Spoločné bývanie oddiali záujem partnera?
Často tu čítam (v každej jednej diskusii) otázky tipu - a pred tým taaaký nebol? Ako dlho ste spolu chodili? Bývali ste spolu?
“Otvára sa mi nožík vo vrecku” keď toto čítam.
Tak milé dámy a páni, môžete spolu chodiť ba dokonca prechodiť vzťah a bývať spolu v podnájmoch aj desiatky rokov. Dokiaľ nemáte spoločné záväzky typu vlastná spoločná nehnuteľnosť (nie podnájom ktorý zdieľate) deti, spoločné výdavky…, tak nič nemusíte zistiť!
Muži sa ukážu až so závazkami, a keď vás už majú v hrsti. Čím viac detí, tým skôr ide maska dole. Niekedy to už muž nevydrží a ukáže sa počas tehotenstva.
Mala som dva dlhé vzťahy (jeden dokonca prechodený) a s oboma som pred svadbou bývala. Lenže každý mal svoje príjmy aj výdavky, žiadne spoločné záväzky a tak trecie plochy prakticky žiadne neexistovali a ani motivácia vzťah posunúť na solídnu úroveň.
Spoločným bývaním nič nezískate, len oddialite záujem partnera si vás vziať a vážiť si vás. Bývať spolu je výsada manželov.
Autorka.Tieto tvoje úvahy sú len výkrikom do tmy jednej sklamanej,zatrpknutej zen.Nic viac.
- dámy, získavate luxusný odstup a vidíte všetky povahové črty a spôsoby chovania z výššej perspektívy. (Áno, máš úplný odstup tak, že on sa dokáže tých pár hodín denne pretvarovať, gratulujem).
- vidia ich aj vaši rodinný príslušníci, ktorý sa potom k adeptovi nejako chovajú a môžu vás na nejaké veci priamo či neprismo upozorniť (Ako ho uvidia? Koľko hodín? Na tých nedeľných hodinových návštevách sa vyfarbí?)
- partner si vás bude viac vážiť a tiež zváži či mu za túto dočasnú komplikáciu naozaj stojíte ( Čím si ťa viac váži? Tým, že ide za tebou len keď sa mu chce stretnúť a má práve na teba náladu?)
- musí prísť aj keď je unavený, vystúpiť denne zo svojho komfortu a komunikovať aj a vašími príbuznými (čo je super záťažový test) ( Nemusí prísť keď je unavený, tu netreba snáď komentár, len sa ukazuje aká si naničhodnica).
- vždy keď niečo chce podniknúť, vyžaduje si to dlhśie a precíznejšie plánovanie (Toto mi vysvetli presnejšie, že ako to treba dlhšie plánovať, aj tú precíznosť mi vysvetli. ale DETAJLNE, že kde sa to akože ukáže)
- žena nestratí úctu voči sebe v očiach verejnosti, nebude onálepkovaná, že už bývala s tÿm aj tamtým, hentým (zase zmýšľanie z doby kamennej ale ok, súhlasím že toto môžu rôzni podivíni vnímať rôzne.)
- je ťažké sa rozísť, ak už spolu bývate v podnájme a preto sa rozchod veľmi natiahne, alebo nekoná ( Čiže si zas neschopná naničhodnica, ktorá sa bojí rozhodnutí, tak radšej s niekým len nezáväzne randí aby ho mohla ľahšie odkopnúť, pretože ťažšie rozhodnutia nezvládaš?)
- ukáže sa ako vie partner oddialiť svoje potreby, vie sa ovládať. (Akože tým chceš povedať, že ked s niekým žiješ a partner si zmyslí, že chce šukíčkovať, tak ako jeho partnerka zdieľajúca domácnosť do toho musíš ísť? :D A zároveň, keď bývaš vo svojej detskej izbičke tak si od toho oslobodená? :D )
No takže, tebe nevyšli dva vzťahy a na základe toho tu ideš rozdávať nejaké nevyžiadané rady? Jedna žena tu dobre napísala, že to chce aj kus inteligencie nájsť si schopného partnera.
Aha a teraz citam tvoj posledný komentár, ty si teda zahodila takto desiatky rokov, tak to gabzu musí roztrhnúť od frustrácie. Kup si psa a mozno ti bude veselšie.
Ale čo je teda tou radou? Lebo ak som pochopila správne (čím si vôbec nie som istá, lebo píšeš veľmi zmätočne), tak ty si vydatá bola a nevyšlo to.
🤣S tebou nemá zmysel, ty nechápeš písaný text a fabuluješ si veci vo svojej hlave podľa svojho chorého presvedčenia. Áno-mala si klapky na očiach, aký máš nepoužiteľný kus pre rodinu a rodinný život a ideš to zhadzovať na spoločné bývanie. Veľa šťastia s touto "slepotou" a nastavením do života.✊️
Pekný zvyšok nedele všetkým.
Ja som si z tohto všetkého vzala len to, že autorka je manipulatorka, a k tomu patrí aj to pasívne agresívne ukoncenie debaty, ked s nou nikto nesúhlasí: "prajem pekný zvyšok dňa" 😂😂😂 určite je nadmieru spokojná ako touto vetou s nami vytrela podlahu
Mňa o svojej "pravde" nepresvedčíš. Mala som vzťah aj taky aj taky. S jedným som nebyvala, len sme sa stretávali a po čase sme sa rozišli. S ďalším som byvala, ale bol to debil. Taktiež to našťastie skončilo rozchodom. Teraz mám normálneho muža, ktorý ma rešpektuje a podporuje vo všetkom. A hlavne váži si ma a páčim sa mu taká aká som. A ako bonus sme obaja rovnako streleni 😂😂
@slovakboy svadba je ochrana jej aj detí pred svetom, pred spoločnosťou, pred dlhými jazykmi, pred inštitúciami. Je to deklarácia a manifestácia vzťahu. - pekne si to napísal. Pre toto je pre ženy a deti manželstvo také dôležité.
Infornácie, ktoré som získala spoločným bývaním, boli nepodstatné do manželstva a dokonca by som ich omnoho skôr získala a videla zreteľnejšie, keby bývame oddelene. V manželstve, keď prišla hypotéka a deti, sa ukázali veci, ktoré som spoločným bývaním bez záväzkov nemala šancu zistiť.
A napíšeš nám ake nepodstatné informácie do manželstva si získala spoločným bývaním?
Ach jaj... Samé spackané vzťahy, nepoužiteľnosť do života, lebo klapky jak hovado na očiach, jediný správny názor a už dva dni radí iným ženám, aj tým roky v spokojných vzťahoch a manželstvách, aká je tá správna cesta. No, najvyšší čas, založiť si profil na IG, nazvať sa vzťahovou poradkyňou, pomedzi múdre príspevky ponúkať trebárs LR kozmetiku a zvážila by som aj prihlásenie do Farmy, či nejakej Svadby... 🫣😂
Autorka....nie som vydatá a 18 rokov nám to klape jak hodinkyAj s deťmi a spoločným bývaním.Niekde tvoj vzorec krivka.🤔
- partnera nechcem poznať s odstupom, chcem ho poznať poriadne, jeho každodenné zvyky a návyky
- neviem čo to má s rodinnými príslušníkmi, s tými by sme sa spoločne stretávali hádam ešte menej, keby sme spolu nebývali, lebo by sme čas na rande nechceli zabiť sedením u rodičov v obývačke (neboli by sme v detskej izbe už tak či tak)
- keď si muž ženu váži, tak si ju váži a nesprestane, keď spolu dvaja začnú bývať, ak hej tak sa to stane aj po tej svadbe a sme tam kde sme boli
- randenie “aj keď sa nám” nechcelo sme si otestovali počas prvých rokov randenia, nezačali sme bývať spolu okamžite,
- nájsť spoločné bývanie, upraviť ho podľa svojho, dohodnúť kedy ako čo pôjdeme nakúpiť, čo budeme variť atd atd to je všetko tiež plánovanie a pre mňa omnoho dôležitejšie ako to kedy pôjdeme na kávu a o koľkej sa stretneme pred kinom - to plánujeme stále, rovnako ako spoločné dovolenky a výlety
- takú nalepku som nikdy niekomu nedala, ani som nikdy nikoho nepočula niečo také povedať, ak si to niekto mysli, je to jeho vec, naozaj ma netrápi “verejnosť”
- súhlasím s tým, že je ťažšie sa rozísť, ľudia často potom vzťahy zbytočne naťahujú, to čo svojom okolí naozaj vidím, ale ja som to napríklad úplne v pohode zvládla, ešte som ani nemala všetky veci presunuté a už som išla preč 😅
- nechcem aby sa partner ovládal, pretvaroval, chcem vidieť aký je, aké sú jeho skutočne potreby, lebo aj v tom si musíme sedieť
Opakujem sa, viem že to nie je zárukou toho, že budeme spolu už na vždy a že sa nikdy nič nemôže zmeniť, ale to by nebolo ani keby sme to bývanie preskočili a keby ho preskočili všetci, rozvodovosť by bola podľa mňa ešte väčšia (nehovorím, že to nemôže vyjsť ľudom, ktorý začali spolu bývať až po svadbe, ale tým by to ani spoločne bývanie pred tým nepokazilo)… čo sa stane, keď prídu deti nedokáže naozaj predpovedať asi nikto, ale naozaj neviem ako ľahšie by si to zistila bez spoločného bývania
Autorka, chápem že ti nevyšli vzťahy, kde sa pred tým spolu bývalo, ale môžem sa spýtať či už ti vyšiel vzťah, kde sa táto fáza preskočila a do roku ste mali dieťa? Že či si teoreticky myslíš, že by to bolo lepšie alebo máš aj toto vyskúšané
Tak ti napíšem môj prípad Začali sme spolu žiť cca pol roka po zoznámení Že už nemáme 15 aby sme spolu randili 5 rokov a spoznávali sa.Ze ak nám to nebude fungovať pôjdeme od seba.Po troch rokoch k nám pribudlo dieťa😆a po ďalších dvoch bola svadba.Ale tak tiež neviem ,čo bude ďalej,keďže odvtedy ako sme začali spolu žiť ubehlo ešte len 18 rokov a pár mesiacov.🤷
Autorka manželstvo nie je ochrana pred spoločnosťou, je to v podstate len právna ochrana slabšieho a je jedno či muža alebo ženy. Ale šťastie ti nezaručí. A keď bude muž/žena kreten tak ani ten papier ti nepomôže. A ak bude muž/žena ten pravý/práva, tak ho zabezpečis do budúcna pre "prípad keby čosi" aj bez papiera
@sense tu vyvstáva otázka, kolľko je takých charakterných mužov, ktorým keby žena porodí deti bez manželstva, tak ju a deti nezderú za odplatu z kože? Kde má tá nevydatá žena záruku, že keď si nájde on druhú, tak ju nepošle s deťmi na ulicu s odkazom veď ti platím (smiešne) výživné…? On si pánko, bude naďalej obývať celý dom/byt sám a žena s deťmi skončí na ulici, v lepšom prípade v detskej izbe u jej rodičov.
Žena s deťmi aj bez, vždy bude ťahať za kratší koniec. Vždy. Manželstvo slúži ako finančná ochrana ženy matky (aj nematky), ktorá do vzťahu investuje svoju denno dennú prácu na výchove a starostlivosti o deti a domácnosť. Obetuje svoj plnohodnotný plat pre blaho rodiny a detí. Nik ma nepresvedčí, že existuje lepšia ochrana žien a detí ako je manželstvo, pre prípad bezcharakternosti mužov a ich primárnej rodiny.
A kde má vydatá žena záruku, ak je muž chuj tak chujom bude či s papierom či bez papiera
Rovnako ju odpinka smiesnym výživným ako aj nevydanu..
Slúži ako ochrana slabšieho ( v dnešnej dobe je z žien ktoré zarábajú viac ako ich partneri), už dávno nežijeme v dobe kde ženy boli doma a museli trpieť mužov. Rovnako nemusí žena strpieť z rokov doma s deťmi a byť odkázaná na muža.
Ale máš pravdu pre veľa žien je ešte stále najvyššia dosiahnutá meta v živote mať status vydatá a oháňať sa tým ze ja som matka kto je viac.
Pretože všetky veci v živote môžu mať s partnerom poriesene ešte počas chodenia.
@sense chuj môže byť (a že ich je kopec), ale ženu musí vyplatiť aspoň z časti ktorú nadobudli počas trvania manželstva. V tom je ten rozdiel. Žena s deťmi nezostane úplne bez prostriedkov.
Aha, tak to preto sa chceš hneď vydávať, aby ti po rozvode zostala polka domu 😅😂😂 bývalý ti nič nenechal, či ako?
Nuž ak bude z čoho , rovnako ak nadobudol majetok pred manželstvom nemusí žena dostať nič, odíde s rovnakou igelitkou ako prišla. Samozrejme to platí aj opačne. Nárok majú len ich spoločné deti, a ten majú aj v prípade ak zobrazí nie sú. Či už výživné alebo sirotské
mohla by si nam zhrnut, co chces svojimi prispevkami vlastne povedat?
co navrhujes? ako travit cas pred svadbou?
@ruxandra ja som za 1-2 ročné chodenie, dústavnú prácu na sebe a zarábaní oboch partnerov, oddelené bývanie do svadby, spoločnú hypotéku po svadbe na spoločný začiatok a ochranu mňa a detí pred prípadnou bezcharakternosťou muža a jeho primárnej rodiny.

@enmery povedz mi v ktorej diskusii ste písali, že peniaze pred svadbou sú spoločné? Dokonca ani podľa práva to tak nie je.