Rozvod s psychopatickým manipulátorom, znalecké dokazovanie
Dobrý deň ženy, chcem Vás srdečne poprosiť o radu. Máte niektorá prosím skúsenosti s rozvodom s psychopatickým manipulátorom? Po rokoch psych. týrania som našla odvahu, odišla z domu, požiadala som o rozvod. Ale! máme spolu deti. Kto žil s psychopatom, vie si predstaviť, aké to je, keď od neho odídete. Koľko msti, klamstiev, intríg, začne zo seba chrliť. Manipulácia detí, ako ich točí proti mne a ich kupovaní mi naháňa husiu kožu. Dala som žiadosť na súd o znalecké dokazovanie, sú predvolané aj deti. Prešla ste si prosím niektorá niečim takýmto, viete mi poradiť? Vraj sa dá položiť otázky, ktoré sa bude následne znalec druhej strany pýtať. Netuším, na čo sa pripraviť, ako postaviť otázky, z ktorých by toto bolo jednoznačne dokázané. Muž je známa osobnosť, má podchytených veľa ľudí, inštitúcií. Je to všetko veľmi náročné, ale verím, že všetko zvládnem a že aj deti dostanem do potrebného bezpečia. Nechcem mu ich brať, majú ho radi, ale ako ich bezpečne uchrániť? Srdečne ďakujem za každú radu...
@orchidulka ach, tak to je smutné a hlavne to, že nikto nerieši alkoholizmus otca 🙁😢
Ja mám potom veľkú výhodu, že dcérky tu u mňa vyrastajú od malička (staršia je už prváčka na ZŠ a mladšia chodí prvý rok do MŠ) a otec sa odsťahoval 80 km od nás, takže by to bol veľký zásah do ich psychiky, aby ich vytrhli z prostredia, v ktorom žijú od malička.. Zvlášť ešte k tomu sú to aj dievčatá, tak prečo by ich mal vychovávať otec?!? 🙄 Ale on stále trvá na zverení do jeho výlučnej starostlivosti a tvrdí mi, že si je viac ako istý, že deti získa on 🙁
Samozrejme, že tomu neverím a snažím sa ostať v kľude, aj keď je to niekedy veľmi ťažké 😔

@avatko 😘❤🫂