icon

Sklamanie zo správania partnera. Ako riešiť rodinné oslavy?

17. aug 2026

Baby, prosim, myslite ze som opravnene sklamana zo spravania partnera? Buduci tyzden mam narodky a chcela som aby sme boli s partnerom sami, isli by sme na veceru atd kedze nemam rada ziadne oslavy a de facto svoje narodky neoslavujem...lenze vcera mi partner povedal ze jeho matka povedala ze sa vtedy urobi velka rodinna oslava a budu sa oslavovat moje narodky, jej meniny, narodky priatelovho bratranca, narodky jeho tety a babky lebo oni mali vsetky tieto sviatky cez leto...tak mu hovorim ze by bolo dobre aby jeho matka neurcovala ako,kde a s kym stravim ja svoje narodky a ze teda ja som mala inu predstavu...jeho mama je velmi manipulativna zena a prakticky musi byt vela veci ako ona povie...tak priatel bol taky ze on nevie co ma robit lebo chve byt aj so mnou aj so svojou rodinou...tak som mu povedala nech ide na tu rodinnu oslavu ktoru zariadila jeho matka a ja budem sama resp.pojdem k svojim rodicom...a povedal mi len ze mu je to luto...ja ho nechcem trhat od rodiny ale ocakavala som ine apravanie, mozno snahu a o nejaky kompromis...prakticky mi povedal ze aj jeho rodina mi chce gratulovat, lenze ja o ziadnu takuto oslavu nestojim a samozrejme aom.sa ho pytala ze kde je moja rodina?!! Na ktoru nikto nemyslel....pride vam normalne aby vam 70 rocna mama vasho priatela urcovala ako mate oslabovat svoj sviatok?

anonym_c0b3cd
17. aug 2026

@anonym_autor vy ste styridsiatnici ci takmer patdesiatnici? No v tomto veku by ste mali byt uz niekde inde, nenechat sa ovplyvnovat pre teba cudzou zenou

autor
17. aug 2026
@anonym_ebfe1a

@szam ty vieš
Pre mňa je rodina súčasť muža-ci rodičia, ci surodenci ,ci deti
Tak isto aj pre neho

@anonym_ebfe1a z daneho dovodu by teda mala aj rodina muza respektovat jeho partnerku a neusporaduvat ju niekto ako decko

autor
17. aug 2026
@anonym_c0b3cd

@anonym_autor vy ste styridsiatnici ci takmer patdesiatnici? No v tomto veku by ste mali byt uz niekde inde, nenechat sa ovplyvnovat pre teba cudzou zenou

@anonym_c0b3cd ja mam 35 a priatel 40...cely zivot kazdeho clena jeho rodiny jeho mama komandovala a vsetci skacu ako ona piska, ja pochadzam z uplne inej rodiny pre mna je toto nepochopitelne

anonym_62c438
17. aug 2026

@anonym_autor tu môžeš očakávať väčšinu rád typu mamánek, rozchod, zablokovať. Keby to bolo v opačnom garde, tak vtedy by partner bol sebecký hajzel, ktorý ignoruje partnerkinu rodinu a tým aj ju
Ak nechceš mať akceptovateľné vzťahy s partnerovou rodinou, aká je, taká je, tak tam nechoď. Ale nejaký kompromis by asi bol múdrejší, pokiaľ ti na vzťahu s partnerom záleží. A do budúcna sa o tom porozprávať s partnerom, ak to pre teba bude neznesiteľné na tejto oslave.

anonym_ebfe1a
17. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_ebfe1a z daneho dovodu by teda mala aj rodina muza respektovat jeho partnerku a neusporaduvat ju niekto ako decko

@anonym_autor prečo sa to berie ako urážka a nie pocta, majú záujem o spolocnu oslavu
Ked nechce,tak nech nejde
Tomu fakt nechápem

anonym_ebfe1a
17. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_c0b3cd ja mam 35 a priatel 40...cely zivot kazdeho clena jeho rodiny jeho mama komandovala a vsetci skacu ako ona piska, ja pochadzam z uplne inej rodiny pre mna je toto nepochopitelne

@anonym_autor veď nechce aby si zobrala hypoteku na jej dom ale ide o rodinnu oslavu
🤔

biba_18
17. aug 2026

aj keď si dupneš iné riešenie nie je: buď tam pôjdeš - alebo nepôjdeš ...
všetko ostatné sú len kecy. my to za teba nevyriešime ...

anonym_c0b3cd
17. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ja by som to na tvojom mieste urobila tak, ze by som frajera poslala na rodinnu oslavu, ty si urob oslavu s rodicmi. A vasu spolocnu narodeninovu veceru preloz o den neskor alebo skor.
Ja by som tiez nebola zvedava na frajerovych bratrancov a tetky z tretieho kolena, tym das najavo akcnej 70nicke ze tebe tato tetka organizovat zivot nebude.

autor
17. aug 2026
@anonym_62c438

@anonym_autor tu môžeš očakávať väčšinu rád typu mamánek, rozchod, zablokovať. Keby to bolo v opačnom garde, tak vtedy by partner bol sebecký hajzel, ktorý ignoruje partnerkinu rodinu a tým aj ju
Ak nechceš mať akceptovateľné vzťahy s partnerovou rodinou, aká je, taká je, tak tam nechoď. Ale nejaký kompromis by asi bol múdrejší, pokiaľ ti na vzťahu s partnerom záleží. A do budúcna sa o tom porozprávať s partnerom, ak to pre teba bude neznesiteľné na tejto oslave.

@anonym_62c438 len on tam nijaky kompromus nevidi...treba vraj tak urobit ako mama zorganizovala

anonym_62c438
17. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_62c438 len on tam nijaky kompromus nevidi...treba vraj tak urobit ako mama zorganizovala

@anonym_autor a ty vidíš?

komplikovana
17. aug 2026

@anonym_autor ja ti drzim palce a stoj si za svojim. Vela ludi v tom vidi, ze ti chcela dobre, aka je mila a bla bla. No mas pravdu v tom, ze to nie je uprimne a je to skor manipulativne. Oslav svoje narodky ako uznas za vhodne. Skor sa zmier s tym, ze priatel na tvojej strane stat nebude. Ak sa v 40 neodputal od maminej sukne, tak to uz teraz tazko urobi. Lebo sa jej boji, ze ak sa jej postavi, prestane ho mat rada. Ale to uz je ina tema. Aspon ti tato situacia nieco ukazala a je na tebe ako sa zariadis.

monro
17. aug 2026

Nečítala som všetko, ale problém tu nie je matka ale Tvoj priateľ.

anonym_1570a4
17. aug 2026

Reagujem zrejme poslednýkrát. Autorka, zamysli sa nad tým, či ti takýto prístup partnera bude vyhovovať o 10, 20 či 30 rokov. Ak to nebude matka, bude iný člen rodiny. Ak nie ste zobratí, nemáte deti či spoločné majetky, zvažovanie a rozhodovanie je jednoduchšie. Tak či onak veľa šťastia.

anonym_9bfc5d
17. aug 2026

aj v muzovej rodine sa robili take obrie oslavy a kazdy tyzden, velmi ma to vycerpavalo, uz som bola zufala, ze sme nemali jeden vikend len pre seba, ak si introvert budes velmi trpiet

la_dolce_vita
17. aug 2026

Mas pravdu, nebolo to od nej rozumne takto rozhodnut bez teba, hoci mozno to myslela dobre. Samozrejme nerobi sa to takto direktivne a tiez by mi to vadilo. O tom potom. Ale z teba priam krici, ako ju neznasas a o to ide. Tak jej proste oznam, ze neprides, slusne podakuj a vybavene. Ja by som sa ale necitila ako vitaz.

biba_18
17. aug 2026
@la_dolce_vita

Mas pravdu, nebolo to od nej rozumne takto rozhodnut bez teba, hoci mozno to myslela dobre. Samozrejme nerobi sa to takto direktivne a tiez by mi to vadilo. O tom potom. Ale z teba priam krici, ako ju neznasas a o to ide. Tak jej proste oznam, ze neprides, slusne podakuj a vybavene. Ja by som sa ale necitila ako vitaz.

@la_dolce_vita a chudák chlap, medzi dvoma kameňmi ... 😒

anonym_0a299f
17. aug 2026
@anonym_autor

@tykat ked by som chcela byt na narodeniny aj so svojou rodinou tak akoze nesmiem lebo ona to tak nenaplanovala?!

@anonym_autor píšeš, že svoje narodeniny neoslavuješ a zrazu ti vadí, že tam nebudeš mať svoju rodinu? Môžeš osláviť svoje narodeniny so svojou rodinou a pozvať si koho chceš.
Priateľova matka ťa pozvala na ich oslavu a " zo slušnosti " zaradila tvoje narodeniny do rodinnej oslavy, nerobí oslavu kvôli tebe!!!
Si konfliktný človek, všade budeš hľadať problémy a žiadna partnerova rodina ti vyhovovať nebude, rozíď sa s ním nech si nájde normálnu priateľku.

tiezjedna
17. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_c9f006 a oni mna kedy budu respektovat? Ja uz odmietam robit to co si zmysli jeho matka proste...

@anonym_autor správne.... toto sú presne tie hranice, ktoré je treba nastaviť na začiatku👍

autor
17. aug 2026
@anonym_0a299f

@anonym_autor píšeš, že svoje narodeniny neoslavuješ a zrazu ti vadí, že tam nebudeš mať svoju rodinu? Môžeš osláviť svoje narodeniny so svojou rodinou a pozvať si koho chceš.
Priateľova matka ťa pozvala na ich oslavu a " zo slušnosti " zaradila tvoje narodeniny do rodinnej oslavy, nerobí oslavu kvôli tebe!!!
Si konfliktný človek, všade budeš hľadať problémy a žiadna partnerova rodina ti vyhovovať nebude, rozíď sa s ním nech si nájde normálnu priateľku.

@anonym_0a299f tak si predstav ze priatel predomnou mal 10 rokov partnerku ktora sa s nim rozisla kvoli jeho mame...wau...co na to teraz povies?

anonym_7cd230
17. aug 2026
@anonym_a110ef

Mňa by to tiež nahnevalo. Ja to vnímam trošku ako nerešpektovanie hraníc. Iné by bolo, keby sa jeho mama opýtala, či by si aj ty rada strávila takto narodeniny a iné je, keď ti to nariadi a zorganizuje. Cítila by som sa ako malé dieťa. Mne sa nepáči správanie rodičov, keď aj v dospelosti takto organizujú život dospelým deťom.
Čo sa týka priateľa, rozumiem, že chce stráviť čas s rodinou. Vzhľadom na to, že toto urobila, by som prišla iba na gratulácie, možno posedieť hodinu a odišla by som aj s priateľom stráviť moje narodeniny večerou. Myslím, že je to vhodný kompromis a zároveň by som dala najavo slušne, že si neželám do budúcna takéto organizovanie mojich narodenín.

@autorka uplne suhlasim s @anonym_a110ef.

No kazdopadne si nenechaj vo vseobecnosti od nej skakat po hlave a vsimaj si reakcie tvojho priatela aj v inych situaciach. Lebo teraz vies spravit kompromis. Ok. Ale budu ine situacie, kde sa moze ukazat ako to je a ty si zvazis, ci ostat v tomto vztahu s nim alebo radsej nie.

autor
17. aug 2026
@anonym_0a299f

@anonym_0a299f dobre pises...chcela som svoje narodeniny oslavit s partnerom ale nie je to mozne lebo jeho matka zorganizovala celodennu oslavu o ktoru som ju ja neziadala...tu si teda nemozem robit co xhcem?

anonym_0a299f
17. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_0a299f tak si predstav ze priatel predomnou mal 10 rokov partnerku ktora sa s nim rozisla kvoli jeho mame...wau...co na to teraz povies?

@anonym_autor WAU, tak sa s ním rozíď aj ty a nájdi si chlapa, kde svokra býva stovky km ďaleko od teba !!!

anonym_e355fe
17. aug 2026

Ja by som to spravila takto, isla by som na tu ich oslavu na max hodinu a potom by som zajednala rezervaciu v neajkej peknej restauracii a z tej oslavy by som odisla ci uz s partnerom alebo bez
na druhy den by som urobila pohostenie pre svoju rodinu a partnera pozvala tiez

szam
17. aug 2026
@anonym_ebfe1a

@szam ty vieš
Pre mňa je rodina súčasť muža-ci rodičia, ci surodenci ,ci deti
Tak isto aj pre neho

@anonym_ebfe1a tak asi vás ta rodina rešpektuje. U nás to tak nie je a tým pádom si nemám s nimi čo povedať a vytrpím povinnú navštevu na sviatky a koniec.

autor
17. aug 2026
@anonym_e355fe

Ja by som to spravila takto, isla by som na tu ich oslavu na max hodinu a potom by som zajednala rezervaciu v neajkej peknej restauracii a z tej oslavy by som odisla ci uz s partnerom alebo bez
na druhy den by som urobila pohostenie pre svoju rodinu a partnera pozvala tiez

@anonym_e355fe bolo mi povedane od partnera ze mam oslavovat s jeho rodinou ze naco chcem este separatne s nim...takze vidis, ziaden kompromis on nechce, iba ako povie jeho mama

anonym_e355fe
17. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_e355fe bolo mi povedane od partnera ze mam oslavovat s jeho rodinou ze naco chcem este separatne s nim...takze vidis, ziaden kompromis on nechce, iba ako povie jeho mama

@anonym_autor tak ho vrat do obehu a narodeniny oslav sama

anonym_ebfe1a
17. aug 2026
@szam

@anonym_ebfe1a tak asi vás ta rodina rešpektuje. U nás to tak nie je a tým pádom si nemám s nimi čo povedať a vytrpím povinnú navštevu na sviatky a koniec.

@szam nie vždy si všetci so všetkými rozumejú
A veď to je super,ked ideš na návštevu na sviatky ajtak

anonym_ebfe1a
17. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor no ale to je druhá vec, že on nemá zaujem o program ,co by si chcela ty
Skôr keby, že ok ideš na oslavu spoločne a aj urobí ti radosť s oslavou len pre teba ako si predstavujes
By asi bola iná situácia,nie?
Ale to potom nieje problém v jeho mame ale v ňom voči tebe
Či?

autor
17. aug 2026
@anonym_ebfe1a

@anonym_autor no ale to je druhá vec, že on nemá zaujem o program ,co by si chcela ty
Skôr keby, že ok ideš na oslavu spoločne a aj urobí ti radosť s oslavou len pre teba ako si predstavujes
By asi bola iná situácia,nie?
Ale to potom nieje problém v jeho mame ale v ňom voči tebe
Či?

@anonym_ebfe1a tak kym jeho mama neprisla s tymto tak sme boli dohodnuti ze pojdeme spolu na veceru

la_dolce_vita
17. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_ebfe1a tak kym jeho mama neprisla s tymto tak sme boli dohodnuti ze pojdeme spolu na veceru

@anonym_autor tak ale vedela si, do coho ides, ze 10 rokov nebol schopny sa odputat a ze jeho mama bol problem aj v byvalom vztahu. Nemalo by ta to teraz prekvapovat. Bud to akceptuj alebo nie.