icon

So snúbencom sa vo vzťahu neposúvame dopredu

majca1995
8. apr 2020

ahojte ..
mám taký problém.. mám snúbenca sme zasnúbený od vianoc minulého roka ja mam 25 a on 26 sme spolu dva roky ..
ľúbime sa aj všetko len proste nejako sa nikam nepohíname čo mne dosť vadí .
nebývame spolu on býva s mamou a ja doma bývam sama v jednom dvore s mojou maminou.
dnes sme sa dosť pohádali odišla som a neviem,či mám chuť aj v tom vzťahu pokračovať.
Vadí mi dosť to, že ked sme u nich tak večer utekáme ku mne domov nikdy som u nich nespala.
Koľko krát som u nich celé dni pomáham jemu či jeho mamine a večer sadnúť do auta utekať domov a na další deň zas k nim.
Dosť ma začalo štvať aj to, že svokra nechce ani pocuť že by sme mali dieťa furt len že v 30 tke že ona by dieťa v tejto dobe ani nemala a o svadbe už vôbec .
vychádzame spolu fajn, ale tieto reči od nej ma dosť zaboleli na koľko si myslíme, že už máme aj vek a čakala som skôr že by bola rada keby jej raz oznámim že som tehu.
a za dalšie mi vadí máme ísť bývať asi 2 m od nej a dom je stále písaný na ňu neni na snúbenca takže on si nemôže ani zobrať hypotéku aby to dokončil tak sa len tak trápi.
a on mi povie, že nie som normálna ked mi občas dojdu nervy a niečo mu poviem , že mne všetko vadí a že ked sú kkti s jeho mamou tak že mám ísť domov ako napr dnes ale ja to tak nemyslím len proste mne chýba to že spolu sme malo že spolu nezdielame jednu domácnosť že sa naťahujeme ako soplavé deti pritom už máme vek aby sme aspoň spolu bývali.
neviem možno to len ja vidím tak čierno a som až príliš náročná ...

zuzka1117
8. apr 2020

Si pekne dievča, vaz si samu seba. Určite nájdeš muža ktorý ťa urobí šťastnou a tento to určite nebude

panelacikova
8. apr 2020

@majca1995 pozor! vlastná skúsenosť... akonáhle ti hovorí, že ty si tá, čo vyhľadávaš konflikty, veľmi si zváž, či budeš s ním ďalej. toto som počúvala od svojho (už našťastie ex... niekoľko rokov). dnes môžem zodpovedne prehlásiť, že je to veľký matkin cecok. závislý na nej bude zrejme ešte aj po jej smrti. dokázala ho neskutočne inteligentne manipulovať... a presne ako spomínali niektoré baby tu v komentároch. už sme mali malú (bola bábo, navyše problematické, silný reflux, časté dusenie sa, atď...) a matka keď si pískla, tak letel 40 km za ňou, aby jej vyhovel. mňa aj s dieťaťom nebral v úvahu. a to ešte podotknem...nepil, nefajčil, neflákal sa, zarábal... pre niekoho ideálny partner, ja som ho v súkromí však poznala ako mamičkinho zmanipulovaného synčeka 🙂

lubiss
8. apr 2020

@majca1995 "raz si mu povedala ze je mamickar a on to pozaloval mame".....ano je mamickar :D vzdy ked sa pohadate pojde sa pozalovat a ty budes najvacsia krava :Dto poznam a velmi dobre

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
panelacikova
8. apr 2020

@oli18 si normálna? prečo by mala každá žena, ktorá má syna, byť takou svokrou? preboha... z toho mi vyplýva iba jedno. máš syna-synov a si rovnaká ako svokra tuto tejto autorky...

len_nig
8. apr 2020

Fuha no z môjho pohľadu toto je nepredstaviteľný vzťah a neviem čo ti to dáva 🤷

majca1995
autor
8. apr 2020

@panelacikova noo inak presne nejako takto on sa obhajuje len týmto že nepije chodí do roboty fajciť fajčí vadí mi to ale zvykla som si a že doma robí jasné však mamke urobil altánok mamke spravil kúpelňu a dalších xy vecí nezávidím ja som rada že jej spravil.. a ešte mi povedal že som závistlivá, lebo som mu pár krát povedala že jeho kamarát si postavil dom za necelé dva roky a už budú bývať a čakajú bábätko a že ja závidím .. nezávidím ale skôr beriem to že aký je šikovný pustil sa do niečoho a ide si za tým ..

mila23
8. apr 2020

@majca1995 cize Ty mas byt spokojna,lebo ON chodi do roboty, nepije a pomaha doma...ale ked Ty robis to iste, tak to mu uz nestaci? to mu uz nie je dost dobre? ☹

jvasenka
8. apr 2020

@majca1995 tiez si myslim ze je to mamina sukna.. A navyse zasnubit sa s nikym s kym nezijes? Nikdy..! Spolocna domacnost ukaze velmi vela.. Takze najprv spolu zit min rok a tak riesit svadbu a dieta.. Inak by som to nebrala seriozne

majca1995
autor
8. apr 2020

@mila23 áno nie raz mi povedal že mám byť za to rada a ked som mu povedala niekedy niečo čo sa mi nepáčilo tak mi povedal že koli mne začne piť ..

majca1995
autor
8. apr 2020

@jvasenka neviem čo ho to napadlo aj s tým prsteňom ked spolu ani nežijeme sa stretávame ako puberťáci .. som mu to aj povedala že sa naťahujeme tak to bol tiež hriech ách jaj už neviem ani čo hriech nie je

panelacikova
8. apr 2020

@majca1995 kvôli tebe začne piť? to už smrdí psychickým vydieraním. daj si povedať od starších a skúsenejších 🙂 ruky preč od neho. toto neveští nič dobré. mám za sebou nie jeden vzťah (to sa nechválim ani nehaním), ale tento nedávny, ktorý sa podobá tvojmu, ten bol nonsens.... a to som s ním bola ak dobre rátam 12 rokov, z toho sme mali 6-ročnú dcéru, keď som mu oznámila, že plánujem od neho odísť... rok sa mi posmieval, že sa mu len vyhrážam, keď mala dcéra 7,5 definitívne som sa odsťahovala... neľutujem ani sekundu. keď ho vidím (musím - dcéra), sa mi obracia žalúdok. pán veľkomožný, stále behá za matkou, stále je zaslepený a nevidí, že ona ho vlastne vychovala na to, aby slúžil jej a poslúchal ju... no proste hrôza. vieš, mám dcéru a som rada, že mám, nemohla som roky otehotnieť. mám ju však s ním. okrem toho, že má jeho debilnú povahu, tak bojujem ešte aj s ním a jeho debilnými názormi na výchovu a kopec iných vecí... preto ti v dobrom píšem, len nedopusť, aby si otehotnela s takým magorom... a ak by sa ti to stalo, nepriznaj sa, ale utekaj... kade ľahšie a nikdy mu to nehovor. lebo budeš trpieť ďalších 18 rokov...

mila23
8. apr 2020

@majca1995 prestan u nich robit ......pomahaj doma mame a ked ta chce panko vidiet a byt s s Tebou,nech pride za Tebou. Ak nepride, alebo mu bude luto penazi za benzin.....je to jasny signal

terezia1477
8. apr 2020

On ako chlap by mal chodit tebe pomahat a tvojej mame a nie ty jemu a robit chlapske roboty u nich

katkami123
8. apr 2020

@majca1995

Ak ti toto povedal, ze kvôli tebe začne piť, bacha na to... lebo očividne je to chorý človek, ktorý svoju neschopnosť a chyby hádže na druhých ľudí, aby si nemusel priznat, ze je chyba v ňom. S takým fakt šťastie nehladaj, sú aj dobrí chlapi.

katkami123
8. apr 2020

@terezia1477
Preto som sa aj smiala, keď tu písala, ze ju chcel naučiť píliť drevo 😂😀 len autorkinu odpoved na to “dnes som sa na to necítila” tiež znamená v preklade, že do týždňa už bude aj drevo píliť 😂😀
No, pri najhoršom môže ísť robiť do lesa, už ovláda všetko, robotu si nájde, krízy sa báť nemusí 😀

majca1995
autor
8. apr 2020

@katkami123 hahaha :D :D :D išla by som do hory keby viem píliť len u nás je teraz pozastavená ťažba takže musím aj tak počkať :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

katkami123
8. apr 2020

@majca1995

Povedz mu nabudúce, ze to on nič nerobí doma u tvojej mamy. Ze pekne nabudúce iste pomôcť vašim. Nie je iba jeho matka stredobod vesmíru.

sunny8
8. apr 2020

No celé zle hneď od začiatku. To ja by som toto už nedala druhýkrát .. raz prežite úplne stačí

terezia1477
8. apr 2020

Presne, povedz mu ze nic nerobi, ze ako si to predstavuje a hor sa k mame okna umyvat, zaclony vesat, zakusky piect na velku noc, sukne šit a neviem co vsetko ked ty robis chlapske roboty u nich. No a ked to vsetko spravi nech este porobi aj chlapsku robotu. A na zaver mu mozes preventivne vynadat, asi by mal byt spokojny, lebo takto to robi on tebe

katkami123
8. apr 2020

@majca1995

Pekne nech u mamy riad umyje, koláč nejaký fauny spolu napečte, ja mužovi dávam vždy vajíčka miešať mixerom, nech sa aj on učí, prečo by si sa mala iba ty u jeho mamy. Aj ty ho uč robiť nejaké veci u vás. Keď nebude chciet, povedz mu, že ty si tiež robila všetko, čo ti ukázal a zo všetkým si mu pomohla, ak nechce byt za kretena, tak nech pomôže teraz on.

ledgerka
8. apr 2020

Prepac ale vsetko co o vasom vztahu pises je pre mna az absurdne. Ty vlastne nemas vztah. Skaces ako poslusny pes a makas u nich doma. Ked zastekas hned dostanes vynadane. Ked uz nepocuvnes vsetky zeny co ti pisu, tak aspon daj na svoju mamu. Ma pravdu, s takymto polenom to nikdy nebude zivot ale boj.

basullinka
8. apr 2020

@majca1995 ja mam 26 rokov, cize sme plus mínus rovesnícky. Prosím ťa, ber nohy na plecia a utekaj. Toto sa nezlepsi, iba zhorsi. Príde mi dost ako manipulator..Si mladá, celý život pred sebou, neposer si ho kvoli debilovi, ktorý ťa ma za handru, ktora je suca len na robotu a je akk zinenka, na ktorej sa vyspí. Prepac, ze ti to takto kruto pisem, ale ak ti to ma otvorit oci, budem velmi stastna. Si mladucka, teraz mas prezivat krasne chvile s partnerom a nie robil ako dojka na cudzom. Toto sa nezlepsi, naopak bude sa to zhorsovat...

basullinka
8. apr 2020

A P.S posluchni svoju mamu. Laskave maminy, ktore lubia svoje deti nezistne vzdy vycitia taketo veci a maju pravdu.

anita6666
9. apr 2020

@majca1995 nemyslím si,že máte (máš) dosť rokov na spoločný život,na tvojom mieste by som si užívala slobodu a svet okolo seba....na nejaké spoločné bývanie a problémy s tým spojené budeš mať ešte kopu času,nekaz si mladosť....osobne by som chlapa s matkou na krku nechcela,áno je mamin cecok a ty budeš vždy len druhá v poradí,veď to sama vidíš,o čom to je už teraz a ver,že po svadbe a v stereotype beznych dní v spoločnom živote bude tých problémov oveľa oveľa viac a skončí to tak či onak...už teraz máš pochybnosti,to nech ti je ako kontrolka pri ďalšom rozhodovaní sa....a keby si bola moja dcéra,tak ti poviem,že tvoja chuť nepokračovať je na mieste...ja osobne by som to nechala tak...

majca1995
autor
9. apr 2020

@anita6666 Ďakujem máte pravdu.. Ja som si dosť slobody užívala práveže skôr som sa chcela tak usadiť, ale s ním to nepôjde .. mrzí ma to dosť videla som v tom niečo viac už takého partnera do života, ale je ešte dalsích milion vecí, ktoré proste mi vadia ako vidím vadili by každej jednej ..
musím sa s tým už len nejako zmieriť a žiť svoj život škoda, že je tento vírus že by som ozaj chodila na výlety na dovolenku sme mali ísť ale tak išla by som sama...

dilino
9. apr 2020

no ja mám dosť matka mu nadiktuje že dieťa mate mať v 30 odkedy to matky diktuju synom nechápem nech robiš čo robiš vždy budeš zlá aj keby si jeho matke pierkom z vankúša riť mazala aj tak budeš zlá potrebuje ťa na prácu okolo domu na dirigovanie a ešte že čo si dovoľuješ sa ozvať ked sa ti niečo nepáči tam sú dvere dieťa s tebou mať nebude never chod preč ako ti píšu pokiaľ je čas takých ako je on je na každom rohu dosť najdi si normálného chlapa čo ťa pri ňom drži prideš pomôcť na dom nadrieš sa na dome ako kôň a večer musiš isť preč ved keby bola normálna tak ťa necha prespať matka mu diktuje a on ju poslucha ako psiček a ešte ho hucka proti tebe s takou osobou byvať no nepripada v úvahu, pišeš veci ktore sú tak neuveriteľne že miestami je problém uveriť že toto robia a Bulo s 5 triedami ZS ešte na teba pinda no v tu chviľu by som všetko nechala tak vrátila mu prsteň a nechcela ho už nikdy vydieť odstup s kratšej cesty 2 roky nieje veľa a môžeš si život zariadiť ináč asi tvoja mama vydi že ťa len využivajú a pamätaj mami chcú vždy dobré už ked nedáš na naše rady daj na radu tvojej mami ta by ti zlé nechcela ale vydi že to nikam nevedie a má pravdu má si vybrať úver opraviť dom ktorý mimochodom nieje jeho na papieri a potom matka mu povie čo zostaň tu bývať dal si tu peniaze alebo nedajbože niečo sa jej prihodi a bude musieť dať bratovi časť penazi polovičnu čiastku nerozmýšľa už samotný fakt že jeho brat sa oženil bez toho aby vedela o niečom svedči z ničoho nič to nebolo poznal matku vie že by nesúhlasila a urobil dobré po svojom lenže tento mamičkin maznačik cicuškár poslucha na slovo nech by si čokoľvek robila vždy budeš zlá lebo ty máš byť ako otrok ale držať hubu ako sa povie lebo ked povieš svoj názor si zlá vyčita ti naftu koľko minul už len to by má odradilo keby mi vyhadzoval na oči koľko na mňa minul dalšie-,maznačik je to on čo nepôjde pomôcť tvojej mame iba ty k nemu ved normálne mu povedz neidem mám robotu musim pomôcť mame a nech pride na revanš a ked by prišiel ešte by som mu povedala zopár teplých slov ked by išiel preč ty dieťa s nim nebudeš mať ani na 30 rokov to mi ver bude ti ísť na 30 rokov povie jeho matka je čas a už ked sa spamätaš už bude neskoro priklanam sa k ostatným ukonči tento nie dobrý chorý toxícky vzťah kde nebudeš mať žiadne slovo, je pod nadvládou matky a ty vždy budeš ta 2 to mi ver dalej pišeš jeho matku vyvažaš hore dole a čo madam nevie isť na autobus alebo nech jej synáčik ju odvezie a ešte jej budeš robiť poskoka no čudujem sa ti a veľmi s toho nikdy nič nebude skonči to skvôr kým je čas potom ťa už bude vydierať cez dieťa a neboj daj si poradiť od svojej mami to čo ti hovori vie prečo urob láskavosť tomu zadubenemu Bulovi mamičkinmu maznačikovy a nechaj ho nech si žije s ňou sám taký sa nezmeni to mi ver zbytočné stracaš čas a ani deti mať s nim nebudeš nechce on a už je v drápoch svojej matky s ktorou prežije celý svoj mladý a už potom aj starši život jeho brat mal rozum a zariadil sa po svojom lenže ten je už taký naočkovani že už cesty späť niet ak by chcel už by sa jej postavil na odpor odstrihol ju a odsťahoval sa za tebou jemu neide o nič služku má prepáč, sex asi tiež tak čo mu chyba nič povie si ak tebe niečo chyba prosím tam sú dvere ak sa niečo ozveš tak čo si si to dovolila budeš vždy ta druhá a budu na teba utočiť ako on tak jeho matka a zderieš sa tam a ked budeš oponovať tak ti ukaže že tam sú dvere suma suma suma sumarum bez deti sama strhana, a ešte ťa vyhodi a bude ti do oči vravieť že všetko je jeho tebe nepatri nič ukonči to skvôr než bude neskoro paniaze by ti asi nedaval vydeľoval by ti možno na dieťa áno ale tebe by povedal chod robiť aby si mala sama pre seba že ťa dotovať nebude a to ani nie z vlastnej hlavy ale z hlavy svojej matky on bude vždy robiť to čo povie matka aj keby mal vlastný názor vždy da len na nu a ty ho nebudeš ani zaujimať tvoj názor nebude podstatný ked jeho matke sa znepáčiš bude naňho tlačiť aby ťa vyhodil a aj ked s tým nebude suhlasiť urobi to lebo matka to tak chcela je to sebecká manipulátorska osoba toxický človek ktorá hľadi len na seba a ked nieje po nej tak je všetko zlé odstup s kratšej cesty 2 roky neni až tak veľa aby si sa trápila celý život on si žiadnu ženu nenajde lebo vždy bude mať mamičku za zadkom a ked povie ona všetko je ako sväte v biblii napisane evidentne keby bola normálna ti večer povie aby si tam zostala spať nieste deti čo majú 15 rokov ste dospelý zrelí ľudia ked by ste žili v jednej domácnosti tam by sa ukazalo aký je lenže on to nechce a vie prečo pamätaj čo ti radi tvoja mama je správne na nu daj a nesklameš sa mama ti nechce zlé ked vydi ako sa k tebe chová nema ťa za nič a za to všetko si ešte zlá spamätaj sa kým je čas a vráť mu prsteň s tým že nechceš už viac že nemá to vyznam a nikde to nevedie a že ty vieš na isto že tie deti nieže nechce teraz on ich s tebou nechce vôbec priklad uvediem keby si našiel romku z ulice a mama povie že je dobra super vezmi si ju on si ju vezme aj ekby enchcel lebo chce ona ked sa aj oženi tak za takú ktorú mu vyberie matka možno aj do vzťahu svojho druhého syna kecala ale ten si nedal odstrihol sa od nej vzal si tu dotyčnú a prerušil s ňou kontakt a vedel prečo odid kým je čas neskvôr to môžeš trpko oľutovať a navratu už nebude a budeš mať 50 rokov budeš utrapena, chorá z neho bez vlastného názoru, peniaze nebudeš od neho vydieť, a neskôr budeš týrana ako psychický tak fyzický a matka ho v tom bude ešte podporovať pozri to nieje len ona taká takých ako ona je veľa ale evidentne jemu to neprekaža on s tebou nič asi ani nerata ani nechce s tebou nič pomôžeš zoderieš sa a ešte ti vynada zato že si im pomohla okolo domu no hned by som to ukončila a maj svoju hrdosť takých ako je on taký je na každom kroku ak ho odstrihne zo svojho života uľavi sa ti a časom najdeš takého ktorý ťa nebude zdierať využivať ale budete mať spolu peknú rodinku a budete žiť v láske a porozumeni v zhode a nebudeš z asvoj vlastný názor častovana vulgárizmami mám kamárata veľmi dobrého bol jedináčik pokiaľ žili rodičia o svatbe ani počuť ani vnúčatach roky mu zbehli a asi pred 8 rokmi ked mu zomrel otec mama skvôr si našiel dievča chodil s ňou a potom sa vzali matka by vyletela s kože mi raz povedal keby sa oženil a mal deti už sa ženil neskoro mal cez 40 a ked sa im narodil chlapček tak už on mal 45 rokov vždy mi povie ľutuje veľmi že som sa neoženil skvôr tento Bulo sa oženi ked mu to dovoli matka bez nej ani neprdne aby sa neposral ty namiesto čakania z nejasným koncom urob za týmto neperspetívnim vzťahom definitivnu bodku držim veľmi palce.

jaskolka
9. apr 2020

@majca1995 a tebe táto veta neotvorila oči? Ze on by stále utekal tam, kde býva?? Čím skôr preč od toho chlapa, je to mamin cecik, nikdy sa neodlepi od nej, čistý des by si mala. Keď matka diktuje ddospelemu chlapovi, kde má bývať a kedy urobiť decko, to nie je chlap, ale nedozrety chlapček. Nie, nie, to by nič dobré nevzislo... Daj mu papa, a nech si aj do smrti býva s mamičkou. Nijaká normálna žena mu to nebude tolerovať, bud si úplnú hlupanu nájde, alebo bude sám navždy

mirro
9. apr 2020

@majca1995 odíď z kratšej cesty. Zamysli sa,kde u neho ,na akej priečke si ty... Vyhovuje mu,že si z teba urobil otroka. Tak si to zhrňme. Bývať spolu nehrozí (ani nato nikdy nepristúpi),vyčíta ti naftu a ty mu ešte dáš darček za pomoc (božemôj, dievča zlaté), makáš tam ako si on s mamičkou želajú (anilen kvetinu!!!podľa tvojho výberu si nemôžeš priniesť), ty sa chceš posunúť vo vašom vzťahu (on nie,lebo mu to vyhovuje presne takto),drevo píliť motorovou pílou (to ma včera rozosmialo). Moja rada: utekaj a ani sa neobzri. Nie ste v tomto vzťahu rovnocenní partneri. Odídeš s kratšej cesty.

beronsche
9. apr 2020

@majca1995 dobre si to chlapec zariadil, hlupy nie je.. Makas, robis co treba, bojis sa mu "nie" povedat.. A on si uziva.. Pomaly, ale isto ta manipuluje.. casom ta dostane presne tam, kde ta s matkou chcu mat - sebavedomie nula, budes ich lacna pracovna sila, pravdepodobne, ak pridu deti, caka ta uplna financna zavislost, ziadne take, ze spolocne, vsetko bude jeho.. A potom ti uz bude tazko utekat.. Aby mi snubec uctoval naftu? Vsetky kontrolky by mi blikali!!! Preboha, keby idem susedovi cosi odviest, tak na naftu 7e nepytam..
Inak tu je plno prispevkov od zien, ktore maju s takymto typom chlapa rodinu. Pohladaj ich, precitaj si, co ta caka .. Mozno ti to oci otvori..