Sklamanie zo správania partnera. Ako riešiť rodinné oslavy?
Baby, prosim, myslite ze som opravnene sklamana zo spravania partnera? Buduci tyzden mam narodky a chcela som aby sme boli s partnerom sami, isli by sme na veceru atd kedze nemam rada ziadne oslavy a de facto svoje narodky neoslavujem...lenze vcera mi partner povedal ze jeho matka povedala ze sa vtedy urobi velka rodinna oslava a budu sa oslavovat moje narodky, jej meniny, narodky priatelovho bratranca, narodky jeho tety a babky lebo oni mali vsetky tieto sviatky cez leto...tak mu hovorim ze by bolo dobre aby jeho matka neurcovala ako,kde a s kym stravim ja svoje narodky a ze teda ja som mala inu predstavu...jeho mama je velmi manipulativna zena a prakticky musi byt vela veci ako ona povie...tak priatel bol taky ze on nevie co ma robit lebo chve byt aj so mnou aj so svojou rodinou...tak som mu povedala nech ide na tu rodinnu oslavu ktoru zariadila jeho matka a ja budem sama resp.pojdem k svojim rodicom...a povedal mi len ze mu je to luto...ja ho nechcem trhat od rodiny ale ocakavala som ine apravanie, mozno snahu a o nejaky kompromis...prakticky mi povedal ze aj jeho rodina mi chce gratulovat, lenze ja o ziadnu takuto oslavu nestojim a samozrejme aom.sa ho pytala ze kde je moja rodina?!! Na ktoru nikto nemyslel....pride vam normalne aby vam 70 rocna mama vasho priatela urcovala ako mate oslabovat svoj sviatok?
Dámy, zaujímalo by ma, či by ste boli také militantné, keby toto celé bolo v opačnom garde. Alebo by ten muž odmietajúci rodinnú spoluoslavu u partnerkiných rodičov bol hodnotený ako bezohľadný sebec a ignorant jej rodiny, že chce oslavovať len sám s ňou, alebo vôbec.
A postavili by ste sa voči svojej rodine za svojho partnera?
@anonym_62c438 v zivote by som svojho priatela (teraz uz manzela) nenutila stravit den jeho narodenin u mojich rodicov na oslavach tetiek a babiek:D jednak by ma svokra zabila, ze preco teda nemoze byt aj ona tam a ze sme ju vylucili zo spolocnosti a jednak sa snazim mu vzdy vymysliet nejaky super program, oslavu alebo vylet je to JEHO specialny den v roku
@anonym_fa4faf
alebo
dakujem za pozvanie. velmi si to vazim ale ja narodeniny neoslavujem. mala som iný program na tento den...
- ...pridem vam zagratulovat a potom pojdem po svojom
alebo
- ...takze nepridem. ale dufam ze si to uzijete.
za mna normalna reakcia dospeleho cloveka. svokru hodnotit je trochu divne. nikto z nas ju nepozna a dokonca mame len jeden pohlad na vec a to autorkin ktora je teraz vytocena do nepricetna. ale super jej hned dat napelku manipulatora. nevieme ako presne to bolo povedane ani akym tonom a uz vobec nevieme umysel. ale svokra je hned svina manipulativna. ktovie ako by to bolo keby ju pozvali v jej narodeninovy den na oslavu inych sviatkov ale ju by odignorovali a nikto by jej ani ruku nepodal. zas by boli vsetci svine. uz len z principu.
@pralinka25 citala si aj ako sa sprava svokra inokedy?
@pralinka25 citala si aj ako sa sprava svokra inokedy?
@anonym_fa4faf stale je to len interpretacia autorky. ja uz som tu citala kadeco za tie roky a pravda bola vzdy niekde uprostred.
Niektoré tu tvrdia "je to len oslava", ale v skutočnosti nejde o oslavu ako takú. Ide o to, že partner ju rešpektuje oveľa menej než vlastnú matku, hoci v zdravom vzťahu by to malo byť naopak. To je červená vlajka väčšia ako Zemanove trenky!
Chlap ktorý sa nevie osamostatniť a mama ktorá mu riadi život. Je tu takýchto príbehov kde to neskôr zasahuje do výchovy detí a partnerského života veľa. Ako sa chlap postaví za svoju ženu a rodinu keď sa boji vlastnej mami? Bude vzdy organizovať život synovi a cez neho ako jeho partnerke aj tebe. A budete vo vzťahu traja.
Niektoré tu tvrdia "je to len oslava", ale v skutočnosti nejde o oslavu ako takú. Ide o to, že partner ju rešpektuje oveľa menej než vlastnú matku, hoci v zdravom vzťahu by to malo byť naopak. To je červená vlajka väčšia ako Zemanove trenky!
@hefo výborne si vystihol jadro problému.
Ved vidis ze chlap je len tutmak co nema vlastny nazor a je zmanipulovany matkou. Alebp to nevidis?
Ako dlho ste spolu? Je to takto kazdy rok?
Nemozete ist spolu s chlapom na obed a vecet na tu oslavu? Ale ak ti je tam neprijemne tak by som to povedala pruamo jeho mame...a nie jemu. On nevie ani len odpovedat.
@hefo ale to nie je mesačný vzťah. autorka to vie a hádaj čo? všetky 🚩sú jej ukradnuté…
aj keď ja mám iný názor na toto všetko…
@anonym_autor píšeš, že svoje narodeniny neoslavuješ a zrazu ti vadí, že tam nebudeš mať svoju rodinu? Môžeš osláviť svoje narodeniny so svojou rodinou a pozvať si koho chceš.
Priateľova matka ťa pozvala na ich oslavu a " zo slušnosti " zaradila tvoje narodeniny do rodinnej oslavy, nerobí oslavu kvôli tebe!!!
Si konfliktný človek, všade budeš hľadať problémy a žiadna partnerova rodina ti vyhovovať nebude, rozíď sa s ním nech si nájde normálnu priateľku.
@anonym_0a299f o to väčší dôvod tam neísť a spraviť si svoj narodeninovy deň aky chce, kľudne aj ležať celý deň v pyžame. Lebo taký sú ešte najhorší, čo robia veci len "zo slušnosti" pritom to zo slušnosťou nemá nič spoločné. A pokiaľ partnerovi matka nemá zrovna vtedy meniny tak už dupľom nie, rovnako ako aj to prečo by som mala ísť na oslavu nejakej tetke alebo bratranci partnera ktorého ani nepoznám.
@la_dolce_vita a chudák chlap, medzi dvoma kameňmi ... 😒
@biba_18 presne, velakrat je chlap brany ako problem ale on je v podstate chudak medzi matkou a zenou a doplaca na ich tanecky kto a s kym a kedy ano a kedy nie.
Chlapi taketo chobotiny neriesia, oni maju ano- ano, nie-nie. Problemom su zeny (vsetky zeny, aj matky aj partnerky), ktore chcu aby sa chlap riadil podla nich a ked sa nerozhodne pre tu spravnu zenu tak je problem v nom. Lebo zastavaju nazory ze "matka je len jedna a navzdy" a "ked ma chlap zenu tak musi ju dat pred matku". A tomu su schopne podriadit vsetko a cez tieto boje a dotahovacky dodžubať život sebe, okoliu aj tomu chlapovi.
My to tiež tak robíme, cez leto je každý rozbehaní, dovolenky, ale jeden víkend grilujeme u nás a tam sa akoby oslávia všetky narodeniny, meniny počas leta a to ich je dosť....netreba to tak riešiť, si myslím, ja tiež svoju svokru až tak nemusím, ale pomáha mi aj s prípravou oslavy aj s deťmi, takže môžem byť len vďačná....niekedy pre pokoj rodiny je dobré si to odsedieť a potom si ísť po svojom, veď za to nič nedáš a do budúcna vysvetliť mamičke čo a ako....ja som to spravila hneď na začiatku, svokra pochopila a myslím, že sme ok....ak to myslíš s priateľom vážne, treba prijať aj jeho rodinu, to že mu dávaš na výber, nie je od teba pekné...ich pozná celý živoť, môže sa na nich spoľahnúť...veď s nimi nejdeš bývať do spoločného bytu, je to len na chvíľu....
@szam aj tvoj muz je rovnako cudzi pre teba ako jeho matka. DNA neoklames.
@natalka13 prečo by mal byť cudzí? preboha živého. čo ja mám s jeho mamou? Ja som si brala jeho, nie jeho mamu. Aj deti som si spravila s nim a nie s jeho mamou. Moja rodina je tá, z ktorej pochádzam a tá , ktorú som si vytvorila s manželom. Hotovo. Nesnažte sa ma tu presvedčiť , že svokra ja moja rodina. Nie je. Je to mužova mama a hotovo.
@natalka13 prečo by mal byť cudzí? preboha živého. čo ja mám s jeho mamou? Ja som si brala jeho, nie jeho mamu. Aj deti som si spravila s nim a nie s jeho mamou. Moja rodina je tá, z ktorej pochádzam a tá , ktorú som si vytvorila s manželom. Hotovo. Nesnažte sa ma tu presvedčiť , že svokra ja moja rodina. Nie je. Je to mužova mama a hotovo.
@szam je to stará mama tvojich detí. nie je to iba o tebe 😒
@anonym_0a299f tak si predstav ze priatel predomnou mal 10 rokov partnerku ktora sa s nim rozisla kvoli jeho mame...wau...co na to teraz povies?
@anonym_autor No ved aj ty sa s nim koli jeho mame rozist, aky problem. On sa uz tiez urcite nezmeni a byvala sa nerozisla podla mna koli mame ale prave koli tomu ze on tej mame nevie povedat nie, lebo je tak cely zivot nauceny ze mame sa neodvrava a mama nikoho ineho navrhy neprijima
@anonym_autor Aké má ten chlap prednosti, že to ešte stále vyvažuje to, že ťa má za menej než má svoju mamičku?
@szam presne tak, kedze si vytvorila rodinu s tvojim manzelom, zaroven si sa stala aj ty sucaatou tej jeho. Ze to tak necitis a ze ocividne nevychadzate dobre, je jedna vec, ale je to proste tak, ze rodina ste. Aspon formalne.
@anonym_autor nečítam celú diskusiu, ako dlho si s ním? Koľké tvoje a aj jeho narodeniny ste tak oslavovali?
10 rokov mal partnerku a jeho mama vás porovnáva?.... ešte pred rodinou? to ti vadí?....a on čo na to?... prečo si v jej očiach neschopná?...
to že je svokra manipulativna, ty nezmeniš, ty si prišla do jeho rodiny ..
takže on je ten čo má dať mantinely...toto áno, toto nie....
ak budeš na oslave s odutou tvárou, nič tým nedokážeš
@anonym_autor no ani by ma nehlo , aby som tam sla .. .koli principu ..keby je to ta svokra...holala , naplanujem a dosledky nevidim..ok..jasne ze sa prekonam , prekrutim ocami a idem..ale toto je ocividne manipulativna koza a tvoj chlap asu tiez nie je ok
@anonym_autor tak ho vrat do obehu a narodeniny oslav sama
@anonym_e355fe Urcite typy muzov by sa do obehu ani vracat nemali 😅.
ja len tolko. Bud Ty ta inteligentnejsia, zena na urovni, vyspela a dospela. ktora vie komunikovat uctivo a zaroven s graciou urcit hranice, cez ktore sa neprejde (ci uz na tu oslavu pojdes, alebo nie) a zaroven taka, ktora nema potrebu sa obhajovat a vynucovat si "a kde som ja?" "a oni mne" "a preco ja?"
@biba_18 presne, velakrat je chlap brany ako problem ale on je v podstate chudak medzi matkou a zenou a doplaca na ich tanecky kto a s kym a kedy ano a kedy nie.
Chlapi taketo chobotiny neriesia, oni maju ano- ano, nie-nie. Problemom su zeny (vsetky zeny, aj matky aj partnerky), ktore chcu aby sa chlap riadil podla nich a ked sa nerozhodne pre tu spravnu zenu tak je problem v nom. Lebo zastavaju nazory ze "matka je len jedna a navzdy" a "ked ma chlap zenu tak musi ju dat pred matku". A tomu su schopne podriadit vsetko a cez tieto boje a dotahovacky dodžubať život sebe, okoliu aj tomu chlapovi.
@tykat chlap čo neprestrihol pupočnú šnúru je problem. Nejde o to kto ma koho poslúchať. A nemá hádam 6 r aby potreboval niekoho kto bude za neho rozhodovať
@anonym_autor Jeho matka sa mala v prvom rade Teba spýtať, či budeš oslavovať s nimi. V daný deň. Hoc.. nech tam partner ide zagratulovať - pre dobro rodiny a potom pôjdete spolu do reštaurácie. Ak tam nechceš ísť.
Na druhej strane, ani ja nerada oslavujem. Partner by si mal uvedomiť, že Ty si teraz na 1. mieste. Jeho matka nech neorganizuje iným život. Držím palčeky, nech sa to vyrieši pre dobro všetkých zúčastnených.
@anonym_c9f006 absolvovala som niekolko oslav s jeho eodinou a nikdy tam nie je fajn...bud si jeho mama zo mna robi srandu alebo ma porovnava s jeho byvalou
@anonym_autor ak sa ona tak nemiestne správa.. Nešla by som tam.
Všetkým členom jeho rodiny ktorí oslavujú vyhovuje ten termín ktorý dali. Vyšlo to na deň tvojich narodenín. Sama píšeš že na túto oslavu chodíš už roky. Keďže to vyšlo na deň tvojich narodenín chceli tam zahrnúť aj teba. Neorganizujú oslavu výlučne pre teba nasilu. Sama píšeš že svoje narodky neriešiš, neoslavuješ,.tak prečo tak veľmi riešiš že v tento deň je naplánovaný nejaký program. Veď s priateľom viete ísť na večeru akýkoľvek iný deň. Na to že narodeniny neoslavuješ, až príliš to riešiš. Veď keď tam ísť nechceš, nechoď. Ale bolo by mi po rokoch trápne takto jeho rodinou pohrdnúť, ak plánuješ byť naďalej vo vzťahu s priateľom...to už musíš vedieť ty
S priateľom viete ísť predsa aj doobeda na raňajky, do kaviarne, na prechádzku. A poobede môžete byť s rodinou a večer zaklincujete doma v posteli 😛
Všetkým členom jeho rodiny ktorí oslavujú vyhovuje ten termín ktorý dali. Vyšlo to na deň tvojich narodenín. Sama píšeš že na túto oslavu chodíš už roky. Keďže to vyšlo na deň tvojich narodenín chceli tam zahrnúť aj teba. Neorganizujú oslavu výlučne pre teba nasilu. Sama píšeš že svoje narodky neriešiš, neoslavuješ,.tak prečo tak veľmi riešiš že v tento deň je naplánovaný nejaký program. Veď s priateľom viete ísť na večeru akýkoľvek iný deň. Na to že narodeniny neoslavuješ, až príliš to riešiš. Veď keď tam ísť nechceš, nechoď. Ale bolo by mi po rokoch trápne takto jeho rodinou pohrdnúť, ak plánuješ byť naďalej vo vzťahu s priateľom...to už musíš vedieť ty
@anonym_9d91e7 No ktovie, možno autorka roky ustupovala a bola tá, čo na oslavy šla a pretrpela to tam. Teraz si povedala "dosť". Nie je aj taká možnosť?
@anonym_9d91e7 No ktovie, možno autorka roky ustupovala a bola tá, čo na oslavy šla a pretrpela to tam. Teraz si povedala "dosť". Nie je aj taká možnosť?
@doux nie ona napísala že na oslavy chodí. Tu sa pajedí výlučne na to, že má byť na tej oslave oslávencom aj ona 😃

Ak takéto spoločné oslavy sa robia u jeho matky každoročne, nerátaj s tým, že teraz to kvôli tebe zmenia, aby sa ti prispôsobili. Požiadavka prispôsobenia sa tebe je veľmi sebecká. Buď tam pôjdeš alebo nie. Priateľovi zdôvodni všetko, čo sa ti doposiaľ na oslavách u nej nepáčilo. Je však veľmi primitívne považovať ponuku oslavy tvojich narodenín spoločne s oslavami ostatných za diktovanie života. Tak sa zmýšľa len vo veľmi jednoduchých rodinách. Možno to myslela spojenia aj tvojich osláv v dobrom a ty si vzťahovačná, berieš to ako útok proti sebe. Si veľmi, veľmi jednoduchá a do rodiny, ktorý udržiava silné putá nezapadneš, lebo to ani sama nepoznáš. Oslavovať narodeniny sama iba s partnerom je veľmi sebecké. A čo tvoji rodičia a príbuzní, tí sa nechcú potešiť z tvojich osláv. U nás sa na oslavy schádzala veľká rodina, aby sa spolu potešili z toho, koľko rokov je oslávenec medzi nami. U vás sa asi narodeniny ignorovali.
@evkatk nie kazdy ma rad oslavy s 15 ludmi, niekomu staci vecera niekto ide na vylet nie je ziadna povinnost robit oslavu a hlavne ked jeh to frajer len oznamil