icon

Sestra zatajila krstiny: Ako reagovať na zradu?

17. jan 2024

Ako by ste sa zachovali keby vám sestra zatajila krstiny svojho dieťaťa. Veľmi mi to ublížilo, pretože som sa tešila, že budem krstná mama a muž môj krstný otec(sama má o to požiadala ešte pred narodením) avšak mám podozrenie, že jej to manžel zavrhol, pretože ja nie som krstená, avšak bola som ochotná si všetky náležitosti dorobiť. Jej manžel sa raz vyjadril, že nebudem viesť ich dieťa vo viere. Je to prvé dieťa v našej rodine. Sestra sa mi neospravedlnila a hrá mŕtveho chrobáka... Som z toho sklamaná, cítim od sestry zradu, prečo mi to aspoň nepovedala a urobili to potajomky.

autor
17. jan 2024

@beronsche presne takto to vnímam, a teraz nám to so sestrou naštrbilo tak vzťah, že sa nebavíme a mňa to bolí. Nemám to v sebe spracované už mesiace a čakala som, že sestra prijde a otvorí ústa a povie prepáč, vysvetli a išli by sme ďalej ale ona nic...

jenny224
17. jan 2024

Vážne vám to všetkým príde v poriadku? Keď si niečo takéto rozmyslím (z pochopiteľných dôvodov), tak to snáď vlastnej sestre normálne oznámim a nie že rovno zatajím celé krstiny. A hoci logicky sa žiada povedať, aby sa autorka priamo spýtala, prečo sa sestra zachovala ako... ehm, tiež by ma to zvadzalo čušať a nezačínať s tým, však sa to dozvedela až mesiac po akcii a nie od sestry, čiže od nej oficiálne nevie nič. A má s tým sama začať... No ale inak ako týmto spôsobom sa to bohužiaľ nedá

prasiatko30
17. jan 2024

@oblecenie99 vsak hovorim, ze sestra nemala gule oznamit, ze krstni rodicia budu uplne ini ludia - a to si musi vyjasnit autorka so sestrou, na to jej nikto neda odpoved tu na fore. Mozme si tipnut ale vela veci nevieme a netusime.

autor
17. jan 2024

@vevesh neozvala ani našich rodičov, lebo sú ateisti a ona vlastne tiež, len ma dieťa s katolíkom a podotýkam, že ho splodil v hriechu keď sa už tu ideme baviť aké je tu viera.

autor
17. jan 2024

@jenny224 vďaka, zíram, čo mi tu píšu. Ešte ja budem vínna.

jenny224
17. jan 2024

Ahaa, tak si dokonca myslím, že krstiny boli aj zbytočné vzhľadom na všetky okolnosti 🤣 poznám aj ja takých katolíkov, do kostola na spovede, veľkí kresťania, ale nevera a ohováranie im nie je cudzie 🙈

stanulienkat
17. jan 2024

A tebe to sestra slubila, ze budes krstna, alebo si sa len domnievala, ze ta raz poziada? Lebo to je rozdiel.

banderaska29
17. jan 2024

mne to príde, že sestru ten jej manžel manipuluje a ešte ti to povedal, aby prilial olej do ohna, stopercentne s usmevom na tvari a pokojom na duši, čo sa mu podarilo a čo on dosiahol. sestre asi nenadávaj, ktovie, čo jej doma narozprával. skus jej zavolať a porozpravajte sa, nie len o krste ale o jej vztahu s mužom, či nepotrebuje sa vyrozprávať.

jaond19
17. jan 2024

Ze si vybrali inych krstnych rodicov neznamena, ze ona sa nemohla krstin zucastnit tiez, predsalen je to teta dietata a rodinny prislusnik. Toto su ti krestania milujuci blizneho svojho? Aky mas vztah so svagrom? Nie je to nahodou manipulator? Ja som bola na krste neterke ako host, krstní boli (pre mna) cudzi ludia a je mi to jedno, mne islo o to ze sme mali rodinnu udalost. Keby ma z toho niekto len tak škrtne, tak by to bolo bezcharakterné minimalne v tom, nedat mi to vediet.... ist podat ruku do kostola a pozdravit sa s rodinou nie je ani financna zataz, ak by o to islo ze nebyt pozvaná na naslednu oslavu v restauracii napriklad....

oblecenieavecicky
17. jan 2024

@prasiatko30 Podľa reakcií autorky usudzujem, že s kompromisom by nemala problém, keby sa rodičia zachovali čestne a normálne to odkomunikovali, vysvetlili. Tu ale ide o to, že sa zachovali ako chrapúni a ešte ich tu všetci ospravedlňujete pod zámienkou viery. Takto sa nespráva pravý kresťan. Takto sa nespráva ani žiadny slušný človek.

oblecenieavecicky
17. jan 2024

Ach, týmto si ma len utvrdila v tom, aký pravý kresťan je tvoj švagor. Je to pokrytec, nič iné a sestra je asi zaslepená.

beronsche
17. jan 2024

Autorka, necakaj. Sestre je to zrejme neprijemne, mozno nevie, ako zacat, ako to vysvetlit.
Obe budete vyckavat, az uz bude neskoro...
Normalne jej povedz, ako sa citis, ako ta mrzi, ze sa vas vztah nastrbil a ze nemas zaujem sa hnevat..
Hlavne bez vycitiek, bez hodnotenia, bez obvinovania.

lubkovaandrejka
17. jan 2024

@beronsche ja si poslednu dobu vsimam, ze vacsine zien pri diskusiach unika pointa a chytia sa toho najmenej doleziteho a este cloveku, ktory sa prisiel poradit, tak nalozia,ze mu je stokrat horsie. Hroza a des. A paradoxne, z ludi co poznam,sa najhorsie vzdy zachovali ti, ktori travili najviac casu v kostole..

beronsche
17. jan 2024

@oblecenieavecicky takyto su veru najhorsi.. tvaria sa ako jedini pravoverni, v kostole na kolenach ruky spinaju, ale ako sa slusny clovek sprava k blizkym, na to kaslu. Lebo ved ti su neveriaci..
Smutne..

oblecenieavecicky
17. jan 2024

@beronsche Veru - miluj blížneho svojho, ale len keď je podľa mojich predstáv... Zle mi je z takých ľudí. A toto je presne ten prípad. Autorke držím palce, s takouto osobou v rodine to bude ešte veselé.

beronsche
17. jan 2024

@lubkovaandrejka suhlasim.
Este je tu jeden paradox, ze sa dalsie, nasledovne prispevky zvyknu odvijat v tone, aky udali prve prispevky..
Ked su suhlasne, vsetci suhlasia. Ked su obvinujuce, aj dalsie sa k tomu pridavaju..
Akoby to oslovilo len tu skupinu prispievatelov, ktora ma rovnake nastavenie..

lubkovaandrejka
17. jan 2024

Autorka , podla mna ma v tom prsty najskor tvoj svagor a tvoja sestra ,zaslepena laskou, robi to,co chce on. A nepozvat si na krstiny rodicov a sestru... Ani by som sa nedivila, keby sa nasmrt urazili ...aj voci nim za zachovala hnusne.

1andrea111
17. jan 2024

Krstiny nie sú problém, problém je váš surodenecky vzťah, ktorý nie je v poriadku len si to doteraz nechcela vidieť. Možno ani nerobili hostinu, možno mali krstiny len v kostole o jednom krstnom rodičovi a chceli to tak. Prečo to nepovedali?

lubkovaandrejka
17. jan 2024

@beronsche ano,v tomto mas tiez pravdu. Kazdopadne, dost zvlastne su niektori ludia nastaveni...co povazuju za normalne a co za nenormalne.

moze
17. jan 2024

Necitala som vsetky komentare, ale vela z nich mi pride uplne mimo. Jedna vec je nazor na to, aka by si bola krstna, druha vec je to, ze ste neboli pozvani a bolo vam to zatajene. Mna by sa to tiez dotklo. Na pomahanie si im dobra, ale na to, aby ti dali vediet o takej udalosti, ako je krst tvojho synovca/netere, tak to uz netreba. A teraz bez ohladu na to, ci by si bola alebo nebola krstna. Uprimne, neviem, co by som robila, vo mne by to zanechalo trpku pachut.

maciatkolulu
17. jan 2024

@janinah to je všetko v poriadku co pises,ale neoznámit kristiny,nepozvať sestru, neporozpravat sa priamo a vysvetliť. To ti príde fér a kresťanské? No mne nie

lubkovaandrejka
17. jan 2024

@1andrea111 to nemozes vediet ci mali problem vo vztahu ci nie. Niekedy staci, ked sa prizeni do rodiny konfiktna osoba a aj dobre vztahy sa zmenia...

autor
17. jan 2024

@maciatkolulu presne ani mne NIE!

autor
17. jan 2024

@moze zanechalo to trpkú pachut, muž odmietol ku nim už ísť. Pomáhali sme im so stavaním domu. Ja sa bábätkom...

celasapremenim
17. jan 2024

@doriiis ako ta tak citam, ty uz si len dusa dobra veriaca, co bliznemu svojmu neublizi :D:D otras, hnus, potom ze mame mat nejaky dobry postoj k vymetenym ludom z kostolov

oblecenieavecicky
17. jan 2024

A Tvoji rodičia sa k tomu ako postavili? Ako sa poznám, ja by som tam tiež už nešla. Minimálne kým by sa neospravedlnili. Čo spravili bolo veľmi zákerné. A je smutné, že to Tvoja sestra nevidí.

autor
17. jan 2024

@beronsche 100% pravda

autor
17. jan 2024

@celasapremenim presne ako píšeš, otras fuj.

autor
17. jan 2024

@oblecenieavecicky otec nerieši, keďže je ateista ale ostal zaskočený, mama si poplakala. Dotklo sa jej to tak ako mňa. Ja som toho názoru ze to bolo maslo jej muža

autor
17. jan 2024

@oblecenieavecicky No KONEČNE, niekto ktopochopil, lebo praví kresťania sa tu zišli ako supy na mäso!