icon

Skúsenosti s návratom depresívnych myšlienok po šťastnom období?

5. feb 2024

Ahojte. Ma niekto skúsenosť s niečím podobným? Máme s mužom krásny vzťah. Obaja sme si niečím prešli, ale teraz máme asi také najkrajšie obdobie v zivote. Máme všetko čo potrebujeme, zdravé deti, my sme zdraví, ľúbime sa, máme svoj dom, všetko je zatiaľ ok. Viem,že aj on je šťastný, sám to hovorí. Lenže mal už v minulosti nejaké depresie, podľa mňa vyplývajúce z ťažkého detstva a nedostatku lásky, až možno takej nenávisti od matky - ona ho samozrejme ľúbi, ale niekedy aj teraz používa na neho hnusne slová, ako dieťa to musel brat nesmierne ťažko. V minulosti sa aj pokúsil o samovraždu.
No a problém je teraz v tom, že začal mať znova také myšlienky. Že akoby mu to niekto vnukal do hlavy. Raz ma v noci takto zobudil. Že, myslí len na to, že by nám bolo lepšie bez neho ... Sám si uvedomuje, že je to hlúposť, už sa objednal aj k psych. Ale dlho sa tam čaká. Už tam v minulosti chodil. Zažili ste niečo podobné? Dosť sa o neho bojim.

anna777115
•
5. feb 2024

On, potrebuje psychiatra, aby ho nastavil liekmi. Potrebuje liekmi upraviť chémiu v mozgu.

autor
•
5. feb 2024

@anna777115 ako sa také lieky užívajú? Myslím, užíva sa to dočasne, či celoživotné?

anna777115
•
5. feb 2024

Však, nato je psychiater, aby to zhodnotil a nastavil liečbu. Podľa, diagnózy a ako mu budú zaberať.

moonlight1210
•
5. feb 2024

Na nutkave myslienky psychiater.

Ale ty mu povedz, ze mozno ma pocit, ze teraz je vo vasom zivote pokoj (inak, je to vzacne obdobie, malokedy sa vyskytne a casto kratko trva), mate vsetko, dari sa vam. Tak uz je akoby zbytocny. Nebude chybat.
Ale nie je zbytocny. Bez neho to fungovat nebude. Ani v oblasti citov - bez neho to uz nebude ono. Mozete mat vsetko, ale nebudete mat jeho. Ani v oblasti zabezpecenia rodiny - budete si musiet poradit sami a sami sa starat o vsetko. Bude chybat jeho prispenie, pomoc a tebe opora v nom.

Mozno preto, aku mal mamu, potrebuje casto citit a hlavne nahlas pocut, ze je dolezity, potrebny, az nepostradatelny a ma svoje pevne miesto vo vasom zivote, ktore nechcete, aby ostalo prazdne, lebo by to bolelo.

alexis617
•
7. feb 2024

Napíš mi sukromne