Sklamanie z Vianoc
Zdravím všetkých,
potrebujem sa po týchto sviatkoch vyrozprávať. Mám 24r, s rodičmi dlhodobo fungujeme tak, že si povieme, čo chceme nájsť pod stromčekom a k tomu pridáme nejakú drobnosť ako prekvapenie. Keďže som si začala už minulý rok platiť okrem bytu (165€) všetko sama, nemala som im čo nadiktovať. Nakoniec som vybrala tri veci, ktoré by mi urobili radosť a najmä o tej knihe som sa s rodičmi opakovane rozprávala a zdôrazňovala som, že tá mi pod stromček stačí. Povedali, že ju objednajú, že im mám poslať odkaz. Ten dostali opakovane, dokonca sme sa k tomu necelý mesiac pred Vianocami vrátili a zistila som, že na tú knihu zabudli. Tak som stále dúfala, že ju tam doplnia, pod stromčekom som ju však nenašla. Aby ste mali úplný obrázok, sestra ešte verí na Ježiška a Vianoce sú u nás preto veľká sláva a rodičia darčeky kupovali ešte 22.12. len aby bola istota, že je tam všetko, čo si prosila. Na malú nežiarlim, sama som jej tam darčeky pridala. Nejde mi ani o to, že by som dostala málo vecí, aj polovicu z toho čo som dostala som nepotrebovala. Skôr ma mrzí to, že mali čas a energiu hľadať nedostupné hračky, ale nenašli si 5 minút na vyplnenie online objednávky na knihu za 20€. Skrátka nebudem klamať, sklamalo ma to. Knižku si plánujem po výplate objednať, tých 20€ mi ani ako brigádničke chýbať nebude, ako to ale povedať rodičom, aby sa necítili zle za to, že na ňu (opäť) zabudli? Knižku chcem, ale nechcem im tým ublížiť a na to aby som im klamala si ich až moc vážim. Som kvôli tomu hrozný človek? Pretože sa tak rozhodne cítim. Čo by ste urobili na mojom mieste?
Zavri ústa, nič im nehovor a prestaň fnukat. Si dospelá. Budeš rodičom vyčítať, že ti pod stromček nekúpili knižku? Čo máš 12?
objednala si knihu sama, rodičom o darčekoch už nerozprávala nič.
@annez máš právo na svoje emócie. Tu si dru ústa ženy ako treba deťom nechať ich emócie ale ako dospelej ti napíšu že Vianoce niesu o darčekoch ty už nebudeš mat právo na svoje emócie.
@annez ak mate medzi sebou dobre a priame vzťahy, kľudne im to povedz. Že ťa to sklamalo a že si mohli najist čas a teda bola by si rada, keby ti ju este dodatočne kúpili. Vôbec to nemusíš držať v sebe.
Nekaz si vzťahy s rodičmi pre knihu za 20 eur. Objednaj si ju sama a hotovo
Však si si mala knihu sama objednať, dať ju poslať na ich adresu na dobierku ... toto také ozaj malicherné mi príde ... u nás sa to takto robí ... kúpim si sama, buď dám doklad na preplatenie alebo na dobierku.
@annez halooo mas 24
Do darceka ti mali pribalit kus rozumu!
Za taketo prkotiny sa ides oduvat, sklamana…kokos ty si este asi sklamanie v zivote nenazila
Ja by som ich nechala cítiť zle, keď takúto blbosť na podnose nedokážu zabezpečiť. Ono sa to bude stupňovať, nebude to len raz. Nedajú si záležať ani v budúcnosti. Nejde o nič teda, ale niečo to znamená, aj keď názory budú opačné.
Mna zaujima, to co je za byt ze platis 165 euro? 😃
Spomen medzi recou mame,ze si ides objednat tu knihu. Ze si ju doteraz neobjednavala,lebo si si myslela,ze ti ju daju pod stromcek. Ale kedze nebola pod stromcekom,ides ju objednat. Viac by som to nerozoberala iba ak by to mama nejako zacala vysvetlovat. Ak si dostala ine veci,ktore si im spomenula,tak to neries. Kazdy rozmysla inak a mozno kniha pre nich nebola taka dolezita ako ine veci,ktore ti dali.
Kup si knihu a ak sa rodicia opytaju co to mas, tak povedz, ze knihu ktoru si uz dlhsie chcela. Ak sa nebudu pytat, nehovorila by som nic.
Mna zaujima, to co je za byt ze platis 165 euro? 😃
@anonym_3f99fa zdieľaný študentský, okrem mňa ďalší 4 ľudia
@annez Ahoj, ved si ju normalne kup a rodicom nemusis o tom hovorit. Na co aj? Ked vies,ze by ich to zamrzelo ako teba, ked si si to pod stromcekom nenasla, netreba pre takuto malickost zbytocne robit rozbroje, ak si inak dobre rozumiete🙂
@annez halooo mas 24
Do darceka ti mali pribalit kus rozumu!
Za taketo prkotiny sa ides oduvat, sklamana…kokos ty si este asi sklamanie v zivote nenazila
@anonym_035913 tebe mali do vienka pribaliť kus rozumu. 24 ročná nemá právo na emócie? Je ina ako ich mladšie dieťa? Nezaslúžila si knihu za 20 eur? Ale 3 ročne decko keď so sebou hádže o zem ma právo na emócie.
Zopár anonymov tu nepochopilo pointu, ale pri tom IQ húpacích koňov sa tomu ani nečudujem.
@annez ja Ta uplne chapem, ze Ta to mrzi... Rodicia to mozno spravili neumyselne, v zhone zabudli, atd...
Ale aj ty mas pravo citit sa ako na druhej kolaji...
A ja by som sa citila tak isto ako ty v takej situacii...
Pretoze ked to viackrat clovek zopakuje a ten druhy nic, tak potom co je to za zaujem....
@annez ja ťa chápem..ja som sklamaná z mojej rodiny rovnako, jedna sestra začala horekovat nad " zbytočnosťami darčekov" a zaviedla v rodine zákaz kupovania si navzájom , okrem detí. Mne to je take blbé.. to je tak keď niekto stratil pointu druhých obdarovať, urobím niekoho aspoň na chvíľu šťastným a pritom ja si na drahe dary nepotrpím, mňa poteší každá maličkosť za euro... Všetko sa zaviedlo podľa nej, a ja, nebudem sa dohadovať, bola by som plavala proti prúdu.. ustúpila som ale je mi to ľúto.
Detinské ja by objednalo knihu a nechalo si ju doručiť k rodičom 😬😁
@anonym_035913 tebe mali do vienka pribaliť kus rozumu. 24 ročná nemá právo na emócie? Je ina ako ich mladšie dieťa? Nezaslúžila si knihu za 20 eur? Ale 3 ročne decko keď so sebou hádže o zem ma právo na emócie.
@anonym_3b6d4b hádam nebudeš porovnávať emócie 3-4 ročného dieťaťa, ktoré sa ich ešte len učí ovládať a dospelej 24 ročnej deti, ktorá by mohla byť takému dieťaťu matkou pre pána 🤦čo je toto za generáciu? No hanba, veď keď chce niečo, nech si to kúpi. Ako ja keby som sa mal oduť na všeto, co som nedostal alebo nemal, tak mám +200 kg z toho vzduchu. Takéto malichernosti sa neriešia, ide o život alebo čo?
@anonym_3b6d4b hádam nebudeš porovnávať emócie 3-4 ročného dieťaťa, ktoré sa ich ešte len učí ovládať a dospelej 24 ročnej deti, ktorá by mohla byť takému dieťaťu matkou pre pána 🤦čo je toto za generáciu? No hanba, veď keď chce niečo, nech si to kúpi. Ako ja keby som sa mal oduť na všeto, co som nedostal alebo nemal, tak mám +200 kg z toho vzduchu. Takéto malichernosti sa neriešia, ide o život alebo čo?
@anonym_7035fe To je asi tvoj štýl žitia, ale dávať najavo, že ti na niekom záleží aj cez takúto hlúposť je pre niekoho dôležité naprieč generáciami. Sú to maličkosti, ale dosť výpovedné.
@annez máš 24 nie 12 .. Knihu si kúp a neplač
@annez predčasom som videla také video, týkalo sa to partnerov, ale možno aplikovať aj na tvoju situáciu. Žena sedí v kresle a prosí si od partnera pohár vody. On jej dá kyticu. Ona poďakuje, ale že predsa len by radšej ten pohár vody. On jej dá šperk. A ona zas poďakuje, ale že ona chce tú vodu. On jej dá zas nejaký dar a ona si opäť poprosí ten pohár vody. Nakoniec jej vynadá, že je nevďačná. Dámy, niektoré sa tú správate rovnako. Vypýtala si jednu vec, ešte aj link im poslala. Proste sa na ňu vykašľali a má byť vďačná, lebo veď nech si kúpi sama. Ja by som bola tiež smutná.
@anonym_7035fe áno chcem. Preto lebo aj 24 ročne dievča je rovnako dieťa svojich rodičov ako jej mladší súrodenec. Keď vedeli zháňať všetky darčeky ktoré si prialo mladšie dieťa mali zháňať aj pre staršie. Keď zabudli stačilo povedať. Kamilka prepáč nám v tom zhone sme zabudli na knihu ktorú si si želala tu máš 20 eur kúp si tu knihu. Takze má právo na emócie má právo cítiť sa smutná aj sklamaná. Nehrajme sa tu na terminatorky ked sa nás to netýka. Byt v jej koži cítili by dme sa rovnako len tu je zaužívané hneď človeka zosmiešniť.
@annez chápem, že si sklamaná. Nevšímaj si tie silácke reči niektorých komentujicich. Je jasne, že Vianoce sú najme o deťoch, ale chcela by som vidieť, ako by sa oni cítili, keby sa s partnerom dohodnú na nejakej konkrétnej veci, čo si prajú pod stromček a on by sa na nich vykaslal… však takýchto tém je tu posledné dni kopec
Povedz mame alebo otcovi, podľa toho kto chcel od Teba link na knihu, že si ju ideš objednať, keďže doteraz neprišla. Ozvala by som sa už len preto, aby sa tu o pár rokov neobjavila diskusia, "naši kupujú darčeky sestriným deťom a na moje sa zabúda" alebo niečo podobné, lebo keď sa neozveš, rodina si rýchlo zvykne, že si na chvoste záujmu, ak to teda tak u Vás funguje. A poučila som sa, čím si skromnejšia a chápavejšia, tým viac to bude zneužívané. Preto treba komunikovať ak sa ti niečo nepáči a chceš to zmeniť.
Ja Ti tu knihu kúpim. Predstav si, zazijes to aj ty, že na niečo zabudneš ako na smrt a nie preto, ze chceš niekoho proste okasľať. Čas viery v Ježiška je čarovný a krátky, tak sa hold sústredili na malú sestru. Keby Ti nedali vôbec nič, ok, chápem....ale toto kvôli knihe.

@annez máš 24. Uvedom sa a nebuď rozmaznané decko čo musí dostať všetko čo chce 😀