Sklamanie z nevideného vnuka: Ako pomôcť svokre?
Ahojte, mám problém so svokrou a chcela by som jej pomôcť.
Švagor býva v zahraničí, majú 4 ročného syna, ktorého ešte svokrovci nevideli iba na fotke. Žijú v Nórsku, nechodili domov, keďže švagrova manželka nechcela ani k matke a ani ku svokrovcom a teda sa dohodli, že nie.
Svokra sa teraz neskutočne tešila na vnuka, ale zostala sklamaná, keďže jej oznámili, že malý nerozumie po slovensky a teda, oni ho po slovensky ani učiť nechcú a údajne malý sa na starých rodičov neteší.
Svokra má vážne zdravotné problémy, 67 rokov a je žiaľ,možné aj to, že ich bude vidieť posledný krát.
Je a aj bude sklamaná, bojím sa, že to bude väčšie sklamanie ako radosť. Švagor povedal, že on do SR próde, aby sa vyspal po takej ceste - cestuje autom a aby pochodili kus Slovenska a Maďarska.
Čo teraz? Manžel povedal, že by najradšej povedal bratovi, nech ostane doma.
No moja dcéra v 2 rokoch sa vedela dorozumieť 3 jazykmi, síce nie plynulo ale základy boli, a nie nenutila som ju aby sa učila, jednoducho som na ňu rozprávala po slovensky, priateľ po poľsky a v škôlke holandsky, takže sa to na ňu nalepilo samo, to že neučia, riadna blbosť, neverím že doma nerozprávajú medzi sebou po slovensky 🤦 ale čo už jasné že babka chce vidieť vnúča ale ako vidíš oni vzťah k rodine nemajú, ale aké dáš také dostaneš, im sa to vráti, malému bude tiež smutno keď nastúpi do školy a bude počuť od spolužiakov a babke a dedkovi a on nič....aj mojej dcére bolo smutno že nie sú tu ale na sk ale keď chce zavolá im, ideme k nim na prázdniny atď, k svokre napr vzťah nemá, ona nemá záujem ale aj tak keď sme k nej prišli tak som týždeň počúvala že máme ísť nabudúce na hotel 🤦 takže sa jej nedivím že k nej nechce chodiť ale takto že má už 4 roky a nevie kto je babka a dedko mi príde trafene 🤦🤦

Ak má možnosť vidieť vnuka a syn jej ho chce priviesť, tak nech ma tu možnosť, to sa vás ani netýka. Ako by viete tak dopredu, čo a ako bude. O tom rozhoduje len svokra a jej syn, ktorý má toho malého. Ono sa niekedy rodičom vracia to, aký vzťah si s deťmi vybudovali....Tí dvaja v Nórsku by sa tiež mohli uvedomiť, ale opäť to je na nich, nie na Vás.