Správanie 47-ročnej matky: Je to normálne?
Dobrý deň,potrebujem radu,včera sa mi stala velmi divna situacia,mam 25 rokov a žijem s mamou ktora ma 47,nemam surodencov a od jej rozchodu s otcom žijeme sami my dvaja,včera som sa kupal a zrazu mi tam vošla naha mama,nezamykam sa prave kvoli tymto situaciam kedze mame spojene wc a kupelnu,nerobil som z toho žiadnu vedu,povedal som si že nevedela vydržať tak proste prišla,nechapal som len to prečo prišla naha,hned ako vykonala potrebu tak sa spytala či sa može pridať ku mne do vane alebo mi umyť chrbat,to prve som samozrejme hned odmietol ale chrbat som jej dovolil mi umyť(teraz to lutujem a beriem to ako podiel viny) a hned ako sa toto cele skončilo a umyla mi chrbat tak odišla z kupelne a odvtedy sa tvári ako keby nič a ja som sa jej na to nič tiež nepytal lebo mi to je trapne..Mama od rozchodu s otcom pokial viem nežije sexualny život ani nema nikoho,myslite že ma nejaku velmi zvlaštnu uchylku a vzrušuje ju vlastny syn alebo to bol iba nejaky jednorazovy skrat?mam ju rad je to moja mama ale toto mi pride velmi zvlaštne,Prosim o akukolvek normalnu radu a nazor,nejedna sa o troll ani nič podobne
Zažil som podobné.
Spôsobil to zhubný nádor na mozgovom tkanive.
Navštívte s matkou lekára.
Hneď!
@orisker plne súhlasím, tieto nepredvídateľné udalosti robí nádor na mozgu. Zažili sme pri našej máme rôzne extrémne prípad, pri ktorých by sa väčšine rozum zastavil.
@silvia33_33
@orisker celkom by ma aj zaujimalo, ake to boli situacie napriklad.... na co si ma clovek davat pozor, ked sa zacnu diat? resp..co si vsimat? dakujem
@veverickav
@veverickav , tak konkrétne situácie čo sa napríklad tej nahoty týka: nikdy predtým nevyšla z kúpeľne inak ako kompletne zahalená alebo so zaviazaným županom. Odrazu začala vychádzať z kúpeľne len s osuškou okolo ramien alebo okolo pása. A nevedela vysvetliť, prečo sa odrazu odhaľuje - tvrdila, že je predsa upravená tak ako vždy.
Alebo odrazu nechávala dvere na toalete odomknuté a úplne otvorené. Tvrdila, že to predsa tak robila vždy.
V zime po krátkom popoludňajšom zdriemnutí, keď už von nastala tma si po zobudení myslela, že je ráno nasledujúceho dňa. Raňajky, káva...
Pri akýchkoľvek činnostiach v kuchyni zabúdala zastaviť vodovodný kohútik. Jednoducho nedokázala spracovať skutočnosť, že voda stále tečie.
Pri obliekaní hľadala kusy oblečenia, ktoré používala pred rokmi.
Toľko asi nateraz stačí, ťažko sa mi o tom píše...
Čo?! To ako fakt? Chlape, nechcem strašit, ale (my to práve teraz riešime), ale mamka by mala íst na vyšetrenie - neurológia alebo tak. Lebo toto normálne nie je. Možno nejaký skrat, alebo si na tebe kompenzuje to, že nemá vztah a ty jej supluješ milenca, manžela, čo nie je správne ani žiaduce. V tom prípade osamostatnenie.
Alebo tam može byt ako som spomínala vyššie - nemala napríklad aj rok spať cievnu mozgovú príhodu, alebo mŕtvicu, alebo niečo také? Nemá problémy s tlakom? Lieči sa na niečo? Možno podrobnejšie vyšetrenie. Ak to nebude zdravotného rázu, tým lepšie, ale ak náhodou áno, tak lepšie to podchytit takto zo začiatku ako potom ľutovat, ked už bude neskoro. Ak si však na tebe supluje svoju samotu, tak odsťahovanie bude najlepšie pre obe strany. Netvrdím na druhý koniec zemegule, ale jednoducho žit si svou život a ukázat tento štýl aj svojej mame.
PS: Ona nemá žiadne kamarátky? Záľuby? Nikde nechodí?
Moja mama, ked ešte mohla, tak stále bola v lufte, ani jej nenapadlo sa vešať na dospelé deti.
@orisker dakujem za priklady. Vela sil ❤️
@marek450 možno jej to pomôže veci na sebe zmenit; keď sa odstahujes. Bude musiet von z komfortnej zóny....ty nie si povinný sa o mamu starať...predpokladám; že je dosť schopná postarat sa sama o seba. Ja mam dceru; co budúci rok pôjde na VS a desim sa toho ....ale je to jej život a vy; tak ako my kedysi mate právo zazit; vyskúšať atď...
@marek450 toto určite nie je normálne, ona musí mať nejakú diagnózu. Mam dvoch dospelých synov, a toto by som ani náhodou nespravila, ved to je hrozné. Čím skôr s nou chod na nejaké vyšetrenie aby sa zistilo co jej je. Toto žiadna matka neurobí. Samozrejme keď je zdravá.
Ak je toto reálny príbeh jedine riešenie je odísť. Nič iné nepomôže. Nepoznám horšie ako keď si žena so syna urobí náhradného partnera. Tvoja mama potrebuje odbornú pomoc a ak s ňou ostaneš budeš ju zachvilku potrebovat tiež. Ak s ňou ostaneš zabudni na to že si založis rodinu. Nedovolí ti to. Poznala som x 40 až 50 r chlapov čo mali mentálne 5 mamička vždy pravdu brali lieky a boli na ID. Neschopný života. Ak hneď neodides presne toto ťa čaká. Bohužiaľ iná možnosť nie je. Buď budeš celý život niekoho záplata na samotu alebo si vybudujes svoj život bez nej.

Cele zle. Matke dorazne povedat, nech sa viac neopovazi nieco take zopakovat. Alebo ako ti radili vyssie, dat ju vysetrit. Moze to byt zacinajuca demencia...