Spoločné bývanie oddiali záujem partnera?
Často tu čítam (v každej jednej diskusii) otázky tipu - a pred tým taaaký nebol? Ako dlho ste spolu chodili? Bývali ste spolu?
“Otvára sa mi nožík vo vrecku” keď toto čítam.
Tak milé dámy a páni, môžete spolu chodiť ba dokonca prechodiť vzťah a bývať spolu v podnájmoch aj desiatky rokov. Dokiaľ nemáte spoločné záväzky typu vlastná spoločná nehnuteľnosť (nie podnájom ktorý zdieľate) deti, spoločné výdavky…, tak nič nemusíte zistiť!
Muži sa ukážu až so závazkami, a keď vás už majú v hrsti. Čím viac detí, tým skôr ide maska dole. Niekedy to už muž nevydrží a ukáže sa počas tehotenstva.
Mala som dva dlhé vzťahy (jeden dokonca prechodený) a s oboma som pred svadbou bývala. Lenže každý mal svoje príjmy aj výdavky, žiadne spoločné záväzky a tak trecie plochy prakticky žiadne neexistovali a ani motivácia vzťah posunúť na solídnu úroveň.
Spoločným bývaním nič nezískate, len oddialite záujem partnera si vás vziať a vážiť si vás. Bývať spolu je výsada manželov.
Prosim ta vysvetlis mi, preco si teraz zasa domace nasilie vytiahla? Ako suvisi s tvojim povodnym prispevkom? Ved to nedava zmysel 🙂
Ja nie som naivná, len viem veľmi dobre odhadnúť ľudí. Preto som si našla skvelého muža. Ktorý je vlastne po svadbe s po deťoch ešte úžasnejší.
Takže mila autorka, nepíš mi také hovadiny, že som naivná. Teraz mam muža, pri ktorom som pocítila lásku a poznala som ten pocit byť milovaná. Aj vďaka nemu som sa dostala z problémov, ktoré som mala kvôli debilnemu exovi. Za pol roka mame svadbu a ja sa veľmi teším, že to bude práve s nim 🥰
@aurora33 ďakujem ♥️ našťastie to nebolo to "prave" domáce násilie kde žena je často krát farebná ako dúha, ale predsa som nie raz dostala facku od neho. Urážky, nadávky, vyhrážanie sa, ponižovanie mojej osoby boli na dennom poriadku. Držanie pod krkom ma tiez neminulo. Po rozchode to radsej ani nekomentujem. Bolo to peklo. Zacala som byt kvoli nemu paranoidna. Ale ako sa hovorí, že všetko zlé je na niečo dobré. Teraz som oveľa opatrnejšia so získavaním nových známosti. Držím si od ludi určitý odstup.
Jedno obrovské plus toho všetkého je, že sme nemali deti. Aj keď som bola tehotná, tak príroda to vyriešila za mna. Za co som neskutočne vďačná 🙏
Autorka, ale to ci dvaja spolu ziju, alebo SA Len stretavaju predsa nevypoveda o pozorovacej schopnosti oboch, ich nastaveni a osobnosti. To, ze ti nevysli dva vztahy moze znamenat Len tolko, ze si niektorym povahovym crtam nevenovala pozornost, resp. dostatocnu pozornost.
Napr..pri spolocnom byvani sposob riesenie financii Vela napovie o cloveku, takisto pristup k domacim pracam, travenie casu, riesenie problemov a pod. Iste, su ludia, ktori sa vedia pretvarovat, ale nie je ich zase tak Vela, ako by sa mohlo zdat pri citani MK.
Chodenie ci spolocne byvanie moze vela veci ukazat, ale clovek musi aj troska vnimat, co treba pozorovat.

Ja nie som naivná. Žila som s manipulátorom, alkoholikom a tyranom v jednom niekoľko rokov. Svoj pravý ksicht ukázal až neskôr. Všetko sa to začalo úplne nenapadne a skončilo sa to trochu krvavo z mojej strany co ma tak udrel.