Som ženatý a mám mladšiu priateľku: Čo ďalej?
Našiel som o 10 rokov mladšiu priateľku, ja som ešte ženatý ale zvažujem rozvod. Dve deti a manželka neprístupná. S touto žienkou si veľmi rozumieme, je to vzájomne. Chcem s ňou žiť a zdieľať všetko krásne. Ako neublížil manželke? Myslím že sama vie že to už dlhodobo nie je v poriadku v našom vzťahu.
@mandzula ale nech sa vyjadruje , veď je to jej právo . Nemá odžitý boj o majetok , ani ja ho nemám , nemá odžitý samotný rozvod , keď tam stojíš ako taká " pičuliena " a jedna alebo druhá strana vyťahuje špinu , nie môj prípad " , žiadne vláčenie sa po psychologoch , sociálka , naschvály. Verejne rozoberáš svoj vzťah minimálne pred ďalšími dvoma ľuďmi .
Keby môj muž bol primitívny , tak ver tomu že sa vzájomne zničíme .
@subartic No to, čo som mala na Slovensku je moje. Ale zázemie som mala za 15 rokov vybudované v zahraničí a odišla som...kašlala som úplne na všetko...a šikovný človek sa zariadí a nebude v nefunkčnom vzťahu len kvôli financiám a majetkom...to my za moje šťastie nestalo. Áno. Byt som mala a aj našetrené ale väzby aj citové, aj pracovné som mala v zahraničí. A myslím, že muži sú na tom oveľa lepšie...tým nezostanú deti na krku, takže ako muž by som s radosťou platila alimenty, aj vzdala sa domova a išla do podnájmu...len aby som bola šťastná...a nežila vo vzťahu, kde to nefunguje...
Super chlap čo nemá ani jednu chybu má hroznú ženu, tyranku ale nechce tej tyranke ublížiť, tak sa tajne stretáva s inou zenou 🥱
Netvrdím, že také nie sú, ale čo poznám ženy v mojom okolí, najmä kamošky, ak sa objavil podobný problém na ich strane, vždy to malo dôvod a zvyčajne rovnaký vzorec: narodenie dieťaťa, všetka starostlivosť na nej, často popri tom aj v práci už pri malom bábätku a chlap sa správa akoby nič. Však to libido musí zákonite klesať u takejto ženy. Väčšina manželstiev, ktoré poznám, funguje na tom principe, že obidvaja rodičia pracujú, ale ak dieťa ochorie, OČR berie primárne žena. U nás sa to berie tak automaticky, že sám manželov zamestnávateľ to ani nepripúšťa, že by išiel na OČR on, ak má ženu. A to mám náročnejšie a zodpovednejšie zamestnanie ako muž. Ak volajú zo škôlky, najprv zvoní mobil matke. Je tomu milión tém na pracovný čas, aby sa stihli aj škôlky, školy a deti, a vždy to rieši žena. Sama vidím v mojom okolí, a často žiaľ aj u nás doma, to nie je normálne, aby jedna žena popri práci riešila krúžky, známky, karneval, akcie v škôlke a v škole, odpisovanie učiteľkám, stráženie detí počas prázdnin, termíny u lekára, zháňala nábytok do bytu, opravára na X veci, naháňala termíny v práci aj doma od dovolenky, poistiek, hypo, úhrady šekov, uplynutia STK, a spol. Keď si dievča na všetko, do toho aj mama, upratovačka, gazdiná, často nemáš na seba čas, koníčky sú vlastne čo?, tak jasne, že budeš po čase vyfľusnuta, neatraktívna, unavená, nevyspata a možno aj pi*a. Teba sa nikto nepýta, čo chceš, ty sa musíš zmeniť a prispôsobiť, lebo sa zmenili okolnosti, a berieš to ako normálnu súčasť života, ty sa proste ZMENÍŠ, lebo musíš, a chlap sa nezmení, a nechápe, že žena sa zmenila.
Ja neviem, kde sú všetci tí starostliví a starajúci sa chlapi, o ktorých sa píše. Áno, sú výnimky, poznám aj takých, ale naozaj je väčšina z pozorovania môjho okolia presne taká, ako som popísala vyššie.
@earlgrey pre muža je to často donesenie čokolády na narodeniny , ale počas roka takmer nič , ako napríklad autor , alebo že vezmú deti nech žena má priestor. Lenže tá žena prioritne stojí o čas s mužom, o večery pri víne , o riešení problémov. O to aby ju pohladkal po vlasoch pritúlil si ju bez toho aby jej omakával prsia a pchal ruku medzi nohy.
Ja si pamätám na môjho suseda ešte z mesta, od ktorého odišla žena s deťmi . Bol z toho totálne vyšokovaný , hotový . Jeho opakujúci argument bol ale však som peniaze nosil , deti som vozil na tréningy, trávu som okolo domu kosil . Vtedy som sa ho opýtala, Juraj kedy si povedal svoje žene že ju miluješ, kedy si ju skutočne počúval čo ti hovorí , kedy si bral jej výčitky a hrozby vážne ? Kedy si ju zobral niekde na večeru , do kina len tak sa prejsť. A ten chmuľo mi povedal že ale veď nemáme 20 ? Žena sa k nemu už nevrátila , hoci on chcel , ale nebol ochotný investovať do toho viac . Niektorí muži by sa nemali ženiť a plodit deti
Takze doma varis, peries, upratujes o deti sa staras a samozrejme chodis do prace a este stihas zoznamenie s milenkou, nekonecne rozhovory, sex, zoznamenie s dietatom ... a ze mas pod postelou stroj casu si nam nahodou nezabudol napisat? 😀 Mal by si sa rozviest. Pretoze tvoja manzelka si zasluzi niekoho lepsieho. Nezabudni ze jej musis nechat polovicu majetku, platit na deti a starat sa na 1/2. Mozno konecne prestane tvoju manzelku boliet hlava ked bude mat dost casu na to aby skotacila s novym chlapom v posteli - kym sa ty budes starat o 3 deti 😅😅😅😅😅
Mal by si sa rozviest na 100%
@oblecenie99 tu by som povedala, ze akeho chlapa si zena vzala, takeho ma. Plus si to mnohe zeny robia aj samy, lebo ved vsetko napriklad okolo toho dietata, vedia urobit predsa najlepsie.
O takeho chlapa, ako si opisala, by som ani okom nezavadila, nieto si s nim este robila dieta a potom plakala, ze som na vsetko sama.
@mandzula Takto žije strašne veľa žien, aj moje známe, kamošky,, kolegyne. Navonok všetko super, ale koniec koncov je skoro na všetko na pleciach ženy. Poznám viac takýchto zien, ako opačne. Resp. je veľa takých, ktoré si myslia, že je to fajn a pritom to tak nie, len si ani neuvedomujú, čo všetko riešia oni, a že už pomaly riešia všetko len oni. A ako povedala moja kamoška, kým sme nemali dieťa, ja som nemohla vedieť, aký bude s dieťaťom. Vtedy bolo všetko iné. Tie skutočné povinnosti prišli až potom.
Chlapi chodia do práce, áno, urobia si svoje akože chlapské povinnosti, ale väčšina vybavovačiek či papierovačiek zostane na pleciach ženy. Nemusí to byť zákonite tým, že ženy si myslia, že vedia lepšie, len niekto to musí urobiť. A začína to výchovou chlapcov.
Yo je super, že tu sa stretavam s väčšinovým názorom, že o takého chlapa by ženy ani bicykel neopreli, len naživo mám iné skúsenosti z pozorovania a za týmto si stojim. A to sa nepohybujem v okolí žien typu "žena v domácnosti", či predavačky, a spol. (nič proti nikomu týmto) a vidím to. Len tie ženy si často ani neuvedomujú, či všetko zvládajú a stíhajú v porovnaní s ich chlapom.
🤣🤣🤣 jeden z tych co si nevedia skrotit vtaka v gatiach 🤦♀️ ale ano rozved sa a dajte deti na striedacku a potom napis ako mlada zaba bude fungovat v starostlivosti o teba a tvoje deti, ci buxe taka ready vecer di postele, alebo ty ked budes chodit do prace a starat sa o nu a o deti... yes si sikovny 👍
Zas jeden nezodpovedný čo si myslí, že manželstvo je holubník a dostane do ťažkej situácie svoju rodinu - to si skutočne neuvedomujete, do akej situácie dostanete svoje deti po emocionálnej stránke ??? Že ako sa tie odvrhnuté deti cítia a nie nemyslite si, že striedavka to istí -
@zuzanita1609 mňa toto až dojíma, ako si pán tvorstva ide vylievať srdiečko nad nepochopením svojej hnusnej zodratej ženy , matky tvojich detí do klubu cudzích žien. Čo také ona rozumej tvoja manželka nemá a my ostatné máme, že my by sme ťa mali pochopiť a ona nevie. ????!!! Choď do krčmy a tam sa postazuj. Ti pochopenie nenájdeš.
@anouschka5 Takýto vzťah, kde sa budú stretávať deti z dvoch manželstiev ani nie je isté, že bude mať budúcnosť, aj v tom príspevku, čo písala mama s dieťaťom, ktorá si nasťahovala muža s dvoma deťmi do svojho domu a keď zistila, že tie deti nerobia dobre jej dieťaťu (ale môžu byť aj iné nezhody), tak ho posiela preč a on nejde dobrovolne, tak hľadala cestu ako ho vysťahovať.
@oblecenie99 toto je presne ten vzorec ktorý sa opakuje pri rozchodoch - žena vyflusnuta všetko na nej a muž si to ani neuvedomuje, precitnutie príde az pri striedavke, keď zrazu zistia koľko neporiadku stihnú spraviť deti za hodinu, že príde zima nemá im čo obliecť lebo nekúpil, lebo ho to ani nenapadlo dovtedy, že sa samo nenavarí a už vôbec keď sa ani nenakúpilo… bohužiaľ až tam vidia všetku tu neviditeľnú prácu na ktorú žena mysli a robí
Je evidentné, že manželka s tebou sex mať nechce a preto sa ani nečudujem, že si si našiel ženu,ktorá ťa určite aj miluje, ináč by s tebou nespala.Otázne je či ťa ešte miluje aj tvoja oficiálna žena.Rozhodni sa ,ktorej chceš ublížiť tej čo ťa miluje a si s ňou šťastný,alebo tej čo už o teba ako muža nestojí,ale vyhovuje jej že ju finančne zabezpečuješ.Váženy ,aj muži majú city,nie sú to roboti čo len nosia domov peniaze,aj oni potrebujú objatie a večer sa ku niekomu pritúliť. Keď sa ináč nedá,tak sa nedá.Deti to pochopia keď im to vysvetlíž na rovinu a uistíž ich , že s tebou do budúcnosti môžu počítať a na vašom vzťahu sa nič meniť nebude.Držim ti palce,aby si to vyriešil čím skôr,načo predlžovať agóniu a žiť v neistote.
@luba98 ktorá ťa aj miluje , lebo by s tebou nespala. Kde si na to prišla preboha ? Rovnako tá slobodná matka hľadá niekoho kto by ju finančne zabezpečil alebo minimálne jej bol finančnou poistkou . Ani ja a ani ty nevieme aké má pohnútky a nezabudni že je s ním počas obdobia jeho zaĺubenia, čo odoznie a možno bude ešte na tom horšie ako je teraz .
a tvoja manželka je aká ? stará sa o seba,teba, o všetko, domácnosť, jedlo a pod. ? A tvoja milenka je úplne vysmiata, že spáva so ženatým mužom,alebo ťa do rozvodu tlačí ?
Bože, ja keď čítam tieto mužské drísty..Že nefunguje základna vec ..To pre vás je sex základna vec vo vzťahu? Ste úplne smiešni a úbohí takíto " muži", trapkovia
Manzelka nechce sex? Nerozmyslal si preco? Ak ma zo sexu potesenie vzdy len jedna strana, je jasne, ze tu druhu to dlho bavit nebude. Skus si pozrieť do svedomia.

@subartic cize to mohla mat este tazsie, ako tie, co odidu s polovicou majetku z manzelstva, takze sa pokojne moze vyjadrovat k teme tak, ako sa vyjadrila.