Spejeme k rozvodu?
S manželom sme 14 rokov, z toho 12 manželia a máme 11 ročného syna. Doteraz to bolo viacmenej ideálne, keď sme sa hádali, tak nikdy to nebolo o vážnych veciach, na ktorých je postavený vzťah. Skôr veci ohľadom syna. Od leta sa však manžel správa inak, odmieta sex, lebo je unavený z práce, ostáva v práci dlhšie, lebo ma kolegu na PN, v lete a na jeseň chodieval cez víkendy do lesa..sám. pred 3 týždňami odišiel do rodičovského bytu, postupne tam začal prespávať. Spýtala som sa ho, či má milenku, ostal podráždený, ale poprel. Zúfalo som mu pozrela aj mobil, FB. Nic. Na FB má nejakú novú kamarátku, ale písali si raz a to výlučne pracovné veci. Včera sme navela boli na nákup kúpiť synovi vianočný darčeka a stretli sme tu pani/slečnu s dcérkou. Usmievali sa na seba, bolo vidieť a, že sa stretli radi. Na druhej strane, ona bola veľmi milá aj ku mne. Muž sa za ňou obzeral. V aute som mu urobila žiarlivosťou scénu, vyletel na mňa, že ju pozná z obeda, že nič s ňou nemá. Mrzelo ma to, ospravedlnila som sa mu. Večer sice ostal späť doma, ale nie v spálni. Keď som šla pred polnocou na wc, akurát si pozeral fotky tej slečny. Ani to netajil. Ja ho ľúbim, je to skvelý chlap. Môže to byť len nejaký úlet?
autorka - zvládla si to bravúrne.... musíš ho milovať, nie ľúbiť. držím palce, aby si bola v budúcnosti šťastná
Teraz nemozes robit nic. On je zalubeny. Ona je prenho vysnivana zena, ideal. S nou boj o srdce svojho muza nemozes vyhrat.
O tyzden bude stale zamilovany a ona stale idealna.
Musis si uvedomit, ze vas vztah zena-muz uz nie je. Si prenho matkou, kamaratkou, partnerkou. A on momentalne chce zenu "milenku".
Umrel vas vztah, umrel on ako spolahlivy partner, tak zachran aspon seba.
To znamena, ze musis mat na prvom mieste seba. Nie rozmyslat o tom, kedy sa pan vrati, alebo aky uces ho motivuje vratit sa k tebe.
Vystahuj ho, popresuvaj nabytok, aby sa on u vas uz necitil ako doma. Investuj cas do seba. Stan sa zenou "milenkou". Milenkou niekoho, kto ta ako zenu "milenku" bude vidiet, obdivovat.
A vtedy sa bude chciet panko vratit. Lebo si uvedomi, ze ta ako zeny-matky uz niet. On strati zazemie, oporu.
Lenze ty ako samostatna zena "milenka", sa budes moct rozhodnut, ci potrebujes uplakaneho chlapca, ktory ta zradil. A som si ista, ze ho chciet nebudes.
Chce to cas. Ten proces bude trvat mesiace/roky. Kratsie, ak mi uveris. Ale tak ako on teraz neveri tebe, lebo je zamilovany, tak neveris ty mne, lebo svojho muza zufalo chces.
Ale hadam som ti dala aspon jednu myslienku, ktora ti pomoze sa zorientovat skor.
Dnes to naozaj vyzera, ze si prehrala, poplac si, posmut. Ale zaroven sa zrodilo nieco nove a ty mozes ovplyvnit, ci to nove bude nieco uzasne, alebo to bude iba etapa zivota, kde budes cakat na navrat svojho nevdacneho pomyleneho muza. S tym, ze ta etapa moze trvat vecne😊
Ospravedlňujem sa za invektivy, ale toto je pre mňa úbohý debil. Je úplne normálne, že po rokoch vzťahu sa človek zapozera do niekoho cudzieho, búšenie srdiečka, motýle v bruchu, príťažlivosť, chémia, chuť spoznávať nové. Trúfam si tvrdiť, že 90% ľudí v dlhodobých vzťahoch to minimálne raz zažije. Ale ten, kto svojho partnera ľúbi a váži si ho, utne všetky kontakty s dotyčným, aby to očarenie čo najskôr prešlo a nebude ešte naschvál vyhľadávať stretnutia a pozerať si fotky. Tie jeho reči sú nechutné a akurát chce vyzerať chrumkavo, ale tento si ťa fakt neváži.
Úprimne, mám chuť poradiť ti, aby si mu po tom jeho týždni na rozmyslenie dala poslať jeho handy do jeho nového domova, lebo nielen on, ale aj TY si mala týždeň na rozmyslenie 😉 chápem ale, že v skutočnom živote to po 13 rokoch takto ľahko nejde. Každopádne naozaj si myslím, že ak chceš, aby si ťa niekedy ešte vážil, nemôže mať pocit, že ty sedíš a čakáš na jeho rozhodnutie, musí cítiť, že on urobil pruser a on môže prísť o teba, nie naopak. Držím palce a veľa síl.
Takto to riešia vyzretí ľudia. Keby sa takto vedeli ľudia správať a chovať bolo by na zemi nebo…
@thoughtfulweirdo ľudia by mali byt slobodní
tomu never, že sa nepoznajú, poznám taký pripad, že sa navštevujú kamaráti, ženy sa kamarátia a pritom ta jedna s jej manželom už dlhšiu dobu sú spolu. ... Takže kľudne ver na intuiciu, ak si mu urobila scénu, tak podľa mňa vieš prečo ....
@zun máme sa veľmi radi (nemilujeme sa) na to, aby sme si teraz robili zo života peklo. Mňa sa veľmi dotýka, ak tu na neho čítam nadávky. Človek si lásku nevyberá. A ani si ju nevynuti.
Nelubi ta a ani si ta nevazi....ak by si ta vazil, bud to utne v zaciatku, alebo vyjde s pravdou von..
Je s tebou, Lebo si zvykol, nejake city tam samozrejme su, ale nie dostatocne silne, aby ta nezranoval svojim zaujmom o inu zenu.. je s tebou, lebo mate spolocnu minulost, mate dieta. Je s tebou, Lebo je zbabely urobit razne rozhodnutie a stat si za nim..
Preto tie kecy, Ako sa nevie rozhodnut a o laske k Tebe..
Je si tebou isty.. preto Robi to, co Robi, vyziadava si cas na rozmyslenie, odchadza od teba.. Lebo vie, ze ty predstavujes jeho zadne vratka, ze ho prijmes spat... K ludom, kt. si clovek vazi sa takto nesprava..
Suhlasim s tym co pise
@oliolijanka .. nebud ta, co uplakane caka, Kym sa pankovi uraci prist spat...
to ze sa zalubil je daleko horsie ako keby mal jednorazovy pomer na nejakej akcii a pod ak teraz po prvy raz za zivot je fakt ze zalubeny (a tie reci to naznacuju) tak sa uz nebude mat velmi snahu vratit a teraz zbabeloncaka ze to ukoncis ty
@loginexistuje má týždeň na to, aby si to usporiadal. Predpokladám, že sa stretnú. Vie, v akom čase a kam chodieva na obed, predpokladám, že ak ju bude chcieť vidieť, urobí pre to všetko. Má možnosť to s ňou vyriešiť.je medzi nimi dosť veľký vekový rozdiel (z môjho pohľadu), možno pohorí. Neviem. Každopádne, doma ma dvere otvorené, všetko sa dá vyriešiť. Na druhej strane, ja mám 40, nechcem svoj život stravit po boku niekoho, kto sa má už možno ani nedotkne s vedomím, že jeho srdce je niekde inde. Sme teraz obaja zmateni.
Ja si tiež myslím že niečo spolu majú už dávnejšie. Už v tomto veku mi príde veľmi čudné že sa odstahujes,nemá sa k tebe,pozerá fotky..toto mi platonický vôbec nezdá,však sa nad tým zamysli,nie ste už deti. Pani sa mohla na stretnutí kľudne pretvarovat,niektorý ľudia sú rodený herci. A správy sa dajú kľudne vymazať. Je super že si k nemu takáto blahosklonna,no on nehrá fér hru,iste nie.
Držím palce 🍀
On je zrejmé šialene zaľúbený do svojej predstavy o nej. V skutocnosti ju ale vôbec nepozná a nemyslim to v zlom, ale ako holý fakt. Nikdy neriešili spolu žiaden problém, nikdy sa nepohádali. Ona možno je len milá a rada ho vidí ako kamaráta a tam to aj končí.
Podľa všetkého bude po jeho vyznaní dosť zaskočená.
Velmi Ti drzim palce, verim, ze je to pre Teba sok a rozcarovanie. Suhlasim s @janage, je nou ocereny, taka laska, alebo zapozernie sa na prvy pohlad, ale slecna ani mozno netusi, co k nej citi podla mna. Ak by sa dali dokopy, tak ho nebudes drzat a posles ho k nej.nech je stastny, tomu rozumiem. Rozmyslala si aj nad tym, ak ho ona odmietne, co urobis? Das mu cas, aby sa odlubil, budes bojovat, snazit sa ty, alebo budes cakat, co urobi on?
Ja si osobne myslim ,ze odisiel preto, ze maju pomer a on vie ,ze aj ona miluje jeho. Inak by rodinu neopustil len tak. Muzi byvaju zbabelci ,respektive ludia celkovo. Mila bola k tebe podla mna z toho dovodu ,ze jej vysvetlil, ze chce byt s nou a teba nemiluje. V takom pripade pre nu bolo lahke byt mila a blahosklonna. Vedela, ze on uz patri jej. Vyhrala bitku, ale ak budes trpezliva mozes manzelstvo zachranit. Ukazat mu ,ze ti nechyba a si sebestacna a on vo vire bezneho zivota zbada, ze ona nieje dokonala. Otazne, ale je, ze ked pribehne naspat so smutnymi ocami tak ci mu das sancu. Dobre si to rozmysli, navzdy budes mat v podvedomi ,ze ta moze znova opustit kvoli motylikom v brusko a zit s takym pocitom neistoty nieje med lizat.
Tiež si myslím, že s ňou už niečo má. Ako som už písala, možno ona po ňom vyštartovala a on sa namotal.
@mavi813 neviem, čo budem robiť potom. Aj ja mám týždeň na rozmýšľanie....tazko povedať..
@zuzudrnda ďakujem. Ďakujem za toto, ten pocit, že niekto má chápe, lebo popravde. Ak by mi toto hovorila kamoška, klopem si po celé, aká je hlúpa. Prosím ťa, môžem ti časom napísať správu? Ak budem potrebovať tu butlavu vŕbu ja?
Určite 🍀🌷
@zuzudrnda ♥️
Velmi ti drzim palce ❤️ verim, ze si k sebe najdete cestu a nezahodite spolocne roky pre taketo “zavahanie”…osobne tvojmu muzovi verim, nemyslim si, ze medzi nimi uz nieco je…snad si to pekne zrata a vrati sa spat na zem…teda k tebe a synovi 🙏🏻
@naturalka ďakujem. Aj ja si myslím, že v tomto neklamal. Ďakujem za slová podpory.
Bola som silná, ale keď viem, že zajtra ide do práce, a že sa pravdepodobne stretnú na obede, je mi ťažko.
Podľa mňa máš veľké plus za to že si nehysterčila, neprosila, nerobila scény, nevydierala. Nesieš to s gráciou, si obdivuhodná. A súhlasím s babami ktoré ti tu píšu že mu máš dať najavo že nie ty, ale on má čo stratiť a dať mu pocítiť že keď sa o týždeň vráti, môže byť neskoro. Nesmie nadobudnúť pocit že ty doma naňho čakáš ako chudinka so založenými rukami a čakáš či ti ON dá šancu. Ty máš byť tá ktorá ešte dá šancu. Držím palce aby to dopadlo čo najlepšie, určite daj vedieť ako sa držíš.
si nesmierne vedomá a citlivá, rozumná žena, ktorá je ešte aj chápavá. neskutočné. už len pre toto musím apelovať na koniec jedného komentáru, že si prehrala. nie veru, prehral on. takto čistú bytosť nechá odísť naozaj iba muž, ktorý je zaslepený.
vieš čo, nebude to zajtra, ale tento týždeň smeruj svoju myseľ na seba svoje krásne vnútro. toto vnútro, ktoré ty máš, môže byť nesmierne šťastné s niekym, kto mu porozumie a bude ho chrániť. ja Ti iba poradím - všetko sa deje v správny čas a vtedy, keď sa má. niečo sa musí vyčistiť a niekto musí odísť, aby sa osud naplnil. ♥ ver iba správnemu načasovaniu, buď pokojná a mysli iba na seba a svojho syna. ♥ keby čokolvek píš mi, ja som si tym tiež prešla 🙂
@banderaska29 veľká vďaka, ja si také slová ale nezaslúžim. Paradoxne, tym čím som, som vďaka nemu. A najmä, videla som posledné týždne, ako sa trápil, viem, že sa trápi stále. A v konečnom dôsledku to trápi aj mňa.. Nie je dobrý herec, keby bol, fungoval by normálne v all inclusive domácnosti. Neviem, stále mám v hlave chaos, teším sa zajtra do práce, lebo v dome v každej izbe rozmýšľam a spomínam..no stále necítim hnev.
Ďakujem, ako sa poznám, ozvem sa .. 🤗♥️

Držím palce ❤️🍀