icon

Splodil dieťa a odišiel k bývalej

27. nov 2021

Mám 31 rokov, som vydatá a mám 5 mesačného synčeka. Manžel má 38 rokov. S manželom som sa zoznámila keď som mala 25 , on mal 32 rokov a bol po jednom rozvode, lebo jeho manželka nechcela deti , vedel o tom keď vstupoval do toho manželstva a myslel si že si to rozmyslí , ale ona si to nerozmyslela a dodnes jeho exmanželka deti nemá . On deti veľmi chcel , po 4 rokoch sme sa zobrali a v manželstve sa nám narodil syn . Syn je náročné uplakané nespavé bábatko , večne nespokojné. Manžel bol z neho nervózny, čo furt reve prečo nespí nervy mal nadranc. Viackrát mi povedal že hlboko ľutuje že splodil decko , keby mohol vrátil by to späť. Pred týždňom sa zbalil a odišiel odo mňa k bývalej žene , vraj zistil že nie je otcovský typ , že mu to je ľúto , ale on proste potrebuje svoj kľud , pohodu, posedenie s priateľmi a to sa pri malom decku nedá . Včera mi jeho bývalá žena poslala dva vyškerené škodoradostné smajlíky s extom Trpezlivosť ruže prináša.
Psychicky som v koncom , takto som to veru nechcela . Bola som presvedčená že manžel deti chce stále hovoril čo bude s nimi robiť , kam chodiť , keď som bola tehotná obskakoval ma ako kráľovnú . Naviac k tomu príčinou jeho prvého rozvodu bolo to že manželka deti nechce. Obidve strany rodiny sú z jeho správania zhrození , svokra mi radí počkať a neriešiť to rok , dať mu čas a potom začať konať ( rozvod ). A ja neviem čo spraviť. Moja mama mi vraví , vypráskaj mu všetky veci pred dom , oznám mu to , vymeň zámky ( dom je môj zdedený ) , urob hrubú čiaru a viac sa neobzri . Ale dá sa to keď svojho muža mám stále rada ?Veď to nie je že zahodím špinavé ponožky do prádla.

dadis
28. nov 2021

A este jedna vec, moja dcerka bola velmi uplakane babatko, ona len na rukach sa vedela ukludnit a je z nej uzasne 12r dievca. Teraz sice obcas puberta 🙄, ale neboj, to placlive obdobie prejde ani nebudes vediet ako...

mariejenka
28. nov 2021

Nájsť si rozvodoveho právnika, vybaviť predbežné zverenie dieťaťa do tvojej starostlivosti, žiadať výživné na dieťa,a aj na seba, nakoľko si na MD,a budeš aj RD a si manželka, nechal ta v stichu.

Tiež mame druhé dieťa neskutočne náročné,co do spánku,skusili sme všetko, všetko rôzne metódy ako naučiť dieťa spať. Okrem vyplakania,to som po cca 5 minútach v kuse plaču nezvládla, čiže chápem ta velmi dobre. Aj u mna aj u môjho muža boli stavy frustrácie,unavy a k tomu sme všetci dostali covid keď mal syncek 4 mesiace. Ponorka. Muž nervy z roboty,lebo same restrikcie, lockdown, 3 mesiace bol bez prijmu.
Nedávno sa mi priznal,ze v slabej chvíľke,mal myšlienku ue ci nam bolo treba druhé dieťa, jemu na 40-tku! Ze sa cíti starý...ale v tej istej sekunde sa za to hanbil,a prefackal sa. Lebo stacilo,ue prešielo 8 mesiacov, syn uz je úplne iný, v ockovi sa vidia obaja chlapci, mávajú mu z okna ked ide do práce.

Toto by som povedala ,aj tvojmu mužovi, ze za ozaj kratku chvíľu bude aj jeho synček babo, ktoré bude mať chuť zjesť o lásky.

Drz sa, maj hrdosť v sebe natoľko,ze brániť v stretavani mu nebudeš,a henta trubica trpezlivá ,tej este klapnu zuby na prázdno,a druhý krát ked ju sračka-muz opustí,sa dovyškiera. Lebo som presvedčená,ze ona chlapca nebude chcieť mat u seba,a tam vzniknú trenice.

asia83
28. nov 2021

Najväčší problém je ten, že on sa nikdy “neodstrihol” od bývalej, stále ju má rád, aj počas vášho vzťahu myslel iba na ňu. To “uplakané dieťa” bolo iba výhovorka, aby mohol ísť ku nej. Nechajte ho ísť. Máte nízke sebavedomie, čo je podporené popôrodným stavom. Nepotrebujete ho, zvládnete to aj sama. Verte si.

thereisabear
28. nov 2021

Hlavne s ním komunikuj čo najviac písomne (mail/sms), nech máš dôkazy o jeho pocitoch a názore na otcovstvo. Nie že ty si malého sama vypipleš, a potom sa bude tváriť ako otec roka a chcieť ho pre seba.

tomas115
28. nov 2021

1.Napis mu, ze ma tyzden na to aby si prisiel po veci.
2.Rozvod a stastne zi. Venuj sa malemu a svojmu zivotu, budes stastnejsia ako cakat na jeho milosrdny navrat. A aj keby sa vratil tak sa budu striedat fazy kedy budes rada, ze je spat a fazy kedy sa Ti bude hnusit lebo si spomenies na to co spravil. = Nema to zmysel

3.Reakcia jeho byvalej je extremne stupidna a hovori o nej vela. Nemas za cim banovat, ona ma zrejme IQ 90 podla tej reakcie a bude taka jednoduchsia. Chapem, ze teraz to extremne boli ale s odstupom casu sa na nu budes akurat pohrdavo usmievat nechto dopadne akokolvek.

4. Je obrovska sanca, ze sa k Tebe bude chciet vratit ale Tvoj zivot uz bude inde a velmi dobre si premysli, ci ho chces znovu mat v zivote.
Good Luck

timi247
28. nov 2021

@vikes to si asi chcela napísať autorke, nie mne

dadis
28. nov 2021

@tomas115 Pekne si to napisal

mabenn
28. nov 2021

a co mas na nom rada?

autor
28. nov 2021

Dobré ráno prajem , noc nebola až taká strašná .
O rozvod podal môj manžel a ako dôvod uviedol tie deti , čítala som rozsudok . Počas nášho vzťahu neviem že by sa spolu stretávali alebo si telefonovali , nikdy som na nič nenarazila. Správal sa úplne normálne, tri roky pred manželstvom sme spolu aj žili . Takže žiadny že hrŕ vzťah a svadba a dieťa. Potom som plánovane otehotnela , keď som mu ukázala test jačal ako v tých amerických nahrávkach . Počas tehotenstva mi nosil domov všelijaké dobré veci , masíroval nohy , brucho a stále mi hovoril že by chcel aby sa syn volal Samuel. Malý sa narodil , bol pri pôrode , volá sa Samko . No ako sa narodil išlo to dole vodou . Syn hodne plakal, naozaj veľa , skúsila som všetko a asi som nanič mama ale buď plakal alebo si mrmlal ako motorová píla a to je na nervy. Spal po 20minutach , manžel doma na homeofice, začal vrieskať po mne, že čo mi zas reve , prečo si nemôže ani kávu v kľude vypiť nech to decko utíšim , zo začiatku mi s ním aj pomohol , potom vôbec .Odsťahoval sa zo spálne lebo sa potrebuje vyspať , no ale malý vreštal v noci a vrešťal a muž vrieskal zas po mne , že sa chce vyspať, že chce kľud , potom zas že vyzerám ako z koncentráku - mám -10 pod svoju pôvodnú váhu . Vážim 45 kg pri vyške 170 cm , tak som jedna unavená vychudnutá žena. Zostala som v podstate na všetko sama, nemať jednu najbližšiu kamarátku tak neviem ako by som dopadla. Nakupuje mi , vozí si moje prádlo domov a donesie mi ho ožehlené , pomôže mi aj mama a musím povedať že aj svokra . Tá zas donesie plienky mlieko a má na mňa vľúdne slovo .

autor
28. nov 2021

@mabenn asi už len predstavu aký bol , kým sa malý narodil .

autor
28. nov 2021

Manžel sa mi nijako neozýva , za ten týždeň ani raz nezavolal , nenapísal , jednoducho nič. Nevolám mu ani ja , neposielam fotky malého , snažím sa na neho nemyslieť ale malý sa na neho neskutočne podobá tak mi ho pripomína každý deň .

kitycat
28. nov 2021

Len jej ho nechaj, debilka sebeckeho, a nech ta ani nenapadne znizovat sa na ichburoven ale ver tomu, ze dojde na sliva co tu padli " Kto sa smeje napisledy.." joooj, obavam sa, ze maly bude nespokojny po tatkovi, ale vsak on z toho snad vyrastie. Medzitym vymen zamky, bud rada, ze dom je tvoj zdedeny a ze nemusis aj toto riesit. Mamka tvoja ma pravdu a ta jeho mamka sa musi od hanby prepadat vazne. O tyzden bude lepsie a o dalsi este lepsie. Užiješ si s rodinou, bez debila, prve Vianoce a na Novy rol s predsavzatim si na neho ani nespomenies.

Skvele komentare od
@dadis
@elizabet173
@bluka2
@andreatytler
@miadi

Vlastne vsetky ☺️

dadis
28. nov 2021

Moja, neboj zvladnes to. Tento muz nezvladol zdrave nekludne dieta a docasnu krizu vo vztahu riesil odchodom k inej. Neverim, ze to netrvalo dlhsie, ten odchod k nej musel byt "pripravovany" nejaky cas, mali ste problemy (kto by nemal pri takej konstelacii uplakany novorodenec/homeoffice), on sa jej zveril, namiesto toho, aby sa snazil najst pochopenie vo vasom vztahu, vytvarali si tu blizkost oni dvaja medzi sebou. Ten kto to nezvladol je on, tuto krizu neriesil, ale ju odignoroval, zacal si budovat vztah inde (vobec to nemusela byt ex, pokojne aj ina zena, co by mu poskytla rameno na vyplakanie). K moralnej vybave tej baby sa ani nevyjadrujem, by som sa zgrcala z chlapa, co by mi vyplakaval, ze ako je zle doma, lebo maju male babo. Ale aku hladal, taku nasiel. Myslim si, ze ti bude dokonca bez neho lepsie. Ved ako ti tie posledne mesiace pomohol? Miesto podpory ta este zhulskaval a obvinoval, ze si zla matka...pritom za to, ake mas narocne babo, fakt nemozes

0silvia0
28. nov 2021

urevane obdobia dietata su len male criepky v nasich zivotoch. Ked bude mat syn 5, 10, 15 rokov, nikto si uz nespomenie na to, ze kedysi decko revalo, alebo sa to spomenie pri nejakych rodinnych prilezitostiach a vsetci sa na tom budu smiat... tvoj manzel asi netusil a nepredpokladal, co to obnasa mat male dieta. A svojho syna chce vymenit za svoj pokoj a svoje pohodlie. Tak nech sa mu dari a ide, nech si uziva to ticho a klud a ked raz v buducnosti bude chciet nadviazat na vztah otec a syn, ked uz nebude syn urevany, bude to mat sakra tazke.
Prijmi pomoc mamy, svokry, kamosky a zial, budete tvorit so synom taku mini rodinu. Mozno casom pride nejaky iny muz, drzim ti palce.

mikadooo
28. nov 2021

Držím ti veľmi palce. Všetko čo tu ľudia písali, veľmi súhlasím, odstrihni sa od neho, rieš bez emócií, posielaj mu stručné info o bábätku ako ti radili baby čo majú skúsenosti. Len som chcela toľko odomňa, že zahoď myšlienky typu "asi som zlá mama". Tak to nie je. Tvoje bábätko proste niečo trápi a keďže nevie rozprávať, tak plače. Vidíš aj kopec báb ti napísali že tiež mali také bábätko, nemyslím si že to bude tým ako ty k nemu pristupuješ. Dokonca je dosť možné že teraz keď ťa nebude stresovať ešte aj muž, sa aj bábätko paradoxne viac upokojí. Posielam veľa veľa sily a verím že to dobre dopadne. Čo sa týka muža a ex, v mojom prípade nech si žijú ako chcú, hlavne nech sa mi už nikdy nevpletie do cesty. Ale tie týždenné maily o bábätku mu určite posielaj. Takisto čo najviac bez emócií, spravila by som z toho lekársku správu - má sa dobre, mlieko 7x denne, váha, výška, zdravotný stav a bodka 🤭. Veľmi držím palce ❤️ za mňa je to kkt s prepáčením.

podmostom
28. nov 2021

To henten fakt za to nestojí. Aj ja som mala prvé dieťa uplakane. Ale manžel mi napriek tomu pomáhal. Raz za noc ho aj on nosil na rukách, aby zaspal a aby som si aj ja trochu oddýchla. Po práci ho niekedy išiel pokocikovat. Proste sme v tom boli spolu. To ten tvoj je len ďalšie umrncane dieťa. Neviem si predstaviť ako by ti mohol byť v živote oporou. A to, že ešte tebe vyčítal ze prečo toľko plače.. A ze si schudla. Tak ti debil mal pomáhať nech sa v kľude občas najes a oddychnes si. Toto veru nie je chlap do života. Mrzí ma to, musíš byť veľmi sklamaná, keď ťa najprv obskakoval a teraz toto. Toto ale bohužiaľ nie je otec, len pohodlný sebec, ktorý chcel dieťa, ale nechce sa oň starať. Načo by ti taký bol? Myslím, že v živote by si s ním užila ešte veľa stresov. Ako baby píšu, čo najskôr si vybav alimenty, starostlivosť o malého a bojuj sama. Hento nie je chlap.

anig
28. nov 2021

Autorka:dievčatá ti tu poskytli praktické a dobré rady.Ja ti chcem napísať môj príbeh,nie je taký ako tvoj,no sú v ňom spoločne črty,tak možno ťa uisti v tvojom nasmerovani ďalej životom.Prva dcérka bola ako tvoj synček,neustále plakala, spať iba za jazdy kočíkom,ktorý sa neskutočne kolisal, akonáhle som zastala s ním,hneď rev...koliky,neskôr iné zdravotné problémy...nič iné som od jej otca nepočula,že neviem čo s ňou,postupne ma začal označovať,že som neschopná mama (rokmi sa to vystupňovala,že som neschopná úplne vo všetkom),utekal z domu za matkou a kamarátmi, diskotéky atď...ja som vcelku rýchlo prišla na to,že ona je akási iná ako bežné deti, náročné dieťa,ktoré vyžaduje plnú pozornosť.Ked mala 3 roky,tak už bolo trošku lepšie,otec sa jej zacal venovať...po narodení druhej dcéry z ničoho nič ich otec odišiel pracovať do zahraničia a na mne nechal obe deti,dom,veľkú záhradu a stavbu ďalšieho domu...staršia dcéra trpela tým,že ocko je stále preč a keď prišiel tak zase mal túlavé topánky,útoky a obviňovania zo všetkého mňa sa stupňovali,ja som bola na pokraji zrútenia,bo staršia dcéra vyžadovala neustálu pozornosť,mladšia zas bezo mňa nechcela ani krok...postupne som sa s nimi dokázala zladiť tak,že som zvládala všetko aj chodiť do práce...keď dievčatá mali 9 a 5 rokov,už boli relatívne také veľké,že by s nimi ich otec dokázal byť aj sám,tak prišiel s návrhom na rozvod,dôvod uviedol taký,že mne hneď bolo jasné,že je to len zámienka.Az neskôr vyšlo najavo,že on pred svadbou (pred svadbou sme boli spolu 7 rokov)spával s nejakou inou,počas manželstva (to tie úžasné služobné cesty a teambuildingy)tiež si s kadejakými užíval,no a pravý dôvod nášho manželstva dokonca býval priamo oproti nám a presne lockdown a jeho homeoffice ho utvrdili v Tom,že je mu lepšie bez nás ako rodiny.Poviem ti na rovinu,otca svojich detí som milovala ako nikoho,prvé mesiace boli peklo(ale tam boli aj iné veci,ktoré som nutné musela riešiť,bo boli životne dôležité),ale teraz ti s pokojným svedomím môžem povedať,že ku nemu necítim nič.Pretoze postupne sa začala ukazovať pravda,o ktorej som ja dovtedy nevedela,začal sa prejavovať aj voči deťom hnusne,neempaticky,deti odmietali až ku nemu chodiť a poviem ti ako matka ma najviac "zabili" to,ako dokáže ublížiť vlastným deťom.Velmi ľutujem,že nepovedal hneď na začiatku manželstva,že on ku mne nič necíti,že deti nezvláda (presne mi vravel,že ich neviem utíšiť,že sa hádajú a on potrebuje svoj kľud a chce v pokoji pozerať telku),už som dávno mohla byť s deťmi spokojne a šťastne sama.Teraz len kvôli nemu trpia deti.Mas veľkú výhodu,hoci ty ju teraz nevnímas-a to,že synček je malý,nebude si toto pamätať a bude vlastne prirodzene vyrastať s tým,že oco je s inou tetou,nebude ho to tak trápiť ako to trápi deti,ktoré žili aj s otcom dlhší čas.Si mladá,je veľmi veľa mužov,ktorí radi vytvoria rodinu so ženou s dieťaťom.Viem,že je to pre teba teraz veľmi ťažké a ubijajuce,no máš kde bývať, má ti kto pomôcť,máš zdravého synčeka-mas veľa ❤️ držím ti palce,aby si našla svoje šťastie a spokojnosť ❤️

zuzubb007
28. nov 2021

Maminka ti radi vyborne, daj na jej rady, je to obycajny chudak, lubim, nelubim toto keby mi spravi chlap a odide za inou nemal by u mna sancu ani keby sa plazil, nenechaj zo sebou zametat, a razne to vyries hned ziadne cakanie ani len jeden den, hned zajtra by som zohnala pravnika, v zivote stretnes muza co bude mat o teba a dieta skutocny zaujem

karmen118
28. nov 2021

On si bude ešte hlavu búchať o stenu aký bol debil, synček podrastie už to nebude to urevané bábo, ale ukecaný veselý chlapček a vtedy mu asi až naplno docvakne akú chybu urobil, ale už nebude cesty späť, alebo aj nedocvakne, ale to ťa nemusí trápiť, máš podporu rodičov aj svokrovcov - čo je veľké plus. Urob tak ako ti radí mamina a žienky tu v komentároch. A určite sa porozprávaj so svokrou, jej to je určite veľmi ľúto ako to dopadlo a hanbí sa za syna, povedz jej, že proste nedokážeš čakať naňho rok, či sa neuvedomí, trápiť sa a on si bude zatiaľ užívať s ex..., zradil ťa, keď si ho najviac potrebovala a potrebuješ sa zariadiť, lebo to nevyzerá, že by sa k vám chcel vrátiť, ubezpeč ju, že sa nemusí báť, že by sa narušil váš vzťah, že im vnúčika nemáš v pláne odopierať - preto možno navrhla ten rok, bojí sa že by mohli prísť o vnuka -ale to len mňa napadlo, nemusí to tak byť. Držím palce, aby všetko pre vás so synčekom dopadlo najlepšie ako len pôjde.

karolinakr
28. nov 2021

Ten vyškerený smajlík - mala si jej vracajúceho odpísať

stanulienkat
28. nov 2021

Prajem ti vela sil a drzim palce, aby si nasla pokoj a stastie. Aj ked jedno malinke stastie doma uz mas.

brembo
28. nov 2021

nič s ním nrieš. Ten debil vobec nevie,čo chce. Po určitej dobe si zase zmyslí,že bude otcom,tak bude zase u teba. A jej bývalej napíš,že nech si toho k...t nechá,lebo v tvojom živote už miesto nemá.

veroniq85
28. nov 2021

A kolko ma vlastne maly? kedze pises ze sa to zlomilo po porode. Inac strasny chlap a on si mysli ze ty si to akoze uzivas? Keby takto zmyslali zeny tak polovica deti uz nema matky. Ja som tiez mala narocne deti. Len bohuzial ono to neskonci len tak ze vyrastie z babatka. Mladsi mal teraz tri roky a stale je narocny. Rano mal zasa zachvat hnevu asi z dovodu "ze slnko nesvieti". Muz sa tiez rozculil hned pri ranajkach ze preco stale huci. Len miesto toho mi povedal ze ma obdivuje ze to takto zvladam a ze ma lubi. Ono sa to stabilizuje okoli 5 roka u vacsiny deti.

autor
28. nov 2021

@veroniq85 malý mal teraz 5 mesiacov.

dada4
28. nov 2021

Bože akoby som čítala o svojom synovi keď bol babo, len plač, vracanie, koliky, nespavosť. Neboj všetko prejde... A možno cíti aj z teba, ze si nervózna a je taky. Ale z toho vyrastie😉
A k tvojmu,, super debilkovi"-viem, že je to isto pre teba ťažké ale teda ja by som mu už ani pohľad nedarovala, takto sa zachovať. Čas lieči a ty možno za rok, za dva budeš rada, že si bez neho.

brembo
28. nov 2021

neplač za tým debilom,takého splašíš v každej krčme. Dievča,máš na viac,ako na takého 17ročného kreténa-pretože tam jeho vývoj zastal. A na nič mama vobec nie si,to by si sa onho tak nestarala,je skrátka len náročný. Neplač bude lepšie.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
veroniq85
28. nov 2021

5 mesiacov je naozaj malo. Bohuzial vela deticiek je narocnych a ako som spominala velakrat to neskonci tym ze vyrastu z babatka. Mozno ze spanok sa trochu stabilizuje ale pride plno inych veci ako napr. obdobie vzdoru a pod. Vela zien je psychicky vycerpanych lebo starostlivost o male deti je velmi norocna. Bohuzial tvoj manzel je strasny deb... Urcite sa nerozhoduj v tomto momente ale nedavam tomu velku sancu. Nahodou sa vrati a maly bude zase extra narocny v 2r. tak zase sa zbali a odide. Nie je manzelstvo o tom ze v dobrom aj zlom. A zit v takej neistote ze mu raz znovu prepne a odide z dna na den. A este nerozumiem preco k byvalej ked ubehlo aj 6 rokov medzitym. Ona si ani novy zivot nevybudovala.

brembo
28. nov 2021

a svojej priatelke sa podakuj, a váž si ju,pretože taku len tak nenájdeš. A by po 5 mesiacoch odišiel,to je teda dobré. To svedčí o jeho charaktere,prajem ti vela síl a trpezlivosti a hlavne neplač za tým ubožiakom. Syn ti tu lásku a obetavost vráti svojou láskou,bude si ta vážit ako nikoho iného.ži stastne,a nemysli na minulost,ale na buducnost. A získaj si nejakého lepšieho právnika,aby toho tvojho bývalélého tzv manžela zodral z kože. Nedaruj mu ani cent,bojuj o čokolvek. Vymen zámky na dome,nech sa už k tebe bez tvojho dovolenia nedostane.

mariejenka
28. nov 2021

A ozaj, príčinu plaču vies? Reflux, koliky, presvihnuty čas spánku? Preunava? Môže mat hypertonus svalový, skrátka skús sa s pediatrom porozprávat.
Muža nerieš, keby ze odíde niekam na podnájom,byt ze ide sám,ze chce byť sam,o.k neskutočne by ma to ranilo,ale ue sa vráti k ex-manzelke??? Toto co je? A ešte k takej glupej! Patria k sebe. Nech su spolu,ale nebudú šťastní,lebo on po deťoch túžil,a preto ich aj rozviedli.
A ak by o mesiac,dva prišiel s prosikom späť, napíš nam, hej som zvedavá,ci sme tu mali pravdu.