Splodil dieťa a odišiel k bývalej
Mám 31 rokov, som vydatá a mám 5 mesačného synčeka. Manžel má 38 rokov. S manželom som sa zoznámila keď som mala 25 , on mal 32 rokov a bol po jednom rozvode, lebo jeho manželka nechcela deti , vedel o tom keď vstupoval do toho manželstva a myslel si že si to rozmyslí , ale ona si to nerozmyslela a dodnes jeho exmanželka deti nemá . On deti veľmi chcel , po 4 rokoch sme sa zobrali a v manželstve sa nám narodil syn . Syn je náročné uplakané nespavé bábatko , večne nespokojné. Manžel bol z neho nervózny, čo furt reve prečo nespí nervy mal nadranc. Viackrát mi povedal že hlboko ľutuje že splodil decko , keby mohol vrátil by to späť. Pred týždňom sa zbalil a odišiel odo mňa k bývalej žene , vraj zistil že nie je otcovský typ , že mu to je ľúto , ale on proste potrebuje svoj kľud , pohodu, posedenie s priateľmi a to sa pri malom decku nedá . Včera mi jeho bývalá žena poslala dva vyškerené škodoradostné smajlíky s extom Trpezlivosť ruže prináša.
Psychicky som v koncom , takto som to veru nechcela . Bola som presvedčená že manžel deti chce stále hovoril čo bude s nimi robiť , kam chodiť , keď som bola tehotná obskakoval ma ako kráľovnú . Naviac k tomu príčinou jeho prvého rozvodu bolo to že manželka deti nechce. Obidve strany rodiny sú z jeho správania zhrození , svokra mi radí počkať a neriešiť to rok , dať mu čas a potom začať konať ( rozvod ). A ja neviem čo spraviť. Moja mama mi vraví , vypráskaj mu všetky veci pred dom , oznám mu to , vymeň zámky ( dom je môj zdedený ) , urob hrubú čiaru a viac sa neobzri . Ale dá sa to keď svojho muža mám stále rada ?Veď to nie je že zahodím špinavé ponožky do prádla.
To je hrozne co ti urobil, nechápem správanie jeho ex manželky, že ti toto napísala vydatej žene s malým dieťaťom. Ved ste predsa neboli milenci boli ste manželia. To je hrozne správanie. No a manžel dostal asi nejaký skrat, popravde sama neviem co by som robila, veľmi sucitim s tebou, ale ja by som trosku počkala, nie je dobre riešiť veci za horúca a bez poriadnej diskusie. Za mňa svokra radi tiež dobre ešte pockat. Dom je tvoj, nemáš čo stratiť. Synček nech ti robí radosť aj keď je to ťažké. ♥️🙏🙏🙏
Už len ten fakt, že si jeho ex za tie roky nenašla nikoho kto by s ňou vydržal a vzala tvojho muža späť ti celkom našepkáva, že s ňou nie je niečo v poriadku 😅
@lavienocka nič v zlom,ale aku zodpovednost cíti jej manžel? Ten je zodpovedný,ako 17 ročný fagan,zbalí sa a odíte k bývalej. Ja by som teda naspat nepustil,keby som bol ženou.
V návrhu na rozvod koľko ti napísal výživné pre dieťa? Koľko pre teba?
Nemusíš čakať na rozvod, nápis si návrh na výživné pre dieťa a seba.
Tento chlap si zaslúži ozaj len tú svoju bývalú a nie teba ani syna. Viem, ze to je ťažké a ešte aj bude ale takýto chrapun sebecký čo má najradšej seba a svoje pohodlie sa nezmení, nikdy. Si mladá, môžes si ešte stále nájsť muža čo si ťa bude vážiť a bude mať rád aj tvojho syna.
@brembo áno mas pravdu zachoval sa hrozne sám nevie co chce , ja netvrdím ze ho ma brat naspäť, ale poriadne si všetko premyslieť a konať keď sa situácia troska ukludni a po utvrdeni a riadnej diskusii, že to myslel naozaj vážne.
Ach bože to je riadny chuj ten tvoj manžel. Musí ta to veľmi boliet, ale neboj čas všetko vylieči.
Mala som tiež urevane bábätko, potom prišli vzdory, hádzanie o zem, nervacenie hádam az do 5 tích rokov. Ak ti môžem poradiť nestresuj toľko z vresku, niekedy sa s tým naozaj nedá nič robiť. Naplň mu všetky potreby, nech je najedené, prebalene, pomojkaj ponos na rukách a viac nerieš, proste nechaj ho plakať niekedy sa tym proste nedá nič robiť. Lebo tieto detičky bývajú také, vrieskaju v kocari, v autosedacke, na rukách, v nosiči, všade a cim su staršie tým viac plaču iba koli tomu ze majú nervy lebo sa im nedeje po vôli.
Určite dbaj aj o seba, normálne pravidelne jedz aj keď to bude občas znamenať že potomok sa zatiaľ bude jedovat sám na hracej deke.
@lavienocka prepáč,zle som ta pochopil.🙂
@elizabet173 ja byt na jeho mieste,odrežem si hlavu dobre tupím nožom a hodím do kontajnera. Nech aspon telo ostane,ked už hlava za nič nestojí.🙂
@lavienocka Nemyslim si, ze islo o skrat. Skrat by bol odchod napr do podnajmu alebo k svokre. On isiel k inej zene, i ked jecto byvala, neverim, ze jej z cista jasna zazvonil s kuframi pred dverami a ona ho vzala dovnutra...svokra chce, aby rok pockala, lebo kazdy vie, ze pride k situacii, ze sa vrati s prosikom naspat. Ale ona sa uz teraz potrebuje postarat o seba aj dieta. Potrebuje to manzelstvo ukoncit a pytat si vyzivne. Ak aj po case pride, vzdy ho moze prijat spat, ak to bude autorka chciet. Ale nebude to len taky bytheway navrat. Bude to navrat, kedy aj pred svetom bude musiet dokazat, ze sa chce vratit, dvorit jej, ziadat ju znova o ruku. Ano, obcas sa stane, ze sa rozvedeni k sebe vratia. Mojej kamaratke sa to stalo, muza po rozvode prijala spat. Ale ma to uplne iny rozmer, ako by na neho 2 roky bezmocne cakala. Mala medzitym i ona svoj zivot, bez vycitiek mohla randit a byt slobodna.
@elizabet173 myslala som napr. par týždňov, keď si aj autorka trosku oddýchne. Ináč máš pravdu, ale aj manželstvo, keď je na celý život, malo by sa urobiť všetko pre jeho záchranu aspoň ja ako veriaca to takto vnímam. Tu je však veľký problém, že muž bol už raz ženatý a vrátil sa k bývalej manželke o com si naozaj myslím, že to sa zachrániť asi nedá. Sam nevie co chce a zrejme manželstvo nemá za nič a nie je to preňho žiadny záväzok.
uprimne, aj ty si si vzala uz vtedy chrapuna - muz, ktory opusti svoju manzelku, lebo ona nechce mat deti a isli s tym aj do manzelstva, je hovado.
Teraz urobil to iste, ale teba opustil prave kvoli tomu dietatu.
Bez ohladu, ci by si ho prijala alebo nie, nic nemeni na fakte, ze je to chrapun, ktory hlada svoje pohodlie, svoje ciele, svoje ambicie, a "manzelka" je tu pre neho, len ked mu to vyhovuje...
Neviem si predstavit doverovat niekomu, kto ma opusti s 5 mesacnym babom - toto proste clovek s charakterom nespravi. Byt jeho matkou, hladam sposoby, ako takeho syna vydedit.
Ak by sa aj vratil k vam, je len otazkou casu, kedy opat bodne ti dyku do chrbta a staci na to hocijaka zatazova situacia, strata prace, zdravotne problemy a bum.. uz nebude spokojny a pojde dalej.
Daj mu par dni na to, aby si prisiel po veci, alebo ak nechces aby chodil, pobal mu ich a napis mu SMS, ze vo stvrtok o 17:00 ich ma pred dverami. Ja by som k tomu hned podala ziadost o rozvo a vyzivne. Nech si nemysli, ze on je ten, co si moze vyberat. Zatial si podla mysli, ze si moze vyberat. keby ho henta nechcela, tak sa vrati k tebe, ze on nic. Podla mna, ked podas ziadost o rozvod, tak sa zlakne. A potom uvidis co dalej, Keby mal problem len byt otcom, tak odide od vas, ale nie k byvalej.
A keby si aj ty mala podobne pocity ako on, tak date maleho adopciu, alebo ako si to predstavuje? Nepochopim toto zmyslanie. Zodpovednost 0.
A co tym ona myslela, xe trpezlivost ruze prinasa? Moz muz poznamenal,, ze hentakeho debila nazyvat ruzami, ze ta je pekne hlupa. To sa o neho cely cas snazila, alebo co?
ako pííše qetka on si myslí,že može len tak ako sa mu práve zachce,skákat od jednej k druhej a naopak. Autorka prepáč,ale takému chudákovi sa zdaleka vyhýbaj,to nie je muž,je to absolutna 0. Ver mi,máš na viac.
@brembo Suhlasim, vyhovoril sa na dieta, aby si nechal zadne dvierka a "mohol" sa akoze vratit, ak mu bude smutno...je to zbabelec, ktory sa nevie ani k veci priamo postavit..dovodom jeho odchodu je pomer s byvalou..skoro kazdy muz ked ma pomer, tak je doma nervny, nespokojny a nestastny a tak si podvedome obhajuje svoje konanie...ale zvalit to na babo, to je uz vrchol pokrytectva a zbabelstva
Je mi ta uprimne luto a prajem ti pevneeee nervy,musis byt teraz silna. Je to pre mna chrapun,babo nemoze za to,ze placka,navyse,ak dieta chcel a teraz ho uz nechce…lutujem maleho a aj teba,ale mama ti radi dobre,vypakuj mu veci,urob hrubu ciaru a uz sa za nim neobzri. To nie je chlap,ale hovado…zi pre maleho,daj mu lasku za vas oboch a cas vsetko vylieci,si mlada,este najdes chlapa,ktory vas bude milovat nado vsetko💪🏻
Mas ho rada prečo? Ze si s prepáčením serie do huby? Alebo za to,že ťa nechal v stichu, keď najviac potrebuješ pomoc? Ak áno, si masochistka.
Vydrbala by som mu handry z okna.
Vieš, pre každého otca je to náročné. Nam sa tiež zadarilo babo až po 6 rokoch manželstva a manžel si dovtedy zvykol na svoj komfort a synček bol tiež uplakany a náročný. Manžel to ťažko znášal, ale neodišiel. Snaží sa....a už je to postupom času oveľa lepšie. A ešte keď ten tvoj odišiel k bývalej, tak podľa mňa problém bude hlavne v tom, že sa chcel k nej vrátiť. Nechcem byť zlá, ale možno teba chcel len kvôli dieťatku... A keď zistil, že je to silná káva, tak proste odišiel.
Vykaskala by som sa na neho a vyhodila mu veci von z domu. Odišiel ako hulvat. Zaslúžiš si predsa milujúceho partnera, nie takéhoto alibistu, ktorý sa ani nespráva ako zodpovedný chlap.
Veľa síl ti prajem v tejto nelahkej situácii 🍀 kašli naňho, zi pre synčeka 💟
Vždy ked ti pride smutno tak si spomen ze ty mas doma jedno zdrave uzasne milujuce babatko a pani ex ma doma kkta. No komu je lepsie 🙂 vela sil prajem 🙂
Tak toto je hrozna situácia, to mi je ľúto.. ja si myslim, že tvoja mama má veľkú pravdu a dala by som na jej slová.. akože načo čakať na takého chuja čo opustí rodinu lebo chudacik potrebuje svoj kľud.. veď otcom ostane, možno raz bude aj dobrý, ale toto by som mu nedokázala odpustiť.. to potom akože čo vždy pri probléme ujde a ty na neho budes čakať rok?zato by mi nestal ani náhodou..
Si mlada, mas zdrave dieta... Ja som bola tiez dlho slobodna mamina, lebo chlapi su zbabelci.Tes sa z dietatka, uzivaj si zivot, nenechaj si smutkom utiect jeho detstvo.. ❤A neboj sa, nestalo sa nic hrozne, iba si sa zbavila debila. Bud rada, ze si ty zdrava, dietatko zdrave, zober si, kebyze tebe alebo malemu nieco hrozne diagnistikuju, to su skutocne problemy a ci nasledky... Vsetko ma svoj cas, on to olutuje, ale to ti moze byt jedno. Ber, ze to vsetko ma svoj dovod, caka ta urcite nieco lepsie a kazdemu sa vsetko raz vrati same...
Nevyhadzuj mu veci, zhrn ich vsetky na kopu kdesi do jednej miestnosti, nech zavries spomienky, nemyslis na neho a zamkni ju. Cakaj. Ved on sa sam ozve, neboj sa, aj jeho ex ho bude tlacit. Kebyze sa naozaj definitivne rozhodne, uz tam nie su. Zi si dalej svoj zivot, neries jeho.. Akoby ani nebol, naco sa hnat hned do rozvodu, delit nasrato veci, umarat sa preco to je, ako to je a chciet to hned uzavriet.. Ja viem ze je to tazke, ale neries veci horucou hlavou a vyckaj... Napozyvaj si ludi, kamosky do domu, kazdy den, rozptyl sa, skus sa zabavit, nebud sama, ale nerozpravaj sa s nimi o rozchode, nemysli na to... Iba aby si sa dobre s malym citila..
Tvoja mama ma pravdu. Teraz keď potrebuješ pomoc a hlavne podporiť, že už to bude len lepšie, keďže malý má 5 mesiacov, tak on sa zbaví zodpovednosti a odíde. Je to čerstvé a pre teba bolestivé, ale nebuď hlúpa. On má zodpovednosť či sa mu to páči alebo nie. Minimálne i výživné by som požiadala. A ex by som poslala sms s vyrehotanymi smajlikmi s tým, že aspoň sa smeti vysypali samé.
ahoj, vyjadrim sa iba k praktickej, aktualnej stranke Tvojho problemu - co najskor vyries navrh na vyzivne na dieta a osobitne navrh na vyzivne pre Teba, resp. posli mu navrh dohod o vyzivnom, inak sud. Aj ked opustil domacnost, vyzivovacia povinnost voci vam trva, aj voci Tebe. Drzim Ti prsty, vsetko zvladnes aj bez neho. Super je, ze byvas vo svojom, to je dobry start do noveho zivota… 💪
Ja si myslim, ze on byvalu chodil obrabat aj predtym, lebo bez toho, aby boli v kontakte, tak by si urcite len tak nezbalil veci a neodisiel k nej. Takze daj vymalovat strop, co mas doskriabany od parohov, co ti nasadil a vymen zamky. Keby nahodou dosiel, ze si to rozmyslel, vypocut ho mozes, ale moju doveru by stratil.

@mariejenka som si istý,že ten chudák sa k nej priplazí,že chce spat.