Som tehotná a manžel sa mi priznal s neverou
Ahojte, nebudem sa rozpisovat, som aktualne v 14tt, cakame druhei dieta, prve je chlapcek ma 14mesiacov, s manzelom sme spolu dokopy 10 rokov, manzelia sme 2 roky. Dneska sa mi priznal ze ma podvadza, vraj ti trva uz mesiac, stalo sa to viac krat s tou istou osobou, vraj tam nejde o vztah iba o sex - ona ma tiez frajera. Je mi z toho na zvracanie. Ani neviem vlastne ze co ziadam aku radu, este som to nikomu nepovedala.. nechcem hned robit v rodine soky. Sama neviem co mam robit, som tehotna. Neveru neodpustim. Nikdy. Maly pride o otca, co mam robit? On chce aby som mu odpustila. Ze to pre neho nic neznamenalo. Neverim mu ani slovo. Co je viac? Moje stastie alebo to ze deti budu mat doma otca? Pomozte mi. Nevuem co mam robit. Dakujem..
...nevera vzdy bola je aj bude. Mysliet si ze okolo nas nie je a v nasej rodine sa nevyskytuje a tvrdit ze nepoznam nikoho takeho, no to je take dost naivne. Nepodvadzaju vsetci to urcite nie, predpokladam ze chlap od lopaty a zienka za pasom alebo pokladnou nebudu mat tolko prilezitosti s kym koketovat, ale vsetky tie kancelarske zamestnania a hlavne tie kde sa to muzmi hemzi, tam je tej koketerie az az, od koketovania je od nevery len kusok, na to staci jedna sluzobna cesta, flasa vina a ... a niekedy netreba ani to. Nie je to pravidlo, ale je to casto. Pracovala som vo firme kde na pomer 200 muzov bolo asi 20 zien a nestacila som sa divit, je jedno ci mlady ci stary, ci male deti, ci zenaty 30 rokov. Ked som mala 20 som sa na to pozerala inak, ked mam o dalsich 20 viac pozeram uz na to zas inak, co najviac s nadhladom. Prilezitost zamava kazdym, no nieco pravdy na tom bude ze je to korenim vztahu. Je to smutne samozrejma, ja to neobhajujem ze je to spravne, ale je to, deje sa to. Nevidime do dlhorocnych manzelstiev kt. su stastne ci tam kedy co bolo alebo nebolo, myslime si ze nie. Ja neveru neobhajujem ako nieco spravne, ale teda urcite ju nepovazujem za nieco za cim musi nasledovat hned rozvod, mozno je to prave dovod aby si ludia spolu sadli a porozpravali sa. A uz vobec si nemyslim ze zeny maju vsetko tolerovat a len suchat nohami. Zeny podvadzaju takisto ak nie aj viac, len maju na to trochu iny pohlad ako muzi. Na neveru vzdy treba dvoch. Su aj horsie veci na svete ako nevera. A ci by sa mi muz nezhnusil ze bol s inou a strkal do inej, ked uz to musim tak skaredo napisat. No mal inu aj predomnou a nehnusil sa mi po nej 🙂 Takze co sa fyzicna tyka tak nie nehnusil. Tazko mladej mamicke radit, ja byt na jej mieste tak sa do teho rozvodu az tak nehrniem, ale to sudim keby som bola na jej mieste a so svojim muzom. Sama musi vediet co ma po svojom boku, aky je, ci jej stoji za to s nim ostat a ci nie, nik z nas jej muza nepozna, nevieme aky je a sudit len podla jedneho pochybenia je tazko. Ale ak je presvedcena ze to inak nejde, nech sa rozvedie a to jej uz potom poradte tie kt. to absolvovali co ako vybavit, ako postupovat, nie je od veci jej aj napisat ako ste to zvladali same s dvoma detmi a treba ju povzbudit ze to da, ze naozaj je lepsie byt sama s demi ako zit s chlapom kt. ma raz oklamal...
Nerozumiem preco vsetkym hned napadne, ze ked je zena tehotna a muz kupuje kondomy, tak ju podvadza.
Vela ludi pouziva kondomy aj pocas tehotenstva napr kvoli moznej infekcii, pri riziku predcasneho porodu (ak nemaju styk zakazany uplne) a pod.
Nerozumiem preco vsetkym hned napadne, ze ked je zena tehotna a muz kupuje kondomy, tak ju podvadza.
Vela ludi pouziva kondomy aj pocas tehotenstva napr kvoli moznej infekcii, pri riziku predcasneho porodu (ak nemaju styk zakazany uplne) a pod.
@fokuska mas pocit ze ked kupil kondomy tak chcel vecer urobit zene velke romanticke prekvapenie?
Chapem ze nechces aby si ludia hned domyslali ale tu je to jasne co napisalala autorka a tak sa musel priznat. Asi keby sa dohodli ze si kupia gumy lebo ich bezne pouzivaju tak to je ina rec.
@perdulka7
@arianna25
Vobec nerozumiete co pisem - ano, autorke je jasne ze ide o neveru.
Ale napr predavacka vo vecierke, susedia a pod, ktori ich poznaju si nemusia mysliet vobec nic.
Reagujem na tie reci, ze kedze ich kupoval tam kde ich poznaju, tak vsetci okolo vedia ze ju podvadza a urobil jej hanbu.
Nie, nikto nemusi vediet ze ju podvadza, lebo mozu kondomy pouzivat oni dvaja.
Neplati ze tehotna zena + muz kupuje kondom = zarucena nevera, lebo tehotnej kondomy netreba.
Chapeme sa?
@matapo no ja som nenapisala, ze nepoznam nikoho s neverou, ale ze zhodou okolnosti v blizkom mojom okoli sa nevera momentalne nevyskytuje, ty nevidis rozdiel? Moje blizke okolie su rodicia, surodenci, moj muz, kolegyne v kancli, s ktorymi som v praci 8 hodin denne, dalej susedia, ktori byvaju v dome pri nas... V sirsom okoli sa nevera urcite vyskytuje, ale neriesim, nezaujimam sa, nemam to tak pod nosom. Zakladom nevery je pustit sa do tych firemnych/susedskych koketovaciek a na to napisem jedno: z celeho srdca sa mi to hnusi, neznasam to muzsko-zenske koketovanie, mam na to alergiu, nie kazdy je koketny a nie kazdy ma zaludok na neveru. A nie, nepracujem ako zienka za pasom, pracujem v kancli na nemenovanej vs a prilezitosti bolo a je dost. Nie som hlupa, mam dobru predstavivost, preto viem, co by som si do zivota pustila, keby som sa zacala vyskierat na chlapov a dovolit, aby sa okolo mna krutili. Same problemy, negativne pocity, klamstva a vycitky svedomia, mozna strata dovery a rodiny. Kazdy je strojcom svojho stastia, ak ma na to clovek zaludok, nech si trtosi kade chodi, a este pred tym, kym sa do toho pusti, nech porozmysla(ak ma cim), ci mu to za to vsetko stoji. Ak ano, tak smelo do toho...
@fokuska Ja viem, co myslis. Ale ludia su taki, ze si automaticky hned radsej predstavia neveru, lebo radi klebetia. Aj v praci lahko vznikaju klebety. Staci, ked si zena s kolegom-muzom lepsie rozumie, castejsie sa s nim rozprava, zajdu na obed a uz su z toho reci. Este si sa s tym nestretla? U nas v praci to tak bohuzial funguje. A druha vec... Muzi vo vseobecnosti neradi pouzivaju kondomy. Takze ked ma sex so svojou manzelkou, alebo dokonca tehotnou manzelkou, mozno 0,5% muzov pouziva kondomy. Cize je podstatne vyssia pravdepodobnost, ze ich pouziva inde.
@majoranka24 Ja praveze nie. Ani by nenapadlo keby som videla suseda alebo hocikoho o kom viem, ze ma tehotnu manzelku, ze kupuje kondomy, tak nevera by mi vobec nenapadla. Ani to, ze muzi nemaju radi kondomy...
Mozno preto, ze neocakavam automaticky nieco take, nevidim hned za obedom s kolegom nieco viac a pod.
V praci sme dobry kolektiv a nerozlisujeme, ze zena s muzom - neregistrujeme nejake rozdiely v pohlavi ze by sme vnimali inak ak si rozumeju 2 kolegyna ak je to muz a zena.
@0silvia0 Presne, nie každý má žalúdok na neveru. Ale je toľko ľudí, ktorí to berú na ľahkú váhu a len si chcú užiť. Ja žasnem nad tým, akí sú poniektorí v tomto povolni. Poznám z okolia prípady, že sa stretnú v meste po čase dvaja známi - zadaní, z formalnej debaty prejdú na pozvanie na kávu a ta kava to je už väčšinou sex, veď čo budú otálať, keď zámer je jasný. A ženy sú v tom ešte iniciativnejsie ako muži, dokážu sa poriadne ponizit, len aby dosiahli svoje.
@marionluna ahoj, no, tak to je ndhorázna drzosť... on asi nechápe podstatu preco sa zenil, nevázi si rodinu a teba... zenu a matku. Aj ti povedal preco tak urobil? Zas aby som sa hanbil za muzov... pozri sa, ked si nevázi to stastie mať rodinu, zdravie a stastie teba a svojho syna, a hlavne este nenarodeneho dalsieho potomka tak je to chlap nula. Normálne by si sa mala zobrat k rodicom alebok surodencovi? ...to je jeho hanba. Ty sa hlavne drz, a mysli tak ze tvoje deti majú super mamu a za otca ty nemozes... urcite sním nezostaň...kto to spraví raz, tak ajxxx...ak sa chces viac zdoverit ci podporiť napis mi sukromnú správu. Si asi pomerne mladá, zivot neodovzdaj do rúk co z tebou pohŕda...a vyckaj ako sa bude správat.. hlavne sa nenechaj vydierat a manipulovat... jeho reci teraz budú slubné...no musí niest zodpovednosť a skodu , ktorú ti spôsobil. Drzte sa!
Drž sa autorka, neodpustaj neveru len preto že ti tu nejaké trúby napíšu že podvádzajú všetci. Nie nepodvadzaju a keby ťa miloval tak by to opakovane nerobil. Teraz je ON ten čo sa musí snažiť a presvedčiť ťa, aby si s ním zostala. Takže uvidíš či si ťa ziska a či mu za to stojíš ,aby to napravil.
@marca12 ano, pozeram sa navokol a prosim ta, snad ma nechces presvedcit, ze moj muz bol neverny uz 3x a ja jemu minimalne 5x len preto, aby sme zapadli do nejakych statistik pre nevernikov. Predstav si, su ludia, ktori maju chrbtovu kost a moralne zasady. Ak ty takych nepoznas, ok, kazdy mame nejakych ludi okolo seba. Nie kazdy nema nic ine v hlave ako cihat na prilezitosti byt neverny a poriadne si zasexovat aby nebol out.
A co robia ini muzi a zeny je na ich svedomi, slobodnej voli, moralnych zasadach. Nie, mne nikto nechodi domov hlasit svoje nevery, pisem o niecom inom, ale zjavne nevidis alebo nechces vidiet o com som pisala...
Nie vsetci chlapi su neverni.,, aj ked ja pracujem v prostredi, kde zo 100 ludi ma pomer 80 z nich ... hrozne, ja viem...,ale stale je tu tych 20, za ktorych by som dala ruku do ohna v kazdej situacii...neveru by som neodpustila., nedokazem si predstavit, ze toto dokaze nejaky chlap urobit tehotnej manzelke... hned by som konala.. zverit deti matke...vybavovat vyzivne.. a kufre by mal zbalene a vyhodene pod oknom hned... zamok vymeneny a ako sa poznam, tak by som mu aj poriadne nasekala...hned by som obonamila aj jeho rodinu...,nech sa pekne hanbi hajzel..,ale myslim, ze takym ako on je to jedno..., ked mu bol sex prednejsi ako cela rodina, ty a deti, tak na co chces este cakat? taky chlap nema chrbtovu kost...
@fokuska ja si dovolím reagovať, ak v manželstve nevera nie je tak je riziko infekcie blízke nule... Pokiaľ sú si manželia verní a nemajú bokovky tak kondóm kvôli možnej infekcii ani v tehotenstve používať nemusia, to ti povie každý gynekológ....a taktiež by ti povedal že pri riziku predčasného pôrodu sa sex neodporúča a kondóm to nezachráni
@kaitlin3 V tehotenstve je zena nachylnejsia napriklad na mykozu, moze mat aj inu infekciu, s ktorou by si inokedy jej imunuta poradila, cize by nemala ziadne prejavy. Kazdy ma nejake "svoje" bakterie.
Je uplne normalne ak chce/potrebuje par pocas tehotenstva pouzivat kondomy.
Tak isto vela zien cvici s epino, aniball a pod. a tam tiez pouzivaju kondom. K niektorym lekarom na ultrazvuk si zeny nosia kondomy, alebo ak nemaju, tak za ne platia v ambulancii.
Jednoducho existuje x dovodov preco moze muz kupovat kondomy a verejnosti (predavacka, susedia, zbami...) to vobec nemusi byt podozrive, ze aha, on je neverny.
S dvoma detmi sa dá sama úplne v pohode. Z vlastnej skúsenosti. S tromi by som si začala robit starosti... Máš kopec času do pôrodu, si život bez neho zorganizovať
Baby tak odisla som k rodicom aj s malym. Musela som ist prec. Manzel stale place stale slubuje ze by mi to uz vzivote neurobil, uz aj take reci ma ze sa totalne zbavi hrania a bubnov ze ich preda a bude chodit len do roboty a na ziadne koncerty. Len ze nechce o nas prist. Ja mu stale pripominam, preco si tam predvcerom isiel? Preco povedz preco? Ved nam bolo dobre. Odpoved nevie. Pride mi ako nesvojpravny. Nevie sa v tomto obhajit, akoby to nekonal on , ale bohuzial bol to on pri prvom vedomi. On sa nechce rozviest, no ako by sme zili? S este chapete v case koronavirusu trtkal inu a potom prisiel domov a bozkaval mna tehotnu a nasho syna? A henta kurva ta ma frajera? Ved toto je jeden velky gulas.. neviem dokedy tu budem a co budem dalej robit so zivotom.. som zufala..
@marionluna jasne, ze si zmatena a nevies co mas robit, myslim, ze toto by polozilo kazdu zenu, obzvlast v tehotenstve. Jednoducho mu udrel hormon na mozog, nerozmyslal a teraz sa akoze ide kajat a prosit a slubovat hory doly. Jasne, pred dvoma dnami nevedel, ze vas nechce zranit a stratit, teraz v tom ma jasno... zrazu...
Dobre, ze si odisla, nechaj si to prejst hlavou, nechaj aj jeho, nech sa uvedomi, co sposobil a nechaj si nejaky cas, budes vediet, ci dokazes odpustit, ci nedokazes, cas ukaze.
Velmi ti drzim palce...

@nefertiti5843 admini to fakt?