Som ženatý a mám mladšiu priateľku: Čo ďalej?
Našiel som o 10 rokov mladšiu priateľku, ja som ešte ženatý ale zvažujem rozvod. Dve deti a manželka neprístupná. S touto žienkou si veľmi rozumieme, je to vzájomne. Chcem s ňou žiť a zdieľať všetko krásne. Ako neublížil manželke? Myslím že sama vie že to už dlhodobo nie je v poriadku v našom vzťahu.
@maminkadeticiek drsné,ale úprimné 🤭👍
@maminkadeticiek Takže radšej zostať vo vzťahu len, aby neplatil alimenty a nebehal po súdoch? 🤣🤣🤣 na tom stojí šťastie človeka áno? No paráda.
@maminkadeticiek môj muž odišiel pri rozvode len s oblečením,platíme výživné na dve detí a povedal,že to je o moc lepšie ako to manzelstvo
@maminkadeticiek a co by si mu teda radila? Ostat so zenou a zmierit sa s tym, ze sex sa pre neho skoncil alebo zene zahybat? Alebo co ti este napada?
@mandzula Myslim si ze jeho zena ma dovod.Ked nan pride,moze ho riesit.
@earlgrey A zazil/a si to?Rozvod?Manzelstvo je vztah,v ktorom sa manzelia 100 krat odlubia,100 krat zalubia,z casu na cas sa idu pozabijat,potom sa lubia,taky je zivot.Ziadne manzelstvo je je od zaciatku do konca prechadzka ruzovou zahradou.Takze ano,odporucila by som mu vydrzat,vzhladom na to,ze viem,co ho caka.
@maminkadeticiek evidentne to vsak zena riesit nechce, nehovoriac o tom, ze urcite veci su nezvratne, nenaplnenym vztahom potom trpia vsetci vratane deti.
@minenkak Ak sa vsetleho bez reptania vzdal,a ma na to financie,tak tomu verim.
@earlgrey Znova sa spytam.Zazila si ty alebo niekto z tvojich najblizsich rozvod od A po Z?Ak nie,nevies o com hovoris.1000 krat lepsia je partnerska poradna a investovat cas do zlepsenia vztahu.Tu nie je nasilie,alkohol,zavislosti,iba nezaujem o sex.Je to riesitelne.
@maminkadeticiek Rozvod som nezažila, lebo som nebola vydatá...ale áno, vzala som dcéru a odišla...bez ničoho...len s kabelkou, 5ks plienok pre dcéru do lietadla a na cestu na Slovensko...a nechala úplne všetko v zahraničí...všetky moje osobné veci, všetky veci mojej dcéry, všetko, do čoho som investovala počas dlhých rokoch, byt, podnikanie...a odišla len tak s kabelkou a s dieťaťom 😉 netrebalo mi to..načo..pre mňa bolo dôležitejšie to, že som bola spokojná a šťastná....čo tam po materiálnych veciach, tie vždy boli a budú...a áno, aj súdmi som si prešla o výživné a starostlivosť o dieťa a nezabilo ma to...
@maminkadeticiek a áno, v našej rodine sa rozvádza ako na bežiacom páse 😄 takže viem o čom to je, ale priorita v živote je šťastie a pohoda...a nie blbé peniaze a materiálne veci...
jednoduché riešenie úprimnosť už máš milenku už s ňou plánuješ a v predstavách si, si zaľubený po uši a snažíš sa ospravedlniť že nie si zo ženou šťastný preto si to spravil, ako zvieratko, je to rozhodnutie kebyže sa ti to nezapáčilo alebo nevyšlo tak máš ešte ženu nie? úbohé ...
už ubližuješ všetkým okolo a hlavne sebe, ak by si bol presvedčený že chceš milenku tak tu nevypisujes, a si snou, sám vieš že zalúbenie a realny život je o niečom inom
a ano hrozne to bolí ked ti niekdo za chrbtom robí toto lebo je zbabelec a nevie ukončiť vzťah
ublížiš sebe detom žene a milenke
aj tvojej žene chýba sex neha intimita zaľubenosť vtedy všetko vidíme ružovo ...
povedz jej pravdu zasluži si ju nemyslíš?
ako by si sa cítil ty keby že je to naopak?
a skutočne ste boli na tej večery a drinku ? Dostávala od teba len niečo k sviatku , len tu čokoládu ? Ako si s ňou trávil čas počas bežného dňa?
Ak ju skutočne nemiluješ ( je si myslím že to úplne nie je tak ) , tak si ju zajtra posaď , povzd jej že ju nemiluješ , že máš niekoho iného , pobaľ si veci a odíď. Podaj žiadosť o rozvod a teda ži s inou ženou . Jednoduché riešenie.
Pre pána.8strnanovu diskusiu sa mi nechce čítať.
Neviem ,či to tu odznelo.
@autor hypotetická otázka -myslis si,že keď ostanes s milenkou,bude ta priťahovať časom rovnako ako doteraz?
Opäť príde k tomu,že ti bude prať trenky,mozno ak ju nabuchas ,opat deti...rovnaký scenár
Stratis pozíciu a chuť dobývať
Opäť budeš hľadát niekde náhradu?( Ak to teda vekovo by si zvládal,neviem koľko máš rokov)
Viem,že muži potrebujú dobývať, páči sa im predstava toho pekného ....
Keď si prisahal "v šťastí a v nešťastí" ,to nešťastie si prepocul?
Ja chápem,keď sú vzťahy s násilníkmi,fetakmi, alkoholikmi,týraním,atď,keď je vo vzťahu ponižovanie, urážky,vydieranie,že vtedy zachranovat niečo je choré ...
Ale do prčic,
Na čo muži uzatvárate manzelstva?keď neviete dodržať slovo ...
@maminkadeticiek samozrejme že nevie , lebo po tom ani nepátral . Proste s ním nespí , bodka , uzavreté .
@maminkadeticiek povedal,že keby aj žrať nemal ale,že radšej rozvedený a bez ničoho ako ženatý s prvou ženou
Keď k nej už noc necítiš a nechceš s ňou žiť, tak jej to povedz a rozved sa s ňou. Načo ju zbytočne trápiť a tým aj seba? Ci je to pohodlne a tebe sa nechce riešiť všetky záležitosti okolo toho? Nuž keď ste sa vedeli vziať, tak zvládneš riešiť aj rozvod, hlavne ju zbytočne netahaj za nos.
Prepacte baby, ale tu sa spytujete autora, ci bol na veceri na drinku .... s manzelkou. Minule sme tu mali skvelu manzelku, ktorej manzel pripravil prekvapenie, dieta zobral k svokre, pripravil veceru a ona odisla s kamaratkou na vino.
Ano, su zeny, ktorym sa vyhoviet neda. Aj ja mam zopar kamaratok, ktore od dobroty uz nevedia, co maju vytknut svojmu muzovi.
Kazdej z Vas prajem mojho ex, ktory drogoval, potom mal depressie, pil na antidepresiva, potom znova drogoval....
Moj ex zarabal 3x tolko ako ja v zahranici, od vacsiny som pocuvala, ze ...vsak dobre zaraba, co bude ak sa rozvedies.
Ten klud, ktory mam je na nezaplatenie! Tvoje stastie je na nezaplatenie, mas len 1 zivot.
Mala som zdravotne problemy, aj tie prajem kazdej z Vas, ktora nema v hlave poriadok. To Vam precisti hlavu a urci priority!
@subartic reagujem na to, co pises earlgrey, pretoze nikde nevidim stahovanie sa nikoho pod most. Nie kazdy rozvod/rozchod tak konci, ludia sa vedia aj normalne dohodnut. Napriklad u nas to tak bolo. A u mna teda pokoj nastal a bola som ja ten frajer, co sekol s nefunkcnym vztahom. Nebudem predsa trpiet niekde, kde to proste nedavalo zmysel.
@mandzula ja som reagovala na to že odišla na Slovenso s dieťaťom a 5 ks plienkami , že tam všetko nechala. Ale neodišla pod most , mala tu nejaké zázemie išla. To bolo na to , ako zvládla rozchod . A rozvod a rozchod je niečo diametrálne iné. Ja mám za sebou rozvod s kľudným podelením sa majetku , ktorý zostal celý mne. Môj muž sa zbalil a na viac ako rok odišiel , liečiť sa . Vrátil sa , prijala som ho a žijeme spolu . Lenže my sme to riešili , on sa nenormálne snažil a snaží .
Konkrétne tento muž má kam odísť. Otázne je či tá druhá strana aj chce aby sa nasťahoval , aby tam žil alebo je on len na spestrenie dlhých chvíľ.
@mandzula no nemá . Nemá osobnú skúsenosť čo je to bitka o majetok , nemá osobnú skúsenosť čo je to bitka komu zveria deti atď. Ja som sa vyhla všetkému , ale vidím ako sa dokážu celé roky ľudia súdiť o majetky , kde často vstupujú do toho už aj druhí partneri. Rozvodom často peklo ešte len začne, stačí ak je jedna strana primitívnejšia.

Ty si hotovy rytier na bielom koni pocuvaj 😁.Uz len prist na to,kde udelali soudruzi z NDR chybu,ked s tebou prestala spavat.Ale drz si palce.Alimenty na 2 deti,k tomu rozvod,k tomu sudne delenie majetku (toto je faaakt specialitka ktora ta pripravi o vlasy),k tomu financovat dalsie deti a nove byvanie.Poviem ti tak,ver mi,keby si vedel, co ta caka,urcite by si ostal so zenou.Uvidis sam.Laska sa precenuje.Doteraz urcite nevies preco ta zena nechce.