Spoločné výlety (s bývalým) kvôli dieťaťu.
Chcela by som vedieť aký máte názor na spoločné výlety s niekym a kým už nechcete byť a komunikujete len kvôli dieťaťu.? Urobiť to pre malú aj keď sa necítim vtedy svoja? A len čakám kedy to skončí? 🙄
@sandyl07 ukladaj si smsky, emaily, ak sa dá aj nahrávky hovorov... Proste dôkazy ako sa k vám správa. Nejakých svedkov, že mu umožňuješ maximálny možný kontakt s dieťaťom. Lebo toto smeruje k súdnemu riešeniu. Skôr či neskôr si budete musieť pevne určiť starostlivosť a alimenty.
@alienkami A ako je to zo správami na facebooku.? Keď som s nim komunikovala cez mail asi jeden mesiac to všetko mám. Ale on potom odmietol lebo že je to blokovanie komunikácie. Mysliac gmail. Písali sme už len cez messenger. A mám nahrávku kde ma fyzicky napadol keď som si išla po šek na materskú plus pôrodné. 🙄🙄
A ešte jedna milá vec ktorú mi urobil. Odhlásil ma z jeho adresy (teda adresy jeho matky, tam sme bývali) kým nás nevyhodil pred 4 mesiacmi od neho z domu. Áno, on nás vyhodil na ulicu. A teraz bývam u otca. Momentálne ešte nie som na adrese prihlásená lebo sa mi ex s tým odhlásenim priznal len asi pred dvoma týždňami. 🙄🙄 Takže mi to začal extrémne komplikovať, lebo mi nadáva do bezdomovcov
Aj z messengeru sa dá použiť história. Podľa toho, čo píšeš, by som to dala na súd. Dieťa do výlučnej starostlivosti matky a aspoň aké-také alimenty. Ktovieaká suma to nebude, lebo nemá príjem, ale aspoň niečo. Zjavne ti chce cez malú robiť peklo zo života. Skús sa poradiť v skupine právne poradenstvo https://www.modrykonik.sk/group/1900/
Ahoj. Voci akemukolvek vydieraniu zakroc velmi tvrdo. Ak sa ti vyhraza oznam mu, ze to nebudes tolerovat a oznam to celej jeho rodine. Ak to nezaberie, podaj trestne oznamenie. Stoj si v tomto za svojim. Ak si jasne nevymedzis hranice, situacia sa prudko zhorsi... Nikdy nerob z dcery rukojemnicku. Ale nedovol to ani jemu. Akakolvek apatia v tomto smere z tvojej strany je vylucena. Ak chces pomoct, obrat sa na rozne centra, pripadne napis sem. Presiel som si niecim podobnym, ale zo strany zeny. Takze ak chces, mozem poradit. Zelam vela sil. Oldrich
Ps: Ako je mozne, ze ti neplati? Napis k tomu viac...
@okost On je nezamestnaný, tým pádom mi neplatí vôbec nič. Momentálne sme v situácii kedy za malou chodí každý jeden deň. Čo už nezvládam. Keď mu poviem že nevládzem, že som unavená aby nechodil. Urazí sa. Celý deň starostlivosť o malú, upratovanie, pranie varenie.. Na to mi povedal že on mi nekázal robiť celý deň.. Takže výživné NULA ale denno denné návštevy. Som s toho na nervy 😔
@sandyl07 Tvoj EX zjavne vôbec nerešpektuje tvoje súkromie. Má síce právo stretávať sa s malou, ale má aj povinnosti voči nej. Z tých sa veľmi šikovne vyvliekol, a malú teraz využíva ako zámienku aby ti mohol znepríjemňovať život. Tu pomôže len jedno. Dohodnúť si starostlivosť o dieťa a dať to na papier. Či už ako dohodu prostredníctvom mediátora, alebo potom súdnou cestou. Skús si zistiť, či by si nemala nárok na náhradné výživné, keďže otec na dieťa vôbec neprispieva.
PS: buď pripravená na to, že ak budeš poberať náhradné výživné a otec dieťaťa ti dá aj len pár drobných, budeš to musieť dokladovať úradu a "vracať" danú sumu z náhradného výživného lebo otec "prispel". Osobnú skúsenosť nemám, ale sused musel takto šaškovať lebo EXka mu z času na čas poslala pár drobných aby ju náhodou nestíhali za neplatenie výživného.
@sandyl07 Nik nevravi aby ste mu zakazovali stretavanie. Ale ako vo vsetkom aj tu existuje nejaka miera... A stretavanie sa ma nastavit tak aby (ak je to mozne) prinasalo osoh pre vsetkych 3. Nie ze vy ste k.o muz dosiahol svoje (pripadne naopak) a dieta je v strede. Skuste byt na chvilu tym dietatom a pozerajte sa na seba tymi malymi ocami. Co vidi? Alebo inak, kam toto cele povedie? Ide to spravnym smerom? Je to prinosne? Na to si musite odpovedat uz sama, resp so svojim ex.
@sandyl07 ak je to taky pako a este ta aj fyzicky napadol!! dala by som zakaz stretavania alebo min co najviac obmedzit kontakt, samozrejme sudnou cestou.. Vies ked mala bude vacsia aby ju nehuckal proti tebe a pod... A co sa tyka dokazov predklada sa aj komunikacia z FB, z gmailu, smky, hocico... A co sa tyka vyzivneho aj ked je nezamestnany nepobera davky nejake? Pokial viem vyzivne je nadriadene vsetkemu.. Aspon to min zo zakona by ti mal davat... Na tvojom mieste by som dala navrh na sud (nevadi ze podal on, ak tak sud do spoji do jedneho konania), s tym ze ziadas vyzivne (aj spätne) a urcit to stretavanie prip ho zakazat... A zistila by som si ci este mozes podat trestne oznamenie za to napadnutie... Ak nebudes podnikat kroky bude sa to vsetko iba zhorsovat (moj znamy vsetko nechaval tak, nechcel podnikat kroky voci ex kvoli ich dietatu a nakoniec skoro skoncil v base)...
@sandyl07 nikdy viac boli sme v Bulharsku 12 dní snazila som sa ale ex vsetko vadilo dobre sme sa tam pochytili.Deti s nim nechceli.vôbec vzdy boli so mnou a tarinko sám.Ako on si myslel ze kupi 10 rocnemu kybel.s lopatkou a cely den sa bude hrat s pieskom?Teraz.sa tiez chystame ale len ja a chalani.

@gagik Neplánovali. On mi sedem rokov tvrdil že je neplodny. A ja som dieťa ešte nechcela. Síce mám už 27 rokov. Nemala som a ani nemám najlepšie usporiadaný život. Chcela som dieťa keď budem mať všetko vyriešené a upravené. No maličká sa narodila a je to to najkrajšie čo dom od toho klamára mohla dostať ❤️