Single dámy, ako využiť čas po práci?
Ahojte slobodné a bezdetné žienky,
rada by som sa Vás spýtala na to, ako zvyknete tráviť svoj voľný čas po práci a počas víkendov.
Ja sa zvyknem chodiť prechádzať, čítam, alebo upratujem. Cítim sa však nenaplneno. Mám pred 30tkou a mám pocit akoby mi život uniká medzi prstami. Kamarátky a známi, majú svoje životy. Ja nie som zasa typ pre všetko. Nebavia ma bary, mesto vo všeobecnosti. Teraz žijem v BA. Na kurzy sa tiež necítim, aspoň nie tie jazykové. Mnohokrát mám pocit, že ma nič nebaví, nenapĺňa, nemám radosť. Myslíte, že by pomohlo organizovať si deň? Nejaká disciplína? Čo pomáha Vám? Ďakujem.
@maminkadeticiek ale čoby nie 🙂 ja si práveže nie raz poviem, že mi láska aj chýba, ale keď vidím vzorku nezadanych plus zadaných (ktorých by som nechcela ani za úplatky), tak mi je lepšie single 🙂 a nie som z toho nejak extra nešťastná
@earlgrey vsak porad
takze Julo bol tvoj ex?
Juuuuj to bolo krasne obdobie….nastastie som mala kamosky co nemali deti ani chlapa, takze sme sa navštevovali, chodili na chaty, so psami sa dlllhe prechadzky. Viac som mala cas aj take venčenie psikov v útulkoch, knihy, sebarozvoj. Program sama, to bolo, ze som isla cvicit alebo sadla na bike a isla na cely den von. Cez tyzden som vacsinou este z prace sadla za Pc a pracovala, studovala si k praci veci. Ale ten klud. Nikto nic odo mna nechcel, isla som si kam som chcela, ked som nevarila, tak som nevarila a nikto to neriesil, ze jem rožky s tuniakom cely vikend 🤣🤣🤣🤣. V nedelu na obed som chodievala k rodicom na obed, tam sme pokecali.
@jenny224 Tak tomu rozumiem 😉 musi to byt narocne,ale mam kamosku ktora to uz zabalila a po 40 zrazu muz a dieta.Pod chvilou som mala pocit z jej rozpravania,ze som si nie ista,ci by som vzala aj o 10 rokov skor,ale ma rodinu a vyzera spokojne.
@betulinka1 a uz mas muza a deti?
@maminkadeticiek ani ti neviem povedať, či je to náročné, ono to je aj prijatie reality 🙂 jasné, že by som sa potešila mužovi aj skôr, ale ak si mám počkať na dobré, tak kľudne. Ak nie, tak čo už 😀 ono to príde v rôznom čase a podobách. Hlavne, nech sme šťastné ♥️
@princkrason nestrápňuj sa, znieš strašne zúfalo. Ak niekoho hľadáš tak si daj aspoň fotku a píš normálne
Chodila som cvičiť jogu. V zlom počasí alebo v dni, keď som sa nevedela donútiť som cvičila doma. Stal sa z toho perfektný rituál a psychohygiena popri náročnej práci. Potom som pridala kurz salsy a bachaty a veľmi ma to napĺňalo. Kúpila som si bike a každý večer po práci som prešla keď len 5 km. Alebo som sa chodila prechádzať do prírody, občas na ľahšiu turistiku. Cez zimu som si takmer každý večer zapálila sviečky a pozerala som seriály, filmy, dokumenty. Mala som 2 blízkych priateľov a občas som s nimi vybehla na obed/zmrzku/prechadzku/vylet. Cez víkendy som občas chodila navštevovať rodičov a súrodencov - veľmi pomohlo keď sa bratovi narodilo dieťa a trávila som s ním niekedy aj cele víkendy. Aj rodičia si oddýchli a ja som bola rada, že mám zmysluplnú aktivitu a môžem sa niekomu venovať.
Bolo to ale náročné obdobie, celkovo nie som typ cloveka čo si neustále rad vymýšľa program. Skôr to bolo o tom, že som sa do toho musela nútiť aby som len nezmyselne neprelezala cele dni v posteli. Uz by som sa nechcela vrátiť spať do toho obdobia.
The study found that unmarried, childless women were the happiest population of all. “A committed relationship or marriage can translate to financial support and less loneliness, but it also raises questions.”
https://www.thegoodtrade.com/features/living-al...
Trávila by som cas tak ako sa mi zachce ale zas pravidelnosť treba najmä v cvičení natvrdo do kalendára trikrát tyzdenne aktivita (fitko, jóga, beh, plávanie hocičo čo dokážem ísť v blízkosti bydliska a nevyhovarat sa na nic na pocasie, menzes… - ísť cvičiť) a potom by som sa ucila niečo čo sa mi môže zijst a baví ma to (tak isto hocičo jazyk, dejepis, literatúru, kresba…).
@princkrason Čo mám poradiť?
Keď som žila sama v 30tke doteraz na to spomínam s láskou. Po práci som išla po obchodoch cestou vždy kúpiť si niečo na večeru, išla som do fitka, na jogu, bicykel , vtedy som mala čas chodiť cvičiť 6 krát do týždňa,
Večer prišli ku mne kamošky na čaj, pohár vina, niečo som uvarila, príp sme išli s babami von na terasu. Mala som psa venovala som sa aj jej. Sem tam vybehla na rande 😄
Víkendy som sa išla bežné okúpať sama niekde na welnes alebo sme s kamarátmi mali program, výlety, stretnutia na bytoch,
Vlastne to bolo jedno z mojich najkrajších období života. Mala som toľko času a program len pre seba 😄😄😄
@11bodka11 uz Ano a v 34 prve dieta 🤣🤣
@princkrason single ladies ? 😝
ja tiez rada spominam na tento zivot. cestovala som. dovolenkovala som. chodila som sama do lesa. cvicila som. fitko. rozne projekty popri praci. obciansky aktivizmus. kavicky varenie. zila som velmi bohaty zivot
Ďakujem žienky. Ja sa i stretávam, ale vždy skončím s niekým neperspektívnym, tak som osamelá i vo vzťahu. Ale čím som starišia mi to menej prekáža, pretože tie vzťahy sú náročné a vtedy si človek uvedomí, že mu bude asi lepšie samému ako s nesprávnou osobou. Samozrejme som otvorená i osobe, ale asi ešte potrebujem popracovať poriade na sebe a to ma čaká teda dlhá cesta. Potrebujem sa nájsť, zistiť kto vlastne som, lebo doposiaľ mám pocit, že som žila životy všetkých naookolo , len nie ten svoj. O to je teraz ťažšie objavovať vlastné záujmy, doslova je to pre mňa dokopávačka a hľadanie celkovo zmyslu v tom celom. Nič ma nebaví, len pár činností, ale tie už sa stávajú stereotyp, takže sa potrebujem dokopávať k novým veciam, ktorým som sa doteraz stránila. Ja akoby potrebujem uzačať úplne od začiatku. Akoby vlastne život doteraz bol len veľký omyl, pri ktorom som samú seba vlastne stratila.
@maminkadeticiek jasne, hlavne ked sa vramci hladania zmyslu a naplnenia zivota da nabuchat typkom, kt.su tu vykreslovane takmer v kazdej teme, to bude mat zivot "taky naplneny..." a urcite aj pre dieta zit v "takomto naplnenom" vztahu je zazitok, ved predsa treba pripravit deti i na to zle hned od malicka.
Super, ze si sa nasla v rodinne a v detoch, ale jednak toto nemusi byt snom kazdej zeny a jednak najst normalneho rodinne zalozeneho partnera nie je jednoduche.
Ahoj, tiež som na tom podobne, hladam nejaké aktivity v BA. Ak chces tak mi napíš🙂
Motorka 🤘
@maminkadeticiek Neviem preco z tvojich prispevkov citim, ze vsetky slobodne a bezdetne zeny su vlastne nestastnice nestastne, nejake chudery, co sa nemaju ku komu vracat a ty, kedze mas muza a deti si ta najstastnejsia osoba a to je ten zivot, ktory je povazovany za idealny. A vlastne vsetky by chceli to, co mas ty. Aby si sa nepreratala, lebo vacsina manzelstiev konci rozvodom a to, ze teraz zijes pre rodinu neznamena, ze aj o 5 rokov budes mat taky zivot..a mozno budes zufalsia ako vsetky tie zeny, o ktorych tu pises aky maju marny zivot. Aj ja som vydata, ale drviva vacsina vztahov naokolo vobec nie je idealnych a stastnych. Kolko zien toleruje nevery, lebo sa vyhovara, ze ostava s chlapom kvoli detom atd. Takze vobec nie je pravda, ze byt vydata a mat deti automaticky znamena stastie a byt slobodna a bezdetna je to najhorsie, co sa zene moze stat.
@jaza81 To co ty citis,je naozaj maximalne tak tvoj pocit,domnienka.Nema to nic spolocne s tym,co si myslim v skutocnosti ja.
Nie som sice lady, mohol by som byt jedine lady boy, ale snad ma to necaka.. .kazdopadne moj pohlad na vec ako clovek cerstvo po 30ke a single 2 roky, tak obcas je to naprd byt single, nemat sa vecer ku komu vratit, s kym sa porozpravat, ale ako tu uz padlo, ma to aj svoje pozitivne stranky, robim si co chcem, mal som rok kedy som nic neriesil a cestoval som, chodim na prechadzky, plavam, citam, stretavam sa s kamosmi, aj ked vacsina uz je davno zadana, zakladaju rodiny, beru sa... ale ak vyviniem snahu ja, tak sa vzdy niekto najde na travenie casu. Dalej sa venujem mojim odbornym projektom, ucim sa spanielsky. Ano, obcas ma prepadne poriadna depresia, ale myslim si, ze by ma prepadla aj vo vztahu a nejak to patri uz ku mne. Sice mam 30, ale uz som sa nejak zzil s myslienkou, ze budem sam a vlastne mi to aj tak vyhovuje, mimo nejakej spraznenej duse mi nic nechyba, mam dobre rozbehnutu karieru, mam kamaratov, hobby, rodinu, zatial zdravie... Takze moja rada znie, skus si to single obdobie uzit, lebo ak zalozis rodinu, uz nikdy naozaj nikdy nebudes mat tolko casu na seba na to co skutocne chces a v danej chvili potrebujes. Ono je ale obcas tazke, zistit, co vlastne clovek chce ze? Obcas je to cesta na pol zivota, na cely zivot alebo kludne 2 😀
Edit: Ano, este varenie ma strasne bavi, celkovo ma bavi ucit sa nieco co neviem a varit fakt neviem.
Ja som v case medzi frajermi vela citala, pripadne pozerala telku, ale aj chodievala na chaty, diskoteky s partiami, nejake tie tury, v lete dovolenka s kamoskou.. a mala som.hava v tom case, takze casto s nim a jemu som sa venovala, chodila.von s kamoskami a kamosmi..
Ale uprimne? Teraz mi to pride take nudne 🤣🤣
@11bodka11 ano, cim su vacsi a castejsie mimo domu, tym je to viac uzasne, vychutnant si zasa samotu a cas na konicky, ked netreba stale servisovat rodinu 😃
@maminkadeticiek Ja mam 38 a som single, bezdetna... Túžim po perspektívnom vzťahu, podotýkam, po rovnocennom partnerovi, nie po decku miesto partnera. Napadne ma aj, čo dieťa? Ale nejak veľmi zúfalo, choro po tom netuzim. Možno skôr tlaky nepriamy tlak veku a okolia... Ja by som však nemala problém si dieťa adoptovať, nie som tak veľmi dogmatizujuco upata iba na vlastné. Som učiteľka a mam veľmi silný a krásny vzťah s krstniatkami... Možno tam si vybijam materinské pudy.
Zo skúseností, úprimných rozhovorov so zadnými kamoškami ako manželkami a matkami a sledovania okolia viem, ze niekto kto pretláča svoj názor ako ten JEDINÝ správny (ktorý je zárukou šťastia), práveze šťastný nie je a týmto spôsobom nasilu presviedča seba a inych o tom, ze šťastný je... 😵💫 Ženy z môjho okolia - ani neviem, ci ma vôbec niektorá z nich ukážkové manželstvo, ci sú aspoň spokojné. Ze maju deti neľutuju (aj keď si neviem predstaviť, ze by niektorá matka priznala, ze áno, ľutujem, ze mam deti...), ale so životom nie sú spokojné. Majú často pocit, ze ani nežijú, stále stresy, nervy, únava, nedostatok peňazí, nespokojní potomkovia, partner sa im zdá ako cudzí človek a myšlienka, ze takto majú žiť ešte ďalšie roky ich doslova valcuje... Ale chápem to, stále hovorím, ze každej manželka a matka by mala mať to zákona povinnosť aspoň 2x ročne nariadenu týždenne samotu niekde v exotické, aby sa resetla... A aspoň chvíľu mala pocit, ze žije. A stále súhlasím aj s tým, ze deti sú úžasné a mat naozaj zdravé dieťa je dar.
A čo z toho vyplýva? Ze vždy chceme to, čo nemáme... Čo je egoistickejsie? Nemať vlastne deti a viac sa sústrediť na tie nechcené s vedomím, ze nie sme ich "vlastníkmi", alebo nasledovať ani neviem kým nadelenu dogmu - vyštudovať, nájsť si priateľa, vydať sa a rodiť, byť žena v domácnosti s pocitom vyzivivania EGA, ze toto tu po mne ostane, to tu necháme, tie deti sú iba moje, iba toto ma vyznam... Myslim, ze každý, kto až násilné pretláča svoj názor a nič iné nepovažuje za vhodne a spravne, je práve ten, kto márne vo svojom živote hľadá pokoj, pohodu a šťastie...

@princkrason OMG a nevoláš sa Julo?