icon

Sklamanie zo správania partnera. Ako riešiť rodinné oslavy?

17. aug 2026

Baby, prosim, myslite ze som opravnene sklamana zo spravania partnera? Buduci tyzden mam narodky a chcela som aby sme boli s partnerom sami, isli by sme na veceru atd kedze nemam rada ziadne oslavy a de facto svoje narodky neoslavujem...lenze vcera mi partner povedal ze jeho matka povedala ze sa vtedy urobi velka rodinna oslava a budu sa oslavovat moje narodky, jej meniny, narodky priatelovho bratranca, narodky jeho tety a babky lebo oni mali vsetky tieto sviatky cez leto...tak mu hovorim ze by bolo dobre aby jeho matka neurcovala ako,kde a s kym stravim ja svoje narodky a ze teda ja som mala inu predstavu...jeho mama je velmi manipulativna zena a prakticky musi byt vela veci ako ona povie...tak priatel bol taky ze on nevie co ma robit lebo chve byt aj so mnou aj so svojou rodinou...tak som mu povedala nech ide na tu rodinnu oslavu ktoru zariadila jeho matka a ja budem sama resp.pojdem k svojim rodicom...a povedal mi len ze mu je to luto...ja ho nechcem trhat od rodiny ale ocakavala som ine apravanie, mozno snahu a o nejaky kompromis...prakticky mi povedal ze aj jeho rodina mi chce gratulovat, lenze ja o ziadnu takuto oslavu nestojim a samozrejme aom.sa ho pytala ze kde je moja rodina?!! Na ktoru nikto nemyslel....pride vam normalne aby vam 70 rocna mama vasho priatela urcovala ako mate oslabovat svoj sviatok?

monro
17. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_ebfe1a tak kym jeho mama neprisla s tymto tak sme boli dohodnuti ze pojdeme spolu na veceru

@anonym_autor A tu sa presne ukazuje, kde je problém. On si Ťa nevie zastať, prispôsobuje sa matke.

anonym_0ef117
17. aug 2026

@anonym_autor zbytocne vykopavas vojnovu sekeru..a znie to detinsky..prepac.

prvosienka7
17. aug 2026

A z čoho si vlastne taká extrémne sklamaná? Vo vzťahu predsa treba robiť kompromisy, to by ti malo byť jasné. Dá sa to vyriešiť, ja by som to spravila tak, ako tu aj niekto už písal, proste by som šla na oslavu s tým, že si to odbijem, môžeš byť rada, že máš okolo seba ľudí, ktorí ti chcu zablahoželať k sviatku a ktorí to chcú s tebou patrične osláviť. Potom by som ešte oslávila sama s partnerom. Vybavené. Ja žiadny problém nevidím. 😇

januska12323
17. aug 2026

Kompromis je ústupok z oboch strán, nie len zo strany autorky. Ona žiadnu oslavu nechcela, nesúhlasila s ňou, nikto sa jej nepýtal a dokonca mala iné plány. Pán budúci bývalý mal mamičke povedať aké sú plány a že sa opýta autorky či to chce zmeniť. Nie ju postaviť ed hotovú vec a potom sa urážať.

anonym_d0963f
17. aug 2026

Mne je skôr čudné, že máš oslavovať narodeniny s cudzími ľuďmi. Je mi čudné nosiť darček cudzej osobe - napr. teta má doniesť darček frajerke svojho synovca, alebo frajerka synovca má dať darček frajerovej tete, či jeho bratrancovi. Alebo to bude bez darov? Už som sa celkom stratila... 🙂

rozculena
17. aug 2026
@anonym_f51e8f

@anonym_autor tak potom sa s nim rozid...lebo budete nestastni, bud ty alebo on...ked sa nevies prisposobit a premoct, chod od toho...vy si tu mnohe neuvedomujete, ze s tym partnerom si beriete aj jeho rodinu, on doteraz zil v takychto zvykoch a tyho chces vytrhnut...naco si zbytocne znepriatelujes celu jeho rodinu? co myslsi, aka budes u nich oblubena?

@anonym_f51e8f jeho matku ju zosmiešňuje a porovnáva s bývalkou,to sú fakt super oslavy

rozculena
17. aug 2026
@anonym_860b4d

@anonym_autor len toto ai treba dobre vykomunikovat s priateľom, aby nemal pocit že je na vine on. Je to hlúpa situácia, nepochopenie môže narobiť veľa škody a bola by škoda kvôli nejakej starej prazenici si pokaziť cely vzťah

@anonym_860b4d samozrejme,že je na vine on.Určite o tom vedel,čo mamička chystá,mal sa ohradiť už vtedy,že jeho priateľka si to neželá

anonym_0a299f
17. aug 2026

@anonym_autor máš 35 rokov, narodeniny neoslavuješ a fňukáš tu ako 15ročné decko v puberte...

rozculena
17. aug 2026
@anonym_0a299f

@anonym_autor píšeš, že svoje narodeniny neoslavuješ a zrazu ti vadí, že tam nebudeš mať svoju rodinu? Môžeš osláviť svoje narodeniny so svojou rodinou a pozvať si koho chceš.
Priateľova matka ťa pozvala na ich oslavu a " zo slušnosti " zaradila tvoje narodeniny do rodinnej oslavy, nerobí oslavu kvôli tebe!!!
Si konfliktný človek, všade budeš hľadať problémy a žiadna partnerova rodina ti vyhovovať nebude, rozíď sa s ním nech si nájde normálnu priateľku.

@anonym_0a299f normálnu,myslíš takú,čo si nechá celý svoj život riadiť svokrou?

rozculena
17. aug 2026
@biba_18

@la_dolce_vita a chudák chlap, medzi dvoma kameňmi ... 😒

@biba_18 on je chudák,lebo ho matka v detstve mlátila a aj ako 40ročnému mu riadi život a chce ho riadiť aj jeho priateľlke.On nie je medzi 2 ženami,on pevne stojí pri mamičke

anonym_5f45b3
17. aug 2026

Ja by som zvážila rozchod, aby 40 ročný chlap nevedel otvorene komunikovať a nastaviť hranice je smiešne.
Milujem svoju rodinu, partner je tiež rodinne založený ale vždy sme najprv my a až potom zvyšok rodiny.
On vedel zjavne už dlhšie že sa chystá hromadná oslava v deň tvojich narodenín, neporadil sa a postavil ťa pred hotovú vec. Normálny chlap by mame povedal že máš narodeniny, oslavujete v dvojici a spoločnú oslava môže byť v inom termíne alebo bez vás.

domkakvet
17. aug 2026

@anonym_autor ono toto vyzera ako banalita a ked aj s tymto argumentujes, tak ano vyzeras ako neprisposobiva, ale ti, ktori sme skusenejsi vieme, aj z tvojich dalsich komentarov, ze toto je naschval a skusaju tvoje hranice, prave toto je jeden z prvych signalov, ked sa das do vztahu s mamickarom, ktory ma narcisticke a manipulativne sklony, mas 35 rokov, tak si daj velky pozor aby si nezahodila sancu zalozit si rodinu, skus si o tom precitat na nete a uvidis kolko znakov ma tvoj priatel a podla toho sa rozhodni ci s nim ostanes, alebo nie.

anonym_48e937
17. aug 2026

Ja ti poviem len jedno, od takej svokry sa uteká vždy čo najďalej takže asi tak

sevrin
17. aug 2026

Ja osobne si myslím, že je to riadna ficovina oslavovať rôzne sviatky rôznych osôb v jeden deň, ktoré sa možno ani poriadne navzájom nepoznajú. Keď už mám narodky, prečo by sa tam mali zároveň oslavovať nejaké meniny nejakého bratranca uja Joža z tretieho kolena? To je podobné ako keby na jednej svadobnej hostine boli tri rôzne nevesty. By si tam navzájom vyškriabali oči.

anonym_0a299f
17. aug 2026
@rozculena

@anonym_0a299f normálnu,myslíš takú,čo si nechá celý svoj život riadiť svokrou?

@rozculena normálnu, ktorá vie robiť kompromisy a nevyplakáva na MK ako malé decko.

rozculena
17. aug 2026
@anonym_0a299f

@rozculena normálnu, ktorá vie robiť kompromisy a nevyplakáva na MK ako malé decko.

@anonym_0a299f s takým chlapom a takou svokrou sa kompromisy nedajú robiť,nečítala si,že on povedal,že bude tak,ako mamička povedala?

elz1920
17. aug 2026

@anonym_autor
Ja žasnem, koľké považujú riešenie mamičky ako dobré, že to bolo myslené dobre a treba robiť kompromisy a rešpektovať a ísť a až potom z oslavy u mamičky si urobiť po svojom.
Ja si nemyslím, že všetko je myslené vždy tak dobre, ako sa nám to predkladá.
Totiž: "Cesta do pekla je dláždená dobrými úmyslami."
Ideálne je rozpoznať tú cestu čím skôr a vyvarovať sa jej.
Keď sa inak nedá, radšej zísť z kratšej cesty ako z dlhšej.

Rešpekt by mal byť vzájomný, kompromisy by mali robiť obe strany. A nie že vždy ulahodíme len jednej strane, aby mamička nevystrájala.

Netreba si nechať na chrbte drevo rúbať len preto, že nemôžeme, nesmieme trhať rodinu.

Ja nerozumiem jednému: Prečo by mne dospelej mal cudzí človek určovať, ako, kedy a s kým mám osláviť svoje vlastné narodeniny bez základnej otázky, či vôbec súhlasím s tým, že mi ich niekto naplánuje.

Je úplne v pohode mať pranie ísť s partnerom niekam, hocikam, osláviť podľa svojich predstáv.
A keď chce so mnou oslavovať rodina, v poriadku, ale stretnutie môže byť aj inokedy a nie zrovna vtedy, ako si to zmyslí niekto iný ako oslávenec, hlavne keď ten už má jasnú predstavu, prípadne dohodu o tom, ako strávi svoj deň.

Každý z nás je iný, niekto potrebuje veľkú oslavu, niekto krátke, symbolické posedenie pri zákusku. Niekto chce byť najprv len sám s partnerom. Všetky riešenia sú správne, nevyhovujú však každému. Na niektoré sa tešíme, niektoré pretrpíme.
Je pre mňa záhadou, prečo by som mala dobrovoľne trpieť na svoje narodeniny, pokiaľ ma teda čistou náhodou nezastihne napr. obličková kolika.
Základ je nemontovať sa oslávencovi do oslavy, a ak áno, tak jedine s jeho súhlasom.

anonym_77a17b
17. aug 2026
@anonym_autor

@aurelia2000 stale nerozumiem z akeho dovodu by som mala pocuvat a skakat ako mi niekto povie...prakticky je to pre mna cudzia zena

@anonym_autor Ani ja by som nešla. Mala sa Ťa vpred opýtať, či chceš byť súčasťou takej rodinnej oslavy, či o to stojíš. Ale obávam sa, že tento partner nie je to pravé orechové, vždy budeš druhá v poradí.

rozculena
17. aug 2026

ja by som si nedala organizovať narodeniny bez môjho vedomia ani od vlastnej rodiny,že by ma postavili pred hotovú vec,a nie ešte od cudzích

anonym_0a299f
17. aug 2026
@rozculena

@anonym_0a299f s takým chlapom a takou svokrou sa kompromisy nedajú robiť,nečítala si,že on povedal,že bude tak,ako mamička povedala?

@rozculena vedela do akého vzťahu ide, tak nech sa tu nesťažuje vaď má 35 rokov...
Často tu kritizuješ citlivejších pubertiakov s hormonálnymi zmenami k snehovým vločkám, rozmaznaným deckám.... ale budeš tu obhajovať fňukajúcu dospelú ženskú??

rozculena
17. aug 2026
@anonym_0a299f

@rozculena vedela do akého vzťahu ide, tak nech sa tu nesťažuje vaď má 35 rokov...
Často tu kritizuješ citlivejších pubertiakov s hormonálnymi zmenami k snehovým vločkám, rozmaznaným deckám.... ale budeš tu obhajovať fňukajúcu dospelú ženskú??

@anonym_0a299f ona sa prvý krát postavila voči svokre,doteraz na tie oslavy chodila a trpela tam ponižovanie zo strany svokričky.Tak hádam už aj stačilo,nie?

tiezjedna
17. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_0a299f tak si predstav ze priatel predomnou mal 10 rokov partnerku ktora sa s nim rozisla kvoli jeho mame...wau...co na to teraz povies?

@anonym_autor keď toto vieš, tak čo sa divíš? On mamu nikdy "nevymení" za inú ženskú len preto, že sa hodí na zadné... Pošli ho do obehu a nájdi si normálneho chlapa👍

anonym_0a299f
17. aug 2026
@rozculena

@anonym_0a299f ona sa prvý krát postavila voči svokre,doteraz na tie oslavy chodila a trpela tam ponižovanie zo strany svokričky.Tak hádam už aj stačilo,nie?

@rozculena ešte raz, vedela do akého vzťahu ide, má 35 rokov nemajú spolu deti a keď si ju partner nevie zastať, nech sa s ním rozíde, nikto ju nenúti chodiť na oslavy, alebo je nesvojprávna ??

anonym_a11550
17. aug 2026

hybaj na tu rodinu spolocnu oslavu však ta to nebude stat ani euro , pober dary a potom odtial het a uz ta nabuduce nezavolaju 🙂

anonym_7bca30
17. aug 2026
@biba_18

@la_dolce_vita a chudák chlap, medzi dvoma kameňmi ... 😒

@biba_18 Chudak chlap??? 40 rocne dieta s neodstrihnutou pupocnou snurou..

anonym_7bca30
17. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_0a299f tak si predstav ze priatel predomnou mal 10 rokov partnerku ktora sa s nim rozisla kvoli jeho mame...wau...co na to teraz povies?

@anonym_autor Ja ju obdivujem, ze to vydrzala tak dlho. Doslova hrdinka 😀. Ty si s nim ako dlho?

anonym_f36335
17. aug 2026

Ja som z tychto oslav u svokrovcov velmi rozcarovana. Som clovek, ktory ma rad nejake tradicie, stalost. Mozno predvidatelnost. My s mojou povodnou rodinou sme si takto vzdy spajali sviatky, mali sve viaceri naraz po sebe v rovnaky mesiac - mama, otec, babky, krstna, sesternice, my so setrou... Aj ked uz nasi pomreli, mne so sestrou a nasimi deckami to tiez tak vychadza, ze sa pozbierame vzdy dvaja traja, co mame narodky a meniny a mame spolocnu oslavu u nich alebo u nas. Naprosto to nefunguje u muzovej rodiny - pre jeho maminu, ktora je podobna ako mamina tvojho priatela. Ked sme este nemali deti, ale sme uz osve zili, tak vzdy ziadala, ze ona svojim detom robi oslavu, ze chce ich vidiet doma.
Ked prisli vnucata, zas ten isty argument, u nich je dom so zahradou, oslavime tam. Vacsinou sme si so svagrovcami podelili zabezpecenie jedla, torty, ze ked uz teda ona dava miesto. Lenze ona akoby existovali len vnucata, dospelym sa nikdy neblahozelalo, hoci to byvali spojene oslavy. Ona si vacsinou ale povedala, co si zela ako darcek od svojich deti, dokonca aj jedlo co si zela, aby sme priniesili... Par krat sme zas uz teda ratali s nim, ze oslava bude u nich a pytali sme sa co a ako, a zostalo ticho, akoby urazena na jednu ci druhu stranu - akoby bola daco svagrovcom povedala, a oni si mysleli ze mozno zase nam, neviem, proste svagrovci sa s nami nebavili a nebolo zo dva roky nic. Ja som potom raz mala okruhle narodky a mal vtedy aj mal maly synovec. Mal aj muz meniny. Synovec dostal dostal dve kapsy darcekov, moj muz dostal darcek od svokry aj od svagrovcov a ja nic. Ked isiel pripiok a zase len synovcovi svokra pripijala, uz muz videl, ze mi je smutno z toho a povedal, ze ved aj ja mam sviatok, ze aj preto je oslava. Jeho mama pozrela na mna, ze ved aj oni maju vyrocie svadby a tiez im nik neblahozela....
Stacilo mi, to bola posledna kvapka, kedy sa nieco vo mne zlomilo. Povedala som si, ze nie je normalne, jednak aby rodic ocakaval, ze jeho deti mu budu chystat oslavu na vyrocie svadby (nie nejakej okruhlej), ze to by si mali medzi sebou oni so svokrom vyriadit. A potom hlavne - ja ako "nevesta", preco som mala byt za to, ze im ich deti neblahozelaju, potrestana ja? Proste som sa zmierila, ze ja tam nikdy nebudem rovnocenna a vzdy mi nejakou manipulaciou bude naznacene, "kde je moje miesto".
Tak mozno - s odstupom viac ako 25 rokov - je mi luto, v takej rodine byt, prisla som tym o moznost mat nemanipulativne vztahy. Rozmysli si velmi dobre, do akej rodiny sa pridas. Ked uz teraz v zaciatkoch vidis tieto manipulacie, pridu dalsie. A za vsetko budes vinna ty.

lienka.7
17. aug 2026

@anonym_autor nuž, nebola by som s takýmto priateľom.

biba_18
17. aug 2026
@anonym_7bca30

@biba_18 Chudak chlap??? 40 rocne dieta s neodstrihnutou pupocnou snurou..

@anonym_7bca30 áno, chudák… mamu má len jednu. rodičov si nevyberáme 🤷‍♀️

anonym_c0b3cd
17. aug 2026
@anonym_f36335

Ja som z tychto oslav u svokrovcov velmi rozcarovana. Som clovek, ktory ma rad nejake tradicie, stalost. Mozno predvidatelnost. My s mojou povodnou rodinou sme si takto vzdy spajali sviatky, mali sve viaceri naraz po sebe v rovnaky mesiac - mama, otec, babky, krstna, sesternice, my so setrou... Aj ked uz nasi pomreli, mne so sestrou a nasimi deckami to tiez tak vychadza, ze sa pozbierame vzdy dvaja traja, co mame narodky a meniny a mame spolocnu oslavu u nich alebo u nas. Naprosto to nefunguje u muzovej rodiny - pre jeho maminu, ktora je podobna ako mamina tvojho priatela. Ked sme este nemali deti, ale sme uz osve zili, tak vzdy ziadala, ze ona svojim detom robi oslavu, ze chce ich vidiet doma.
Ked prisli vnucata, zas ten isty argument, u nich je dom so zahradou, oslavime tam. Vacsinou sme si so svagrovcami podelili zabezpecenie jedla, torty, ze ked uz teda ona dava miesto. Lenze ona akoby existovali len vnucata, dospelym sa nikdy neblahozelalo, hoci to byvali spojene oslavy. Ona si vacsinou ale povedala, co si zela ako darcek od svojich deti, dokonca aj jedlo co si zela, aby sme priniesili... Par krat sme zas uz teda ratali s nim, ze oslava bude u nich a pytali sme sa co a ako, a zostalo ticho, akoby urazena na jednu ci druhu stranu - akoby bola daco svagrovcom povedala, a oni si mysleli ze mozno zase nam, neviem, proste svagrovci sa s nami nebavili a nebolo zo dva roky nic. Ja som potom raz mala okruhle narodky a mal vtedy aj mal maly synovec. Mal aj muz meniny. Synovec dostal dostal dve kapsy darcekov, moj muz dostal darcek od svokry aj od svagrovcov a ja nic. Ked isiel pripiok a zase len synovcovi svokra pripijala, uz muz videl, ze mi je smutno z toho a povedal, ze ved aj ja mam sviatok, ze aj preto je oslava. Jeho mama pozrela na mna, ze ved aj oni maju vyrocie svadby a tiez im nik neblahozela....
Stacilo mi, to bola posledna kvapka, kedy sa nieco vo mne zlomilo. Povedala som si, ze nie je normalne, jednak aby rodic ocakaval, ze jeho deti mu budu chystat oslavu na vyrocie svadby (nie nejakej okruhlej), ze to by si mali medzi sebou oni so svokrom vyriadit. A potom hlavne - ja ako "nevesta", preco som mala byt za to, ze im ich deti neblahozelaju, potrestana ja? Proste som sa zmierila, ze ja tam nikdy nebudem rovnocenna a vzdy mi nejakou manipulaciou bude naznacene, "kde je moje miesto".
Tak mozno - s odstupom viac ako 25 rokov - je mi luto, v takej rodine byt, prisla som tym o moznost mat nemanipulativne vztahy. Rozmysli si velmi dobre, do akej rodiny sa pridas. Ked uz teraz v zaciatkoch vidis tieto manipulacie, pridu dalsie. A za vsetko budes vinna ty.

@anonym_f36335 boze to je krava, ta tvoja svokra🙄🤨