Spoločné oslavy v rozvedených rodinách
Prosím, aby odpovedali len ľudia, ktorý takto žijú, sú rozvedení, alebo majú rozvedených partnerov. Ako u vás fungujú oslavy detí? Čoho sa zúčastňujú len rodičia dieťaťa, čoho aj noví partneri? Ako by ste zobrali fakt, že by ste neboli pozvaní na oslavu?
Ide o to, že pri rozvode sme dohodli spoločné oslavy. Fungovali do času, keď si ex našiel novú a pod jej vplyvom tie oslavy zrušil, aj keď dieťa plakalo. Teraz nás čaká spoločná udalosť, kde musíme byť obaja spolu. Ja by som normálne s jej prítomnosťou problém nemala. Robí dusno, ale snažím sa to brať ako jej nezrelosť na vzťah s rozvedeným. V princípe by ale na tú udalosť nemala ísť, keďže si sama želala ma vyškrtnúť z osláv môjho dieťaťa. Teraz by sa nemala zúčastniť žiadneho spoločného podujatia dieťaťa. Aký máte názor vy? Nemáme striedavú staroslivosť, len víkendy a ona s ním nežije.
Ja som tá “tretia” osoba, ale podľa mňa by tam ona ísť nemala 🙂, prepokladam, že je to udalosť ako 1.sv.prijímanie alebo pod. 🙂 keď s ním ani nežije, tak to je zatiaľ taký vzťah-nevzťah.
Osobne na takéto akcie, kde sú prítomní rodičia, príp. starú rodičia dieťaťa, nechodím. Možno v budúcnosti, keď si dieťa samo bude želať moju prítomnosť.
Spolocne oslavy jedine vtedy, ak su na oboch stranach rozumni, vyspeli a s rozvodom vysporiadani ludia, inak je to len teatro, kde sa niekto musi pretvarovat.
Spolocne oslavy jedine vtedy, ak su na oboch stranach rozumni, vyspeli a s rozvodom vysporiadani ludia, inak je to len teatro, kde sa niekto musi pretvarovat.
@mandzula žiješ tak? Ako sa musíš pretvarovať?
Normálne spravím dcére oslávi doma s rodinou s mojej strany. Plus ma oslavu s kamoškami pokiaľ ide o narodeniny. To či jej spraví oslavu aj otec je jeho vec.
Jediná vec kedy sme boli spolu bol krst a teraz to bude prvé svate prijímanie. To budeme mať v podniku všetci.
Nového partnera nemá ani jeden z nás. Ale ak by aj mal a žili by spolu už ako rodina tak by bola pozvaná aj jeho nová partnerka. Ak je to tak že spolu ani nežijú tak tam nemá byt prečo.
Ja som tá “tretia” osoba, ale podľa mňa by tam ona ísť nemala 🙂, prepokladam, že je to udalosť ako 1.sv.prijímanie alebo pod. 🙂 keď s ním ani nežije, tak to je zatiaľ taký vzťah-nevzťah.
Osobne na takéto akcie, kde sú prítomní rodičia, príp. starú rodičia dieťaťa, nechodím. Možno v budúcnosti, keď si dieťa samo bude želať moju prítomnosť.
@denisa_deniska u nás si dieťa samo želalo pri rozvode spoločné oslavy.
Zijem tak, ze ako sme sa rozisli a ja som si nasla noveho partnera (hned), oslavy sa rozdelili. Ex s rozchodom vyrovnany nebol, takze ta podmienka splnena nebola, preto spolocne oslavy neprichadzali do uvahy.
Rozhodne by som dieta nestresovala tym, ze sa budeme naoko tvarit ako jedna velka stastna ex rodinka.
Robíme deťom oslavu každý zvlášť.
Mam uz sice deti dospele, ale roky oslavujeme spolu vsetky narodeniny, dokonca aj nase, nielen deti. Moji rozvedeni rodicia boli tiez na oslavach, aj ked otec ma partnerku. My ale vychadzame dobre, rozvedeni sme dlho, takze uz nie su ziadne zvady. Chalani to ocenuju.
Spoločná oslava len ak vsetcia zúčastnení sa vedia správať normálne a neriešia si svoje mindraky a problémy či nepravosti pred dieťaťom.
Spoločná oslava len ak vsetcia zúčastnení sa vedia správať normálne a neriešia si svoje mindraky a problémy či nepravosti pred dieťaťom.
@sense ale sú nútené spoločné akcie, kde si nemôžeš vyberať. Na tie musia ísť rodičia dieťaťa. Takže na tie noví partneri zásadne nemajú čo chodiť?
To je čo prijmanie? Birmovka? stužková ?A prečo by nemohli byť ? Neželá si to druhý rodič? Neželá si to dieťa?
To je čo prijmanie? Birmovka? stužková ?A prečo by nemohli byť ? Neželá si to druhý rodič? Neželá si to dieťa?
@sense to je všetko čo dieťa s rodičmi čaká. U nás si dieťa želalo spoločné oslavy a otec želanie odignoroval. Zavážilo mu želanie cudzej ženy. Tak načo sa pýtaš takú nepodstatnosť?
ak su tie akcie nutene, necitite sa jedna alebo druha strana komfortne tak by som dietatu vysvetlila ze akcie budu osobitne...znamej deti trvali na spolocnych akciach a potom vysvitlo, ze si mysleli, ze rodicia nakoniec budu spolu aj ked mali uz novych partnerov a atmosfera nebola dobra. Zrusenim tohoto divadla, deti sice prostestovali ale nakoniec situacia sa ukludnila. Nie vzdy vam deti mozu diktovat, su to deti a maju ine myslienkove pochody
este prijimanie a stuzkovu by som dokazala absolvovat pripadne svadbu dietata
Podla mna autorka ty s tym nie si ok, ze ma inu partnerku a ze ste rozvedení
ak su tie akcie nutene, necitite sa jedna alebo druha strana komfortne tak by som dietatu vysvetlila ze akcie budu osobitne...znamej deti trvali na spolocnych akciach a potom vysvitlo, ze si mysleli, ze rodicia nakoniec budu spolu aj ked mali uz novych partnerov a atmosfera nebola dobra. Zrusenim tohoto divadla, deti sice prostestovali ale nakoniec situacia sa ukludnila. Nie vzdy vam deti mozu diktovat, su to deti a maju ine myslienkove pochody
@klementinka58 ako budeš mať osobitne birmovku, stužkovú, svadbu dieťaťa?
@klementinka58 si rozvedená? Máš dieťa?
birmovku, stuzkovu a svadbu dietata viem absolvovat spolu ine sviatky narodeniny meniny nie....Moj napr si nezelal aby mal otca na stuzkovej siel moj aktualny manzel. Jasne, ze mam deti
ex to prijal v pohode ze ho nechce syn na stuzkovej a aktualne ho nechce ani na promociach, zavolal otcovi vysvetlil mu to, ex to prijal v pohode
To nie je nepodstatná vec.... pretoze pre niekoho je povinná akcia aj rodičovské, alebo oslava menin...Tak to treba dieťaťu tak povedať.... Preto píšem normálni rodičia ...a tu je zjavne priania dieťaťa odignorovane. V určitom veku dieťaťa, to dieťa už chápe vela
Nas caka tento rok stuzkova mojho syna. Syn chce, aby sme tam boli obaja rodicia, ja partnera neplanujem volat, ak sa rozhodne moj ex zobrat si partnerku, tak mi to vadit nebude. Ale narodeniny, vianoce a ine sviatky oslavujeme kazdy zvlast.
Môžeš čítať včerajšiu diskusiu
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/ex-s-celou-svou-rodinou-u-nas-doma/?page=3#post-89104543
To nie je nepodstatná vec.... pretoze pre niekoho je povinná akcia aj rodičovské, alebo oslava menin...Tak to treba dieťaťu tak povedať.... Preto píšem normálni rodičia ...a tu je zjavne priania dieťaťa odignorovane. V určitom veku dieťaťa, to dieťa už chápe vela
@sense povinná akcia je to, kde je nutná pritomnosť oboch rodičov a nedá sa organizovať oddelene.
kolegynine deti mali teraz birmovku a do kostola prisla ona s partnerom a detmi a jej ex s partnerkou a detmi ale jej ex uz na oslavu nesiel...Kolegyna mala v restauracii so svojou castou rodiny a u otca to oslavili o tyzden neskor...da sa len treba hladat moznosti
Predpokladám že ide o prijmanie alebo birmovku...Tak zjavne otec dieťaťa záujem nemá, donútiť ho nemôžeš....ak je to pre dieťa veľmi dôležité už je určite vo veku kde to pochopí a môže sa samo s otcom o Tom rozprávať. a do kostola môže aj nový partner/partnerka
Dieta s rozvedenej rodiny, oslavy zvlast s kazdou stranou, svadba :pozvala som otca bez zeny.
Ked som uz mala deti tiez oslavy jedna/druha strana zvlast. Teraz sa nam rozviedli svokrovci tak pre mna ziadna zmena , svagrova je hotova ci ma 2 oslavy robit 😁no hej vitaj v mojej realite, uz vies preco neznasam oslavy
Predpokladám že ide o prijmanie alebo birmovku...Tak zjavne otec dieťaťa záujem nemá, donútiť ho nemôžeš....ak je to pre dieťa veľmi dôležité už je určite vo veku kde to pochopí a môže sa samo s otcom o Tom rozprávať. a do kostola môže aj nový partner/partnerka
@sense ja to chapem tak,ze otec chce ist aj s partnerkou a to asi autorke vadi
Prijimanie a birmovka ako obrad pokojne vsetci spolu, ak aj vztahy nie su uplne ok, ved mozu sediet na opacnej strane kostola a komunikacia sa da obist bez nejakych extra trapnosti, oslava sa da spravit zvlast. V case stuzkovej ci svadby si "dieta" uz vie po zrelej uvahe zvazit samo, ako to chce a rodicia by to mali respektovat.
Aj moje dieťa si želalo spoločné oslavy. Za 11 rokov sa tak nestalo ani raz. Nedávno mala 18, otec je poslal sms a bodka.Obaja už máme druhých manželov. O rok má dcéra stužkovú, skladáme sa od prvého ročníka, no otec neprispel ani cent. Takže na stužkovú nepôjde a ja tam budem s mojim druhým manželom. Dcéra povedala, že až sa bude vydávať, povedie ju môj druhý manžel a svojho bio.otca ani nepozve..
Mne veľmi záležalo na tom, aby sme v niektorých situáciách fungovali 'normálne', no môj ex nepovažoval za podstatné ani oznámiť dcére, že sa bude ženiť, nie aby ju ešte na svadbu pozval.. po tomto dni s ním už dcéra nechce byť a ja to rešpektujem..
Ak tam musíte ísť obaja, tak sa navzájom tolerujte vrátane svojich nových partnerov. Nemusíte sedieť za spoločným stolom, ani sa baviť na vtipoch. Zvlášť ak ide o cirkevnú udalosť - kde je láska, odpustenie, rodina?
Skuste skocit spolu vsetci traja na kavu, ty, muz a jeho partnerka. Porozpravat sa, co ako kto vníma. Nech si objasnite nejake veci. Tych životných udalosti, kde budete spolu bude vela. Preto sa treba naucit nejako fungovat. Moj muz prijal ex muza, tak isto ako ja jeho ex. Vsetci si tykame, mame na seba cisla a stretavame sa takych udalostiach ako na zápasoch, vystupeniach atd….. Oslavy mame kazdy u seba ale tak to mali zavedené, uz ked som do rodiny prisla. Podla mna si to dobre nazvala, ze ta zena nie je vyzretá ale mozno preto by som s nou hodila nejaku kavu. Aby neziarlila, lebo si skor myslim, ze je to žiarlivosť. Mne sa napriklad pacilo, ze mužova ex sa chcela so mnou zoznámiť, ked som sa zacala s jej dietatom stretavat uz pravidelne. Dokonca som mala pocit, ze bola spokojna, ze som tam v domacnosti a pomozem aj okolo jej syna.
Nikdy žiadnu oslavu sme nerobili spoločne. Ex a jeho rodina neboli pozvaný ani na 1sv. prijímanie. Aké sú tie nútené akcie kde musia byť rodičia spolu?
@sense ja to chapem tak,ze otec chce ist aj s partnerkou a to asi autorke vadi
@petulda333 tiež si myslím preto som v prvom príspevku pisala ze ak sa rodičia vedia správať "normálne" a odložiť "krivdy" bokom

ved urob svojmu dietatu oslavu doma so svojou castou rodiny a ked pojde k otcovi nech mu urobi tiez oslavu...ako neviem si predstavit tak idealny stav ze oslavy sa robia spolu 🙂