Skúsenosti s manželskou poradňou: Pomoc pri záchrane vzťahu?
Pekný deň. Aké máte skúsenosti s manželskou poradňou? Pomohli niekomu vyriešiť problémy a zachrániť vzťah? Nechcem utekať zo vzťahu, ale nechcem sa už ani trápiť. Sami si pomôcť nevieme. .
@anonym_autor poznám páry, ktoré navštevovali manželskú poradňu a ani jednému to nepomohlo. Skôr predlžovanie márnej nádeje a hranie falošnej hry, že ich to zachráni. Nepomohlo. Raz keď nedokázali spolu žiť, darmo si nahovárali....To ale nemusí byť váš prípad.
@jamimo ja nemám pocit, že máme nejaký veľký problém. Nehadame sa, vychádzame si, ale trápi ma nedostatok záujmu z manželovej strany. Žiadne nežnosti, minimum sexu, je strašne chladný. Dúfala som, že nám pomôžu prísť na to prečo tak ochladol a možno to napraviť. Ja potrebujem tú partnerskú lásku cítiť, necítim sa takto komfortne
@jamimo ja nemám pocit, že máme nejaký veľký problém. Nehadame sa, vychádzame si, ale trápi ma nedostatok záujmu z manželovej strany. Žiadne nežnosti, minimum sexu, je strašne chladný. Dúfala som, že nám pomôžu prísť na to prečo tak ochladol a možno to napraviť. Ja potrebujem tú partnerskú lásku cítiť, necítim sa takto komfortne
@anonym_autor a teba partner stále telesne priťahuje? Dávaš mu to najavo tak, ako v začiatkoch vzťahu?
@anonym_autor taketo nieco som citila u manzela ja. Tiez som navrhovala aj parovku, povedal, ze porozmysla. Tak porozmyslal a zo dna na den, bez vysvetlenia, odisiel. A to sme zili naozaj pekne dlhe dlhe roky. Ale nieco sa mu na pozadi v hlave asi dialo a asi aj preto ta zmena v spravani...
@anonym_autor taketo nieco som citila u manzela ja. Tiez som navrhovala aj parovku, povedal, ze porozmysla. Tak porozmyslal a zo dna na den, bez vysvetlenia, odisiel. A to sme zili naozaj pekne dlhe dlhe roky. Ale nieco sa mu na pozadi v hlave asi dialo a asi aj preto ta zmena v spravani...
@anonym_e74e2b mňa stále priťahuje. Z mojej strany nastala zmena akurát tak k lepšiemu. Ja som do vzťahu s ním vstúpila z rozumu,on z lásky a teraz mám pocit, že je to presne naopak. Ja som sa postupne zamilovala a on ochladol...
Skúste to, nemáš co stratiť. Možno vám dajú nejaké rady a návody ako lepšie pochopiť jeden druhého a možno si aj on vstupi do svedomia. Na vzťahu treba stále pracovať.
Určite skusit, empatická zena potrebuje citit, že ju muz miluje a po nej tuzi.A nežije len vedla nej ako spolubyvajuci.Ak zaujem a tuzba vo vztahu nieje, jeden je odpojený, je to trápenie a premrhany cas.To už potom radšej sama lebo samota vo vztahu je omnoho bolestnejšia ako keď je človek sam.
A keď jedno človek ukonci, vždy je šanca na nový začiatok kde bude aj ten zaujem o partnera
Určite neostávať v nefunkcnom vztahu lebo neskôr to olutuješ ako si premrhala život vedla kamaráta.
A nemá nahodou frajerku alebo nejakú inu v hlave keď nastala taka zmena?
@anonym_autor ale musi chciet aj manzel, sama to nepotiahnes.
Za skusku nic nedas.
Si Tvoje pocity a vas vztah uz riadne komunikovala s manzelom?
@anonym_autor my sme chodili, ale chceli sme obaja a aj nám to pomohlo.
Darmo sme sa doma rozprávali, keď jeden počul niečo iné ako druhý povedal, resp. nevedel si to "preložiť " do "svojej" reči.
Možno ho už nepritahuješ. Mnoho žien sa v dlhotrvajúcom vzťahu opustilo a prestalo sa o seba starať, tak pribrali a vyzerajú "nič moc". Samozrejme majú milion výhovoriek ako sa musia starať o deti, domácnosť, neviem čo a tak akože nemajú na seba čas. Ale potom akosi majú čas sa nezdravo najesť, vysedávať pri mobile alebo telke, pritom by si mohli nájsť každý druhý deň možno hodinku na seba (šport) a trochu zmeniť životný štýl.
ak ste obaja presvedceni, ze chcete ostat spolu, tak urcite poziadajte o pomoc. Nikde nas totiz neucili, ako treba na vztahu pracovat a myslime si, ze sa veci urobia same. Treba tiez vediet pocuvat co ten druhy hovori, bez toho, aby sme to brali ako utok. Vela parov, s prichodom detmi spadne casto do rutiny a potom na seba zabudaju, ze nie su iba rodicia, ale aj manzelia. Skus si pozriet tento profil, celkom sa mi nazorovo pacia:
https://www.facebook.com/michalvbartos
nepomohlo, prave opacne, nechalo ma to v zastrenom domneni 7 rokov, ze vsetko uz je v poriadku, hoci druha strana cele roky len cakala, kym deti odrastu a majetkovo sa pripravila, zmanipulovala ma. Skoda, ze som sa nechala psychologickou a inymi ovplyvnit. Rozvod aj tak nastal.
@anonym_autor tak v tomto nepomôže ziadna poradňa. Ked je niekto chladny tak chladny bude vždy
@anonym_autor základom je, aby niečo chcela zmeniť aj ta druha strana. Ak nie, je to zbytočné. V tvojom prípade si myslím, že je to zbytočné. Lebo človeka len tak nezmeníš.
nepomohlo, prave opacne, nechalo ma to v zastrenom domneni 7 rokov, ze vsetko uz je v poriadku, hoci druha strana cele roky len cakala, kym deti odrastu a majetkovo sa pripravila, zmanipulovala ma. Skoda, ze som sa nechala psychologickou a inymi ovplyvnit. Rozvod aj tak nastal.
@ameixa to vazne?

@anonym_autor poznám páry, ktoré navštevovali manželskú poradňu a ani jednému to nepomohlo. Skôr predlžovanie márnej nádeje a hranie falošnej hry, že ich to zachráni. Nepomohlo. Raz keď nedokázali spolu žiť, darmo si nahovárali....To ale nemusí byť váš prípad.