Spoločné bývanie oddiali záujem partnera?
Často tu čítam (v každej jednej diskusii) otázky tipu - a pred tým taaaký nebol? Ako dlho ste spolu chodili? Bývali ste spolu?
“Otvára sa mi nožík vo vrecku” keď toto čítam.
Tak milé dámy a páni, môžete spolu chodiť ba dokonca prechodiť vzťah a bývať spolu v podnájmoch aj desiatky rokov. Dokiaľ nemáte spoločné záväzky typu vlastná spoločná nehnuteľnosť (nie podnájom ktorý zdieľate) deti, spoločné výdavky…, tak nič nemusíte zistiť!
Muži sa ukážu až so závazkami, a keď vás už majú v hrsti. Čím viac detí, tým skôr ide maska dole. Niekedy to už muž nevydrží a ukáže sa počas tehotenstva.
Mala som dva dlhé vzťahy (jeden dokonca prechodený) a s oboma som pred svadbou bývala. Lenže každý mal svoje príjmy aj výdavky, žiadne spoločné záväzky a tak trecie plochy prakticky žiadne neexistovali a ani motivácia vzťah posunúť na solídnu úroveň.
Spoločným bývaním nič nezískate, len oddialite záujem partnera si vás vziať a vážiť si vás. Bývať spolu je výsada manželov.
Autorka, po rozvode nezabudni aj na výživné na manželku. Všetko treba poistiť, nech ten tvoj bezcharakter vidí... 🫣
Neexistuje návod. To, že to nevyšlo tebe, iným môže. Každý človek je úplne iný a inak sa správa vo vzťahu.
Zrazu je na nete toľko odborníkov a koučov na vzťah, len preto že si pozreli nejaké video, či prečítali knižku, alebo zažili nejaký vzťah a spravili si z toho názor.
Dámy, mám za sebou desiatky rokov vzťahov - chodenia. Zarobené som naozaj mala svoje pred svadbou. Pointa môjho príspevku je, že oboch partnerov som nedokázala “spoznať” dlhým niekoľkoročným chodením ako sa to radilo kedysi a ani spoločným bývaním pred svadbou (čo stále vtĺkate mladým ženám do hlavy). V oboch prípadoch sa muži a ich primárne rodiny ukázali, až keď sme už mali spoločné záväzky a mali po svadbe.
Hnevá ma vaše osočovanie v témach kde vyskakujete tieto vaše hlúposti či žena muža pred svadbou nepoznala, či spolu chodili príliš krátko, či sa zrazu zmenil, či spolu nebývali.
Muž a jeho primárna rodina sa naozaj ukážu, až keď nastanú skutočné záväzky a po svadbe. Nepomôže vám bývanie v zariadených podnajmoch, ani prechodé vzťahy z ktorých ťaží len a len muž.
Ale paci sa mi ako vyhybavo odpovedas, to je tiež jeden zo znakov manipulácie 😀
ženy, dajte si pozor na takýchto ľudí..
Dva nevyjdené vzťahy, bez možnosti vyjadrenia druhej strany, ale rady rozdáva ako top odborník 💪🏻😂
Čo vy tu niektoré napíšete je vaše právo reagovať. Napísala som tu moju skúsenosť, ktorou si prešlo množstvo žien. Možno si niektoré mladé ženy zoberú ponaučenie.
Peknú nedeľu.
Môj muž bol 2x zenaty. Jedna sa ukázala po svadbe, tak nasledoval rozvod. Potom ďalšia svadba, ale postupom času si prestali rozumiet, tak opäť rozvod. A teraz opäť sa bude ženiť. Mne tiež, ako som už spomínala, nevyšli vztahy, ale nebola som vydatá. Za ten môj krátky život som si toho prežila viac nez dost, ale nezostala som zatrpknuta a negatívne nastavená na takmer všetko okolo mňa. A nie, nemám ružové okuliare na očiach.
...z tohto si brať ponaučenie... 🫣
Pozri partnera na 100percent nespoznaš ani v manželstve, s deťmi, s hypotékou či bez nej.. veď koľkí sa ukážu až rokmi a dokážu nepríjemne prekvapiť . To nemá súvis.
@dharmasanata napríklad až na dôchodku...
Presne....
Teba "oklamali" = zle si si vybrala a podla teba vsetci chlapi su 💩
To ze ty nedokazes odhadnut chlapa a jeho rodinu, neznamena, za ine to nedokazu.
Stale len opakujes to iste, nic konkretne len vyhybave odpovede.
Verím, že so svojimi životnými skúsenosťami a asi vyššom veku spoznáš muža už lepšie a rýchlejšie, čo to si prežila, vieš na čo si dávať pozor, vieš čo od života a partnera očakávaš, vtedy je 1-2 chodenia asi okej a v istom veku to naozaj nemá zmysel naťahovať.... ale ak posúvaš radu mladým babám, tak práve ony podľa mňa viac času potrebujú... my sme sa dali dokopy, keď som mala 22, boli sme mladí vysokoškoláci, žili sme z brigád, on na intráku, naozaj si neviem predstaviť po roku svadbu a deti v tom veku 😅
Ak s niekym byvam, je to spolubyvajuci. Nemusi to byt vhodny partner do zivota, ale pokojne to moze byt idealny spolubyvajuci. Ludia si to nejako lahko mylia. Tiez som si myslela,ze v ere kedy takmer kazdy s kazdym byva pred svadbou a vlastne toho partnera otestuje,tak sa znizi rozvodovost.Ale ocividne je pes inde zakopany.
Tvoje vyjadrenie je rovnako od veci ako tie komenty, ktoré Ťa iritujú, že predtým taký nebol. Človek sa nedá dokonale spoznať, lebo sa v čase mení a preto je tam vždy niečo čo dopredu nevieš. Každý vzťah nesie riziko toho, že obaja sa zmenia časom a už nebudú kompatibilní. Tomu nezabrániš ničím. Ani tomu či si Ťa niekto bude vážiť. Niekto si neváži ani sám seba a je schopný si ubližovat svojim konaním aj sebe. Takže žiadne zaručené rady a recepty nefungujú. Ani tie Tvoje.
Autorka, ja som ta úplne pochopila, viem o com hovoríš. A na ostatné komentáre kašli.proste ignoruj. 🧑🎄🎅🤶
Trochu som pochopila čo si tym chcela povedať. A dovody možu byť nasledovne prečo sa tak stane: 1.niekto z partnerov je manipulator (ano, vedia to dlho tajiť a skryvať, kym všetko funguje hladko a podla nich. Taky partner sa prejavi naozaj ked ma druheho "isteho" manželstvom)
2. Vzťah nabral nespravnu dynamiku - proste vychylenie jedneho z partnetov nebolo včas pochopene a podchytene + nespravna reakcia na akciu a uz to ide...
3. Vytratila sa láska ....resp.zadusila sa pod nanosom problemov , očakavani, dlhodobeho neriešenia malych problemov atď.
Ja uz teraz lutujem tvojho nastavajuceho…
Môže a nemusí byť pravda. Point of view. Každý to má inak.
Stačí tu čítať ako vedia dať muži a ich primárne rodiny masky dole hneď po svadbe, či po narodení detí. Ako od ženy pýtajú na rady matky polovicu nájomného a hrdlačia na žene. Viď dnešná jedna z mnohých diskusií….Pritom sa nehanbia ženu nechať samú na všetky očrky spoločnych detí a to už ich nenapadne vykompenzovať stratu príjmu ženy, ešte za nákup 1/2 ☝️. A koľkí nechajú ženu ťahať z rodičáku 98- 100% 👏. Ešte aj dovolenku na polovicu hoc zarobia 2-3 násobok pýtajú niektorí 🤮. Mamička musí byť hrdá na svoju výchovu (celoživotnú) vykorisťovateľa, v normálnych rodinách končí vychovavanie max. po 25ke. Čo tam po nešťastných deťoch, hlavne že svokra a otecko detí sú nadšení z mulice.
Ono to nie je o tom, že muži dajú po svadbe masku dole. To skôr ženy su slepé a urobia si dieťa s kadekým.
Vidíš a čo im pomohlo že sú vydáte...absolútne nič.. chuj bude chujom či pred svadbou, či po svadbe rovnako ako mrcha žena bude takou či pred svadbou alebo po svadbe...
Prispevky na Modrom Koniku predsa nemozes brat ako benchmark - kolko zien tu pise pochvalne prispevky? By ich hned sundali, lebo tu sa to nenosi 🙂
Ty si skratka zatrpknuta a nic ta nepresvedci, ze nemas pravdu resp. ze to nie je cierno-biele. Radsej budes prihrievat svoj nazor na skusenosti zopar zien z Modreho Konika, v mojom okoli napr. nik nefunguje, tak ako pises, tak teraz co? Idem ta presviedcat o opaku? No nejdem, lebo viem, ze su rozne pripady. Kazdopadne stojim si za svojim, ze ten chlap uz debil bol len ty (a autorky prispevkov, ktore pises), to vidiet nechceli a vo vela vztahoch skratka zlyhava komunikacia, a ocakavame, ze sa dovtipia, no nedovtipia (minimalne ten moj nie ale viem, koho som si zobrala a adekvatne k tomu s tym pracujeme a komunikujeme)
@petamich áno a preto je u nás tsk veľa domáceho násilia.
Nie som naivná, možno kedysi som verila v nekonečnú lásku ale tie časy sú už veľmi dávno za mnou

Ale nám je jedno za čo si ty 😀😂 to že tebe nevyšli dva vzťahy, to je len a len tvoj problém. Skus na sebe popracovať, mozno do tretice to bude ok.