icon

Správanie a zdvorilosť: Prečo ľudia nezdravia?

26. mar 2024

Dobrý deň,už to tu bolo milionkrát,no ja už mám tiež chuť krútiť od rána do večera nad týmto hlavou.Ludoa niektori odzdzdravia podľa toho,čo máš momentálne na sebe,ako sa ti dnes podaril make up,či ho vôbec ráno stíhaš,čo kde o tebe počuli a pod.Smutne je,že to robia aj pedagógovia,ktorým zverujeme naše deti.Ze si občas niekto nevšimne,beriem.No pozerať,zazerat a neodpovedal na zreteľný pozdrav,to je niečo iné.Prepacteza výlev,ale to len mňa rodičia slušne vychovali a pár iných jedincov.?Prepáčte za výlev,všimla som si viac takýchto príspevkov a zj ja sa pridávam,že ma to štve a potrebujem sa vypísať o tomto...

Strana
z2
autor
26. mar 2024

Kočky, ďakujem za všetky odpovede,snažím sa pochopiť tých ľudí,ktorí zámerne neodzdravia a jasne,nemusím s nimi súhlasiť,no nebude ma to toľko hnevať.Takze aj odpovede od Vás,ktoré neboli podľa mojich očakávaní sú potrebné,nech mám viac názorov.Pekny dník všetkým🌞

autor
26. mar 2024

@felycity určite😊

dager
26. mar 2024

Záleží na situácii. Ale vo všeobecnosti si to neberiem osobne a neriešim či to je kvôli make-upu alebo čomu. Väčšinou je to kvôli hlavám tých ľudí. Buď ju majú plnú myšlienok,že ani nezbadali že idem a zdravím, alebo ju majú plnú predsudkov či seba .. čo ja viem... Môj svet sa neodráža od toho,čo prežívajú iní. Takto nejak to mám ja.

autor
26. mar 2024

@dager Ja to tak mám tiež.Len s týmto sa potrebujem nejak vysporiadať alebo ako to nazvať.

k47
26. mar 2024

Možno ťa nespoznajú bez make-upu, tak čumia, že kto to je 🙃.

autor
26. mar 2024

@k47 aj také sa určite stáva,ale ten malé up bol spomenutý len obrazne😊

diewcatqoo
26. mar 2024

Toto vobec neriesim. Ja sa pozdravim a ci sa mi druha strana odzdravi, je mi totalne u prdele. Je to jeho vizitka, nie moja.

barborachors
26. mar 2024

Ja taketo veci absolútne neriesim. Ano, naserie to ale ja nad takými vecami mavnem rukou. Sú aj horsie veci ako takáto, mimochodom zasadne nezdravim ako prvá. Okrem práce a lekára, rodiny atd, inak nezdravim nikoho, ani v bytovke ako prvá - práve kvôli tomu ze ludia neodzdravuju tak naco si budem hubu drat ja. A je mi to srdecne jedno.

autor
26. mar 2024

@barborachors to teda neodzdravuju

dager
26. mar 2024

Tak aj ja zamyslím,prečo má ta jediná mamička ráno v šatni neodzdravi keď vojdeme,ale už to neriešim. Moja sestra má na toto dobrý príbeh - mamička ju ignorovala tak nabudúce keď sa stretli,pozdravila veľmi nahlas ju aj dcéru - ahoj meno - s úsmevom. Mamička nemá,mala odzdravila pekne a moja sestra na to s úsmevom - ako ty vieš veľmi pekne zdraviť,to ťa mamina naučila?

1mata
26. mar 2024

Ja mám v okolí tiež také telce, čo sa radšej tvária že ma nevidia. Ale už ma to tak netrápi. Že deti nezdravia budiš, ale že ani rodičia nevedia čo sa patrí...

1mata
26. mar 2024

@dager 🤣

kiwi3
26. mar 2024

Mam takú skúsenosť, že veľká väčšina ludi zdravi, nezdravia len výnimočne, a to fakt nechapem, aká je za tym psychológia, normálne by som bola rada, ak by mi to niekto vysvetlil, kto zasadne nezdravi. Je to dost blbá vizitka. A inak, tiež ked ma niekto viackrát neodzdravi, tak kašlem na neho a už nezdravim.

zuzana76
26. mar 2024

Ten pedagóg ta kde neodzdravil? V škole? Mne sa zase stáva, že príde človek do inštitúcie a tiež nezdravi. Mňa odzdravia, ale niekedy nepozdravia prví, hoci oni su návšteva a su mladší.

zuzana76
26. mar 2024

@kiwi3 ja si myslím, že z únavy, niekedy ten človek možno neeviduje. Ale keď vyslovene civí a neodzdravi, tak to sa mi stalo len s ex. Ja som ho pozdravila a on mňa nie. 😂

kiwi3
26. mar 2024

@zuzana76 praveze som poznala/poznam ľudí, čo naozaj zásadne neodzdravia, nielen mňa. Také ze raz neodzdravi lebo sa pozabudol alebo ze nevie, či ma pozná na ulici a pod, to neriešim.

zuzana76
26. mar 2024

@kiwi3 fuha, tak to je už level ignorancia. Aká veková kategória to je?

kiwi3
26. mar 2024

@zuzana76 rôzna. Konkrétne som mala napr dvoch takých kolegov. Jeden pomerne mladý chalan do 30 a druha staršia pani.

zuzana76
26. mar 2024

@kiwi3 no divne

autor
27. mar 2024

@zuzana76 v blízkosti školy,ale už aj pri dverách školy. Pozerá,zazerat priamo na mňa,mne automaticky vybehne pozdrav,lebo sila zvyku a nič.Az má zamrazílo,že učiteľka a toto.Bolo to2x takto,takže už ju nabudúce neevidujeme plným právom.

Strana
z2