Sestra zatajila krstiny: Ako reagovať na zradu?
Ako by ste sa zachovali keby vám sestra zatajila krstiny svojho dieťaťa. Veľmi mi to ublížilo, pretože som sa tešila, že budem krstná mama a muž môj krstný otec(sama má o to požiadala ešte pred narodením) avšak mám podozrenie, že jej to manžel zavrhol, pretože ja nie som krstená, avšak bola som ochotná si všetky náležitosti dorobiť. Jej manžel sa raz vyjadril, že nebudem viesť ich dieťa vo viere. Je to prvé dieťa v našej rodine. Sestra sa mi neospravedlnila a hrá mŕtveho chrobáka... Som z toho sklamaná, cítim od sestry zradu, prečo mi to aspoň nepovedala a urobili to potajomky.
@doriiis má veľký význam pre farárov. Pre Boha má význam čistá viera. Vieš, nie je problém chodiť každú nedeľu do kostola, praktizovať všetko "čo viera" prikazuje a správať sa ako mrcha človek. Prípadne byť kňaz a zneužívať v tom najhoršom aj deti. Ten kňaz čo toho bol schopný mal určite aj krst, ale vieru v Boha asi ťažko, lebo by toho nebol schopný. Náboženstvo nie je viera.

@anketkarka ....vieš ty vôbec aký má krst veľký význam pre veriacich?Ak je to pre teba iba ,,ďalší akt" tak si asi aj ty iba taká kvázi veriaca.
A nie ja nie som veriaca.