijem si to pripomeniem aby mi to dalo silu nepodlahnut iluzii v case kludu.

mmmonika
Autor odpoveď zmazal
katkine_terapie
20. jan 2023

@mmmonika Odist. Nic lepsie vo vztahu s toxickym clovekom spravit nevies. Ano, su nejake protimanipulativne techniky, ktore sa daju pouzit na zaciatku vztahu a on sa "odporuca" sam a velmi rychlo zo zacinajuceho vztahu, ale v dlhodobom nezabera viac menej nic. To, ze pred inymi je dokonaly chlap neznamena, ze je naozaj dokonaly chlap a ty robis nieco zle, a ked to robit prestanes, bude sa aj k tebe spravat pekne. Nebude. To znamena iba jedno, ze aj SND by z neho malo radost. Je to ukazovanie svojej dokonalosti pred inymi ludmi (cize urcita forma grandiozity) a ciastocne aj forma gaslightovania a manipulacie.

mmmonika
Autor odpoveď zmazal
mmmonika
Autor odpoveď zmazal
anonym_796a97
Včera o 16:44
@stacilo

@kubkovamama u nas tiez ked uz nefungovalo zvalit vinu na mna tak to zvalil na alkohol proste a vybavene on je spokojny ze nasiel vinnika a nic sa nestalo zabudnute vsetko ale to su take obdobia ktore vydrzia dva tyzdne a potom znova nieco pride.uz ma obvinil ze s nim hram psychologicku hru lebo som uz jeho obvinujuce otazky otacala nanho s uplne kludnym hlasom a nakoniec asi aj zabudol aky konflikt chcel vyvolat tak sa na to vykaslal.skusala som byt ticho a nevsimat si ho ale bolo to iba horsie.zijeme v zahranici a za psychologicku tu by som dala majland a nakoniec by ma dotlacila do parovej terapie co nechcem lebo narcizmom sa tu ani nezaoberaju aspon som nic nenasla a rozmyslala som nad krizovym centrom ale koli detom to zatial nechcem tahat az tam lebo by nas prestahovali niekam do tramtarie a museli by menit skolu a jediny pevny zaklad pre nich su aspon kamarati kedze tu nemame nikoho z rodiny.tu pri rozvode sa musi odstahovat muz aby deti nemenili prostredie len teraz riesim financie aby som to k tomu rozvodu vedela dotiahnut lebo to musi ist vsetko cez pravnikov a podla zakona potrebuju aj deti ist na psychologicke posudky ktore sa predkladaju sudu a na tom pekne zarabaju tak este par vyplat musim setrit a vyhybat sa konfliktom

Ako sa máš autorka?
@stacilo

Strana
z3