Spoločné záujmy a alkohol
Ahojte. Poradíte my? Ide o priateľa, nemáme veľmi spoločné záujmy. Teda, on považuje za ok tráviť čas pred telkou, v krčme a plus má jeden svoj pekný osobitý záujem, o ktorom tu nechcem písať. Ja milujem pohyb, prírodu, cestovanie... Snažil sa sem tam prvé dva roky aj so mnou chodiť, no v poslednom čase to bolo už len trápenie preňho, o čom mi stále aj referoval... Takže ho nechcem už nútiť chodiť niekde kde nevládze, kde sa premáha len kvôli mne a pod. Inak navarí keď treba a poprace, nie je úplne ľavý... Len akosi pre mňa varenie a upratovanie nie je prejav lásky. Ani sedenie pred TV a v krčme... Keď chcem, aby niečo vymyslel, tak že čo by to malo byť, že veď ja som už všade bola. Akože, nemusí to byť príroda, mohol by vymyslieť aj kultúru, hocičo nové, čo by nám rozšírilo obzory, ale proste, pravda je taká, že cca 3 roky som všetko pre nás dvoch vymýšľala len ja. Ok, pred pár mesiacmi ma zobral na obed 🙂.
No ale ešte jedna podstatná vec... Cca každý druhý - tretí deň je v krčme... nevypije veľa, teda ako sa to vezme... tak tri pivá, príp. dve - tri poldeci. Lenže, naposledy sa stalo, že došiel totálne scápaný, akože na blato. Nie je vtedy agresívny, len ja som na alkohol zvyknutá nebola a proste je mi z toho neskutočne ťažko a trápne vidieť ho tak. Strácam potom zábrany, kričím po ňom, nadávam mu... viem, ani to nie je ok, no nedokážem inak ventilovať to sklamanie, aké mi tým spôsobuje. Viackrát za tie tri roky som chcela odísť - zo 3 x som mala pobalené veci, vždy ma odhovoril. Ale naposledy - v noci si len odišiel ľahnúť vedľa, že sa chce vyspať a nekomentoval môj plánovaný odchod, takže dedukujem, že mu je to už jedno... Predtým mi povedal, že sa to už nebude opakovať taká opitosť a doteraz nechápe, že čo z toho robím vedu, veď jedna opica, že ako mi tým ubližuje. Akú radu chcem? Neviem, strácam sa v tom, najlepšie by asi bolo definitívne odísť, no ťažko sa zahadzuje taký čas, ktorý bol (asi viac mojou zásluhou) aj, alebo vo väčšej miere pekný.
@elinosar prepáč, pre mňa nepochopiteľný prístup, čo sa dá ľúbiť na chlapovi ktorý nie je ochotný vzdať sa nechutnej a rodinu zaťažújucej závislosti ktorá končí smrťou 🤷 alkoholizmus sa stupňuje, tie ďalšie fázy čo vás čakajú budú hrozné (grcky, pomočený,..), odišla by som jednoznačne.

@lily246 lubime sa a mame spolocne zaujmy. Ked nepije tak spolu vychadzame. Len je skoda ze vecer sa venuje alkoholu a nie mne. Ale uz som si zvykla