Som zúfalá z bývalého
Milé ženy
Je tu prosím niektorá z vás ktorá mi vie poradiť, prípadne napísať vlastnú skúsenosť ?
Mám takmer dvojročného syna. S jeho otcom nežijem, odišla som od neho krátko po narodení syna. Naivne som verila, že sa zmení, nestalo sa.
Mali sme súd ohľadom výživného, s tým je všetko v poriadku, platí. Len stretávanie ponechal súd na našej dohode. A tu prichádza ten problém.
Dohodli sme sa na 4 dni za mesiac. Ja som mu ale mnohokrát umožnila v záujme syna byť s otcom aj oveľa viac. V styku som nikdy úmyselne nebránila.
On ale začal vyžadovať stretávanie pomaly každý deň a neraz aj v nevhodnom čase. Neraz zavolá o pol siedmej večer, že s ním chce byť, dokonca aj teraz cez zimu a že si ho ide zobrať von. A keď nevyhoviem som tá zlá čo mu bráni v styku a ubližuje tým nášmu synovi.
V poslednom čase je to už extrémne. Keď nedvíham volá aj 13 krát po sebe a vždy sa nakoniec strašne pohádame. Som z toho zúfalá a vyčerpaná.
Zvažujem, že podám návrh na súd o úpravu styku. Nemienim mu v styku so synom brániť, len chcem aby mal presne stanovené dni kedy s ním bude a vyhli sme sa konfliktom.
Mám len obavy, že ako by to súd určil. Dali by mu striedavku? Alebo len víkendy? Prípadne k tomu nejaké dni v týždni? Máte nejaké skúsenosti ako to bolo u vás?
Len dodám, že syn je v mojej osobnej starostlivosti, nikdy bezo mňa ešte nebol, dokonca je stále kojený.
Za každú odpoveď ďakujem.
keby cosi, kludne sa ozvi. upratala som kamoskinho zakomplexovaneho ohrdnuteho ex a rovnako som upratala psychicky choreho cloveka s poruchou osobnosti - skusenosti s tymto mam asi az prilis 🤣
@kaktusik007 sa na teba lepia, masochisti, asi chcu byt upratani 😂👍
Neskutocne co jedna zena zazije s debilom 🤦
Fu,takeho somara mam ex,len som s nim vdaka bohu nemala dieta. Sud Vam urcite neodklepne striedavku,haji najma zaujmy dietata a nie otca. Ake su dovody odchodu od neho?nevies aj tie pouzit na sude?urcite si od neho neodisla od neho len z nejakeho rozmaru,preto to moze zavazit. Takych pripecenych sociopatov “milujem”…
@kaktusik007 Ďakujem. No to si evidentne fakt profesionálka na upratovanie debilov. 🤣 Klobúk dolu, že si to v zdraví ustála.
@ibajaanikiny Dôvody boli alkohol, boli mu presnejší kamaráti ako dieťa, a v neposlednom rade že som mu našla trávu čo bolo poslednou kvapkou.
No,to staci,pekne to na sude povedz…
Asi oslavoval narodenie syna a má následky doteraz .S tým budú ešte problémy .Súd bude asi najlepšie riešenie .
Tak pokračuje v tom, čo robil, keď ste boli spolu.Ziarli a manipuluje.Co najmenej komunikovať iba nutné okolo syna...vždy Ta rozhodí, až sa pohádate to aj píšeš.
@kaktusik007 kto mu bránil rok ?
Doplním rady čo ti už dali.
Skús mu navrhnúť termíny a časy, napr. týždeň vopred, vždy len písomne aby si mala dôkaz že si ochotná ustretova a máš záujem sa dohodnúť, nejaké pravidlá. Samozrejme takto skôr ukočiruješ stretávanie podľa tvojich predstáv 😉🤫Alebo na mesiac vopred, pozor " iba predbežný návrh" , aby ste si obaja vedeli urobiť program.a tento návrh si upresnite ten týždeň vopred. Využi kým je dieťa malé, aby si eliminovala striedavku.
Hodiny urči podľa denného režimu dieťaťa, cez týždeň aj víkend, napíš že prípadné zmeny si dáte vedieť vopred minimálne niekoľko hodín,alebo hodinu vopred, napr. napíš aj to že inak telefón mu nedvíhaš, lebo ťa obťažuje neustálym volaním, útokmi a nevhodnými rečami, nechceš počúvať opilecke reči , alebo blaboce nafetovany, úplne stačí sms.
ty mu zato sľubujes že ho budeš informovať pravidelne o podstatných skutočnostiach ohľadom syna. Nepíš ako často, ale nastav si režim že cca 1x za týždeň mu napíšeš 1 strohý mejl , náš syn mal sople, boli sme u lekárky už je ok, boli sme v detskom centre je ok, bol očkovaní je ok. Budeš mať opäť dôkaz, že si geroja informovala. Ak by si info žiadal, môže aj cez súd, súd zvyčajne určí 1x mesačne
@cacianka mas vo svojom okoli cloveka s poruchou osobnosti? ak nie, tak samozrejme ze nechapes ze nastavit nejake pravidla trva tak dlho a je to narocny proces..
@kaktusik007 veď aj ja som poradila pravidlá, tak trochu som doplnila tvoje rady. Ako môže začať napr.
Svojho ex pozná viac ako 100zien na koni, tak môže použiť čo jej vyhovuje.
Aj môj ex bol poruchovy, preto je ex. Tak som ho raz upratala a pomohlo. Každý má inú poruchu, na každého treba trochu inak. Ak autorke vyhovujú tvoje rady, vie ich použiť ok. Ja nevnucujem. Radím možnosť, ktorú si upraví ako chce. Alebo aj nie.
@cacianka mala som na mysli poruchu osobnosti - psychiatricku diagnozu. Kedysi sa im hovorilo psychopati ;) takych nevies upratat raz a navzdy... bohuzial 🤷🏼♀️
Autorka mam pocit ze pises o mojom byvalom😂.ja mam coskoro sud,ohladom vsetkeho(vyzivne,styk s otcom, starostlivosti).cakam nan uz neskutocne dlho.tiez prezivam uz skoro rok co ty,ale zacinam to davat na spravnu mieru.ak chces napis mi sukromnu spravu😁.

@kaktusik007 Ďakujem ti. Neskutočne si mi týmto pomohla. Veľká vďaka, že si mi poradila zo svojej skúsenosti.