Sme považovaní za divných, prečo?
Ahojte, s mužom sme od začiatku nášho vzťahu robili väčšinu veci spoločne, alebo teda obaja sme sa pustili do každej roboty, on umyl riad kým som ja varila alebo opačne, ja som pokosila kým on pilil drevo a podobne, nikdy sme nerozdelovali mužskú a ženskú robotu, samozrejme každý máme svoje záľuby a koníčky ktoré robíme aj jeden bez druhého, aby to nevyznelo že sme stále spolu.
Pred rokom sa nám narodila dcéra, manžel robí prevažne HO takže bol skoro stále s nami, nemá problém podieľať sa na starostlivosti rovnako ako ja, dieťa sme chceli obaja a po veľkých problémoch a niekoľko potratoch je toto naše vytúžené, žijeme v malej dedine asi 4 roky a ľudia nás majú za divných lebo to čo už je aby sa muž preboha staral o dieťa... často nám niekto adresuje nemiestne poznámky, ja pracujem ako vizážistka, cez víkendy som už začala líčiť na svadby, vtedy je s dcérou muž, buď sú na dvore alebo idú aj náš dedinské ihrisko, istí čas kvôli tomu o mužovi babky hovorili že musí byť úchyl keď je ochotný toľko času tráviť s dcérou... každý hovorí aká som neschopná, mamičky ostatné na ihrisku sa ani nebavia so mnou lebo ja som tá čo jej musí muž stať za riťou stále aj keď to tak nieje, keď prídem do obchodu hneď predavačka utrusi nejakú poznámku že aa začínate sa starať o domácnosť namiesto manžela? Keď príde nejaká klietlntka čo chodila aj pred dcérou ku mne a pýta sa kde je malá a poviem že s mužom tak 80% reaguje štýlom "čoo to ja len babke dávam s mužom by som ju tak dlho nemohla nechať" Akože už som v takom štádiu že na blbu poznámku, blbá odpoveď, len ma štve že sme si tu nenašli žiadnych priateľov kvôli takejto veci
Druhá vec je že pre svokrovcov sme tiež lenivci, svokor stále hovorí že muž nerobí nič, pritom doma máme čisto a pekne, oni si predstavovali že každý deň im dcéru donesieme na 3 hodiny a my budeme doma robiť, oni sú taký že stále niečo musia robiť žiadne vylety, oddych nič také neexistuje, muž je pre nich tiež divný lebo sa stará so mnou podľa nich muž má pomáhať a starať sa majú starí rodičia...
Ja viem že je to normálne a okej že sa nestarám sama ale staráme sa spolu...ale prečo nás veľká časť spoločnosti berie za divných? Chcela som sa len trochu vypísať, ďakujem
Pochybujem, že je to tým. Bývame na dedine a úplne bežne sa aj ockovia starajú o svoje deti. Ved to je úplne normalne. Nebude príčina niekde inde? Mozno ste len okoliu nesympaticki.
Naozaj neviem posúdiť. Ale z tvojho opisu pre mňa nerobíte nič špeciálne ani tvoj muz, prečo by ste mali byt tŕňom v oku ľudom. Z komentáru mi to príde akoby ty sama si muža vnímala ako nadotca a povzbudzovala sa,že ostatní takí nie sú,ale ja len takých poznám.
@aurora33 pred dieťaťom to tak nebolo takže to podľa mňa súvisí s tým
@dennissa16 kde prosím ťa píšem niečo také? Absolútne ho tak nevnímam ani nehovorím že ostatní takí niesu, nedomýšlaj si čo nieje
Tak z takej predpotopnej a hlúpej komunity by som sa odsťahovala niekam inam. Je to všetko len obrovská závisť, nič iné. 🤷
Joooj, urob z toho vyhodu. Ty si ta sikovna, co si to vie doma zariadiť. Vzdy povedz, ze ste rodicmi obaja, aj tvoj muz. A robi to rad, nie nasilu.
Ja mam doma presne takeho muza ako ty.
Spolocne aktivity a praca okolo domu su super, moji rodicia si tiez ovela viac pri praci pomahali ako ja muzovi. Parada, ak si viete najst spolocnu rec aj pri praci
Cize pred dieťaťom ste mali normalne kamarátov a zrazu po narodení sa od vás všetci odvrátili?
Predavacke by som odvrkla nieco v style: no dovolte????!!! Ja som si tu prisla nakupit nie pocuvat vase nazory na MOJU rodinu. Mozno by som sa stazovala aj jej veducej. Toto realne by si clovek nemal dovolit k nikomu,ani kebyze si bezdomovkyna,alebo socialny pripad. Podla mna sa treba ohradit voci takymto vyrokom, vzdy ked niekto nieco podobne utrusi daj mu najavo,ze nestojis o takuto diskusiu,kde ta len budu zhadzovat a ponizovat. Podla mna ste sikovni rodicia kde sa viete navzajom zastupit.
My s manzelom tiez takto fungujeme odjakziva,sme team,rodina a jeden vie zastupit toho druheho,mozeme sa na seba uplne spolahnut.muz sa o deti vie 100%postarat,nakupi,uprace,operie,aj zehlit vie,deti super zabavi,ide s nimi na vylet.okrem varenia zvladne vsetko..moja babka je stara skola a ked som bola po operacii doma k.o,muz sa vtedy staral o nasu 6mesacnu a 3r dceru,tak mi babka vynadala co vylyhujem,mam sa pozbierat a rychlo sa muzovi odvdacit (sex) lebo si najde druhu a opusti nas🤦♀️ze kto to kedy videl,aby zena lezala a muz sa staral o deti...babku som vtedy poslala do teplych krajin 😃
Nedocitala som,ale,vykašli sa na nich,dôležitá je rodina,ako si spravíte tak budete mať Neprajníkom s úsmevom odpovedz,závidíš?
Oni závidia akého dobrého muža máš a ako krásne fungujete. Zatiaľ čo ony musia behať svojim mužom okolo riti a padajú od únavy na hudbu.
Ešte by som priliala oleja do ohňa, keď sa budú nabudúce pýtať či bol muž celý deň s dieťaťom tak povedz že áno a že to je zlatíčko a všetko zvládol na jednotku a že si si skočila na kozmetiku a nechty a masáž a ako dobre bolo, si si to užila atď.
Tomu sa hovorí závisť, to je cele
@simona92101 tak to je sila. 🤨 Smutné mať takéto názory a robiť zo seba slúžku mužovi. Babka to zjavne nemala v živote ľahké. 🙄
To bude ako obyčajne trocha básnická licencia
No zbohom.Divná si neni ty ale tie ktoré povedia že “s mužom by som ju nemohla tak dlho nechať” to čo je??? A kto už má byť viac zodpovedný za dieťa ako druhý rodič???? Nechapem vobec taketo priblblé poznámky a po pravde je mi takých žien luto čo takto žijú veď ja by som asi zošalela keby mi muž s malou nepomáha..je plnohodnotný rodič tak ako ja a inak si to predstavit ani neviem.Keby som mala muža s ktorým nemôžem nechat dieťa tak dovi dopo..potom by som s takým dieťa ani nikdy nemala to čo je🙄Neviem ale kde bývaš ale divne fakt..jak pred sto rokmi..môj muž bežne zostáva s malou aj pol dna/celý deň od kedy sa narodila a nikto sa tomu do teraz nikdy nečudoval.Posledná rada uplne sa na to vyser čo ti hovoria lebo problém sú ludia ktorí si myslia že je to divné nie ty ani tvoj muž..fungujete tak ako by to malo fungovať všade keď dvaja ludia majú spolu dieťa.Muž neni opatrovateľka ale RODIČ
Nebudeme susedy @autorka ?? Ja síce ešte dieťa nemám ale tiež s mužom spolu varíme hlavne nedele alebo spolu pečieme, pripadne mi pomôže s domácimi prácami teraz keď som na rizikovom.. a tiež sme divni lebo chlap nemá čo robiť zenske práce a nemám čo predsa variť ale robiť vonku.. ja nechápem co je toto doba teraz.
Mne je zase vrcholne divné, ak sa pár nestará rovným dielom o deti. Napríklad ja som teraz v práci a muž je s 2ročným na materskej 🙂 Od narodenia sme ho ale rovnako obja aprebaľovali, kúpali, kŕmili, chodili kočíkovať, uspávali, dokonca aj v noci sme - odkedy som nekojila - k nemu vstávali narovnako (a to niektorí točili hlavou, že ako to môžem od muža chcieť, aby v noci vstal, keď on ide ráno do roboty. Njn, a ja som vstávala tiež "do roboty" - na šichtu k malému, ktorý celé dni len preplakal, spával max 3x30 min už od bábätka 😀 ). Nerieš, buď rada, ja som vďačná, že syn má aj vďaka tomu tak skvelý, dôverný a láskyplný vzťah os svojím otcom. A keď raz vyrastie v muža, budem mu pripomínať, že pri svojich potenciálnych deťoch má byť svojej žene vždy naporúdzi a starať sa fifty-fifty.
Neviem podla mňa to skus skôr otočiť na humor. Ono viem, že tu baby radili aby si im povedala svoje a tak. Ale zas podľa mňa stačí veci nebrať k srdcu a ukázať, že ti to nevadí a aj ich komentár otočiť na vtip. Lebo ono niekedy ludia majú blbé komentáre a ani ich tak blbo nemyslia ako vyzneju. Aj tie baby co vravíš, ze malujes na svadbu, neviem ta poznámka mi neprišla, ze to myslia na teba zle, skôr sa mi to zdá, že si to tak pre seba vraveli, že to oni majú oničom. Lebo áno môžete byť mierne divní pre ľudí v okolí, ale to neznamená, ze vás nemôžu časom prijať. Môžu, len teda podľa mňa je dôležité nebrať veci velmi osobne a ukázať, že ste v pohode aj keď ste v ich očiach divni. 😀
@mimuska328 ja tomuto nerozumiem. Môj muž vari, stará sa o deti, chodí s nimi von aj k lekárovi/ zubárovi dokonca aj v nemocnici bol s dieťaťom keď bolo treba (ja s druhým doma) a v živote som nepočula takúto blbu poznámku. Kde to žijete?
Normálne sa mi ti ľudia zhnusili už z toho opisu. To je tak primitivna komunita až to boli. Predpokladám, že z takých prdeli sveta pochádzajú všetky tie trubky bez kúska sebaúcty, s ktorými môže chlap aj dlážku vytierat, oni mu budú ešte ruky bozkávať. A tak debilne vychovajú aj svoje deti. A toto ma volebné právo a rozhoduje to o budúcnosti aj mojich deti. Kašli na takých mentálnych úbožiakov, zaspali v chorej ani nie dobe, ale v akomsi dementnom suteréne ľudstva. Ved aj pred 30 rokmi sa slušní ľudia vedeli dohodnúť a pomáhať si. To nie je dobou, oni su proste primitívi. Asi sa tam v tej dedine na konci sveta už pár generácii krížia len medzi sebou a toto je výsledok šľachtenia…. Blbe gény. Ani netreba veľa rozmýšľať koho taki inteligenti volia.

Autorka váž a stráž si túto svoju krásnu bublinku, je to veľmi pekné ❤️❤️🥰 a nad ostatnými sa pousmej, hovorí sa, že na druhých nám vadí to, čo si nesieme v sebe, lebo nás zrkadlia, takže vôkol je vždy veľa ľudí, ktorí budú podpichovační a nepríjemní len preto, lebo oni nemajú vyriešené svoje veci..