icon

Môže nedostatok sociálneho života spôsobiť depresiu?

Dnes o 14:46

Môže spôsobiť depresiu, ak niekto po robote nechodí nikam,nemá sociálny život, len doma hrá PC hry a pozerá ženské seriály?

sisska96
Dnes o 14:48

No práve preto že má nulový život

anonym_2c4af0
Dnes o 14:54

to ani nie. skôr preťaženie organizmu

anonym_7ee62c
Dnes o 14:58

Ano,presne tak.Potom zacnu dotierave myslienky,mam zivot len praca,a len doma.Sama,nikoho nezaujimam,nemam kamaratky,kamaratov a nikomu by som ani nechybala.Naco som na tomto svete,ked som stale sama,a vsetko co spravim je k nicom.No nebavi ma to na tomto svete,radsej by som zavrela oci a mala pokoj od takeho zivota.
Ty musis mat sny a ciele,urobit si plan a ist krocik po krociku za tym,tesit sa z malickosti a z krocikov,co urobis k tomu,ze sa to splni.Celkovo zmenit pohlad na zivot ako taky,ine myslienky si dat do hlavy,co by si chcela.Aky zivot by si chcela,v hlave si nastav prestavu ako to uz mas,ako si zijes podla predstav.
A uvidis,ze sa to zacne pomaly ale isto naplnat.
Drzim moc palce

januska12323
Dnes o 14:58

Spôsobiť nie.

anonym_7d1cc5
Dnes o 15:11

@anonym_autor určite nie, ja čím som staršia, tým som radšej sama a predpokladám, že u tejto osoby je to tiež voľba a nie trest… takže prečo depresie. Niekto je rad sám.

anonym_7ee62c
Dnes o 15:17
@anonym_7d1cc5

@anonym_autor určite nie, ja čím som staršia, tým som radšej sama a predpokladám, že u tejto osoby je to tiež voľba a nie trest… takže prečo depresie. Niekto je rad sám.

@anonym_7d1cc5 a vtedy to je v poriadku,ale taky,ktory byt sam nechce ale je,potom mu hlave idu myslienky preco??A uz to ide dole zo psychykou a depresie.

tenerifka
Dnes o 15:23

@anonym_autor velmi zalezi na tom, o aku pracu sa jedna, ak clovek pracuje s ludmi, je logicke, ze potrebuje byt sam...

windblue
Dnes o 15:34

Samé osebe nespôsobí taky život nič iné, len zanedbané telesne zdravie. Ale psychické zdravie sa od tohto neodvija, niekto by takto fungoval týždeň a chyta depresivne stavy, ale niekto tak môže žiť roky a je v pohode. Ono negatívne myšlienky samé osebe nie sú depresiou, má ich proste každý raz za čas. Az keď sa to začína stupnovat ci zachádzať do krajnosti že sú časté a trvaju aj niekolko hodin ci dni vkuse, pridávajú sa rôzne druhy podceňovania sa, nechutenstva, myšlienky na samovraždu, poškodzovanie v rôznych formách tam už je to vážne.

anonym_5bb81a
Dnes o 15:37

@anonym_autor pochybujem, ak ju uz niekto ma tak sa logicky utiahne do samoty podla mna depresia iny spustac

simca06022011
Dnes o 15:38

@anonym_autor ano, depresiu, socialne fobia a pod veci...

catherin4
Dnes o 15:41

Áno

anonym_7b7874
Dnes o 15:55

Zaujímavá teória, že by všetci introverti boli depresívni?

simca06022011
Dnes o 16:08
@anonym_7b7874

Zaujímavá teória, že by všetci introverti boli depresívni?

@anonym_7b7874 netreba zovseobecnovat na kazdeho, ale je rozdiel introvert a samotar. Zdravy introvert je v kontakte s ludmi, ma socialne interakcie, ale samota mu robi dobre a vyhladava ju napr vo volnom case, pride medzi ludi aj ked napr len k par vybranym ludom atd. A ano, introverti maju k depkam velmi blizko a velakrat si to ani neuvedomuju, lebo sa obranuju tym, ze " ja som introvert" a budem teraz sam cele dni, sediet pred pc (z coho najskor chyti depku a nechut nieco ine robit atd) a telkou a nechodit nikam, nekomunikovat s nikym.. a ludia im to beru. A velakrat to konci tragicky, vsakze? Ako nie som ziaden psycholog, ale toto je znama vec.

cimage
Dnes o 18:29

Zalezi od konkretneho cloveka. Niekomu to vyhovuje a vystaci si sam. Niekto sa potrebuje stretavat s ludmi kazdy den.

petronelag
Dnes o 19:01

Hlavne mladší ľudia by mali vyhľadávať viac soc.kontakty, lebo s ľudmi s podobnými záujmami sa dá veľa vytvoriť (konkrétne), ako len pozerať telefon, TV.
Starší, ktorí majú manžela, deti, prácu sú už unavenejší a obyčajne cez týždeň nato zostane málo času a tiež sa už prejavuje aj únava, ale aj tým môžu kontakty spestriť život, ja som staršia, ale snažím sa o nadväzovanie kontaktov, aj so susedmi, ani mi neprekáža, že nám vidia do dvora

anonym_7d1cc5
Dnes o 19:30
@anonym_7ee62c

@anonym_7d1cc5 a vtedy to je v poriadku,ale taky,ktory byt sam nechce ale je,potom mu hlave idu myslienky preco??A uz to ide dole zo psychykou a depresie.

@anonym_7ee62c tak ja chcem byt sama, keby som nechcela, tak idem medzi ľudí… otázka je, prečo je táto osoba sama, keď sama byt nechce.

anonym_7ee62c
Dnes o 19:34
@anonym_7d1cc5

@anonym_7ee62c tak ja chcem byt sama, keby som nechcela, tak idem medzi ľudí… otázka je, prečo je táto osoba sama, keď sama byt nechce.

@anonym_7d1cc5 a preto jej to sposobuje depresie a ine stavy.Je ine ked to clovek chce a potrebuje a je ine,ked to nechce ale zije tak stale.Alebo zije celkovo nespokojny zivot a moze byt aj v manzelstve.