Správanie maminy
Žienky, možno máte niektorá podobnú skúsenosť.
Všimla som si, že mamina (má 79 rokov) začala veľmi ale veľmi zabúdať, bavíme sa o niečom a o hodinu začne znova tú istú tému a odznova tie isté otázky, keď jej poviem, že sme sa pred hodinou o tom bavili, tak povie, že si nepamätá a začne znova o tom rozprávať. Alebo mi rozpráva o ľuďoch, keď ona bola dieťa, mladá, čo ja nemám ani šajnu o nich, dopodrobna úplne, mená, priezviská...ak si nepamätá meno, bude rozmýšľať pokiaľ si nespomenie...a toto je od rána, do večera, niekoľkokrát denne...príde ďalší deň, znova to isté, tie isté príbehy, tí istí ľudia. Nemám srdce na to, povedať jej, že proste ja ani neviem o kom ona rozpráva, ak som jej niekoľkokrát povedala, že mi už o tom hovorila, normálne ignor a pokračuje ďalej. Toto robí aj keď príde niekto na návštevu, koho prvýkrat vidí a rozpráva o minulosti, na tých ľuďoch vidím, že im to je blbé, len pritákajú, ona bude aj 2 hodiny rozprávať a nikoho k slovu nepustí. Ja svoju maminu ľúbim nadovšetko, aby ste to nebrali v zlom, starám sa o ňu, len ma to psychicky zaťažuje, keďže mám aj malé dieťa, ktorému sa musím venovať. Sama mi párkrat povedala, že ma demenciu 🤔 k lekárom nechodí, býva u mňa, vedela by som o tom, neviem ju k lekárom dostať, je hrozne tvrdohlavá. Žienky, chcem jej pomôcť, len neviem ako, mali ste situáciu podobnú mojej a podarilo sa vám presvedčiť staršieho človeka, aby išiel k lekárovi?
Trápi ma to, lebo viem, že sa niečo deje.

Ďakujem za rady, zajtra mám ísť za lekárom, tak som zvedavá.