icon

Som tehotná a manžel sa mi priznal s neverou

marionluna
27. mar 2020

Ahojte, nebudem sa rozpisovat, som aktualne v 14tt, cakame druhei dieta, prve je chlapcek ma 14mesiacov, s manzelom sme spolu dokopy 10 rokov, manzelia sme 2 roky. Dneska sa mi priznal ze ma podvadza, vraj ti trva uz mesiac, stalo sa to viac krat s tou istou osobou, vraj tam nejde o vztah iba o sex - ona ma tiez frajera. Je mi z toho na zvracanie. Ani neviem vlastne ze co ziadam aku radu, este som to nikomu nepovedala.. nechcem hned robit v rodine soky. Sama neviem co mam robit, som tehotna. Neveru neodpustim. Nikdy. Maly pride o otca, co mam robit? On chce aby som mu odpustila. Ze to pre neho nic neznamenalo. Neverim mu ani slovo. Co je viac? Moje stastie alebo to ze deti budu mat doma otca? Pomozte mi. Nevuem co mam robit. Dakujem..

pribinak
28. mar 2020

V pondelok skoč na súd do podateľne, požiadaj o zverenie dieťaťa, výživné pre dieťa, výživné pre seba.
Môžeš si dať návrh na rozvod, to potrvá kým bude pojednávanie.

Vieš, presne ako píšeš, máš 27 rokov, nemá zmysel žiť s chlapom, ktorý tá nemiluje.
Otcom deti zostane. Rozvodom sa rodičovstvo nekončí.
Vyber prachy z úctu, aby to neurobil on.

A hlavne povedz vašim čo sa stalo. Musíš s niekym o tom hovoriť. Alebo nejakej dobrej kamoske. Proste niekomu. Nie každému.

matapo
28. mar 2020

@zooeynka ...nepisem predsa o tom ze ma tolerovat neveru stale a nechat sa stale klamat. No ak sa raz stane tak to predsa neznamena ze sa bude diat stale. ked zlyha opat tak je to uz na povazenie. Vsak musi vediet aky je, na com mu naozja zalezi,... to nie je vyuzivanie chlapa len ohladne financii. Ale ak mam niekho rada co ho prestanem mat rada zo dna na den, lebo pridem na klamstvo? A neodpustim ani keby co bolo? Lebo ma potupil a oklamal a moja hrdost to jednoducho neprezije? Ak mi ten chlap za to stoji tak mu odpustim ak mi za to nestoji tak mu neodpustim, to iste ocakavam aj z opacnej strany. Pochybit moze kazdy ☹ A vacsina ludi sa zo svojich chyb aj riadne pouci.

lune
28. mar 2020

Ahoj moj nazor je, ze je spolahnuty ze ho neopustis a kedze si tehotna o rodinu nepride. Mozno ma s tou osobou aj vztah...preto ho to tak za nou taha..len Ti nechcel povedat, ze ju ma rad. Tak ako uz bolo napisane, nech si pobali veci a ide minimalne na mesiac do P-cka. S malym nech sa stretava a Tebe nech da pokoj. Ostatne ukaze len cas. Ak aj ona ma priatela je to otazne, skor si myslim ze tam ide o vztah...Ak jej za to stoji cakaj ze sa Ti dvaja rozidu a pojde ku nej.

mirkaandrej
28. mar 2020

Ahoj. Zložitá a nepríjemná situacia. Ale! On zradil teba zradil svojho s, na aj nenarodené dieťa. Pre to aby si uspokojil svoje potreby zmaril tvoje sny a predstavy o rodine a hlavne dôvere! Mala by si ho požiadať aby na nejaký čas odišiel, ty si to tiež potrebuješ nechať ulezat a premyslieť a hlavne nepozerat sa na človeka ktorý ti ublížil. Z odstupom času budeš vedieť co spraviť aby to bolo najlepšie pre teba a pre deti. Ale správne si napísala si ešte mladá a nemala by si strácať čas s niekym kto si ta nezaslúži. Už si mu raz šancu dala a on to pokaslal. Veľa síl a pevných nervov 🤗

zooeynka
28. mar 2020

@matapo fakt by si po "odpusteni"nevery nemala pred ocami to, ze ten tvoj zasuval do inej, ze vedel ze ti to ublizi ale ajtak to robil, ze ucta nulova, ze to kludne panko zopakuje ked bude prilezitost, lebo ved mu to bolo odpustene, lebo ved je to chlap a chlapi su"taki"?? A ved ma aj ine kvality, a vlastne inak je to dobry chlap tak odpustim ze obraba inu, ze sa na nu tesi, ze ju chce...Osobne si myslim ze prave preto ze ho milujes tak toto nezvladnes. Alebo byt trochu viac vypocitava, citovo chladnejsia a prilis ho nemilovat, potom by to mohlo fungovat.

marionluna
autor
Autor odpoveď zmazal
matapo
28. mar 2020

@zooeynka ...tak ak budem ratat s tym ze ak to spravil raz tak to spravi znovu tak tazko odpustit, ak budem ratat s tym ze to spravil raz olutoval to a je nam stale spolu dobre, vidim ze chce byt len s nami a mrzi ho co sa stalo, tak s tym nemam problem zit dalej, ratam s tym ze viac krat to nespravi. Nevera dokaze vztah aj posilnit to nie je ziadna novinka, pokial sa z toho nevernik pouci a ozaj si uvedomy co spravil a viac to nespravy a pokial podvedeny dokaze odpustit a nie stale dokola vycitat.

0silvia0
28. mar 2020

@matapo pozri, ja mam tiez 19rocne manzelstvo a ked je chlap na razcesti zena alebo milenka, tak zial, musi pocitat s tym, ze to moze skoncit aj rozvodom, ci rozchodom. Nielen chlap, ale aj zena...
U mna by bola neverou posliapana dovera, mne by sa hnusilo s takym chlapom fungovat. Akoze myslim, ze by som odpustit vedela, stava sa, ze hormony prevalcuju rozum. Nehnevala by som sa, chapala by som, aj by som s takym chlapom formalne zit dokazala. Ale stala by som o formalne manzelstvo? Uz by som to mala v sebe, ten vztah by uz nikdy nebol taky ako predtym, takze ja by som netrapila ani seba, ani chlapa. Ja som typ, ze vsetko alebo nic, v tomto pripade radsej rozvod ako odrobinky vztahu. Podla mna chlap, ktory chysta neveru, kryje ju, pocas nevery klame svoju zenu, napriek vsetkemu do toho ide a vykonava to je pre mna cisty hnus. Nech si to robi, ale bezo mna... A ano, aj ked by som ho dovtedy milovala, moja laska by tymto skoncila, lebo on nemiloval mna, ked niekto niekoho miluje, nevylieza poza chrbat svojej zeny na niekoho ineho....

pribinak
28. mar 2020

@marionluna vieš si spísať návrhy podľa vzoru na internete? Ak áno, nápis, vytlač 3x, okopíruje rodný list dieťaťa, sobášne list a zanes si to na súd podlavmiesta bydliska dieťaťa
Ak nie, zavolaj na úrad prace, dajú ti termín a spisu to s tebou oni

Tu sú celkom dobre vzory
http://www.rozvod-rozchod.sk/

ovaaa
28. mar 2020

@marionluna Ak by si ho nahodne nepockala pred obchodom a nezahliadla co kupil, tak by si v romaniku pokracoval veselo dalej.

mondolina
28. mar 2020

@marionluna
Hlavne nekonaj v afekte, nádych výdych, daj si aspoň na 2 týždne na rozmyslenie, a potom konaj tak ako to budeš cítiť.

evica01
28. mar 2020

@matapo chapem ta. Nie je vsetko rozviest sa.
Poznam jedno manzelstvo kde zrada pomohla zlepsit vztah o 1000000%. Taki su zlati obaja. Dohodli sa, ze viac nebudu o tom rozpravat a bolo.
Ano, slo o zradu v podobe milenky. Nemali vztah, trvalo to max 2 mesiace.

Mna by zaujimalo, ze ci by damy, ktore tu pisu ze by netolerovali milenku, ci by tolerovali inu zradu. Napr. financnu, zamlcanie zdrav stavu, zamlcanie povodu a pod.
To je ta vernost az tak 100% zaklad vztahu alebo ide o pychu. Ak sa bavime o jednorazovke. Nie napr o 2 rocnom mileneckom vztahu.
Navyse ja si myslim, ze zeny su vacsie svine ako muzi 🙈 Od nich sa nic take neocakava. Nie nie ☝️😊

evica01
28. mar 2020

@ovaaa ano. Tak strasne to chcel ukoncit az si na to musel ist kupit gumy 😂😁

evelyn246246
28. mar 2020

keby si ho vlastne nenacapala ani by sa ti nepriznal .. kupoval tam gumu s tym ze pojde k nej na dalsi zasun ..ostavat s clovekom len preto lebo mas deti no ja ti neviem .. ja osobne by som nedokazala takemu cloveku nikdy doverovat, navyse keby to bolo trochu ine v zmysle ze to bolo len raz alebo bol opity , lenze ten clovek by to bol robil dalej kym by si na to neprisla alebo kym by to on neukoncil ..obom to bolo jedno zjavne ze mate deti ..

matapo
28. mar 2020

@evica01 ...tiez to tak vnimam zrada ako zrada, klamstvo ako klamstvo, nevera nema ziaden specialny piedestal je to pochybenie a zrada ako kazda ina. Ked dokazem odpustit a pochopit aj inu zradu dokazem aj neveru (pokial za nou nieje nic viac). Pokial ma niekto bude klamat stale a je nenapravitelny tak neodpustim to iste plati o nevere pokial bude pokracovat znova a znova tak neodpustim. Ale jednoducho omylni sme vsetci, sme len ludia, stat sa moze, zial taky je zivot a stava sa a to na oboch stranach. keby sa za kazdu chybu platilo rozvodom, neviem teda kolko manzelstiev by vobec bolo este, ci vobec nejake. Ak hovorime o celozivotnom vztahu a kvalitnom vztahu tak jednoducho to bez chyb a bez odpustani nejde, nie sme stroje a od dokonalosti mame na mile daleko.

0silvia0
28. mar 2020

@evica01 ja osobne by som netolerovala ani finančnú zradu, ani zamlčanie podvodu. To čo je potom za vzťah, keď si každý hrá na vlastnom piesočku a navonok sa tvárime ako normálny šťastný pár? Pokrytectvo ako svet, ja osobne radšej by som bola sama so sebou ako s nejakým kurevníkom, klamárom a podvodníkom. Načo mať za každú cenu chlapa pri sebe? Lebo sa to patrí? Našťastie ak by sa mi to stalo, nemusím riešiť zachovanie rodiny kvôli malým deťom, lebo ich máme už veľké. Ja chápem, že človek je omylný, ja by som chlapovi pokojne jeho hormonálnu búrku odpustila, aj by som bola schopná žiť vedľa neho, ale citovo by som sa musela odstrihnúť. Lebo sa poznám, toto by som nedala. A keď by som bola citovo odstrihnutá, bol by to formálny vzťah. A komu je načo formálny vzťah bez citu? O ničom, takže viem, že v mojom prípade by som radšej odišla zo vzťahu, pre dobro oboch...

evica01
28. mar 2020

@0silvia0 no a ja si myslim, ze by si neodisla. Vidim, ze si citliva dusa. Zlomilo by ta to ale cas vsetko zahoji. Pozri sa na to o 20 rokov. Sama v byte zavreta s mackou. Vravela by si si, ze si bola sprosta rozbit si lasku, rodinu kvoli jednej chybe.

Bavime sa o jednej chybe. Nie o hrani sa na vlastnom piesocku niekolko rokov.
Vela ludi pochybi. Stane sa. Je to sok, samozrejme. Ale tak kasa sa nikdy neje taka horuca ako sa navari. Treba vyckat.

Len opravim, ze som pisala o zamlcani pôvodu. Nie podvodu. Nepodstatne.

0silvia0
28. mar 2020

@evica01 realne som toto nikdy nemusela riesit. Realne vobec netusim, co by som v takejto situacii robila, lebo som v nej nikdy nebola. Ale zasa sa poznam, ze ja sa viem v pripade nejakych nezhod uplne citovo odstrihnut a mne trva velmi velmi dlho, kym sa moje citove zaangazovanie vrati do normalu. A nevera nie je ziadna banalna nezhoda. To je otocenie vztahu hore nohami, zatrasenie vsetkymi piliermi vztahu a otrasenie zakladov. Ano, som prilis citliva dusa, mozno by som ho naozaj neopustila ako pises, ale bolo by to priserne dlhe obdobie vyzierania, zlomenia a trapenia a teraz neviem povedat, ci by mi to za to fakt stalo alebo by som sa vratila z kratsej cesty. A o 20 rokov sama s mackou je pre mna teraz celkom fajn predstava, som introvert a macky mam rada, ale zasa samozrejme neviem ako ma staroba zmeni...

veronika65
28. mar 2020

Je mi to úprimne ľúto, ale rozhodnutie je na tebe. Sama musíš posúdiť či je to chlapovi ozaj ľúto a či sa z toho poučil, pripadne by toho bol schopný zase. Každopádne bude trvať dlho kým mu začneš aspoň trochu veriť, ak je to vôbec ešte možné 😕 nedávno som riešila len to, že si priateľ písal s jednou k..... a poviem ti, že hoci by to niekto považoval za banalitu neverím mu tak ako predtým. Never tomu, že to prejde len tak, tie ktoré píšu ze by to nechali tak samé v tejto situácii väčšinou neboli a ver tomu, že by sa zachovali úplne inak ako si myslia

janickacrazy
28. mar 2020

@marionluna no samozrejme rozhodnutie je na tebe, ale ja by som si dala čas, aspon dokým neporodíš, tak by som žiadosť o rozvod nepodávala, lebo v tehotenstve sú ženy veľmi citlivé a hormony robia svoje, teda aspon ja som mala kadejaké nálady, počkala by som, ved za to nič nedáš, unáhlené rozhodnutia nebývajú vždy najlepšie, drž sa

marca12
28. mar 2020

@marionluna musis vychladnut. Je to hajzel,co si budeme hovorit,ale nevera je v kazdom vztahu. Snad si nemyslis,ze ste vynimka? Vacsina ma to stastie,ze sa o nevere nedozvie a zivot ide dalej. Velakrat treba zahodit smiesnu hrdost a zachranit rodinu. Tym,ze si budes dupkat a fnukat,ze si ta nezasluzi sa nic nevyriesi. Dala by som mu to poriadne vyzrat,ale po case by som sa snazila o obnovu vztahu. Nedostal by to zadarmo.

0silvia0
28. mar 2020

@marca12 rozhodne nie je nevera v kazdom vztahu, to si ako na to prisla?

janickacrazy
28. mar 2020

@0silvia0 tak určite nie je v každom vzťahu, ale možno tak v každom druhom, tiež som bola ako mladá vačšia optimistka, ale po rokoch som sa dozvedela o niekoľkých neverách ľudí, do ktorých by som to v živote nepovedala, takže tak

0silvia0
28. mar 2020

@janickacrazy okolo mna tie neverne vztahy nejako zdialky plavaju... len mi okolo usi prefrci ten a onen. Neviem, cim to je, ale v mojom blizkom okoli mam prototypy stabilnych manzelstiev, ci uz v praci, v rodine, v susedstve. Viem, ze je vela nevernych parov, ale nemam to pod nosom, takze do toho nevidim, je to odo mna nejako vzdialene...

janickacrazy
28. mar 2020

@0silvia0 tak vieš, o tých neverách ty nemusíš ani tušiť, ja mám okolo seba tiež kopu stabilných manželstiev, ktoré fungujú krásne roky a potom s hrozou zistím, že aj moj ujo podviedol svoju manželku, takisto jeho brat, kamoškinu mamu roky podvádzal jej otec, susedu podvádzal jej muž, pričom ona bola sympoška a on vyzeral úplne hrozne atd, atd. všetky tieto manželstvá trvajú viac ako 20-30 rokov

0silvia0
28. mar 2020

@janickacrazy presne takuto reakciu som ocakavala. Jasne, ze nikomu nevidim do postele, za ruskom stabilneho manzelstva sa moze skryvat cokolvek. Ale o ludoch, ktorych pisem viem, ze ziadne nevery jednoducho nie su. Inak by som to nepisala. Ale samozrejme nemusis mi verit, ani to necakam. Pokojne mozeme zostat v rovine, ze kazdy druhy vztah je poznaceny neverou. Ty mas svoje skusenosti, ja svoje. Ja nikoho nepotrebujem o nicom presviedcat, mne je vcelku jedno ako ludia ziju, ja si zijem svoje...

janickacrazy
28. mar 2020

@0silvia0 ved ja ťa nepresviedčam, len hovorím, že ja by som dala ruku do ohňa za tých ľudí, čo som spomínala, že isto žiadna nevera tam nie je, dokým som sa to nedozvedela, takže nikdy nevieš

liaka
28. mar 2020

@janickacrazy
@0silvia0 presne podvadzaju taky, ze by ste to o nich ani nepovedali... A ziju v manzelstve 20, 30 rokov, akoze stastne 😀. Skoro na kazdom pracovisku ma chlap prilezitost.. Moj pracoval na odlahlom mieste kde chodilo malo ludi a aj tak dostal prilezitost na neveru... Ale pracujem s ludmi a viem, ze skoro kazdy je povolny 😀

0silvia0
28. mar 2020

@liaka skoro kazdy je povolny? Aj ty?
Baby ja neviem o com hovorite, fakt... Ja napriklad povolna nie som, hnusia sa mi flirty a slintavi sexuchtivi chlapi a to na pracovisku tiez mame muzov aj zeny...

0silvia0
28. mar 2020

@janickacrazy no ja by som za ujov a tety ruku do ohna nedala tiez, lebo ich nestretavam casto, ale napr. moje 3 kolegyne, s ktorymi som denne v kancli, vidim ako ziju, ake maju hodnoty, co o svojich chlapoch rozpravaju...