Spejeme k rozvodu?
S manželom sme 14 rokov, z toho 12 manželia a máme 11 ročného syna. Doteraz to bolo viacmenej ideálne, keď sme sa hádali, tak nikdy to nebolo o vážnych veciach, na ktorých je postavený vzťah. Skôr veci ohľadom syna. Od leta sa však manžel správa inak, odmieta sex, lebo je unavený z práce, ostáva v práci dlhšie, lebo ma kolegu na PN, v lete a na jeseň chodieval cez víkendy do lesa..sám. pred 3 týždňami odišiel do rodičovského bytu, postupne tam začal prespávať. Spýtala som sa ho, či má milenku, ostal podráždený, ale poprel. Zúfalo som mu pozrela aj mobil, FB. Nic. Na FB má nejakú novú kamarátku, ale písali si raz a to výlučne pracovné veci. Včera sme navela boli na nákup kúpiť synovi vianočný darčeka a stretli sme tu pani/slečnu s dcérkou. Usmievali sa na seba, bolo vidieť a, že sa stretli radi. Na druhej strane, ona bola veľmi milá aj ku mne. Muž sa za ňou obzeral. V aute som mu urobila žiarlivosťou scénu, vyletel na mňa, že ju pozná z obeda, že nič s ňou nemá. Mrzelo ma to, ospravedlnila som sa mu. Večer sice ostal späť doma, ale nie v spálni. Keď som šla pred polnocou na wc, akurát si pozeral fotky tej slečny. Ani to netajil. Ja ho ľúbim, je to skvelý chlap. Môže to byť len nejaký úlet?
on s nou nieco ma,pre nejaky pocit a motyle v bruchu by neodchadzal,naozaj moj ex robil presne toto,su len kamarati,len sa mu trocha pacila,nikdy s nou nic nemal a nakonoec z toho vyslo 2rocne podvadzanie...a pravdu som sa nedozvedela od neho,ale az od nej,normalna baba,slusny rozhovor a co narozpraval o nasom manzestve vtedajsom a o mne,neverila by som...po tom to uz priznal aj on
Držím palce
Nech sa netrápite
Dôležité nech ste obaja rozumní
@pipistrel13 ahoj, prosím ťa a ona je s ním doteraz? po tom všetkom, čo sa dozvedela, že nakecal?
@panelacikova nie,rozisiel sa s nou este predtym ako sme sa rozviedli, ma inu zenu a nakoniec po vsetkych tych klamstvach sme sa rozisli v dobrom
ja nikdy nevinim zenu (muza),ktory vstupi do vztahu,je to jej charakter a jej zivot,vinim toho,kto dal slub - ako sa hovori,prilezitost je vzdy,len ju netreba vyhladavat a ked pocitim,ze by mohla prist,vyhnem sa jej...nikoho ani nesudim,neviem ci ja sama nie som niecoho takeho schopna,len si myslim,ze ak je clovek spokojny a urobi to,fakt uz nevie co so sebou (moj ex ako mnohi dalsi pochopil,ze motyliky v bruchu nie su vecne...)
mne osobne sa nic lepsie nemohlo stat,ale samozrejme vtedy som si to nemyslela...
Ja som dnes tu slečnu stretla. Na nákupe, v rade pri pokladni sa postavila za mňa. Najprv si ma nevšimla, bola s dcérkou. Až po chvíľke má zaregistrovala, pozdravila, usmiala sa (milo, nie škodoradostne), spýtala sa, či som sama. Načo som neodpovedala. Potom sa opäť rozprávala s dcérou, ako sa budú doma hrať, čo musia urobiť. Pred obchodom som ju počkala, ani neviem, prečo. Prihovorila som sa jej, že nás muž minule nepredstavil, kto som, čo som. Stále bola milá a vraj si to vtedy domyslela, a že má rada spoznava. Spýtala som sa, či pracujú v jednej inštitúcií alebo odkiaľ sa vlastne poznajú. Tak opäť milo povedala, že z obedov, že ona pracuje inde. Neviem, buď je naozaj oscarová herečka, alebo naozaj s mužom nič nemala a ani len netuší. Lebo ja som z nej cítila také dobro. Aj vo vzťahu k dcére (mohla mať tak cca 4 roky). Aj k predavačovi sa správala milo...zodpovedná, milá a pokorná. Odhliadnuc od všetkého, chápem, že sa do nej muž zahľadel. Mladá, miss typ, s milým úsmevom a charizmou. Prišla som domov a mám z toho fakt zmiešané pocity.
@pipistrel13 ja ti rozumiem, len som bola zvedavá, či dotyčná je s ním doteraz 😉
co ti ma hned na prvom stretnuti povedat,ze hej mam nieco s tvojim muzom?...mozno aj nema fyzicke,ale mozno ho mota,ale ako som uz pisala,je slobodna,ona ti slub nedala...
mila bola aj ta milenka mojho,nemozem na nu krive slovo povedat,kludne aj chodila do podnikov,kde som ja bola s mojim ex (hral v kapele a ona tam chodila ako fanynka)...vies bola najivna hrozne,verila mu vsetko,ale po tom jej to prestalo davat zmysel a aj pre to bola ochotna sa stretnut a porozpravat...a az ked sme sa stretli aj ona pochopila ako to moj ex hral na obe strany
@panelacikova ono to mnohkrat tak nie je,ze zostanu spolu,hlavne ak ide o motyliky a o to "co som nikdy nezazil" taky ten pubertalny pocit...
Ak s ním niečo má, možno sa ťa bojí. Možno sa bála toho, že jej pred dcérou začneš niečo vytýkať.
@pipistrel13
@elenka74 veď píšem, že mám zmiešané pocity. Jasne, že by to uhravala, no stále je aj možnosť, že netuší. Mne sa totiž ešte pred manželstvom stalo niečo obdobné. Zahľadel sa do mňa sused. Všetci to videli a vedeli, len ja som si naivne myslela, že je ku mne milý a pomáha mi len tak. Ja ju nebránim, ani sa na ňu nehnevám. Aj keby s mojím mužom niečo mala, ako píšete, vernosť mi ona neslubila. Ale je to stále chaos vo mne, zajtra možno opäť zmením postoj ..a do soboty ďaleko....
samozrejme aj to moze byt realita,ze je to len z jeho strany,ale ja ked som tiez nechcela verit,ze moj ex ma inu (lebo uz viaceri to vraveli),tak mi kolegyna povedala "takyto muzi nikdy neopustia zenu ak nemaju inu" a odvtedy sa mi to potvrdilo mnohokrat,ze len pre zalubenost a par spolocnych obedov by ta neopustal (min odchadza pd teba pre to,aby s nou mohol zacat,tak mu to pride "ferovejsie"),ale kazdopadne drzim palce,aby si to ustala a inak si velmi statocna zena s velkym charakterom (posudzujem z toho co a ako pises),a nijako ti to asi nepomoze,ale ak ta opusti,bude to skor na jeho skodu,hoc viem,ze ta bolest je nateraz velka
drz sa
ja ti z celého srdca želám, aby to bolo len jeho poblúznenie a aby sa z toho spamätal. Aby si uvedomil, že ty si pre neho tá jediná pravá láska.
Zaujimave.
Ale žiaľ, nemôže to asi dopadnúť dobre.
Ci?
Co si ona pocne s o 15 rokov starším chalpom.
Alebo na ako dlho?
Syn to manželovi neodpustí a si zaujímavá osôbka ak mu ty áno.
Podľa mňa je tvoj manžel mega zaľúbený a pri tebe to neprežil a vôbec nevie s toto emociou pracovať.
Ak píšeš ze to je taka žena s veľkým Z asi nebude jej jediný napadnik.
Keď to nevyjde vráti sa akože nič?
No nič, ak môžeš napíš rozuzlenie.
Veľa sil
@pipistrel13
@elenka74 ďakujem vám obom
@darius_a syn má síce 11, ale vidí a cíti, že sa niečo deje. Bavíme sa s ním v rámci možností otvorene. Vravela som, že je možnosť, že ocko od nás odíde. Žiaľ, sme v dobe, kedy je veľmi veľa rozvedenych párov, v škole má min.4 spolužiakov, ktorí sú z neúplných rodín a je to pre neho tak nejak prirodzene. Dnes sa ma syn pýtal, či by mohol ísť zajtra s otcom na pizzu (má tréning a po tréningu je to ich rituál). Oni majú skvelý vzťah. A ja dúfam, že nech sa udeje medzi nami dospelými čokoľvek, oni dvaja to ustoja.
Čo sa týka tej ženy, áno, aj ja si myslím, že za ňou sa nejeden muž otočí. Ja neviem, čo bude, ak im to nevyjde. Ja neviem čo bude do konca týždňa. Neviem, či ho do svojho sveta ešte budem chcieť vpustiť a na akú dobu. Fakt sa teraz vyjadriť neviem
Uprimne ,snad po prvy raz mam potrebu napisat ,ze si zena s velkym Z ,takto ,by som pripadnu zalubenost /neveru riesila aj ja ,s hrdostou ,sebavedomim a rozvaznostou. .drzim palce ,aby sa muz uvedomil 😉
A keby si mu toto presne do bodky urobila ty, bol by k tebe tiež taky lojálny a dobrý a otvorený?
Neviem, sa asi nemilujete.
Ci tak veľmi milujete?
Zaujímavé a zvláštne zaroven.
U mňa, keď milujem, neznesiem aby bol s inou.
Tak ty si asi na inom stupni lasky
@gazpalm ďakujem. Vieš čo, vo svete máme zla dosť, netreba ho vnášať ešte aj do našich životov. Ja som s ním prežila dosť rokov na to, aby som to teraz všetko pochovala. A aj keby im to vyšlo a bol by šťastný, tak by som sa vlastne chcela tešiť s ním. Ja verím, že čo do sveta dáš, to sa ti vráti.
@darius_a neviem ti odpovedať. Mám ho rada, ľúbim ho, ale neviem, či ho milujem. Ja som písala už vcera, že náš vzťah vzišiel z kamarátstva a táto situácia ma donútila zamyslieť sa, že vlastne tie povestne motýliky som asi nemala ani ja. Naozaj neviem. Chýba mi doma ako človek, ako partner. Ale tiež som si vždy myslela, že keď milujem, tak milujem a musí byť len so mnou. Fakt sú to momentálne ťažké otazky, ja mám v sebe stále neskutočný chaos.
laska nie su motyliky,ale to co popisujes ty - ucta,respekt,priatelstvo a tuzba,abybten druhy bol stastny...kiezby sme vsetci premyslali a konali v krizach ako ty,hned aj ten svet by sa zmenil😘
tiez sa pridam k nazoru, ze motyliky v bruchu nie su absolutne indikatorom lasky. To je to iba sexualne napatie na zaciatku vztahu, vo faze zvadzania. Potom sa treba zacat o vztah starat, lebo uz nic nejde samo a zaciname vidiet chyby na tom druhom.
@pipistrel13 pekne povedané, ale vôbec by som nešla do roviny, len nech je šťastný, hoci aj s inou.... láska funguje iba vtedy, ak sú šťastní obaja. v opačnom prípade ho ty miluješ, ale sama seba týraš... a vtedy je jednoduchšie a menej bolestivé nechať ho ísť (ale už navždy) za tou druhou.
autorka - keby si ho milovala, úprimne a maximálne, celou svojou osobou a osobnosťou, vášnivo z celej duše a z celého tela, nedokázala by si to takto povznesene prijať a odovzdane čakať, čo bude a ako sa pán manžel vlastne rozhodne. ty ho miluješ tak nejak inak. asi iba dušou. prepáč, necháp to ako rýpanie, ale nie ste/si veriaca?
@panelacikova nie sme veriaci
tak potom budeš zrejme maximálne pokojnej povahy (flegmatik), ktorá bude vyčkávať, ako to dopadne :( v každom prípade urob tak, aby si bola ty šťastná. lebo ak bude šťastný on, ale ty nie, to nie je cesta, to je utrpenie.
holka - ty si žena s Ž - pochopenie možno od davu nenajdeš , ale tvoja úcta k vášmu vzťahu ma dojíma ..... vždy budete partnermi, rodičmi . Možno nie milencami ... Ale možno vzišla šanca , aby si do ďalsej polky života našla svoje puzzle a muž tiež ... Dostojni rozchod je dnes rarita .... A co ty vies , mozno vasa hola pravda o vasom vztahu , vam ponukne VAS restard - a tie motyle sa uz utlcu v bruchu ... Prajem ti to 🙂 .
@fotoarch ďakujem. Mňa nechápe ani moje okolie. Ale asi by som si rovnako klopala na čelo, keby mi toto hovorila nejaká kamarátka. O to viac si cením vašu podporu.
@panelacikova s tym suhlasim,podla mna aj autorka to tak mysli,ze ak chce nech ide,ze mu dava slobodu,ale nie na ukor seba,hoc sa na zaciatku bude trapit
ona ho vlastne pusta,to je ta laska,chod ak tuzis...