icon

Som tridsiatnik a stále sám. Kde robím chybu?

Dnes o 15:00

Ahojte, mám 30 rokov a neviem si už 7 rokov nájsť priateľku. Aj tie s ktorými som chodil odišli po mesiaci/dvoch. Vždy som si myslel že mám čas a že len nemám šťastie na tú pravú, ale pred pár dňami som sa celkom dosť pohádal s najlepším kamošom a vykričal mi také veci čo mi teraz vŕtajú v hlave. Povedal mi že nech sa nečudujem že nikoho nemám, že kto by chcel 30 ročného chlapa čo pracuje ako vykladač tovaru v obchode, nemá školu, nemá vodičák ani auto, stále sedí za počítačom a býva v študentskom byte. V podstate to je všetko pravda. Po maturite som dlho robil v Ikea skladoch, potom som išiel do Orange, tam som vydržal rok. Potom som bol v predajni kde som predával koberce, teraz pracujem v Actione a vykladám tovar, už cca 2 roky. Vodičák nemám, lebo nemám na auto tak načo. Po robote nikam moc nechodím tak áno, hrávam hry ale tak to len z nudy. Že bývam s tromi študentmi na byte je hrozné, to viem, oni majú od 20-24 rokov a ja 30 ale na vlastné bývanie jednoducho nemám. Ale je toto dôvod prečo by ma nikto nemal chcieť ? Už by som chcel normálnu priateľku, rodinu ... neviem čo robím zle. Ďakujem za rady.

Strana
z2
anonym_17e385
Dnes o 17:22
@anonym_586232

@anonym_autor napr tvoje zamestnanie nie je podľa mňa problém ako žena píšem... Ale to ako z teba ide, že nemáš svoje záujmy, niečo čo čo na tebe zaujme, chuť do života, si ešte mladý. Nechodíš moc von, na vodičak a vlastné bývanie hovoríš, že nemáš peniaze. Je to ťažké v dnešnej dobe s peniazmi, to áno ale mám pocit z teba taky, že dajte slamu, padnem na ňu, neuraz sa prosím. Tým, že mám z teba taky pocit, že ten život neuzivas, tak ženu na tebe nemá čo zaujať a pritom by si jej ako partner mohol sedieť. Takisto nepíšeš, ako vyzeráš, nemusíš byť pekný alebo vyrysovany ale pomôže isto keď bude z teba vidieť že trošku sa o seba staráš, nechodíš v obnosenych veciach, trošku aspoň sportujes, nezanedbavas svoje zdravie a čistotu. Dať si nejaký parfém dobrý, začať chodiť von a trošku krajšie sa obliecť, nejaká jednofarebná košeľa s krátkym rukávom, bermudy na leto... Musí ísť z teba nejaká iskra a keď niekoho stretneš, byť iniciatívny, smelý, dávať komplimenty ale primerane, zaujímať sa o ženu, pozvať na rande.

@anonym_586232 Ufff, tak toto je sila. Tento opis by som úprimne čakala od niekoho, kto má 19, nie 24, a tobôž nie 30...

Bývaš v zdieľanom byte, delíš sa o nájom s ďalšími 2 ľuďmi a aj tak si nevieš našetriť na auto a vodičák? Ktorá 30ročná by si ťa zavesila na krk? Hlavne keď sama nepoznám žiadnu 30ročnú ženu, ktorá by prakticky nemala nič, ani hypotéku, ani byt či dom, ani kariéru, alebo aspoň to posraté auto.

Ja som pritom značne mladšia ako ty a na auto aj vodičák som si našetrila z brigád ešte popri strednej škole. No ale to je jedno.

Ženy okolo tridsiatky už väčšinou chcú rodinu a bývanie a ty nevieš zabezpečiť ani len auto. A ktovie, kam dávaš všetky peniaze. Veď v 30ke nemáš našetrených ani 5 000 € na nejaké staršie auto? Za mňa fakt sila.

anonym_17e385
Dnes o 17:25
@anonym_53b1d0

Proste poznas svoju cenu a neberies hocikoho, kto sa o teba obtrie. Neznizuj svoje naroky. Co ma prist, to pride. Aj keby to malo byt v 70tke.

@anonym_53b1d0 Aké nároky môže mať, prosím pekne, človek, ktorý v tridsiatke nemá ani byt, ani hypotéku, ani vzdelanie, ani hobby, ani auto, ani vodičák, ani žiadnu zručnosť? Vlastne nemá nič. Úprimne, príde mi, že má menej čo ponúknuť ako nejaký 14 ročný chalan na zš.

anonym_53b1d0
Dnes o 17:29
@anonym_17e385

@anonym_53b1d0 Aké nároky môže mať, prosím pekne, človek, ktorý v tridsiatke nemá ani byt, ani hypotéku, ani vzdelanie, ani hobby, ani auto, ani vodičák, ani žiadnu zručnosť? Vlastne nemá nič. Úprimne, príde mi, že má menej čo ponúknuť ako nejaký 14 ročný chalan na zš.

@anonym_17e385 Toto sa predsa hovori zenam, ktore su par rokov same. Tiez ziju v sharovanom byte, nic nemaju, minimalny plat, robia v Lidli,... Iba ho rovnako ukludnujem. 🙂

anonym_17e385
Dnes o 17:39
@anonym_53b1d0

@anonym_17e385 Toto sa predsa hovori zenam, ktore su par rokov same. Tiez ziju v sharovanom byte, nic nemaju, minimalny plat, robia v Lidli,... Iba ho rovnako ukludnujem. 🙂

Nepoznám žiadnu, fakt žiadnu ženu a vlastne ani muža, čo by mal 30 a žili takto biedne ako autor. Druhá vec, ide aj o to, že ženy v 30ke chcú už deti a rodinu. Kto sa postará, ak by mala rizikové tehotenstvo, keď zostane na materskej, keby sa náhodou narodilo postihnuté dieťa atď.? Keď sa niečo stane, tak budú volať cudzím ľuďom, aby ich odviezli do nemocnice, alebo čakať na taxík či sanitku? Veď toto je neschopák, lebo štát neprispieva toľko, aby z minimálnej mzdy vystačili. Muži sú tí, čo by mali zabezpečiť rodinu, keďže na žene je celé materstvo. Ja som si na vodičák aj auto našetrila ešte na strednej škole, bývam sama od 22 a nie, nikto mi na to nedal. Toto je čisto neschopnosť postarať sa o seba, tobôž o ženu či rodinu.

anonym_53b1d0
Dnes o 17:54
@anonym_17e385

Nepoznám žiadnu, fakt žiadnu ženu a vlastne ani muža, čo by mal 30 a žili takto biedne ako autor. Druhá vec, ide aj o to, že ženy v 30ke chcú už deti a rodinu. Kto sa postará, ak by mala rizikové tehotenstvo, keď zostane na materskej, keby sa náhodou narodilo postihnuté dieťa atď.? Keď sa niečo stane, tak budú volať cudzím ľuďom, aby ich odviezli do nemocnice, alebo čakať na taxík či sanitku? Veď toto je neschopák, lebo štát neprispieva toľko, aby z minimálnej mzdy vystačili. Muži sú tí, čo by mali zabezpečiť rodinu, keďže na žene je celé materstvo. Ja som si na vodičák aj auto našetrila ešte na strednej škole, bývam sama od 22 a nie, nikto mi na to nedal. Toto je čisto neschopnosť postarať sa o seba, tobôž o ženu či rodinu.

@anonym_17e385 jaj tato snaha, ze niekto sa musi o zenu postarat. Preco by musel, nie je 15 storocie, ani tu nie Afganistan, ze taliban zakuzuje zenam vzdelanie a pracu. Zeny zarabaju casto lep[sie ako muzi, lebo nie su ani sprostejsie ako muzi, ani im nechyba jedna ruka. Len je pohodlnejsi zivot, ak sa starosti hodia muzovi na krk a vylozia sa nohy doma. Kto sa o nu stara, kto jej plati ucty, ked je sama? Autor nie je ziadna vyhra, proste je typ, kde ma polozis, tam som. Ale ani zeny nie su vsetky modelky a najostrejsie ceruzky v peracniku. Dat ho do pozoru, znavigovat v hlavnych bodoch, toto spravis takto a takto a lepsia alternativa ako suknickar, alkoholik, alebo gambler. A samozrejme, aj on by musel chciet. Ale vzdy mu moze dat kopacky.

anonym_a1e781
Dnes o 18:07

@anonym_autor Je pekné že pri drveni počítačových hier snivas o rodinke. A z čoho ako tú rodinku chceš živiť? Máš predstavu čo stoja rovnatka, sústredenia, letné tábory?
Či si ako tí podivini inceli čo by najradšej keby im štát pridelil dobre zarábajúcu zabezpečenú ženu s postavou supermodelky čo bude s nadšením po nich zberať špinavé fusakle a nosiť im z chladničky pivo kým sa oni valaju po gauči a čumia na futbal?
Sorry za drsnejsiu odpoveď ale teba si na krk zavesí jedine samaritanka pripravená ťahať rodinu finančne, byť deťom zároveň matkou i otcom a muklovat v práci a doma až kým neskape. Takých žien v dnešnej dobe už veľa nie je.

anonym_17e385
Dnes o 18:14
@anonym_53b1d0

@anonym_17e385 jaj tato snaha, ze niekto sa musi o zenu postarat. Preco by musel, nie je 15 storocie, ani tu nie Afganistan, ze taliban zakuzuje zenam vzdelanie a pracu. Zeny zarabaju casto lep[sie ako muzi, lebo nie su ani sprostejsie ako muzi, ani im nechyba jedna ruka. Len je pohodlnejsi zivot, ak sa starosti hodia muzovi na krk a vylozia sa nohy doma. Kto sa o nu stara, kto jej plati ucty, ked je sama? Autor nie je ziadna vyhra, proste je typ, kde ma polozis, tam som. Ale ani zeny nie su vsetky modelky a najostrejsie ceruzky v peracniku. Dat ho do pozoru, znavigovat v hlavnych bodoch, toto spravis takto a takto a lepsia alternativa ako suknickar, alkoholik, alebo gambler. A samozrejme, aj on by musel chciet. Ale vzdy mu moze dat kopacky.

@anonym_53b1d0 Je úplne jedno, aké je storočie. Presne teraz som povedala prečo. Žena zostane tehotná a keď všetko pôjde dobre, tak minimálne 3 roky sa stará o dieťa a ťahá domácnosť, muž. Keďže materská nie je skoro na nič. Keby sa náhodou dieťa narodilo postihnuté, tak muž tahá celý život. Či teraz v 21. storočí už rodia muži a niečo mi len ušlo?

patrike
Dnes o 18:17
@anonym_17e385

@anonym_53b1d0 Je úplne jedno, aké je storočie. Presne teraz som povedala prečo. Žena zostane tehotná a keď všetko pôjde dobre, tak minimálne 3 roky sa stará o dieťa a ťahá domácnosť, muž. Keďže materská nie je skoro na nič. Keby sa náhodou dieťa narodilo postihnuté, tak muž tahá celý život. Či teraz v 21. storočí už rodia muži a niečo mi len ušlo?

@anonym_17e385 Sikovnici deklaruju oficialne maly prijem a od postihnuteho decka odidu, sudom urcene vyzivne nebyva velke.

anonym_ad08bb
Dnes o 18:19

@anonym_autor Aby si bol vôbec hodný vzťahu, tak ti treba vlastný byt, vysoký plat, auto a atraktívny koníček. Ak nemáš všetky tieto veci, tak to rovno vzdaj. Žiadna ťa nebude chcieť.

anonym_ad08bb
Autor odpoveď zmazal
anonym_53b1d0
Dnes o 18:23
@anonym_17e385

@anonym_17e385 Nie stale rodia zeny, ale porodenie 1 dietata nie je praca na cely zivot ani namaha, ze uz by najradsej nikdy nechodila do prace. Nehovoriac o tom, ze ak aj pojde do prace, tak caka, ze on zarobi 3krat tolko a vsetko zaplati.
Napriklad vela ludi ma jedno dieta, po rozvode uz ziadne nemaju. To maju novi partneri zene prispievat na dieta, ktore ma s inym, lebo ho vychovava? Ved to dieta ma otca, ten sa ma aj starat , aj prispievat... A novy partner ma prispievat svojmu dietatu. Lebo vzdy je debata, ako sa zena da dokopy s muzom, porodi ,vychovava, je doma, on pracuje, vsetko plati a dava jej polku BSM, pristup na ucet. Ale co rozvedene pary,...? Tam sa dynamika a okolnosti menia.

anonym_c26046
Dnes o 18:24

Ked nemas na auto a na vodicak, ako chces mat prostriedky pre rodinu a deti? Nie kazdemu je v zivote sudene zalozit si rodinu. Ja sama som bez deti a zrejme ich uz ani nestihnem mat, mam o 10 rokov viac ako ty. U mna vsak nie su problem financie, mam svoje byvanie aj stabilnu robotu, nejake uspory. V zivote som vsak natrafila na 2 debilov s ktorymi som stratila cas aj chut na mnozenie.

anonym_5447c0
Dnes o 18:25

@anonym_autor nemal si stastie to je cele. Su zeny aj Tebe rovne ktore budu vhodne. Ked bude priatelka bude aj spolocne byvanie. Ten vodicak si urob, to je fakt hanba.

bjnr

Skôr to vyzerá na dlhodobý vzorec, kde ste si postupne začali svoju hodnotu merať podľa vonkajších ukazovateľov. Keď vám kamarát pomenoval presne tie miesta, za ktoré sa možno aj sám vnútorne hanbíte, nebolo to len jeho hodnotenie. Trafilo to do vášho vlastného kritického hlasu. Pretla sa vaša obranná bublina. Je úplne prirodzené, že to bolí. Pravda podaná bez obalu býva nesmierne surová. Tu sa však ukazuje iný vzorec než len „nemám šťastie na tú pravú“. Nachádzate sa v pasívnej pozícii obete vlastných okolností. Vnímate svoje fungovanie, prácu, bývanie, hry z nudy, absenciu vodičáku, ako status quo, na ktoré jednoducho „nemáte“ alebo naň „nemáte dosah“. Lenže partnerka nehľadá zoznam splnených položiek na papieri. Hľadá životnú energiu, kapacitu rásť a odvahu brať za seba zodpovednosť. Ak sami žijete v režime udržiavania a pasívneho prežívania, priťahujete a dokážete udržať len vzťahy, ktoré zodpovedajú tejto energii. Po dvoch mesiacoch, kedy opadne prvotné očarenie, každá žena narazí na to, že nemá kam s vami rásť, pretože vy sám nikam nesmerujete. Práca aj bývanie sú len výsledkom vášho vnútorného nastavenia, nie vašou konečnou identitou. Problém je, že vy od života aj od vzťahu očakávate, že sa „stanú“ same od seba, zatiaľ čo vy ostávate v bezpečí za obrazovkou monitora. Ak chcete partnerku a rodinu, musíte začať budovať život, do ktorého by sa tá žena mala kam pridať. Rodina a zrelý vzťah vyžadujú nosnú kapacitu, emočnú, mentálnu aj praktickú. Nekúpte si hneď auto a nemeňte prácu zo dňa na deň len preto, aby ste niekomu niečo dokázali. Začnite pretavovať pasivitu na aktivitu v malých krokoch. Zrušte zvyk zabíjať čas z nudy. Začnite sa venovať sebe, svojmu telu, svojmu rozvoju. Žena nepotrebuje milionára s luxusným autom, ale potrebuje muža, ktorý má svoj život vo vlastných rukách a má víziu, kam kráča. Opisujete fakty o svojom živote, ale takmer vôbec nehovoríte o tom, aký ste človek. Akoby ste sami seba zredukovali na životopis a majetkové pomery. Ak ste posledné roky rezignovali na svoj rozvoj, uzavreli sa doma, unikáte najmä do hier a prestali veriť, že môžete svoj život meniť, ľudia to pravdepodobne cítia. Kamarát možno povedal niečo necitlivé, ale možno vám zároveň ukázal miesto, ktoré už dlho ignorujete. Rozdiel je v tom, či si z toho vezmete vetu „som neschopný“, alebo otázku „čo môžem začať meniť?“. Keď sa úprimne pozriete na svoj deň a na to, ako narábate so svojím časom a energiou, chceli by ste vy sám chodiť s človekom, ktorý žije presne tak, ako momentálne žijete vy? Vzťah potrebuje človeka, ktorý je v kontakte so sebou a so svojím životom. Možno teraz nepotrebujete najprv nájsť partnerku. Možno potrebujete začať budovať pocit, že stojíte za sebou.

anonym_17e385
@anonym_ad08bb
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_ad08bb Tak vypadni preč z fóra, ktoré je určené pre maminy s deťmi, a šup späť na Reddit, ty troll

anonym_17e385
Dnes o 18:32
@anonym_53b1d0

@anonym_17e385 Nie stale rodia zeny, ale porodenie 1 dietata nie je praca na cely zivot ani namaha, ze uz by najradsej nikdy nechodila do prace. Nehovoriac o tom, ze ak aj pojde do prace, tak caka, ze on zarobi 3krat tolko a vsetko zaplati.
Napriklad vela ludi ma jedno dieta, po rozvode uz ziadne nemaju. To maju novi partneri zene prispievat na dieta, ktore ma s inym, lebo ho vychovava? Ved to dieta ma otca, ten sa ma aj starat , aj prispievat... A novy partner ma prispievat svojmu dietatu. Lebo vzdy je debata, ako sa zena da dokopy s muzom, porodi ,vychovava, je doma, on pracuje, vsetko plati a dava jej polku BSM, pristup na ucet. Ale co rozvedene pary,...? Tam sa dynamika a okolnosti menia.

@anonym_53b1d0 Ty troll, už sa mi s tebou nechce. Minimálne 3 roky sa má muž starať, aspoň popri materskej, to je minimum. Nikto nepovedal, že do konca života, to si už ty vymýšľaš. Tak isto aj to, že má zarábať 3× viac, si povedal jedine ty. A áno, 30 ročný má byť už zabezpečený, aj keď ignorujeme časť s deťmi. Keď autor nemá peniaze, kam bude brať svoje potenciálne partnerky? Na prechádzky do parku? Veď toto je trápne, preboha, sa o tom vôbec baviť. Väčšina mužov má zabezpečiť ženu a bodka.

anonym_53b1d0
Dnes o 18:38
@anonym_17e385

@anonym_53b1d0 Ty troll, už sa mi s tebou nechce. Minimálne 3 roky sa má muž starať, aspoň popri materskej, to je minimum. Nikto nepovedal, že do konca života, to si už ty vymýšľaš. Tak isto aj to, že má zarábať 3× viac, si povedal jedine ty. A áno, 30 ročný má byť už zabezpečený, aj keď ignorujeme časť s deťmi. Keď autor nemá peniaze, kam bude brať svoje potenciálne partnerky? Na prechádzky do parku? Veď toto je trápne, preboha, sa o tom vôbec baviť. Väčšina mužov má zabezpečiť ženu a bodka.

@anonym_17e385 Ci sa ma muz postarat o zenu a rodinu pocas 3 rokov materskej? No samozrejme. Ma muz prebrat tazsiu pracu v spolocnom zivote? No, mal by, samozrejme
"Väčšina mužov má zabezpečiť ženu a bodka." Nie, nemusi ju zabezpecit. Ma hlavu, aj zdrave ruky, nielen pipinu. Moze si najst normalnu babu, ktora sa chce vlastnymi silami podielat na spolocnom zivote a necakat, kym ju niekto zabezpeci. Radsej sam, ako si kupovat ku.vu. Lebo to nie je povolanie, ale charakter. Nevidim mentalny rozdiel ist na ulicu a platit tam socialnej pracovnicke, alebo platit partnerke, ktora by inak bez penazi od neho zobrala a sla za inym. Niektorym chudakom taky financny vztah staci, niektorym nie.

grimnir
Dnes o 18:43

@anonym_autor Nájdi si dobre zarábajúcu prácu. Sprav si kurz alebo výšku popri práci. Alebo rovno vypadni zo SK. Následne si sprav aspoň vodičák.

Neviem, či ti bude treba auto alebo nie, lebo ak si ho kúpiš a bude ti na neho padať prach, tak ho nekupuj. I keď ženy vehementne odmietajú chlapov bez auta z akéhokoľvek dôvodu.

A to hranie hier môže byť tiež kameňom úrazu. Poznám ženy, ktoré tiež hrajú hry, ale väčšina to asi vníma ako hranie sa s hračkami alebo legom. Pričom to má ďaleko od toho a reálne žiadnu hru nehrali.

anonym_dc64df
Dnes o 18:46

@anonym_autor mas 30 a zivot pred sebou, a ver, lepsie samota ako hlupa zena vyzirka, co by ta len cucala z penazi...Dnes najst normalnu zenu je poklad a umenie, aj tu na MK je kopec sliepok co nemaju problem chlapa cicat aj z penazenky...

anonym_dc64df
Dnes o 18:47
@anonym_17e385

@anonym_586232 Ufff, tak toto je sila. Tento opis by som úprimne čakala od niekoho, kto má 19, nie 24, a tobôž nie 30...

Bývaš v zdieľanom byte, delíš sa o nájom s ďalšími 2 ľuďmi a aj tak si nevieš našetriť na auto a vodičák? Ktorá 30ročná by si ťa zavesila na krk? Hlavne keď sama nepoznám žiadnu 30ročnú ženu, ktorá by prakticky nemala nič, ani hypotéku, ani byt či dom, ani kariéru, alebo aspoň to posraté auto.

Ja som pritom značne mladšia ako ty a na auto aj vodičák som si našetrila z brigád ešte popri strednej škole. No ale to je jedno.

Ženy okolo tridsiatky už väčšinou chcú rodinu a bývanie a ty nevieš zabezpečiť ani len auto. A ktovie, kam dávaš všetky peniaze. Veď v 30ke nemáš našetrených ani 5 000 € na nejaké staršie auto? Za mňa fakt sila.

@anonym_17e385 ja poznam mnoho 30tnicok, co nema ani hovno, nie to nieco nasetrene...Staci sa dobre vydat 🙂

anonym_874936
Dnes o 19:11
@anonym_53b1d0

@anonym_f650e8 Suhlas. Ale potom budu v 50tke nariekat, preco ich normalni muzi nechcu a aky je zivot nefer, ze ich nikto nechce stare. Ak je chlap hodnoteny podla toho, co ma a zarobi, potom su zeny hodnotene podla vzhladu a veku. A podla coho ineho ... Ale predtym nemali problem poslat kazdeho normalneho muza do prd..., lebo sa im zdalo, ze nema pre nu dost ... A nieco take, ze dame hlavy a sily dokopy a spolu, to sa dnes uz prilis nenosi. Najlepsie prist na hotove, prepis na mna dve nehnutelnosti a daj mi kreditku. Inak budem dalej cakat na takeho, co to urobi.

@anonym_53b1d0 keď už nič iné by mi nevadilo ale užívať si s niekým v byte kde je kopa cudzích ľudí? Hmmmm. Najväčší problém zavislost na hrách a žiadne súkromie v byte. Tiež mi príde taký že to vzdal a nejak dožijem. Takýto človek čo mu treba robiť terapeuta a všade ho ťahat taha ženy akurát ku dnu. Hlavne mentálne. Zazila som ďakujem robiť chlapovi psychológa fakt nie je nič moc. A vek? Kto ti je starý v 50 ke! By som ťa nakopala. Poznám vyše 80 r chlapa čo ma viac chuti do života ako tento 30 nik. To je také moderné žena ktorá chce aby sa chlap vedel o seba postarať mal nejakú tú energiu a vedel vytvoriť zázemie je pre vás hneď zlatokopka. Nie normálna žena fakt nepotrebuje kreditky. Stačí aby ju chlap vedel prísť zobrať keď niekde uviazne aby ju vedel podporiť a neumrel duševne a nestačilo mu k životu len nemám nedá sa nechcem. Tiež nechápem ako sa 30 r chlap moze nudiť. Môžem mu dať xy nápadov ako tráviť čas len netreba byť lenivý sedieť a hrať sa je najľahšie. Mamičku mu žiadna robiť nebude treba sa rozhýbať a urobiť so seba chlapa

anonym_a77991
Dnes o 19:34

Som slobodna 31 rocna zena, cize v tvojej vekovej kategorii. Byvanie mam vlastne na hypoteku, pracu ktora mi to utiahne a aj to auto, sice 20 rocne ale ucel plni. Jedine co nemam vlastnou zasluhou je vodicak, ktory mi platili este rodicia. No zvysok je len mojou zasluhou. Ked som toto dokazala s obycajnym gymnaziom bez VS a s lavymi rukami ja, zvladnes to aj ty. Rozdiel je asi ten, ze ja som chcela a hladala sposoby.

Moja prva praca bola pri pase, neskor v sklade, ale snazila som sa v praci vzdy naucit najviac ako sa da, zaujimala som sa, a to ma posuvalo vpred, na dalsie pozicie a do dalsich firiem. Ked som nieco nevedela, nasla som si free kurz na Youtube, dohladala som si to atd. Zacinala som v prenajatej izbe, neskor v prenajatej garsonke, a makala som od zaciatku na tom aby som mala plat z ktoreho neskor utiahnem hypoteku. Zohnala som si financneho poradcu ktory pomohol kupit prvy byt. Dofinancovavala som velmi nevyhodnym uverom, ale bola to jedina moznost a bolo to docasne. Prve roky som otacala kazde euro, casto som skoncila par desiatok eur v minuse na ucte. Po rokoch som byt predala a kupila novsi, kedze som sa medzitym vypracovala na poziciu kde mi plat umoznoval lepsie moznosti, a nehnutelnosti uz lacnejsie nikdy nebudu. Auto nove nepotrebujem, staci mi ze ide. Nechcem tu zo seba robit hrdinku, len ti chcem ukazat ze sa to da.

Sama som uz dlho. Z narokov zatial nemam v plane polavit. Nepytam ale viac nez dokazem ponuknut. Nedokazala by som byt vo vztahu s niekym ako sa popisujes ty, ani keby sme si rozumeli. Jednoducho by som sa citila ako chlap, ako tahun. Moj partner by mal byt niekto sikovny, schopny, spolahlivy. Nemusi mat luxusnu vilu ani Porsche v garazi. Dvojizbak a 15 rocny Golf je tiez fajn. Tiez by som si rada vydychla a nasla niekoho s kym pojde zivot lahsie a s usmevom a zalozila si rodinku. Drzim palce, stale mas este cas a dokazes si zivot obratit, staci len chciet, najst motivaciu.

anonym_b65589
Dnes o 19:35

No ono ženy v tvojom veku už rozmýšľajú nad budúcnosťou a keď vidia že neuzivis tu rodinu tak idú o dom ďalej .Posnaž sa proste nájsť niečo lepšie platené a nie vykladať tovar fakt ako študent.Niekto ma možno ukamenuje ale toto je veľmi dôležité pretože zatiaľ čo žena bude s dieťaťom na materskej tak jej muž bude roky vykladať tovar ????a určite sa nemýlim ak poviem že neverím že tam máš minimalku

anonym_ef72f3
Dnes o 20:19
@anonym_a77991

Som slobodna 31 rocna zena, cize v tvojej vekovej kategorii. Byvanie mam vlastne na hypoteku, pracu ktora mi to utiahne a aj to auto, sice 20 rocne ale ucel plni. Jedine co nemam vlastnou zasluhou je vodicak, ktory mi platili este rodicia. No zvysok je len mojou zasluhou. Ked som toto dokazala s obycajnym gymnaziom bez VS a s lavymi rukami ja, zvladnes to aj ty. Rozdiel je asi ten, ze ja som chcela a hladala sposoby.

Moja prva praca bola pri pase, neskor v sklade, ale snazila som sa v praci vzdy naucit najviac ako sa da, zaujimala som sa, a to ma posuvalo vpred, na dalsie pozicie a do dalsich firiem. Ked som nieco nevedela, nasla som si free kurz na Youtube, dohladala som si to atd. Zacinala som v prenajatej izbe, neskor v prenajatej garsonke, a makala som od zaciatku na tom aby som mala plat z ktoreho neskor utiahnem hypoteku. Zohnala som si financneho poradcu ktory pomohol kupit prvy byt. Dofinancovavala som velmi nevyhodnym uverom, ale bola to jedina moznost a bolo to docasne. Prve roky som otacala kazde euro, casto som skoncila par desiatok eur v minuse na ucte. Po rokoch som byt predala a kupila novsi, kedze som sa medzitym vypracovala na poziciu kde mi plat umoznoval lepsie moznosti, a nehnutelnosti uz lacnejsie nikdy nebudu. Auto nove nepotrebujem, staci mi ze ide. Nechcem tu zo seba robit hrdinku, len ti chcem ukazat ze sa to da.

Sama som uz dlho. Z narokov zatial nemam v plane polavit. Nepytam ale viac nez dokazem ponuknut. Nedokazala by som byt vo vztahu s niekym ako sa popisujes ty, ani keby sme si rozumeli. Jednoducho by som sa citila ako chlap, ako tahun. Moj partner by mal byt niekto sikovny, schopny, spolahlivy. Nemusi mat luxusnu vilu ani Porsche v garazi. Dvojizbak a 15 rocny Golf je tiez fajn. Tiez by som si rada vydychla a nasla niekoho s kym pojde zivot lahsie a s usmevom a zalozila si rodinku. Drzim palce, stale mas este cas a dokazes si zivot obratit, staci len chciet, najst motivaciu.

@anonym_a77991 a čo ak bude mať iba jednoizbák - tak to má smolu? 😆 alebo nedajbože bude v prenájme. Alebo čo ak bude mať údajne dvojizbák ale bude to ten moderný štandard že 40 metrov štvorcových a iba jedna izba s posteľou ktorá sa tam sotva zmestí. 😅 Načo vlastne má mať byt keď ho máš ty? Aby si svoj prenajala a nastahovala sa k nemu?

dodosimak
Dnes o 20:43
@anonym_a77991

@anonym_a77991 Čo si presne dokázala tým strádaním? Zadĺžiť sa úžerníckej banke a kúpiť nejaký šrot? To je taká malomešťiackosť...ooooo mám auto, som úspešná 🫣

Strana
z2