Sklamanie zo správania partnera. Ako riešiť rodinné oslavy?
Baby, prosim, myslite ze som opravnene sklamana zo spravania partnera? Buduci tyzden mam narodky a chcela som aby sme boli s partnerom sami, isli by sme na veceru atd kedze nemam rada ziadne oslavy a de facto svoje narodky neoslavujem...lenze vcera mi partner povedal ze jeho matka povedala ze sa vtedy urobi velka rodinna oslava a budu sa oslavovat moje narodky, jej meniny, narodky priatelovho bratranca, narodky jeho tety a babky lebo oni mali vsetky tieto sviatky cez leto...tak mu hovorim ze by bolo dobre aby jeho matka neurcovala ako,kde a s kym stravim ja svoje narodky a ze teda ja som mala inu predstavu...jeho mama je velmi manipulativna zena a prakticky musi byt vela veci ako ona povie...tak priatel bol taky ze on nevie co ma robit lebo chve byt aj so mnou aj so svojou rodinou...tak som mu povedala nech ide na tu rodinnu oslavu ktoru zariadila jeho matka a ja budem sama resp.pojdem k svojim rodicom...a povedal mi len ze mu je to luto...ja ho nechcem trhat od rodiny ale ocakavala som ine apravanie, mozno snahu a o nejaky kompromis...prakticky mi povedal ze aj jeho rodina mi chce gratulovat, lenze ja o ziadnu takuto oslavu nestojim a samozrejme aom.sa ho pytala ze kde je moja rodina?!! Na ktoru nikto nemyslel....pride vam normalne aby vam 70 rocna mama vasho priatela urcovala ako mate oslabovat svoj sviatok?
@anonym_autor skor by som povedala ze to treba odkomunikovat so svokrou ze ako si predstavuje ze je oslava prave v den tvojich narodenin nikto sa ta neopyta a iba ti to oznamia akoze sorry ty mozes mat svoje plany na narodeninovy den alebo aj viac dni ist niekde ...bolo by to normalne od svokry to aj tyzden ci viac dopredu odkomunikovat s tebou nie iba ta ako male dieta do toho zapojit akoby si nemala co k tomu povedat !!!! nedaj sa
Pride mi celkom mile , ze svokra pre teba ( a aj ostatnych) takto zorgenizovala oslavu. Tvoj postoj mi pride egoisticky , samozrejme kde je tvoja rodina.myslim, ze aj tvoj partner by si mohol polozit rovnaku otazku. Den sa da podelit rozne.mozte ist na veceru aj den po oslave,pred oslavou, hocikedy.nemusis tam byt do konca, vobec.pride mi doslova arogantne ako sa k veci stavias. Vies su aj svokry, ktore vobec neriesia tvoje narodeniny, bolo by to lepsie ?
@anonym_7bca30 áno, chudák… mamu má len jednu. rodičov si nevyberáme 🤷♀️
@anonym_7bca30
@biba_18 tak ked ma mamu len jednu, nech si nehlada partnerky. A to neznamená, že ked ma mamu len jednu, nemoze jej slusne povedat svoj názor, alebo mat vlastny zivot. Ja by som sa od hanby prepadla , keby si moj syn nezastane partnerku alebo by sa mi bal povedat, vies co mami, dakujem,že ste mysleli aj na nas , ale my sme uz dlhsie dohodnutí na programe, tak uzite si oslavu. Normálna mama to pochopi, manipulatorka a citova vydieračka bude robit sceny
@anonym_7bca30
@biba_18 tak ked ma mamu len jednu, nech si nehlada partnerky. A to neznamená, že ked ma mamu len jednu, nemoze jej slusne povedat svoj názor, alebo mat vlastny zivot. Ja by som sa od hanby prepadla , keby si moj syn nezastane partnerku alebo by sa mi bal povedat, vies co mami, dakujem,že ste mysleli aj na nas , ale my sme uz dlhsie dohodnutí na programe, tak uzite si oslavu. Normálna mama to pochopi, manipulatorka a citova vydieračka bude robit sceny
@szam nič to na tom nemení že sa bavíme o ňom - a keď má mamu manipulátorku a citovú vydieračku a frajerku má tiež takú nejako liznutú, tak je chudák ...
Ak takéto spoločné oslavy sa robia u jeho matky každoročne, nerátaj s tým, že teraz to kvôli tebe zmenia, aby sa ti prispôsobili. Požiadavka prispôsobenia sa tebe je veľmi sebecká. Buď tam pôjdeš alebo nie. Priateľovi zdôvodni všetko, čo sa ti doposiaľ na oslavách u nej nepáčilo. Je však veľmi primitívne považovať ponuku oslavy tvojich narodenín spoločne s oslavami ostatných za diktovanie života. Tak sa zmýšľa len vo veľmi jednoduchých rodinách. Možno to myslela spojenia aj tvojich osláv v dobrom a ty si vzťahovačná, berieš to ako útok proti sebe. Si veľmi, veľmi jednoduchá a do rodiny, ktorý udržiava silné putá nezapadneš, lebo to ani sama nepoznáš. Oslavovať narodeniny sama iba s partnerom je veľmi sebecké. A čo tvoji rodičia a príbuzní, tí sa nechcú potešiť z tvojich osláv. U nás sa na oslavy schádzala veľká rodina, aby sa spolu potešili z toho, koľko rokov je oslávenec medzi nami. U vás sa asi narodeniny ignorovali.
@evkatk keby pani matka partnera nie je sebecka a ide jej o dobro partnerky a zapojiť do osláv aj oslavu jej narodenín ,tak pozve aj jej rodinu. A ak by bola taká milujúca rešpektujúca "svokra" tak by vedela, že autorka rada neslavi, tak ju len pozve bez toho že oslávia aj jej narodeniny ale bola by pozvaná len ako hosť.
A v tvojom živote asi riadi všetko jedna osoba. U nás sa väčšie osláv plánovali podľa toho kto kedy môže. A rozhodne nie štýlom, že jedna osoba rozhodla o dátume a mieste, ak malo byt oslávencov viacero
Pride mi celkom mile , ze svokra pre teba ( a aj ostatnych) takto zorgenizovala oslavu. Tvoj postoj mi pride egoisticky , samozrejme kde je tvoja rodina.myslim, ze aj tvoj partner by si mohol polozit rovnaku otazku. Den sa da podelit rozne.mozte ist na veceru aj den po oslave,pred oslavou, hocikedy.nemusis tam byt do konca, vobec.pride mi doslova arogantne ako sa k veci stavias. Vies su aj svokry, ktore vobec neriesia tvoje narodeniny, bolo by to lepsie ?
@anonym_6d1565 Za určitých okolností to môže byť milé, ale mne to na sto honov smrdí manipuláciou, proste ona, "hlava rozvetvenej rodiny" to ostatným naordinuje a ostatní sa musia (sú už tak vycvičení, ale autorka nie a nechce byť) prispôsobiť. Manželka mala takú babku a hoci už ob-generáciu, stále to bolo dosť nepríjemné aj pre nás.
@szam nič to na tom nemení že sa bavíme o ňom - a keď má mamu manipulátorku a citovú vydieračku a frajerku má tiež takú nejako liznutú, tak je chudák ...
@biba_18 prečo by mala byť líznutá? Lebo sa neprisposobi oslave, o ktorej nic nevedela a postavili ju pred hotovu vec? alebo preto, že synacik sa boji mame povedať, že už bol s autorkou davno dohodnuty? Liznuta je frajerova mama s frajerom. Ona sa akurat nemieni prisposobovat ak s nou nikto nekomunikuje a len jej oznami co bude v den svojich narodenin robit
Mne by sa pacilo keby ma niekto pozval na oslavu. Este by aj nachystal 😁😁 a nechapem preco by mali volat tvojich rodicov? Ved ak chces, aby sa rodiny stretli, tak snad u teba. Ak nechces ist, nechod. S frajerom oslavte dalsi vikend. Ale myslim ze mate iny postoj, toto bude problem aj v buducnosti
@tykat chlap čo neprestrihol pupočnú šnúru je problem. Nejde o to kto ma koho poslúchať. A nemá hádam 6 r aby potreboval niekoho kto bude za neho rozhodovať
@anonym_cf0b69 cize ked chlap chce aby jeho partnerka isla na oslavu, ktoru organizuje jeho mama a na ktoru ona roky chodila lebo sa tak oslavovali letne sviatky v ich rodine, ale teraz sa zatala ze nie lebo chcu gratulovat aj jej, tak neprestrihol pupocnu snuru? wau 😀
Ak takéto spoločné oslavy sa robia u jeho matky každoročne, nerátaj s tým, že teraz to kvôli tebe zmenia, aby sa ti prispôsobili. Požiadavka prispôsobenia sa tebe je veľmi sebecká. Buď tam pôjdeš alebo nie. Priateľovi zdôvodni všetko, čo sa ti doposiaľ na oslavách u nej nepáčilo. Je však veľmi primitívne považovať ponuku oslavy tvojich narodenín spoločne s oslavami ostatných za diktovanie života. Tak sa zmýšľa len vo veľmi jednoduchých rodinách. Možno to myslela spojenia aj tvojich osláv v dobrom a ty si vzťahovačná, berieš to ako útok proti sebe. Si veľmi, veľmi jednoduchá a do rodiny, ktorý udržiava silné putá nezapadneš, lebo to ani sama nepoznáš. Oslavovať narodeniny sama iba s partnerom je veľmi sebecké. A čo tvoji rodičia a príbuzní, tí sa nechcú potešiť z tvojich osláv. U nás sa na oslavy schádzala veľká rodina, aby sa spolu potešili z toho, koľko rokov je oslávenec medzi nami. U vás sa asi narodeniny ignorovali.
@evkatk to jako ozaj? to je povinnosť oslavoať s celou familiou? Ja napriklad "oslavujem" len s mojim manželom a detmi. Ak mi chce zagratulovat moja mama, tato, brat , ktokolvek, sú vitani, ale oslavu s tortou robiť zakaždým nemienim :D čo je toto za zmýšlanie, že clovek je "povinny" oslavovať so vsetkymi a všetci o nom musia všetko vediet?

@anonym_autor len toto ai treba dobre vykomunikovat s priateľom, aby nemal pocit že je na vine on. Je to hlúpa situácia, nepochopenie môže narobiť veľa škody a bola by škoda kvôli nejakej starej prazenici si pokaziť cely vzťah
@anonym_860b4d skor by dom povedala ze to tteba odkominikovat do svokrou ze ako si kredstsvuje ze je oslava prave v den tvojich narodenin nikto sacta nrppyta a iba ti tk iznamia akoze dorry ty mozes mat svoje plany na barodeninovy den alebobaj viac dni ust niekde ...bolo byvto normslne od svokry to aj tyzden ci viac dopredu odkomunikovat s tebou nie ibacta ako male dietaxdo toho zapojot akoby si nemala co k tomu povedat !!!!