icon

Som vo vzťahu s manipulátorom?

23. jún 2025

Ja ani neviem prečo tu píšem.. Možno preto, že sa potrebujem uistiť, že nie som blázon ja..
V úvode chcem napísať, že nie som troll, tento príspevok nie je vymyslený a poprosím všetkých komentujúcich, aby mi nepridávali viac, než mám naložené.
Mám takmer štyridsať, štyri deti a manžela. O 22 rokov staršieho.(sme spolu 21 rokov)
V detstve som bola psychicky i fyzicky týraná vlastnou matkou, otec sa o nás (tiež štyri deti) nezaujímal a aby toho nebolo málo, na základnej ma šikanovali.
Takže "zrelá" osoba na vzťah s manipulátorom.. Teda, to, že je manipulátor si myslím len ja..
Môj manžel je (myslím) závislý na s*xe. Pracuje (ako invalidný dôchodca) keď sa jemu chce, takže vždy keď sa mu nechce je doma. Ja som živnostník, robím bižutériu a teda pracujem doma. On, keď vidí, že (podľa neho) nič nerobím (modelujem, robím prívesky, komunikujem so zákazníkmi prostredníctvom internetu), alebo upratujem, varím, príde ku mne, začne ma chytať za prsia, alebo rozkrok a chce s*x. Proste nezaujíma ho, či mám robotu, či nie. Chce a hotovo. Ak ho odmietnem, je zle. Nebije ma, to nie, ale počúvam reči : už ma neľúbiš, nie je s*x, nie je láska,nerozpráva sa so mnou, nedá mi peniaze (ale nakupovať chodí) - aj mi povie, že keď si nechcem plniť manželské povinnosti, nebude mi dávať peniaze,na čo som si ho brala, keď si nechcem plniť manželské povinnosti, za každú s prepáčením hovadinu- objedná mi kľučku na dvere môjho auta,(on objedná, ja si to zaplatím) chce aby som sa mu "odvďačila". Ak nie, je schopný sa doslova ožrať (nemá problém vypiť liter a pol vína a štvrť či pol litra tvrdého alkoholu), samozrejme kvôli mne, pretože ho odmietam. Nedávno sme prvý krát za tie roky čo sme spolu mali ísť na tri dni mimo Slovenska so známymi, na čo im povedal, že nejdeme, pretože si nezaslúžim. . Vždy (naozaj každý jeden krát) keď je s*x, mu musím urobiť najskôr or*lne, nie do vyvrcholenia, ale musím. S*x máme 2-3x týždenne. Jemu to nestačí, on by chcel vždy keď má chuť (raz - dvakrát denne, alebo obdeň), mne stačí tak raz za týždeň/desať dní - ale kvalitný. Lenže posledné týždne idem s nervami do sprchy a uložiť sa na posteľ, nech si urobí "dobre", len aby som zase nepočúvala tie sprosté reči. Nevadí mu, že som bez emócií, že len ležím a nechám ho, nech si urobí "dobre", že som chladná. Ešte mi povie, že už si to tak neužívam ako kedysi. Ale ako si mám užiť vynútený s*x?
Chcela som odísť. Lenže niektorí priatelia tento náš problém zľahčujú, tak si prídem ako tá divná ja.
Zmenila som psychologičku, ona mi na základe nášho rozhovoru povedala, že môže byť narcista, ale samozrejme netvrdí to, pretože som o ňom rozprávala len ja, ale vraj má znaky narcistickej osobnosti.
Premýšľam nad odchodom, lenže : zo živnosti občas nemám ani minimálku, niekedy sa mi darí inokedy nie, pýtala som sa na meste na sociálne byty, tam bohužiaľ nespĺňam tri mesiace po sebe aspoň minimálnu mzdu a nemá mi kto iný pomôcť..
Začala som si po troške odkladať peniaze, lenže to vidím tak na minimálne 5 rokov kým odídem..

purple_wolf
24. jún 2025

manipulator to nie je ale v poriadku nie je tak isto ... druha vec je ze si odkladas peniaze z prave ktorou kolkokrat nedosiahnes ani na minimalku - co tak najst si normalnu pracu kde budes mat pravidelny prijem a toto robit ako bocak namiesto toho aby si vyplakavala?? ak chces nieco zmenit musis k tomu nieco urobit

dora281
Autor odpoveď zmazal
dora281
Autor odpoveď zmazal
autor
24. jún 2025
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 ďalšia, ktorá nevie čítať s porozumením? Myslíš, že mi je po tvojom komentári lepšie? Ďakujem ti za tvoju empatiu a ak ti môže taká chudera ako ja poradiť, nikdy nedávaj žiadne rady ľuďom, ktorí si v živote prešli peklom. Ani tie dobre mienené!
Napísala som tu celý môj život? Nie, tak prečo ho spochybňuješ? Chcela som len podporu, nežiadam o finančnú pomoc, ani nebudem. Preto som obnovila živnosť. Ale vlastne som chudera, čo iné som mohla čakať..

dora281
Autor odpoveď zmazal
marcellka32
24. jún 2025

Za prvé: prestaň s ním nasilu sexovať, nikdy nemáš mať sex nasilu,nikdy,....si znásilňovana, psychicky ťa depta ale ty s tým musíš seknut, ziadny orál ani nič iné pokiaľ ty sama nechceš...a ty nechceš...no ale v ďalšom príspevku ho oslovujes drahý....120 kíl nie je problém zmeniť aspoň na 90 kíl, začni od seba...nevazis si samu seba

dora281
Autor odpoveď zmazal
andrea2667
24. jún 2025

Najprv potrebuješ psychiatra. Ale takého, čo ťa bude počúvať, nielen predpisovať lieky. Ak to sama nezvládneš, požiadaj niekoho známeho nech ťa objedná. V druhom kroku potrebuješ psychológa. Kým sa tak stane, doporučujem edukačné videá na YouTube od výbornej psychologičky Antonie Morgan. Robí aj individuálne sedenia online. Verím, že následne získaš sebavedomie a opustíš slizkého starého *uja. Ak si veriaca, pros Boha o pomoc. Ja sa určite za teba pomodlím. 🫂

autor
24. jún 2025

Mrzí ma, že sú medzi nami ľuďmi aj takíto.. Vážne.
Ja chápem, že v dnešnej dobe sa takmer nikomu nedá veriť, ale robiť si "prču" z človeka, ktorý je na tom tak, ako je... Gratulujem, že deptáte (poniektorí) ľudí, ktorí potrebujú povzbudenie a pomoc (nie finančnú).. A chytáte sa každej smietky, ktorú by ste spochybnili. Nejdem sa obraňovať, pretože tu nechcem písať celý môj životný príbeh a viem, že nech napíšem hocičo vždy sa nájde niekto, kto to spochybní (niečo podobné mám doma),tak chcem poďakovať všetkým, ktorí sa ma snažili pochopiť a pomôcť svojou radou..
Pekný deň.

marcellka32
24. jún 2025
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 mne je to ľúto, že žena si uvedomuje, že je zle, ale nevie si sama poradiť ...je veľmi veľa žien psychicky, ekonomicky týraných, ....táto žena je psychicky, fyzicky aj ekonomicky týraná....

david3311
24. jún 2025

Bud rada,ze vubec chce sex stebu

andrea2667
24. jún 2025
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 Nahlásila som ťa, tak sa nečuduj že ťa zmažú, ty bezcharakterný netvor.

andrea2667
24. jún 2025
@david3311

Bud rada,ze vubec chce sex stebu

@david3311 Aj teba nahlasujem.

orisker
24. jún 2025

Čože...?

Odhadmo 62-ročný?
Invalidný dôchodca?
Ťažko fyzicky pracujúci pri zatepľovaní, na stavbách apod.?
Schopný vypiť poldruha litra vína/pol litra destilátu?
Sexuálne aktívny tak nejako "na etapy?"
A v tých etapách chce sex dvakrát denne alebo aspoň obdeň?

Prosím Ťa, opýtaj sa ho čo berie a napíš mi do súkromnej správy.
🙂

br4n
24. jún 2025
@andrea2667

@david3311 Aj teba nahlasujem.

@andrea2667 teba kto nahlási, že nahlasuješ?

dora281
Autor odpoveď zmazal
dora281
Autor odpoveď zmazal
cacianka
24. jún 2025
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 ty máš empatie a rozumu na rozdávanie 🤦 uľavilo sa ti keď si si kopla ?! Chudera si ty a úbohá

zazka666
24. jún 2025

Ty nie si s manipulátorom, ty si s hovadom najvyššieho rangu. Si sexuálne zneužívaná, ekonomicky aj psychicky týraná. Robíš zadarmo domácie práce a staráš sa o deti a on ťa ešte núti, aby si mu bola vďačná za tú almužnu , čo donesie. To by chcelo poradňu a ty by si si mala nájsť prácu mimo dom, aby si bola viac chránená.

cacianka
24. jún 2025

Nakopili sa všetky traumy z detstva a mladosti, tie si potrebuješ riešiť a liečiť s odborníkmi.
Vykašli sa na tie uboziacky čo sa tu vyvrsujú, honkaju si svoje ego , sú to chrapunske neempaticke stvory, kašli na ne.
Po opise ti ja verím, nemám čo stratiť, lebo poznala som podobného debila..starý chruno, čo týral svoje ženy - áno mal ich dokonca viac, a hnusne sexuálne aj fyzicky, ešte aj ako ležiak bol schopný bit ženu, lebo bola ako sfanatizovana, zmanipulovaná, nepoznala nič lepšie, tajila to. Až raz to niekto prelomil, dokonca bol o tom obsiahly článok s fotkou v novinách.
Po prečítaní tvojho príbehu mám chuť zvolať trestnú výpravu z mk a tvojmu mužovi rozbiť vajcia a zavesiť ho do prievanu (obrazne). Je to jeden zakomplexovaný chudák, vŕši sa na tebe, lebo cíti že si slabá. Prosím ťa, vyhľadaj adresnejsiu odbornú pomoc, nedovol tomu hovedu aby takto s tebou jednal, ty naozaj nemusíš " držať " lebo on má chuť. Ty ju nemáš a hotovo. Je to trestný čin a kľudne by si ho mohla udať, a šiel by do basy. A k tomu ekonomické týranie, aj to je pritazujuca okolnost.
Výdrž v nejakej práci, ty nie si dokonalá tak ako ani my ostatné ženy, máš čas sa zaučiť, niekto mesiac, niekto niekde pol roka - rok, tak sa nedaj zlomiť. Veď ty si jedna rozumná šikovná a mladá žena, máš na to aby si zvládla viac ako si myslíš. Buduj si sebadôveru aspoň o omrvinkach, skús poprosiť o pomoc aj staršie deti , veď im musí byť jasné že to doma neklape a mali by ti pomôcť . Snáď nenechajú mamu v problémoch. Že si tučná ? No a , aj ja som a som tu. Stará tučná žena, ale nevzdávam sa a bojujem. Za seba. Ty máš aj pre koho, deti, mladšie deti.
Skúšaj a verím ti že sa pohneš a bude ti lepšie 🍀🍀🍀

cacianka
24. jún 2025

PS. Poštárky nechodia na poschodia, môžu iba po bránu a zásielky vhodia do schránky, prípadne zazvonila na domofon, ak nie je doma, nechajú na pošte.
Mmch. Ja by som tomu chlapovi 3x denne naliala do jedla/ pitia gutalax 😇

dora281
Autor odpoveď zmazal
cacianka
24. jún 2025
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 tvoj problém. Pravidelnou chôdzou dosiahne kondíciu a aj schudne. A hlavne si zarobí a bude mať solídnu prácu, stabilný príjem.
Ale ty sa netráp, neveríš , tak načo tu obsenduješ ?

andrea2667
24. jún 2025
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 tak sorry, ale autorka sa úprimne zdôverila, je týraná, zneužívaná, depresívna, má samovražedné pokusy, pravdepodobne komplexný posttraumatický syndróm... A namiesto podpory sa nájde blb, ktorý jej ide nakladať a ponižovať? Jasné že nahlasujem. A áno, na svine som zlá.

dora281
Autor odpoveď zmazal
moonlight1210
24. jún 2025

"A to si xy krát poviem, neukazuj mu, že plačeš, jeho to teší... "

Toto je dalsia chyba. Ty nemas s nim bojovat. Na to nemas (teraz). Automaticky prehras.

Ty sa mas naucit stat za svojimi pocitmi.
Ty sa mas naucit chapat, ze mas pravo, ze ich citis. Prave take, ake su.

Nesmies na ne hladiet ako na (jeho) vyhru a (svoju) prehru. O tom tie pocity nie su.

Pokojne sa rozplac. Ale nemas sa preco citit porazena.

Jasne, mas sa postupne naucit citit silnejsia. Nemas sa v tych pocitoch utapat navzdy. To by bola chyba.
Ale neda sa byt silnejsia, ak neprijmes sama seba. So svojimi chybami. Ze si neuvedomis, ze si sice chybna, ale to je ok (lebo kto nie sme).
Az ked sa prestanes bat svojich chyb (prijmes ich), zacnes citit silu ich menit, napravat, zbavovat sa ich.

Ako ked sa ucis na bicykli.
Miesto hanby, ze ti to nejde hned a strapnujes sa pred ludmi, si musis uvedomit: Ok, mam strach, ze padnem, neverim si, som nemotorna, nemozna a smiesna. Je to tak, taka som. No a co. Ved je to vlastne smiesne, ako mi to nejde. Je to zabavne. Vtipne.
A jednoducho svoje chyby prijmes a zacnes sa na nich bavit.
To ta zbavi stresu, krcovitosti, a strachu z toho, aku hanbu budes mat pred druhymi.
A zrazu sa budes pustat do pokusov s coraz vacsou chutou, odvahou, prestanes sa bat riskovat, lebo - co sa vlastne stane, ak zas po par metroch musis zoskocit, lebo sa ti nedari? Nic. Zasmejes sa a ides skusat dalej.
Raz sa na tom bicykli nakoniec odvezies. A koho si myslis, ze potom bude zaujimat, ze si sa to ucila dlhsie nez ostatni? Nikoho. Prave preto nema nezmysel sa tym trapit.

Takze kludne pred nim plac. Neries, ze on citi daku vyhru.
Ty sa totiz ucis prijimat seba a to on netusi.
On sa falosne bavi na svojej "vyhre" a vobec nevie, ze mu pred ocami pomalicky rastie zena, ktora prestava bat byt sama sebou. Tak nech si "vyhru" uziva, kym moze.

autor
24. jún 2025
@zazka666

Ty nie si s manipulátorom, ty si s hovadom najvyššieho rangu. Si sexuálne zneužívaná, ekonomicky aj psychicky týraná. Robíš zadarmo domácie práce a staráš sa o deti a on ťa ešte núti, aby si mu bola vďačná za tú almužnu , čo donesie. To by chcelo poradňu a ty by si si mala nájsť prácu mimo dom, aby si bola viac chránená.

@cacianka tvoj komentár mi vlial do duše pocit, že naozaj je na svete niekto, kto sa dokáže vžiť do ťažšieho osudu druhých, a ja som ti za tvoje slová vďačná. 🙏🏼
Roky som žila v tom, že naozaj ja som tá "divná", až v skupine Nikdy viac mi otvorili oči.. Odvtedy som si našla psychologičku a odkladám si každé euro, ktoré zarobím a nepotrebujem ho nutne minúť. Verím, že sa mi raz podarí odísť a začať žiť.
Všetko dobré ti v živote prajem.
Ako poštová doručovateľka som mala rajón iba s domami, bez bytoviek a aj so svojou vysokou váhou som to s kolegyňou ktorá ma zaúčala zvládla do jednej poobedia.
PS: My schudnúť môžeme, ale niekomu empatiu a rozum nikto nedá 😉

@moonlight1210 ďakujem aj tebe. Pomaly sa mi otvárwjú oči to je fakt. Utiekla som z domu kde som zažívala peklo do náručia muža, ktorý mi spočiatku splnil čo mi na očiach videl. Kým ma nezískal.. Ale bolo mi dobre, nikto ma nebil a to, že náš vzťah nebol v poriadku som si začala uvedomovať až pár mesiacov dozadu, keď som narazila na vyššie v komentári spomenutú skupinu.
@zazka666 aj tebe ďakujem za tvoje slová. Ja verím, že uvedomenie si, že tento vzťah nie je to, čo má byť medzi párom je prvý krok k "slobode".
Dámy, krásny, pokojný a čo možno najviac pohodový život vám prajem.
Viac už nebudem reagovať, pretože neviem ako reagovať na debilov a zbytočne ma to vyvádza z rovnováhy.

zazka666
24. jún 2025
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 ty si strašný chudák

aandrea9
24. jún 2025
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 ty tu co riešiš?

zazka666
24. jún 2025

Nezaoberaj sa ním. Je to totálny chudák.