Samota verzus spoločnosť. Ako sa vyrovnať s otázkami priateľov?
Ahojte, na začiatok poviem, že som človek, ktorý má rad svoj kľud, ale chodí aj medzi ľudí ale vždy následne potrebujem načerpať energiu osamote. Som ten typ - inteligentná samota je lepšia ako ........ spoločnosť :D doplňte si sami... No k veci.. poslednú dobu mi celkom lezú na nervy otázky od známych, ktorý sa ma stále pýtajú aké mám plány na leto alebo aj teraz na veľkú noc. Na to leto sa ma pýtajú už od zimy ale nie s tým, že chcú plánovať oni so mnou len sa pýtajú a ja odkedy niesom s ex priateľom, s ktorým som všade chodila nemám momentálne žiadne plány okrem pár dňovej dovolenky v Taliansku.. Za ďalšie, som dosť spontánna, čiže aj minulé leto sa diali veci, ktoré som vôbec neplánovala, proste som sa s kamoškou zobrala
a šla na víkend do Bupapešti z dňa na deň.. Ale odkedy nemám priateľa, viac cítim, že nemám moc s kým chodiť na dlhšie dovolenky alebo výlety, a trávim viac času sama preto sa ma to dotýka a aj na Vianoce som bola doma a odpočívala.. Svoj voľný čas trávim vo fitku, chodím so psami na prechádzky alebo idem niekam si sadnúť s kamoškou, niekam na jednodnový výlet a podobne ale rada som aj doma a mám taký "basic" deň.. Avšak tieto otázky ma rozčujujú, pretože by som aj niekam viac chodila keby mám s kým ale nechcem toto tým ľudom vysvetľovať... A keď som na tieto otázky odpovedala, že nemám zatiaľ plány asi budem doma tak reakcia tých ľudí či zase.. Je mi to celkom nepríjemne..
No vieš mne to vyznieva tiež tak, že sa ťa pomaly každý má báť opýtať obyčajnú otázku..
Jemné sa zdá, že keď nechcem o niečom hovoriť, tak vtedy ako naschvál to niekto chce riešiť a akože pomôcť. Možno aj tvoji chcú aby si žila aj bez priateľa... Ak sú to kamoši tak by som úprimne povedala ,daj pokooooj. Proste sa ti zatiaľ nechce, niečo máš , ale páčilo sa ti ako ste šli spontánne minulý rok a tak to možno bude aj tento.
nemám problém ich poslať do péčka,ak neprestanú s takýmito otázkami
Zalezi im na tebe. Preto do teba " vrtaju". Podvedome by si rada mala opat patnera a cestovala. V sucesnosti si radsej doma, lebo nemas s kym. A ja uplne chapem tvoj postoj, ze zatial radsej sama a so psami. Ale kde potom niekoho noveho stretnut? Vsetko potrebuje cas

@danieli áno ale na to nepotrebujem psychologa preboha, stačí sa ma to nepýtať a nerýpať