icon

Spoločné bývanie oddiali záujem partnera?

7. dec 2024

Často tu čítam (v každej jednej diskusii) otázky tipu - a pred tým taaaký nebol? Ako dlho ste spolu chodili? Bývali ste spolu?
“Otvára sa mi nožík vo vrecku” keď toto čítam.

Tak milé dámy a páni, môžete spolu chodiť ba dokonca prechodiť vzťah a bývať spolu v podnájmoch aj desiatky rokov. Dokiaľ nemáte spoločné záväzky typu vlastná spoločná nehnuteľnosť (nie podnájom ktorý zdieľate) deti, spoločné výdavky…, tak nič nemusíte zistiť!
Muži sa ukážu až so závazkami, a keď vás už majú v hrsti. Čím viac detí, tým skôr ide maska dole. Niekedy to už muž nevydrží a ukáže sa počas tehotenstva.
Mala som dva dlhé vzťahy (jeden dokonca prechodený) a s oboma som pred svadbou bývala. Lenže každý mal svoje príjmy aj výdavky, žiadne spoločné záväzky a tak trecie plochy prakticky žiadne neexistovali a ani motivácia vzťah posunúť na solídnu úroveň.

Spoločným bývaním nič nezískate, len oddialite záujem partnera si vás vziať a vážiť si vás. Bývať spolu je výsada manželov.

klementinka58
8. dec 2024

Zrejme prve nezhody boli aj pocas spolocneho byvania, len zeny casto nad tym zatvaraju oci a dufaju, ze ved dieta ho zmeni,on sa casom skludni a pod....podla mna hlavny dovod tak vysokej rozvodovosti je, ze niektore zeny nedokazu partnera opustit uz pocas randenia a stale v nieco dufaju

doriiis
8. dec 2024

Práveže spoločným bývaním a dieťaťom si overis,či je ten pravý.Ja svoje deti učím,že najprv záväzky a potom ak druhý bude stále po boku tak svadba.Svadba má byť oslava lásky,oslava toho,že to dvaja dali v živote.A nie nejaky povinný medzi checkpoint,ktorým treba prejsť,aby sa mohlo ísť ďalej.Svadba má byť taký šťastný koniec všetkého podľa mna

h2
8. dec 2024

Autorka, ja nerozumiem, čo si nám tým vlastne chcela povedať. Ako to teda je podľa teba správne? Vydať sa do roka za niekoho, s kým predtým nebývam (a ideálne ani nesexujem), kúpiť s ním nehnuteľnosť a splodiť dieťa a všetko bude ideálne??? Na to si prišla ako?

really8
8. dec 2024

Fuuu riadne si zatrpkla. Kup si macku

ruxandra
8. dec 2024

Aha, už rozumiem, autorka, tak to ma mrzí, že si ťa ten tvoj po spoločnom byvani nechcel zobrať. Poviem ti také malé tajomstvo. To nebolo tým spolubyvanim, ale tebou. Po pravde sa mu ani nečudujem, ak si sa k nemu správala ako tu k nám, a snažila sa ho do veci takto nezmyselne nútiť.

Ženy, spoločné bývanie je to najlepšie čo môžete pred svadbou urobiť, inak chlapa naozaj nespoznáte. Je vela veci, ktoré chlap dokáže skrývať ak sa s ním len stretávate a ukazu sa až pri spoločnom bývaní, pretože 24/7 sa nikto pretvarovať nedokáže ( ani autorka to nedokázala, preto sa ten chlap radšej zachránil a nevzal si ju ) 😂

moonlight1210
8. dec 2024

Ach jaj, tieto profesionalne obete.

Tomu by sa uz mal pridelit NACE kod.
Nech si to mozu registrovat. Mozu sa tym rovno zivit.

natalka13
8. dec 2024

A koho to bola chyba ze ste nemali spolocne zavazky?

autor
Autor odpoveď zmazal
aandrea9
8. dec 2024

Autorka a teraz aktuálne si na tom ako? Vlastná spoločná nehnuteľnosť a deti?

autor
8. dec 2024

@natalka13 s priateľom si predsa nebudem brať hypotéku, ty možno.

natalka13
8. dec 2024

A co chces robit pred svadbou?
Ani iba chodenie ani byvanie pred svadbou.
🙈
Ty si sa musela paradne popalit.

natalka13
8. dec 2024

@h2 ona nechce ani 1-2roky s chlapom chodit nieto byvat.

h2
8. dec 2024

Autorka, čiže bola si vydatá a už nie si? Ako ťa teda manželstvo ochránilo?

ruxandra
8. dec 2024

Pekne nelogické bludy rozprávaš, takže ženy sa majú vydať a vziať si hypotéku, aby zistili ze ten chlap je možno chuj? 😅 ja som na to prišla práve spoločným bývaním, že s ním by som teda do hypotéky nešla.

Ale vlastne teraz som to pochopila, ak si ta nikto nikdy nechcel vziať, tak s novým priateľom do spoločného bývania nechod, je to taka forma nenapadnej manipulácie, že ak bude chcieť s tebou bývať, MUSÍ si ta vziať 😂😂 dosť úbohé takto chlapa manipulovať, aby som nezostala na ocot 😅

h2
8. dec 2024

@natalka13 Ja som nepochopila, čo vlastne chce, ani čo radí nám.

ruxandra
8. dec 2024

@h2 ja som z toho pochopila to, že s nejakym mužom bývala a on si ju práveže po tom nechcel vziať

h2
8. dec 2024

@ruxandra Včera o 22:39 píše "...zobrali sme sa..." 🤷‍♀️

evcagabi
8. dec 2024

😅😅😅 a ked sa nikdy vydat nechcem mam zit sama? 😅

autor
8. dec 2024

Výhody oddeleného bývania pred svadbou:

- dámy, získavate luxusný odstup a vidíte všetky povahové črty a spôsoby chovania z výššej perspektívy.
- vidia ich aj vaši rodinný príslušníci, ktorý sa potom k adeptovi nejako chovajú a môžu vás na nejaké veci priamo či neprismo upozorniť
- partner si vás bude viac vážiť a tiež zváži či mu za túto dočasnú komplikáciu naozaj stojíte
- musí prísť aj keď je unavený, vystúpiť denne zo svojho komfortu a komunikovať aj a vašími príbuznými (čo je super záťažový test)
- vždy keď niečo chce podniknúť, vyžaduje si to dlhśie a precíznejšie plánovanie
- žena nestratí úctu voči sebe v očiach verejnosti, nebude onálepkovaná, že už bývala s tÿm aj tamtým, hentým
- je ťažké sa rozísť, ak už spolu bývate v podnájme a preto sa rozchod veľmi natiahne, alebo nekoná
- ukáže sa ako vie partner oddialiť svoje potreby, vie sa ovládať.

petamich
8. dec 2024

Nechapem preco sa k tomu ultimatne stavias bud/alebo, ved vacsina sudnych zien nejde s chlapom byvat po tyzdni randenia, randis x mesiacov, rokov, potom sa rozhodnete spolu byvat...a mas oboje, to co si popisala v poslednom komentari a zaroven to, co tu tvrdime my ostatne. Pises akoby zena bezne zila s 15 chlapmi a dostala nalepku zila s hentymi.

Kazdopadne nechcem sa ta dotknut ale sudiac podla tvojich komentarov, sposobu akym reagujes, nie si pre mna niekto, koho by som povazovala za opravneneho radit. Vztah ti evidentne nevysiel a tak si si vymyslela tieto "pravdy", ktore tu pises. Pricom neviem ako si k nim dospela, ak na zaklade svojej skusenosti, tak potom ma tvoja skusenost mrzi ale nie je to vseobecny navod ako veci ne/robit.

autor
8. dec 2024

@petamich oprávneného randiť? Ako si to myslela?

bessie12
8. dec 2024

S mojim mužom zdieľam spoločnú domácnosť už takmer 3,5 roka. Začali sme spolu bývať, keď sme boli spolu asi len mesiac. Preskakali sme si spoločne už veľa vecí. Aj tých zlých, aj smrt najbližších v našich rodinách a náš vzťah to len posilnilo. Budúci rok sa berieme 🤷‍♀️

ruxandra
8. dec 2024

@h2 aha, tak to som asi prehliadla 🫢

h2
8. dec 2024

🤦🏻‍♀️ Oprávneného RADIŤ, nie randiť. Randi si, s kým chceš. 😁

ki__
8. dec 2024

Aha. Takže žena má bývať do svadby u rodičov v detskej izbe a s budúcim manželom sa len stretávať na kávičke, na hoteloch, najlepšie bez sľúlože a keď súlož tak s rodičmi vo vedľajšej izbe.
A po svadbe zistíš že týpek s*re pod sprchou a potom čo?

autor
8. dec 2024

Nech si ženy zvážia, či táto móda spoločného bývania pred svadbou niekam viedla, lebo podľa štatistík rozvodovosti a skúseností mnohých žien nie.
Peknú nedeľu všetkým.

enmery
8. dec 2024

Autorka, ty si ťažko mimo. Tebe to nevyšlo nie preto, že ste spolu bývali, ale preto že si mala klapky na očiach=ja svoje príjmy a výdaje a on svoje príjmy a výdaje a každý si riešil svoje. Ešte zadreš, že ako kamoši s výhodami v jednom byte a teraz vyplakávaš, lebo si to odmietla vidieť, že to nie je muž do života. Ty to máš v tej hlave celkom domotané.

petamich
8. dec 2024

Rozvodovost na Slovensku kontinualne klesa, napriek tomu, ze sobasnost jemne stupla, tak ty nam povedz 🙂 mnohe zeny tu napisali svoje opacne skusenosti, ty ale napriek tomu hlasas svoju pravdu a nechces pripustit, ze je to jednak individualne a zaroven, ze sa mozno sustredist prave na tie skusenosti, ktore ti sedia do vzorca, ktory si myslis, ze je pravda.

procrastique
8. dec 2024

Prosím si tvoje problémy a môj plat :D

autor
8. dec 2024

@h2 radiť som chcela napísať, áno. Napísala som svoju skúsenosť a môj pohľad po desiatkách rokov.