Ako spoznáme troll tému na MK?
Ako spoznáme troll tému na MK?
Tento názov mi určite AI zmení na Ako efektívne spoznáme trolla na Modrom koníku.
V každom prípade, čo je pre vás a čo nie je trollovanie?
Podľa čoho identifikujete, že toto je troll téma? Je to niečo na rozdúchanie vášní? Je to vymyslená téma, nafúknutá téma, niečo na veľmi citlivú tému?
Som aj ja troll, tým, že sa pýtam a že ma to zaujíma?
aj tak máš zlý nadpis.malo by to byť:Ako spoznám .....
Lebo súčasný názov evokuje,že bude nasledovať návod,ako sa to dá spoznať.
Trolovala som?
Ja niekedy mam pocit, ze niekto upravi fakty, aby necelil kritike a potom uz to ani nedava zmysel. Ze mysli to vazne, ale mozno trochu to aj inak vnima sam a len aby dostal odpoved, aku si praje. Uplne len tak zo srandy neviem, lebo ludia rozoberaju vselico. Ja si nieco necham pre seba, co neznamena, ze je divne, ak mi to napadne, cize je mi to jedno, ak to niekto vytiahne.
@anonym_autor napríklad tema- nie som spokojná s nevestou - je krásny príklad trollingu 😂😂😂
A pýta sa to anonym, to je perfektné 😀
@ratira no co si myslela, ze napisem ze Peter Novak sa pyta?
Ked tam popise kontroverzne veci a je vidiet, ze ich nepise preto, ze ich tak realne citi.
Je to take vykalkulovane a miestami to ide nelogicky proti emocionalnej konzistencii (teda to ide uplne mimo misu emocii, ktore ta osoba predstiera, ze citi. Proste napise vec, ktoru by osoba s danym emocionalnym nastavenim nikdy nepovedala. Alebo by ju povedala uplne inak.).
Len zhrna na kopu klasicke kontroverzne emocionalne haciky, aby sa ludia chytili.
Ak je niekto presvedceny o svojej pravde, napise kludne taky a onaky problem, ale opise ho uplne inak. Aj reaguje inak.
Ked vidim taku diskusiu, casto ju rovno zatvorim a uz sa k nej nevratim. Aj ked vidim, ze zbiera prispevky na dvadsat stran, lebo ludia sa na tie haciky chytaju.
Casto je to okato pisane na principe:
Podhodim vam nezmyselnu nepravdu a viem, ze vas to vyburcuje mi dokazovat, ze sa mylim, alebo ze ste moralnejsi/mudrejsi/rozhladenejsi/prezieravejsi/(dopln si co chces) nez ja.
A funguje to.
Za trollovacie témy pokladám tie, ktoré sa okato snažia vzbudiť u čitateľov "sväté rozhorčenie" (trebárs témy o svokrách), taktiež naivno - sexuálne provokácie.
Ich hlavným znakom je to, že už v úvode textu je "škrtátko", ktoré má rozpáliť vášne a naštartovať reakcie aj tých, ktorí by inak neprispeli.
Mne ako trollovanie pripadá xy výlevov o tom, ako je žena sama, deti nechce, kompromisy nepripadajú do úvahy a čaká na dokonalého, kým nespadne z neba. V poslednej dobe bolo viacero takýchto debát.
Mne príde ako trollovacia téma - ocikané testy a vyvolávanie ducha.
Mne ako trollovanie pripadá xy výlevov o tom, ako je žena sama, deti nechce, kompromisy nepripadajú do úvahy a čaká na dokonalého, kým nespadne z neba. V poslednej dobe bolo viacero takýchto debát.
@elz1920 len či to skôr nie je trend, súčasná a budúca realita. Nielen u žien.
Za mna je troll ten, co chce nasrat najviac ludi, cize tema ze zenska spava s nasimi muzmi, vsetky temy na rozduchanie vasni, kde sa ten clovek vyziva v hadani sa s ostatnymi, potom deti s ocividne vymyslenymi temami ... Proste vsade, kde je jasne, ze clovek sa hra na nieco, co nie je alebo kde sa zabava na tom, ze niekoho nastval.
Troll pridava naschval provokativne, nepravidive alebo urazlive diskusie ktorych cielom je najma rozprudenie vasni alebo hadok.
Tak napríklad ja považujem za trolla aj nepodarka so všetkými jeho témami.
Ked tam popise kontroverzne veci a je vidiet, ze ich nepise preto, ze ich tak realne citi.
Je to take vykalkulovane a miestami to ide nelogicky proti emocionalnej konzistencii (teda to ide uplne mimo misu emocii, ktore ta osoba predstiera, ze citi. Proste napise vec, ktoru by osoba s danym emocionalnym nastavenim nikdy nepovedala. Alebo by ju povedala uplne inak.).
Len zhrna na kopu klasicke kontroverzne emocionalne haciky, aby sa ludia chytili.
Ak je niekto presvedceny o svojej pravde, napise kludne taky a onaky problem, ale opise ho uplne inak. Aj reaguje inak.
Ked vidim taku diskusiu, casto ju rovno zatvorim a uz sa k nej nevratim. Aj ked vidim, ze zbiera prispevky na dvadsat stran, lebo ludia sa na tie haciky chytaju.
Casto je to okato pisane na principe:
Podhodim vam nezmyselnu nepravdu a viem, ze vas to vyburcuje mi dokazovat, ze sa mylim, alebo ze ste moralnejsi/mudrejsi/rozhladenejsi/prezieravejsi/(dopln si co chces) nez ja.
A funguje to.
@moonlight1210 poprípade preháňa až do absurdná viď už spomínaná téma. Je hneď vidno že je to len na ruzduchanie vášni.
pre mňa je trolovanie aj toto,keď stále pridáva nejaké nové akože informácie a komentáre a umelo živí tému
https://www.modrykonik.sk/forum/starostlivost-o-dieta/ako-riesit-obuv-pre-deti-partnera/?page=5#post-90437718
toto tiež považujem za trolovanie
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/s-vnukom-travim-malo-casu-co-s-tym/?page=3#post-90437837
potom tie témy,že syn vždy oští dosku,pozerá sa ana utorku,keď sedí na záchode a tretia téma od nej/neho bola,ako jej natieral chrbát opaľovacím krémom.Čistý výmysel s jasným zámerom.
trolovacia téma je aj každá od nepodarka a stelyho,lebo tí dvaja majú diagnózy,absolútne nemajú sebareflexiu,neradia sa radami,ktoré dostanú a riešia doslova somariny.
Ďalej Habsburgovci a anglická kráľovská rodina,krokodíly na Slovensku a kopa ďalších....
No ja neviem, ja som tu raz pridala temu co bola skutocna a bola som oznacena za trolla. Pritom vsetko bola pravda co som pisala. Obdivujem ludi, co sa tym aj zaoberaju, ktora diskusia je troll a ktora nie. Ja vacsinou napisem k nejakej teme nieco, ak k tomu mam co povedat, ostatne temy ku ktorym nemam co povedat vobec neriesim, ani z pohladu toho, ci je to skutocna diskusia alebo vymyslena.
No ja neviem, ja som tu raz pridala temu co bola skutocna a bola som oznacena za trolla. Pritom vsetko bola pravda co som pisala. Obdivujem ludi, co sa tym aj zaoberaju, ktora diskusia je troll a ktora nie. Ja vacsinou napisem k nejakej teme nieco, ak k tomu mam co povedat, ostatne temy ku ktorym nemam co povedat vobec neriesim, ani z pohladu toho, ci je to skutocna diskusia alebo vymyslena.
@anonym_f1093a asi to bolo také neuveriteľné 😒
@anonym_f1093a Tiež som sem za celé pôsobenie pridala tak tri témy. A u všetkých troch som miesto rád len čítala, že som troll a podobne. Ja sa aj divím, že to niekoho baví. Tak, keď si myslím, že je téma falošná, idem z nej preč. A nie, že tristo raz napíšem TROLL.
Pre mna sú trollie témy tie o hľadaní muža, ktoré pridávajú dookola jedna, max. dve ženy. Proste napíše stará dievka, po 40,, presvedčená o svojej dokonalosti, vraj úspešná, no nikoho nemá, ani rodinu ani priateľov, všetci jej umreli, chce vraj vzťah, ale vlastne len taký občasný, sama nevie, čo chce, vlastne ani nevie, co vzťah znamená. Všetci muži sa jej zdajú divní, je podozrievavá, stále všetko rieši, analyzuje, hľadá chyby. Každý mesiac píše dookola to isté už roky a stále je bez vzťahu. Kvituje len príspevky , kde jej ženy lichotia a nadávajú na mužov. Ale u tej autorky/autoriek skôr tuším nejakú duševnú poruchu.
@anonym_f1093a asi to bolo také neuveriteľné 😒
@biba_18 no ano, na dnesnu dobu a dobou vyzadujuce esteticke upravy tela to bolo neuveritelne.
Mne je tema podozriva ked postupne zacne bobtnat to co este viac viri vasne a hlavne pridavaju sa dovody pre ktore neexistuje nijake rozumne riesenie problemu.
Bud sa necha vymriet cela rodina okrem zakladatela alebo mu pribudaju choroby a neprekonatelne prekazky, psychika vsetkych ludi v okoli je totalne nerusena a zakladatel je obklopeny toxickymi a manipulativnymi jedincami, byva niekde kde ho ani google nenajde nieto este aby tam cesta bola, manzelia su zamienani s priatelmi, vekovo laviruju podla potreby, kludne 20 rocny vztah pri veku 30r., meni sa vek a pocet deti.... je toho viac kde mi blikne kontrolka 😉
"Nechcem deti, som absolutne spokojna a mam super zivot ale okolie to riesi.'
Cize taka som spokojna ze zalozim temu na materskom fore o tom ze deti nechcem a nepotrebujem a som stastna.
No ha ha.
A dalsie potraty. To je 100percentna istota ze sa debata rozbehne dvojakym smerom a bude to burlive.
pre mňa je trolovanie aj toto,keď stále pridáva nejaké nové akože informácie a komentáre a umelo živí tému
potom tie témy,že syn vždy oští dosku,pozerá sa ana utorku,keď sedí na záchode a tretia téma od nej/neho bola,ako jej natieral chrbát opaľovacím krémom.Čistý výmysel s jasným zámerom.
trolovacia téma je aj každá od nepodarka a stelyho,lebo tí dvaja majú diagnózy,absolútne nemajú sebareflexiu,neradia sa radami,ktoré dostanú a riešia doslova somariny.
Ďalej Habsburgovci a anglická kráľovská rodina,krokodíly na Slovensku a kopa ďalších....
@rozculena presne. Postupné pridávanie nových informácii. Buď aby to postupne eskalovalo alebo po 10 stranách diskusie napíše vážny detail ktorý zmení celý rozmer diskusie. Také témy typu svokra sa mi montuje do všetkého, 10 strán pridávania ďalších a ďalších vecí čo si svokra dovolila, vedie sa vášnivá diskusia a potom sa zázračne odhalí detail typu, že bývajú u svokrovcov v jednej izbe, svokrovci sa starajú o deti a finančne pomáhajú rodine.
Keď je niečo až príliš zaujímavá a dlhá dráma podobná telenovele. Skutočný život je viac nudný 😂
@rozculena tak pozor moja mila, kralovska rodina nie je ziadna trollovacia tema. Keby si tam nenadavala, mohla tam byt velmi pekna diskusia
@anonym_f1093a ptesne tak, ja som sa chcela porozpravat o kralovskej rodine s vyslovene tam kazili diskusiu

to sa pyta niekto, aby mohol dalej trollovat?